Šta je novo?

i7 3770K OC -_-?

Pa i ja mislim da je dovoljno za jednu GTX 680 4500 MHz. Ako uleti i druga, onda već može jače da ide.

So be it onda:) Treba ostaviti lufta i za letnjih 30+C :p

Spustaj jos napon, verujem da ima lufta, jos koji stepen dole ne moze da skodi ...

Probao jutros 1.26V, puca Prime95 posle 15ak minuta:) Ostavicu ga na 1.28V posto je na tome fino izdrzao stress-ovanje sinoc

Poslednja izmena:
Pa pazi, nije da nema istine u tome sto sam rekao. Ali i smajli je na kraju, pa neka shvati ko kako hoce ;)

Pa zato te i pitam, meni se cini, gledajuci ovaj HSWLL da ce 3930K biti vrh ponuda jos 3-4 godine, tj makar nece zastereti, za multithread naravno.

Naravno. Samo u kombinaciji sa high end vazdusnim hladjenjem i posteno overclockovan verujem da ce biti brutalan narednih par godina bez problema.

Ljudi, kome verovati cpu-z ili coretemp za cpu voltazu, cpu z mi pokazuje max od 1,17 a coretemp ide i do 1,23 ? o_O

Tamo gde ti je veci napon. :)

Pa veci je preko coretemp? nesto mi mnogo 1.23 za 4.0 ghz?

Koliko si stavio u bios-u?

Stajalo na 1,178, pa se prebacilo na auto :D ?

Onda ti je ocitavanje iz coretempa tacno, zasto si stavio na auto ako ces OC?

Samo se promenilo izgleda,vraticu opet na 1,178, msm da je to ok voltaza za 4Ghz :)

Samo u kombinaciji sa high end vazdusnim hladjenjem i posteno overclockovan verujem da ce biti brutalan narednih par godina bez problema.
g2_zpse6b756ae.jpg

g3_zps7048a8ad.jpg

http://www.techpowerup.com/gpuz/humfg/

Nesto ovako? :D

Extra masina samo te kartice su vrele i bucne sem zadnje :)

Neka preporuka za MB za OC 3770?

Ljudi pozdrav!
Evo da se nadovežem na zadnji post.
Slažem novu makinu i odlučio sa za nešto extra.
Preporuka za OC 3770K tj. tražim matičnu, memoriju i cooler.
Dajte nešto provjereno šta radi, da nema nekih iznenađenja.
Nisam neki luđak za OC koji hladi tekućim dušikom, a ono, nek procesor malo potegne kad treba rendat.

AMVG-moja preporuka........provereno 100%,a i doste njih ce se sloziti :)

Nikad se ne zna - mom drugaru riknula i to na def naponu.
Ps. Napajanje SS 650am, i5 3570k + Cors A70, Beast 2x4gb 2400MHz.

Asus MVG je fenomenalna maticna ploca, ima mnogo opcije za tweak-uvanje, odlicna VRM sekcija i odlicno hladenje. Ali mozes da obavis posao (moderate OC) i sa jeftinije maticne ploce kao na P8Z77-M. Ne bi imao nikakv problem da postignes 4.5-4.6GHz na prihvatljiv vCore napon (~1.25v) sa neki prosecan 3770K primerak. Ali racunaj da nije samo OC pridobivka sa Asus MVG jer dobices mnogo bolji audio, LAN i t.d. Neki kompromis izmedzu ovih dve je Gigabyte Sniper M1.

Sta se tice RAM, ne treba ti nista vise od DDR3-1600 CL9. Razlike u performanse sistema izmedzu DDR3-2400 CL11 i DDR3-1600 CL9 su red velicine 1-2%. Ali za da postignes stabilni rad na 2400MHz trebace ti maticna kao Asus MVG i veoma da pojacas napon memoriske kontrolere sto u prevod znaci nepotrebno zagrevanje i potencijalno ostecivanje CPU-a. Bolje je da povecas frekfencije CPU-a za 50MHz i da postignes isti efekat, a mozes i da malo overklokujes DDR3-1600 CL9 sa marginalne korekcije vDIMM, recimo 1866 CL9.

Hvala Makedonac
:) :) :)

@HW
Hvala ti na pojašnjenju mada ono sa memorijama te ne kapiram ama baš ništa. Nisam baš informatičar ;-) Da si rađe reko kupi od tog proizvođača to i to, e onda je jasno ;-)
Daj molim te pogledaj malo sliku u attacu. U dućano imaju raspoložive ove dve ploče koji se naveo ali one su po cijeni najskuplja i najjeftinija. Jel može neka između. Išo bi do max.250€ za matičnu

Prilozi

• mbo.jpg
    mbo.jpg
    264.4 KB · Pregleda: 64
Na spisak nema Asus Maximus V Gene. Od taj spisak najbolja performance/price opcija je Asrock Z77 Extreme6. Ali P8Z77-M Pro je sasvim dovoljna za ono koje nameravas.
Sta se tice memorije, uzmi Kingstoln HyperX Blu/Genesis 2x4GB DDR3-1600 CL9 9-9-27 1.65v. Mislim da je to i kod vama best buy.
Za kuler idi na Cooler Master Hyper 412/412S ili 612/612S. Hyper 412 je sasvim dovoljan da ohladi 3770K na 4.5GHz, ali ako hochesh da imash i neka rezerva ondak idi na 612. Kod mene 612S bez problema kulira 3770K @4.7GHz, ali u veliko i provetreno kuchishte Cooler Master CosmosS.

Kažeš da je Asus P8Z77-M savim dovoljna za neki normalan clock ali u postu prije govoriš da je Asus Pro Asus MVG fenomenalna.
Asus P8Z77-M 250€ > Asus Pro Asus MVG 150€
?

Vrh Dno