Šta je novo?

i7 3770K OC -_-?

@CAR
Jedina realna prednost Formul-e u odnos na MVG je sta ima mogucnost za tri-fire i tri-SLI i dovoljno mesta da uklopis tri dualslot graficke kartice. Sve ostalo je(marginalno bolji VRM, bolje audio, bolje hladjenje) u princip su samo shminka. Ako ne planiras da koristis tri graficke kartice ondak Formula je uzaludno bacanje novca.

@Mario P.
Mislim da nesto nije u redu sa tvojim cenama. Kod nama u maloprodaji Asus P8Z77-M je 101 eur, dok Asus MVG je 187 eur.

Poslednja izmena:
Upssss, u pravu si!
Reci mi kod nas nema ova koju ti navodiš al ima Asus P8Z77-V.
Jel to neka drastična razlika?
Za memoriju u ponudi imaju samo Mushkin, GSkills i Corsair.
Od kolko napajanje za ovako nešto?
Do 600W ili?

P8Z77-V se neisplati. Uzmi Asrock Z77 Extreme 6, to je bolji izbor za manje pare.
Sta se tice memoriju uzmi ona koja je jeftinija i koja je po specifikacija bar DDR3-1600 i CL9. Ili daj konkretna lista sa specifikacije i cene pa da nesto odaberemo.
Sta se tice napajanje, to 600W ne znaci nista. Ima mnogo sr*nja koje pise da su 600W, a su 200W. I mochnost nije jedini i najbitniji parametar, nego bitnije su kvalitet komponente koje su ugradjene, ugradene filtri od nekvalitetni napon i zagadjivanja niskonaponske mreze, zastite od prenapona i prevelike struje i t.d.
Daljle, zavisi koje su ostale komponente koje planiras da ugradis u sistem. Realne 600W su velika cifra i tolki mochno napajanje ima poenta samo imas neka mochna grafichka karta (u rang GTX 670/Radeon 7970).
Najbolje, daj konkretna lista pa da odaberemo neko kvalitetno napajanje.

Poslednja izmena:
aj imas poruku tamo na temi.

Vidim da ste dotakli pitanje napajanja, pa rekoh da vidim da li imate neku preporuku za novo napajanje za moju kofiguraciju (menu => "Moja masina") sa obzirom da imam u vidu jos jednu GTX660 (non ti). Trenutno celu konfiguraciju pokrece staro Enermax Coolergiant 480W napajanje, a mislim da ga je vreme pregazilo pogotovu zato sto ima 1x4 pin napajanje za CPU i ako ASUS MVG ima 2x4pins. U takvoj konstalaciji uspeo sam eksperimentisuci da dostignem da se Win8 boot-uje na 5GHz @ 1.4v, nazalost samo boot posto pri pokretanju bilo cega desavao se krah... Nisam smeo dalje da idem sa naponima i OC-om dok ne uzmem novo napajanje.

Svaka sugestija je dobro dosla. :)

Edit: Htedoh dodati da odgovara napajanje cenovnog ranga 80-90e, razgledao sam par modela Seasonic napajanja ~650w.

Poslednja izmena:
Aj da ne otvaram novu temu, koje su prihvatljive temperature za i7 3770k oc na 4,5ghz pri npr testu u prime95 i koja bi bila neka max prihvatljiva temperatura preko koje ne treba ici?

Nazad
Vrh Dno