Šta je novo?

i5 3570k pregrijavanje

veliki znalac

Cenjen
Učlanjen(a)
01.10.2011
Poena
169
Imam maticnu plocu ASrock z77 extreme 4 i procesor i5 3570K, 8GB rama itd...
Sastavio sam konfu sam prije mjesec ipo dana. 5-6 puta mi se pojavio bluescreen i to bas kad sam nesto pretrazivao u google chrome. ne mogu da vidim sto je pisalo jer se brzo makne ali sam skinu bluscreen program kojji mi govori http://postimage.org/image/us4gp4kib/

Testirao sam ram memoriju memtest programom cijelu noc je vrtio i nema gresaka. Takodje memorija je prosla test i sa goldmemory programom. Sad sam skinuo prime95 da testiram procesor i imadoh sto vidjet! Evo link u toku testiranja sa prime95 koje sam ubrzo prekinuo da mi ne pregori procesor http://postimage.org/image/jrv1nd179/full/
Mozda i panicim ali eto da pitam da li je ova temperatura normalna sa STOCK kulerom ui fuull load?

Prvi put sklapa konfu pa pomislih da nijesam nesto zeznuo. nekoliko puta sam skidao procesor i namjestao kuler lijepo ne bi trebalo da sam nesto pogresno stavio. Sad dok cackam racunarom temperatura je obicno 43 stepena. klokovao nijeasm nista! Zamijenio sam i pastu. Ima li ko rjesenje u cemu je problem ili ovo uopste nije problem nego legendarni IB :(

Poslednja izmena:
mozda je ovo gore, probaj to prvo, ali otvori se za neki krshten kuler, npr cm hyper 212+, 621s...alpenfohn brocken i slichne

Citao sam dosta o tome. ja sam sistem instalirao a ostala je jedna particija sa podacima koju nijesam formatirao. To moze bit problem barem sam tako citao. A i imao sam problem sa jednom konfiguracijom kad nijesam cijeli hard formatirao isto se pojavljivao bluescreen...
Brate ja na jednom forumu postavih a jedan mi kaze gasi prime kao prevelike su temperature. Uzet cu ja kuler nije problem. Samo me zanima da li su ovo normalne temperature? :) Reci da jeste, oraspolozi me :p

@ veliki znalac

Nema frke kod tebe, problem je samo to što imaš preslab kuler, pa gde si mogao da staviš STOCK kuler na Ivy Bridge kad se zna koliko se on greje više u odnosu na Sandy Bridge ? U pravu je član demios, moraš da se otvoriš za neki mnogo bolji kuler, nema ti druge.

Ne reče tačno koju si to novu pastu stavio ?

Intel u zadnje vreme stavlja mnogo lose kulere u pakovanje. Ja sam dobio stock kuler za sandy duplo manji nego sto je za core 2 duo.

Arctic Silver 5 je pasta.
Ma ok ako je normalno uzet cu ja kuler samo da znam da je ovo normalno jer ako nije normalno da vracem procesor iz istog trena!!

Ne brini se, nije procesor u pitanju, problem je samo do lošeg hlađenja, ništa drugo. Inače, odličnu pastu si stavio, svaka čast.

Kad kupuješ kuler gledaj da bude neki baš bolji, nemoj da štediš na njemu, Ako treba daj i 45 evra za njega ali ćeš makar znati da si dobio pravu stvar.

Koje kulere predlažete za IB procesore?

Voleo bih neki što tiši, maltene nečujni (videh neki v8, ali nisam siugran da on uopšte nema kuler, mada koliko je veliki i sav od hladnjaka, možda i nema)...

još jedno pitanje...
Kakav je za video obradu ovaj CPU?
Da li bi sa stock coolerom mogao da radim nekih 20h dnevno?

Možda je to neispravnost ploče. Gledajući korisničke utiske o nekoj MSI ploči našao sam na komentar nekog, ko je vratio baš taj model ploče, je zbog nje imao plave ekrane.

Poslednja izmena:
ja ne volim stock kulere samo zbog nacina kacenja, iskrive plocu a desi se i da jedna nozica ispadne iz ploce i da se vise ne drzi kako treba ...
Ako su temperature ok nema razloga da se ne radi po ceo dan, ja se ne secam kad sam iskljucio komp (verovatno prosle godine kad sam isao na letovanje).
Od kulera moja preporuka je neka noctua, kad se jednom ¨cuje tisina¨ posle nema nazad, svaki zvuk smeta.

Reinstalirao sam OS. Nadam se da se vise nece pojavljivati blue screen. Recite mi ako se pojavi vrijedi li pokusati sa novom verzijom biosa?
Kakav je kuler Freezer i30 i Freezer 13 PRO ? Koji je bolji od ova dva?

Nista to nema ovamo dje ja trgujem. Vjerovao ili ne samo ova 2 modela sto sam poslao imaju. Dakle da uzmem ovaj i30 nije greska jel?

Meni se licno nesvidjau ni jedan od ta dva, naj bolje bi ti bilo da vidis sa ovdasnjim radnjama da ti posalju DHL-om, mislim da ti slanje za CG nece biti preko 5e a pazarices mnogo bolju kuler.

Mozes i nekog sa foruma da zamolis a taj neko ide na more u cg, pa da ti uzme u srb.

Ok snaci cu se vec nekako samo me nerviraju temperature. 45 stepeni a nista ne radim tj nesto cackam bzv... Ne znam da li da vratim CPU mozda je neispravan? Ima li jos neko da su mu bile ovakve temperature na stock? Ili je ovo posljedica ovih ljetih vrucina. 40 stepeni je danas kod nas, a racunar u sobi bez klime :)
Imam jednu pastu ali je 5 dana stojala otvorena da li smijem nju da stavim da li je izgubila dejstvo? Mislio sam da probam opet sa pastom jer sam mozda previse stavio prosli put pa to koci...

To ti je posledica ovog vremena, a ne do procesora. I meni se greje cpu, al kod mene je haos u sobi pa kad ga opteretim ode na finih 90c za jezgra.

Ja sam stavio Termaltake Frio na isti pocesor i savrseno mi ladi.Na 4,3 gigaherca ne prelazi mi 36 stepeni a terao sam ga do 4,6 i nije mi preso nikad 70 stepeni,kuler je dobar i pouzdan!Ni jednom nisam imao plavi ekran,ploca mi je Asus Z77 V PRO i za sad da kucnem u drvo sve radi odlicno!:guitar:

Poslednja izmena:
Vrh Dno