Kakvi god da su i bez obzira na frekvenciju nisu usko grlo ni za jednu karticu... ovo je izjava posle koje bi trebao da dobiješ titulu
Miss LOL godine 
arty:. I još posle napisa da minimalni FPS varira nekih tričavih 140% (?!?!?:sceptic

. Pa najvažnije (daleko, daleko najvažnije) za komforno igranje i jeste taj minimalni, šta znači ako je prosek 60-80 ako u trenucima najveće akcije frame rate pada na 10 ili tako nešto.
I čemu benchmark u Crysisu? Po načinu na koji koristi i nagrađuje hardver i zahtevnosti koju ima ta igra je apsolutno netipična i nije nikakav pokazatelj kako će se sistem ponašati u drugim igrama.
Za korelaciju između snage centralnog procesora i grafičke postoje mnogobrojni dobri testovi na prestižnim sajtovima na Internetu a odlični tekstovi su izašli u nekim našim časopisima (Digital!, SK) pa molim ljude da se informišu pre nego što nešto ovako odvale. Mogu i linkove da okačim, slike svojih testova ako i dalje nije jasno...
@Vojkan
Ovo gore nisam rekao jer je "neko to provalio" nego zato što sam to isprobao sam (da si čitao moj post, kao što nisi

) a i čitao o tome na sve strane.
@Go-R4n
Ove stvari ne treba shvatati bukvalno. Naravno da je grafička značajnija za performanse mašine ali ni procesor nije zanemarljiv. Naravno da će ti mašina raditi neuporedivo bolje sa HD4850 nego 7600GT ali problem je u tome što ćeš karticu (ako ostaneš na ovoj frekvenciji) nepotrebo pretplatiti. Imaćeš HD4850 koji daje rezultate HD4830 ili HD4670 ili tako nešto.
Mada mislim da u ovoj rezoluciji u kojoj igraš ti ne treba ništa jače. Clockuj još taj E6320 (sigurno može) i onda stavi HD4850 i sve će biti pesma. :guitar: