Šta je novo?

I Nokia izbacuje svoj iPhone killer!

Bogda

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
705
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600 + Noctua NH-D15
Matična ploča
MSI B450 Gaming Plux Max
RAM
2 x Kingstom KHX3200C 8GB DDR4
GPU
GeForce RTX 3080 Founders Edition
Storage
Samsung SSD 980 Pro 1TB + Samsung SSD 860 EVO 1TB + Samsung HD103SJ
Zvuk
MiniDSP Flex + Hegel H95 + KEF LS50 Meta + SVS 3000Micro + ...
PSU
ROG-STRIX-850G
Kućište
Fractal Design Meshify C
Monitor
AOC Agon AG322QWS4R4
Miš & tastatura
Logitech G502 + Corsair Gaming K70 LUX Keyboard
Laptop
hp EliteBook 850 G6
Pristup internetu
  1. Optički internet
Poslednja izmena:
Sjajan je. Meni se dopada. Mislim, kome ne odgovara iPhone i ko kod nas želi legalan muzički telefon od proverenog proizvođača...

Evo i jos jednog:

BB_Storm_Front_Left271x500.jpg

http://hotfeeder.com/technology/blackberry_storm_official_on_verizon_and_vodafone_145436

nije poenta u telefonu nego u godinu dana besplatnom neogranicenom skidanju muzike... sasvim legalno... zbogom Itunes... :D

ja lepo rekao da Iphone nije konkurencija, da jeste vetj bi davno bio mnogo bolji model za manju kintu... ali Itunes jeste i eto dve muve jednim potezom :)

i phone je i phone,nwe mozes da uporedjujes smotani simbyan i mak os,mada sada je moda tac skrin telefona ali u praksi su pravo djubre npr. kada brzo vozis auto a treba da napises poruku ili pregledas nesto,jesu fensi ali su i zahtevni za koriscenje.

te sto voze brzo i kucaju poruke ili citaju vesti na netu bi ja pravac goli otok da tucaju kamenje bar 5 godina... samo budala moze time da se hvali...

Mozes ti i da kucas na iPhone ili bilo kom touch screnu al pitanje u kom jarku ili u banderi ces da zavrsis.

Nije los model telefona cak se moze reci i da je povoljan al pitanje je kakav je kvalitet zvuka na njemu u odnosu na iPhone,ako je kao na n91 onda se moze reci da su ga odlicno odradili.

te sto voze brzo i kucaju poruke ili citaju vesti na netu bi ja pravac goli otok da tucaju kamenje bar 5 godina... samo budala moze time da se hvali...

Brate to je surova realnost...Ima mnogo takvih... Ja sam se navikao i u kolima od jednom sve radnje radim: i kucam sms i jedem i pijem... Tako da ta tuch fenseraja kako god se zvala meni nikako ne odogvara-mora da se koriste obe ruke... A ja po potrebi jednom rukom sviram,drugom kucam sms :smoke:

to sto ih ima mnogo nije nikakvo opravdanje.... nije goli otok jedino mesto gde ima kamenja fala Bogu... :D

aj sto ti mozes da pogines, i treba kad se kurcis, al sto ugrozavas neduzne...

Nokia ima istoriju izbacivanja interesantnih uređaja koji su bili praktično samo eksperiment. Ipak sa obzirom da tempo koji iPhone napreduje, ne verujem da će Finci dozvoliti da Tube tako prođe.
Ja nisam iPhone/Tube tip korisnika ali nakon ovog telefona, možemo očekivati da touch screen pčne ozbiljnije da prodire među Symbian telefone a to mi se sviđa.
Brate to je surova realnost...Ima mnogo takvih... Ja sam se navikao i u kolima od jednom sve radnje radim: i kucam sms i jedem i pijem... Tako da ta tuch fenseraja kako god se zvala meni nikako ne odogvara-mora da se koriste obe ruke... A ja po potrebi jednom rukom sviram,drugom kucam sms :smoke:

Uživajte još malo dok vam Gljivica Pačić ne "stane u kvaj". Kad donesu novi zakon, taj će hobi mnogo da vas košta.

to sto ih ima mnogo nije nikakvo opravdanje.... nije goli otok jedino mesto gde ima kamenja fala Bogu... :D

aj sto ti mozes da pogines, i treba kad se kurcis, al sto ugrozavas neduzne...

Slazem se sa tobom u potpunosti, i jedva cekam da izadje novi zakon o bezbednosti saobracaja jer po njemu za nasilnicku voznju se dobija 15 kaznenih poena, zatvor 30-60 dana (bez novcane kazne, mora zatvor!) i zabrana upravljanja vozilom najmanje 9 meseci! :-devil-:

Nego, skrenusmo s teme...ccc, sta rade ti touch screen gedzeti! :p

Dopada mi se kako izgleda ovaj BlackBerry, mada ni Nokia ne zaostaje. Neko ce mozda reci da kopiraju iPhone, a ja bih rekao da ce svi buduci touchscreen telefoni na neki nacin kopirati iPhone, a kako i ne bi kad je prednji deo 90% ekran! :D
Jedino da menjaju boju "lajsnama" koje okruzuju displej! :D

Nokia ima istoriju izbacivanja interesantnih uređaja koji su bili praktično samo eksperiment.

E ovo je istina, a inace za neobavestene Nokia je prva napravila sistem koriscenja telefona sa TS pomocu prstica uz minimalnu upotrebu olovke. U pitanju je model 7710, ja sam ga nazalost jako kratko imao i to bez olovke koju je prethodni vlasnik uspeo da polomi:wall: Ova Nokia je imala dugme koje moze da zumira ikone i tastaturu u 3 velicine tako da se opusteno mogao kucati sms pomocu prstiju.

... i tastaturu u 3 velicine tako da se opusteno mogao kucati sms pomocu prstiju.

Dok voziš auto, bicikl ili traktor? :d

Telefon deluje obećavajuće, nažalost, po ovoj ceni ga videti nećemo. Bar ne u našem kraju.

Inace je ranije od 7710 napravljen 7700 koji se nikad nije pojavio u prodaji, otakazan je i zavrsio je samo kao konsept.

Dok voziš auto, bicikl ili traktor? :d

Trotinet:d a moze i skepe:D

A sto se tice cene, bice dobro ako vidimo ovaj telefon po ceni iphone-a, znate vec kakvi su nasi trgovci telefonima, ako se ne ugradi duplo, kao da nista nije radio:mad::smash:

dokle ce ljudi telefone sa touchscreen-om nazivati iPhone killer-ima ? to vec pochinje opasno da ide na zivce, HTC i Qtek su imali "iPhone izgled" jedno 7 godina pre iPhone-a ....

Osim što se HTC i Qtek jedna te ista stvar (qtek je samo drugi brend, ali se pravi u High Tech Computer korporaciji) i što je najstariji telefon te korporacije star 6 godina :D

Šalim se..., cela fama oko iPhona zaista smara. To što Apple zna napravi uređaj na kojem će da mlati pare, nije razlog da mi (koji bi trebali nešto da znamo) ga uzimamo za nešto značajno. Nije ovo forum o poslovanju, nego o tehnologijama. OK, jeste uspešan i intuitivan i verujem da će koleginice moje keve u domu zdravlja da se oduševe kada ga vide, ali malo je bezveze da mi na benchmarku sad toliko padamo u nesvest zbog iPhoneta...

Poslednja izmena:
Postojao je koncept audio plejera pre iPod-a, postojao je koncept all-in-one računara pre iMac-a, ali zna se ko je na pravi način taj koncept uspeo da uobliči i napravi paletu proizvoda koji svi kasnije žele da poseduju, a proizvođači kopiraju.

Mnogo lep fon, bio je i u vestima, nadam se da ce kod nas biti bar sa pribliznom cenom (ne preko 300-320 evra) i moze se reci da ce biti super kupovina ;)

:wave:

Ne znam zasto se pokrece iPhone vs others flejm ponovo... Nokia je napravila solidan uredjaj koji kosta ispod 300 eura... Imajuci u vidu koliko su ranije kostali novi modeli iz Nokije, onda je jasno da je iPhone napravio pravu revoluciju. Da nije iPhone-a ovakav uredjaj iz Nokije bi kostao 1k eura.

Au al ga ti pretera... nije mi jasno kako nekad mozes da budes toliko subjektivan...

Prvo ovo nije high-end nokia, da jeste opet bi kostala mnogo, drugo ovo nije solidan uredjaj, ovo je uredjaj koji ima sve sto velikoj vecini treba i mnogo mnogo vise a solidni uredjaji su ipak klasa ispod, i na kraju nije poenta u telefonu nego u servisu, mislio sam da bi ti to bar trebao da skapiras...

Ja bih rekao da je ovo relativno brzo sklepan uređaj kako bi se imao odgovor na iPhone. Da nije tako ne bi bio ovako debeljuškast već bi bio tanjušan poput e71. To međutim ne znači da neće biti dobar uređaj.

Debljina mu daje ergonomiju.
Ja koristim 6233 i E51. Jeste ovaj tanji lepši, jednostavniji za poneti (u džepu i sl), ali kada krenem da kucam neki duži mail ili nekoliko poruka za redom, ovaj deblji je mnogo praktičniji. Bolje mi leži u ruci. E51 mi zamara ruku. Predpostavljam da je kod ljudi sa krupnijom šakom još izraženiji problem.

Kod mene je sasvim druga situacija. e61 mi mnogo više odgovara od stare 6600 baš zbog toga što je tanji.
Uz to Tube bi trebalo da ima "fancy" imidž, a za to je džepni milokliz (lako uklizavanje u džep) mnogo bitniji faktor od udobnosti pri kucanju.

6600 je možda bio malo nepraktičan za rad zbog sapun&co oblika, ali naravno, cela ta kategorija je krajnje subjektivna, tako da je najbolje isprobati pre kupovine.

мој следећи мобилни телефон ако му буде цена око 300 евра код увозника и њихових продаваца ;).

Kod uvoznika teško, u 98% ostalih šatro prodavnica, verovatno da.

Vrh Dno