@gricko
za pochetak, pobrkao si termine mnozilac i bclk (fsb\magistrala)
zar je bitno uopshte kolika je tachno frekvencija memorije?
ti jednostavno na s1155 plochama ne mozesh dobiti takve cifre, a da se nisi igrao sa blck-om,
koji na svim s1155 moze da ide plafon 105mhz, a da ne bude nekih problema sa stabilnoshcu.
znachi, ukoliko nema xmp profil, jedino mozesh ruchno da je setujesh na 1866 (moguce sa ajvijem da imash i 1800 setovanje)
podesi lepo memory frequency na 1800 ili 1866, setuj ruchno latencije, malo labavije, tipa 10-11-10-28 2T, napon na ~1.6v pa probaj ponovo.
bclk ne diraj nikako i naravno asus oc tuner na disable....ako ga ima na toj plochi, pa probaj.
takodjer probaj sa blagim dizanjem vccio ili vccsa ili oba ako ih ima, ali nemoj preterivati.
i josh neshto

vidim takodjer da ima opcija cpu to dram odnos, probaj to staviti na 100:100 ruchno, nemoj na auto.
probaj i fleshnuti neki posledni bios...nije na odmet....ukoliko znash shta radish.
@srdjan
mislio sam da zurish sa kucanjem i da pravish gramatichke greshke, koje btw nemaju veze sa knjizevnoshcu

ali evo i nakon obecanja, ovu drugu rechenicu dok nisam prochitao 3 puta, jer nisi stavio "nama" pod navodnike....nisam skontao....o tome ti pricham.
mozda sam to samo ja, ali postaje mi zamorno malo chitati takve postove, a tebi sam prigovorio jer nisi bash od juche niti neki njukamer,
pa ono kao, daj mu ga malo po tachkama, zarezima i razmacima....ako i pogreshish tu ti je edit dugme...pa ako meni nije teshko da ti pomazem,
i da kucam lepo i razgovetno, onda se i ti malo potrudi pa da to lichi na neshto