evo jedan rez na brzaka, da zapochnem zvoje druzenje sa novom igrachkom 🙂
@najj
'ladim ga isto megahalemom kao i ti 🙂 samo je moj lapovan i ne pali mi se sad klima na 18c akd je napolju 20 🙂.
a ploche imam ud4 i ud3r, skoro su iste, a ram je kingston value 1333 cl9 kome je max colidnih 1600 cl8
i skini najnoviji linx, baca vishe gigaplopsa i opterecuje vishe cpu.
@presretach
fala koleza 🙂
Sta si lapovo proc ili kuler:d
Evo skidam ga.
Aj vidi dokle je tvoj stabilan.
pa nisam bash toliko lood da lapujem cpu od 200+e koji je u garanciji, a pri tome nema potrebe jer je ihs ravan, dok se megahalem klackao na staklu, pa sam mu ga dao po ravnanju. 😀
a ovako odokativno 4ghz sa 8 thredova i 4.2ghz sa 4, ali u sobi mi je bash toplo za ovo doba godine 🙂 pa chekam malko da zaladi jerbo temperature su za sada povisoke. ne vredi ni tri megahalema za ovo vurunche :d
Znam da nisi procesor lapovo nego se zezam😀
Sto se tice stabilnosti nije lose ako postignes sa ukljucenim HT-om 4GHz a da temperature neprelaze 75c.
neizvodljivo sa 20+c ambijentalna. ode temp preko 80c
izgleda da nam se poprilichno poklapaju rezovi 🙂
sinoc sam onako na brzaka probao da postignem ovih tvojih 4800 za spi 1m ali nisam uspeo, max na 4750 izvrteh i naravno koja stotinka vishe 🙂, ali chini mi se da cu izvuci mozda 50-100mhz vishe od tebe za linx 🙂
chudna oklolnost je da u win-u 7 64-bit imam nize temperature za oko 1-2c pri linxovanju, plus izbacuje vishe gigaflopsa u sedmici.
@najj
naravno. a i nije to "onaj gigabajtov program" vec izi tjun shest 🙂
mislim da bih odlepio od tolikih restartovanja i pomeranja voltaza za +/- 25mV 🙂
ako ufatim vremena 'cu i ja isprobam spi32m i wprime josh, pa da uporedimo, al ovako odokativno su tu negde mashine.
a evo neki max maxova sa ht on
Slazem se tobom da je najvaznija 24/7 stabilnost.
Da znas da TJMAX ovog proca je 99c a ti ga linxsas 90c jako blizu ruba.
Tesko cu ga degradirati na 1.5v na terasi a napolju 5-6 stepeni.
ne kazem da je 24/7 najvazniji, svakoga zanimaju razlichite stvari, nekog sport, a nekog stabilan i koristan oc ,)
hehe...terasa...lepo lepo
ali ne zaboravi da intel upozorava na visoke voltaze, a ne na visoke temp. za to i jete zaduzen TJ kada cpu throtluje na 100c, tj gasi tranzistore, koliko sam skapirao, i time se brani od riknjavanja 🙂 a ti obrati paznju na kondenz na tih 5-6c na terasi + tako visoke voltaze i ne zboravi ona iskustva ljudi koji su terali sub zero sa XS (dodushe nisi ni blizu tim temperaturama, ali opet postoji shansa 🙂)
btw ne smem ni da pokazem SS iz xp-a gde je josh visha temp, uzas 🙂 al *** radi
To sve tacno sto si rekao naravno da mu nece nista biti od 15 minuta linxa na 90c vec na duze staze a uostalom sto ce ti HT (osim renederinga).
A sto se tice kondezacije cak sam to jednom iskusio riknula ploca procesor osto ziv i to na -10.
Strava primerak verovatno bi hteo i na 4400MHz ali mora terasa da radi😀
Nesto su mi visoke temperature ja sam radio na 4300MHz i nisam tolike temperature dobijo.:d
Kakav ti je vent na kuleru i daj postavke koje si koristio.
ja mislim da su nam isti primerci, gore dole 50 mhz, ali okusio sam ovo i na 1366, znachi nema shanse na vazduhu i sa ambijentalnom 20+c da bude ispod 85c na maximalnom ocu, znachi nemoguce.
a mogao bi i ti da odradish neki linxic na identichnim setovanjima ali sa normlanom sobnom temperaturom, a ne an terasi 🙂 pa da uporedimo bash, da ne bude tachna ona tvrdnja da se lapovanjem unishti megahalem 🙂 ali kako stvari za sada stoje, onako odokativno (nemam s1366 setap da uporedim direktno), lapovan true vs lapovan megahalem mrtva trka, mozda za 1-2c bolji megahalem i to je sve
a ventovi su razni, nema neke specijalne razlike, ali rachunaj tu su negde svi oko 1500-1600rpm, push pull sve jedno 2c gore dole
evo isti setap 😉
meni izbacuje 10% vishe gigaflopsa, samim tim je i temperatura za oko 10% visha, shto znachi da sam bolji za 2 c 🙂 a plus nisam uspeo da dobijem 20c, oko 22c je ambijentalana, slab mi cug u sobi, ne vredi ni promaja 🙂
sve u svemu isti djavo, gotovo identichni primerci. nisam bio primetio da mi je prvo bio cpu an 4400 i odradio je tako jedno dobrih 10-ak krugova sa oko 63 gigaflopsa 🙂
Stigao mi je i7 870 pre neki dan ali cekam Megahalems pa cu izbaciti rezultate.Ovaj primerak je @intel confidential pa cu videti kako se ponasa i javljam rezultate...🙂
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari