Šta je novo?

i7 3770K OC -_-?

SrdjanKs

Cenjen
Učlanjen(a)
07.01.2010
Poena
169
Masina iz potpisa nesto mi brljavi pri dizanju sistema,nece da pokazuje na CPUZ klok 4,5 itd niti mogu da vidim koji je klok izbaca gresku neku na cpuz poludeh sa ovim UEFI biosom bas mi je iritantan ako moze neko da mi pomogne korak po korak da lepo utegnem ivaj procesor bar na 4,5ghz da radi imam adekvatno hladjenje struja vise nego adekvatna i ploca je dobra tj odlicna za taj klok,memorija je njesra ali dobro GEIL 1333mhz 1,5v Mogu kupiti i brzi ram ali ako ne mora onda ne bi jel mi vrsi posao . :wave:

Skini zadnji CPU-Z.
Jesi u biosu stavio zeljeni klok, jesi iskljucio spread spectrum i ostale zastite?
Kad ga opteretis mora da ispise koji je klok, mozda obara klok kad nista ne radi pa ti zbog toga ispise tipa 1600MHz.

E da taj klok mi ispise skinuo sma zadnji cpuz ali kada ga pokrenem izbaca neku gresku ne znam sto ali to samo kada ga klokujem kada je ono faktori deff sve samo promenim na ahci zbog ssd-a izbaca neku gresku nece da ga pusti. Koje su voltaze normalne za 4,5 odprilike 1,26-1,28? A da naravno da ugasim spid spektrum itd....

Ima li neki korisni lik za OC za setovanje?

ako cemo mi da se potrudimo da ti pomognemo,
za ubuduce, ti se potrudi da ti pitanje bude razgovetno i jasno napisano.
ono gore je blagi uzas.

elem,
za pochetak, fleshni poslednji bios.
poskidaj poslednje programe u vidu cpuz, prime95, linx avx itd.
kad krenesh u oc, obavezno disejbluj prvo onaj asus oc tuner i turbo.
shto se tiche power saver opcija, lichno, imao sam razlichita iskustva sa time.
nekada mi je ocovan cpu pucao sa ukljuchenim, a neakda sa iskljuchenim.
ali za sam start. odradi ovo, i setuj lepo malo vishe napona i samo mnozilac od procesora pomeri, kasnije ostalo.
ako opet zeza...rasturi sve i lepo vidi da li je soket u redu, probaj drugu memoriju i sl....ali nadam se da nije do toga.

Potrudicu se da bolje objasnim :d, te programcice imam sve skinute,a flesovanje biosa hm pokusao sma sa onim asusovim programcetom za fles direktno nije uspelo izbaca gresku neku, videcu da skinem na fles pa da probam. SA kojim naponom da krenem na 4.5ghz?

bios fleshuj iskljuchivo iz biosa.
turi na fat32 formatiranu fleshku samo bios file koji skinesh sa neta.
i kad odesh u bios, nadji i pokreni asus ezflash i samo ce ti se ostalo kazati :)
nemoj odma da si preambiciozan, postepeno podizi, niko ti ne moze reci tachko koji napon, kad su svi primerci za sebe.
testiraj sa nekim programom i to je to.

Uspeo sma da ga dovedem na 4,5 e sada cu da testiram sa kojim voltazama i kako slaka odradicu LinX pa ce da vidimo sta i kako radi memori na all,mada sada sam na integrisanoj od procesora i ona ce da jede ram ali videcemo mozda bude i stabilniji OC kasnije akda ne budem koristio tu integrisanu grafu manje se grejati verovatno.

Evo cisto nesto da se vidi da bi imali smernice da mi pomognete dalje mada odprilike znam sta treba ali malo konsultacija nije na odmet.3770K oC 4,5.jpg izvinjavam se zbog velicine slike :)

E sada kontam da treba ici sa manjim naponom da se utvrdi na kom minimalnom puca da bi se jos smanjile temperature,mada i ove su ok sobzirom da brzina ventova u celom kucistu i na kuleru je na minimumu. Vidim da me zeza brzina rama i da je mala 1333 a za ovakav cpu treba minimum 2000+ da bi iskazao potencijal :(

Poslednja izmena:
Temperature su ti kako treba, napon je takodje ok, cisto sumljam da moze nizi.
Koristio si Linx bez avx instrukcija, zato ti je ovako slab rezultat, skini sa avx pa probaj.

Znam da sa avx ide ono preko 100 jel sa 2500K na 4,5 sam imao oko 110-115 ako se secam lepo tako da je ok znaci,mada vidim da kolje ram :(,moracu da se otvorim uskoro za nesto brze.... Hvala mirzice :d

Nema na čemu, demios ti je više pomogao. ;)
I ja takođe gledam neku memoriju, ima u em*i par komada a da su preko 1600mhz.

Ja sam kupio u w** w**, sto mu dodje na isto. Samo sto je e**i jeftiniji malo. Exceleram Black Shark na 1866mhz. 2x4gb. Najvise sto sam mogao da izvucem iz nje je 1660 ili tako nesto. Ne znam zbog cega ne mogu vise od toga. Ali i ovako sam zadovaljan. Jer primecuje se razlika u odnosu na 1333. Ne drasticna, ali vredi podici kad vec moze.

Ta memorija je krs zesci. :D

Ne znam zasto mi onda pokazuje ocenu 7,9?

Nadam se da nisi ozbiljan. :d

Untitled.jpg

Ajd ovako, to ocene nicemu ne sluze, pogotovo kad je rec o overkloku.
Tako da njih mozes slobodno okaciti macku o rep. ;)

Matori, stvar ukusa.
Niko te ne tera da kupis Exceleram. Ja sam iskreno hteo Corsair Platinum, ali se nesto iskrsnulo.

Ja sam kupio u w** w**, sto mu dodje na isto. Samo sto je e**i jeftiniji malo. Exceleram Black Shark na 1866mhz. 2x4gb. Najvise sto sam mogao da izvucem iz nje je 1660 ili tako nesto. Ne znam zbog cega ne mogu vise od toga. Ali i ovako sam zadovaljan. Jer primecuje se razlika u odnosu na 1333. Ne drasticna, ali vredi podici kad vec moze.

:D
A kako si na s1155 uspeo da dobijesh 1660mhz? Nisi valja dizao bus sa 100 na 105?
Da li si skontao da mozesh mnozilac za memoriju samo pomeriti na 1866 ili pak uchitati xmp profil ako ga ima?

@mirza
Ne mora mi se zafaljivati ali mi vishe smeta shto nastavlja pisati ki nepismen nogama :p

Poslednja izmena:
Demios ti mora da si albanac cim ne razumes srpski, sta nisi razumeo sto sma napisao, izvini ako studiras knjizevnost. :d

Nije bitno shta sam ja, nego ne zelim da se naprezem da deshifrujem silne pravopisne greshke pride.
Ako se vec trudimo da ti pomognemo, potrudi se i ti malo oko samog kucanja. Mnogo manji cim tebi,
nego nama deshifrovanje tvojih postova.

Ok. Opusteno potrudicu se vise u sledecem izlaganju. ;) ps: Bez to nama jedino si se ti bunio :D

:D
A kako si na s1155 uspeo da dobijesh 1660mhz? Nisi valja dizao bus sa 100 na 105?
Da li si skontao da mozesh mnozilac za memoriju samo pomeriti na 1866 ili pak uchitati xmp profil ako ga ima?

@mirza
Ne mora mi se zafaljivati ali mi vishe smeta shto nastavlja pisati ki nepismen nogama :p
Procitaj malo bolje. "1660 ili tako nesto". Mnozilac je bio pomeren sa 100 na 102. Vratio sam mnozioc na 100, digao offset za memoriju kao sto si rekao i mucak. Dizao sam cak i voltazu za memoriju, nece ni tad. A xmp profil, nisam nasao. Tako da sada stoji na 1600. Ploca je Asus P8H77-M LE H77

@gricko
za pochetak, pobrkao si termine mnozilac i bclk (fsb\magistrala)
zar je bitno uopshte kolika je tachno frekvencija memorije?
ti jednostavno na s1155 plochama ne mozesh dobiti takve cifre, a da se nisi igrao sa blck-om,
koji na svim s1155 moze da ide plafon 105mhz, a da ne bude nekih problema sa stabilnoshcu.
znachi, ukoliko nema xmp profil, jedino mozesh ruchno da je setujesh na 1866 (moguce sa ajvijem da imash i 1800 setovanje)
podesi lepo memory frequency na 1800 ili 1866, setuj ruchno latencije, malo labavije, tipa 10-11-10-28 2T, napon na ~1.6v pa probaj ponovo.
bclk ne diraj nikako i naravno asus oc tuner na disable....ako ga ima na toj plochi, pa probaj.
takodjer probaj sa blagim dizanjem vccio ili vccsa ili oba ako ih ima, ali nemoj preterivati.
i josh neshto :D vidim takodjer da ima opcija cpu to dram odnos, probaj to staviti na 100:100 ruchno, nemoj na auto.
probaj i fleshnuti neki posledni bios...nije na odmet....ukoliko znash shta radish.

@srdjan
mislio sam da zurish sa kucanjem i da pravish gramatichke greshke, koje btw nemaju veze sa knjizevnoshcu :D
ali evo i nakon obecanja, ovu drugu rechenicu dok nisam prochitao 3 puta, jer nisi stavio "nama" pod navodnike....nisam skontao....o tome ti pricham.
mozda sam to samo ja, ali postaje mi zamorno malo chitati takve postove, a tebi sam prigovorio jer nisi bash od juche niti neki njukamer,
pa ono kao, daj mu ga malo po tachkama, zarezima i razmacima....ako i pogreshish tu ti je edit dugme...pa ako meni nije teshko da ti pomazem,
i da kucam lepo i razgovetno, onda se i ti malo potrudi pa da to lichi na neshto ;)

Poslednja izmena:
rece covek u roze kosulji :smoke:

Nazad
Vrh Dno