Šta je novo?

i3 7100 ili fx 8300

mare06412

Poštovan
Učlanjen(a)
07.02.2017
Poena
50
poz,namravam ove nedlje da uzmem procesor ram i plocu pa mi treba oko izbora procesora.komp mi treba iskljucivo za wow i wot na raspolaganju cu imati oko 30000,uzeo bi za sad samo 4gb rama a kasnije bi dodao jos 4gb a plocusam misli neku asus ili gygabite najjeftiniju.citam danima forume neki kazu da je intel bolji neki amd zbog vise jezgra na kraju ni sam ne znam sta da uzmem.pomagajte pls :(

Trenutno dok se u radnji ne pojavi novi AMD ne bih nista kupovao, cena za i3 7100 treba da je oko 120 e sa pdv om, sto mislim da je previse a FX ovi su stari 6 godina,
ako bi morao nesto da kupim a da mi traje 6 meseci-godinu, uzeo bi Semi 140 za 5-10 e sa nekom 760 plocom i otkljucao ga (empirijski) lako se otkljucava na 760-780G chipsetu
( na KP i3 7100 je 149 e iz Madjarske sto je stvarno to much)

Poslednja izmena:
G4560 daje gotovo iste performanse kao ovaj 7100, da si procitao temu od pocetka, a nije dugacka, znao bi to.

A kosta 65e.
I nije dual core, vec dual core sa Hyper threading i daje mnogo bolje rezultate od dual core bez HT.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ne razumem zasto kupovati ista ispod 4 Cora, ako se ima para i5, ako se nema best buy je AMD FM A8 6XXX ili 5XXX ili neki Athlon bez grafike

Tacno ne citam sve strane svake teme nema se vremena , al nije trolovanje ako covek iznese svoje misljenje, pa makar bio u krivu,a tema je hilorious

meni vec dosadna Dual vs Octa pa dokle bre, to mi je malo trol, sto nije i3 7100 vs A8 7XXX ili FX 4XXX, nazalost FX je mrtav u svakom smislu

Ovo su slatke pobede zombija bilo koje stizanje iili prestizanje u benchmarcima od strane bilo kog FX

Poslednja izmena:
Kupovina bilo kakvog athlona novog u ovom trenutku je propala.

Kao i kupovina novog fx-a, bilo to 4300,6300,8300, nebitno je.

Prvo sto ih ovaj 4560 u niskobudzetnom segmentu delje, osim ako se ne klokuju, a za klokovanje je potrebna bolja ploca i hladjenje i kad se to skupi bolje da se uzme 4/4 zen kad izadje, a bice bolji dosta od fx-a i athlona, ili i5 nov.

Jedini slucaj kada bi kupovina fx/athlona bila opravdana je kada je budzet do 6-7000 pa se ne moze menjati ploca i memorija, vec se ima novca samo za CPU, ili ako izadje(a izacice) neki jeftin fx/athlon pa se uz smesnu doplatu zameni neki stari phenom/dual core apu ili sta vec.

Ukratko do istog si zakljucka dosao
Ako imas kintu i5 ili cekas ZEN
Ako nemas neki FM a that s is that ( saqmo bez trolejbusa molim )

Zbog mogunosti ploce da primi FX uzeo FX i to me izaslo 5e kada sam prodao prethodni CPU, inace od pocetka kupovati u 2017 FX je malo passe sto no rece Miki Rubiroza

Poslednja izmena:
Kupovina bilo kakvog athlona novog u ovom trenutku je propala.

Kao i kupovina novog fx-a, bilo to 4300,6300,8300, nebitno je.

Prvo sto ih ovaj 4560 u niskobudzetnom segmentu delje, osim ako se ne klokuju, a za klokovanje je potrebna bolja ploca i hladjenje i kad se to skupi bolje da se uzme 4/4 zen kad izadje, a bice bolji dosta od fx-a i athlona, ili i5 nov.

Jedini slucaj kada bi kupovina fx/athlona bila opravdana je kada je budzet do 6-7000 pa se ne moze menjati ploca i memorija, vec se ima novca samo za CPU, ili ako izadje(a izacice) neki jeftin fx/athlon pa se uz smesnu doplatu zameni neki stari phenom/dual core apu ili sta vec.

+1

Nazad
Vrh Dno