Šta je novo?

i5-2500k vs i7-860 vs Q9550

E tek kada se setimo njegove cene... :smash:

shto je najcrnje, nije se mnogo promenila cena na oglasima danas i cena novog u radnji kad je izashao.

Kao i za AMD 960t i 1090t..cene kao nekada u radnjama(tacnije, 1090t je cesto i skuplji).

Odnosi se na Maxwell. A kada se kaze da nVidia bolje radi na slabijim procesorima, misli se na Athlon/Phenom II X4, Core 2 Quad (771 Xeon), FM2+ Athlon, FX.

Po vama ( pitanje se odnosi na sve clanove) koja graficka ce se bolje snaci sa quad core racunarima starije generacije kao sto su gore navedeni, r7 370 ili gtx750ti ?

shto je najcrnje, nije se mnogo promenila cena na oglasima danas i cena novog u radnji kad je izashao.

Makar se non K procesori prodaju po normalnim cenama. :D

Po vama ( pitanje se odnosi na sve clanove) koja graficka ce se bolje snaci sa quad core racunarima starije generacije kao sto su gore navedeni, r7 370 ili gtx750ti ?

R7 370 naravno. Ali ne zato sto je ona primetno bolja od 750Ti, vec zato sto generalno nije prejaka karta za one nabrojane procesore pa ce je svaki fino izgurati. Dok sa druge strane imas npr. GTX960 i R9 380, gde je ova druga malo bolja, ali u praksi sa nabrojanim slabim procesorima nece biti.

Poslednja izmena:
Da, ali su poceli ponovo da preteruju sa 2500K/3570K. Nisam ih odavno video za ispod 130 evra.

Sreca pa za 160 evra ide i7 (non K).

Poslednja izmena:
Nije dovoljno bolji od i5 (recimo i5 2400) da vredi 60-70e vise.

Po meni vredi, realno je da se ipak nece koristiti primarno za gaming vec i ponesto ozbiljnije.

Poslednja izmena:
Nisam ni sumnjao da ces to reci, odavno sam primetio da imas tihi fetis ka i7 :) imao sam ga i ja. i7 je glupost, i to kazem iz licnog iskustva (sem ako ne radis primarno rendering).

Ne ne, samo ona prica "i7+B85 vs i5K+Z97+cooler" o cenovnoj slicnosti, iz podforuma Sta da kupim. :D

Ja sa mojim procesorom i dalje cepam najnovije naslove odlicno....Non k je,ali nema te igre sa kojom ne moze da izadje fino na kraj...Manje vise je grafa koju imam smesna za njega iako sam je ubio od kloka...Gpu 1200,a memorija 1450 mhz sa dignutim naponom...Ne tako davno sam na moju masinu stavio gtx 970 radi probe samo....Zanimljivo je da moja deduskara od procesora je jos itekako upotrebljiva...60 fps 99 procenata igara koje sam probao....

Kakav deda bre, taj jos nije usao u srednje godine :)

Pa sad,zavisi kako se posmatra...

2500k na kp sto jura....

Valja, ali je (za nekih 70-90 evra) preterao sa cenom.

300€ bi bilo OK,preko toga je vec mnogo.

Fiksno, processor izgleda kao da ga je malterisao.:D
E od ovog ni cekic ne bih kupio...

Evo da se i ja javim :)

Oduvek sam zeleo i5 2500k jos od kad je izasao.Ali naravno nikad para nisam imao :)Tako da sam prosle god. u jesen prodao tablet i moje stare komponente i kupio i5 2500k i neku foxcon plocu koja je odlicna ali nisi mogao OC procesor.uzeo sam taj komplet za 165e.i radilo je super i onda naidjem na oglasu za 6000din msi z77a gd65 kojoj ne rade 2 slota za ram,i kupim je odmah :)Ja sam prezadovoljan kako radi sve!Imao sam athlonII 630,6770,4gb rama...Sad imam konnfu iz "moja masina".Juce sam uzeo cm 212 plus i odma klokovao cpu na 4,5ghz :)Sad ne prelazi 56c u full loadu!Verujem da cu jos par godina biti miran sa i5 2500k jer verujem da ce iz svake grafe izvuci maximum.Iskreno kad sam presao sa tog amd-a na i5 ko da sam seo iz stojadina u nov bmw :p
Jos da napomenem ova maticna jede malu decu!Lepo izgleda,ima puno opcija.Jako je jednostavna i lako se klokuje ja sam samo sa par klikova klokovao sa 3,3 na 4,5ghz,mozda bi mogao jos ali nema potrebe jer 7850 i onako slaba za taj proc :)

Ako se AMD pre snalazio bolje sa slabijim procesorima, to je danas totalno druga prica izgleda...
Naleteh na ovaj video slucajno
https://www.youtube.com/watch?v=lQzLU4HWw2U

To je ono sto sam ja govorio u drugim temama a ljudi me napadaju pa sam se okanio nek misli sta ko hoce.
AMD karte u kombinaciji sa slabijim procesorima lose rade, sa jakim i5 ili i7 procesorima extra rade tj. rade onako kako i treba.

Recim npr. Pokrenes GTX 770 i R9 280X na FX4300, tu je GTX 770 bolja i pruza bolje gaming iskustvo, stavis te iste karte na i5 ili i7 bolja bude R9 280X

Amd graficke kartice su procesorski vise zahtevne,ali otkako je mantle izmisljen prica se totalno okrenula...Jedino da cekamo da krene masovna proizvodnja igara sa tom tehnologijom...Navodno da nece zbog zelenih da krenu pa cekaju dx 12....Jedino sto mene plasi jeste da dx 12 na nvidia karticama ne pocne da daje bolje rezultate od mantle na amd...Onda ce amd opet biti u problemu...Mnogo ga gnjave i jos uvek prave igre u dx 11 tehnologiji iako je dx 12 ugledao svetlost dana.Mada ja o procesoru vise i ne razmisljam kao o uskom grlu....Znam da moj cpu glatko moze da tera kartice iz najvise klase.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno