Šta je novo?

HYNIX PC3200 - iskustva?

Denitea

Čuven
Učlanjen(a)
13.06.2003
Poena
619
Da li neko ima ovu memoriju, i kako radi. Moduli su od 256mb @400

tomato je napisao(la):
Da li neko ima ovu memoriju, i kako radi. Moduli su od 256mb @400

Odlicna memorija ali za gledanje. :beat:

U Abit NF7(-S) ne moze da se stavi, ploca samo pisti u bilo koji slot da se stavi.

Abit ne treba ozbiljno shvatati...
Ipak XMS ddr400 je cudo od memorije🙂

vrobec je napisao(la):
U Abit NF7(-S) ne moze da se stavi, ploca samo pisti u bilo koji slot da se stavi.
Evo ja je stavio i to u dve ploce i cuti nista ne pisti. :mrgreen:

Memorija nije losa uopste,ko nije previse zahtevan korisnik.Radi stabilno na 212 Mhz na slabim setovanjima,a sta drugo ocekivati od memorije kojoj 768MB kosta koliko i 256MB Corsair-a 😱

Broz je napisao(la):
Abit ne treba ozbiljno shvatati...
Ipak XMS ddr400 je cudo od memorije🙂

Sta treba ozbiljno shvatiti... ? Neki ASUS ... (LOL)?

tomato je napisao(la):
Sta bi bio best buy 2x256 ddr333/400?

za umeren OC Transcend DDR400 256MBx2 oko 122€,
za hardcore OC Corsair TWINX 3200 C2 256MBx2 oko 175€

Eh... da je iskopati jos neki od onih Winbonda 🙂

Ja imam Hynix DDR 400 i za sada radi korektno (doduse sa "optimal settings").

deka je napisao(la):
Ja imam Hynix DDR 400 i za sada radi korektno (doduse sa "optimal settings").

Jel moze malo preciznije: na kom FSB-u i koje vrednosti daje optimal, zato sto se sve to menja ovisno o visini FSB-a.

Ja nisam na NF7-S rev.2, nikada drzao na Optimal, previse su slaba setovanja. Drzim uvek na Turbo (Samsung DDR400) jer sam ustanovio da brze od toga sto ponudi Turbo, ne moze a da idem sporije nema logike.
(trenutno FSB 225 na Turbo daje 8-3-3-2.5).

Ako mozes probaj takav set. za mem. pa javi rezultat.
Naj bolje da koristis MemTest86 (tj. da ne ulazis u Win. dok ne ustanovis da ti je memorija na stabilnim setovanjima).

Dobro, hynix definitivno otpada. E, sad u obzir dolaze samsung i transcend, ko sta predlaze?

Sasa je napisao(la):
Eh... da je iskopati jos neki od onih Winbonda 🙂

Ili neki od onih Radeona .... LOL

Radeona ce po svemu sudeci biti 🙂

Pozdrav!

p.s. Simp, valjda nisi ovo procitao 😉

Radi Hynix ali na CAS2 3-7-3
inace nece ni na 166 Mhz FSB na 2-7-2
ja uspeo na 8RDA+ da ga podignem na 232 Mhz CAS3 4-6-4 @2.9v

simpson H je napisao(la):
...

Evo ja je stavio i to u dve ploce i cuti nista ne pisti. :mrgreen:

Memorija nije losa uopste,ko nije previse zahtevan korisnik.Radi stabilno na 212 Mhz na slabim setovanjima,a sta drugo ocekivati od memorije kojoj 768MB kosta koliko i 256MB Corsair-a 😱
Dual mod na nForce ploci moze da minimizira losiji tajming, ali za 30-tak evra je sasvim super jer radi stabilno na 200 Mhz .

'ajde, molim vas, da mi objasnite kako to ja mogu u radu (bilo kakvom) da osetim razliku izmedju 3-8-3 i 2-7-2 i ... Meni masina radi toliko dobro (Hynix PC3200, 400, optimal) da vas jednostavno ne razumem. Zar nije bolje tih 20EUR (+cena obicnog misa) uloziti u nekog fenomenalnog MX Logitech-ovog misa i svakog dana u svakom trenutku osecati razliku!

Uzeo sam tu memoriju od Gedze na probu i samo da prijavim da sa zategnutim setovanjima sam postigao 160 magistralu (modul 512 MB), a sa NCP PC2100 sam postigao 161 O🙂 , toliko o Hynixu... ;P

Alo, likovi, ustanovismo da je hynix ******! Pitah vas za samsunga pc3200!!! Ako mozete ovde da date komentar ili da otvorim novi tred. Naisao sam na neku dosta jeftinu memoriju pomenutog proizvodjaca, pomenute brzine. Da li postoje razlike u serijama samsunga pc3200, i naj vaznije koja su vam iskustva?

Hvala na razumevanju.

Koliko god se mi trudili...vrhunsko i jeftino su nespojivi pojmovi.Kako u HW tako i u svim ostalim stvarima.Jednostavno sve je u afinitetu pojedinaca.Neko zeli maximum za minimum para a neko totalni maximum bez obzira na ulozena sredstva,odricanja....
Samsung PC3200 za 30-40-50€ naravno da zavrsava posao,ali nije, i nikad nece ni biti na nivou jednog Corsair-a,HyperX-a,Geil-a....kako po ceni tako i po OC mogucnostima.Istina,uvek uleti neki extra primerak ali ti slucajevi se mere promilima

tomato je napisao(la):
Alo, likovi, ustanovismo da je hynix *******! Pitah vas za samsunga pc3200!!! Ako mozete ovde da date komentar ili da otvorim novi tred. Naisao sam na neku dosta jeftinu memoriju pomenutog proizvodjaca, pomenute brzine. Da li postoje razlike u serijama samsunga pc3200, i naj vaznije koja su vam iskustva?

Hvala na razumevanju.

Pa, ako je DDR400 CAS3 onda nece postici ostra setovanja na 200 MHz...

tomato je napisao(la):
Alo, likovi, ustanovismo da je hynix *******! Pitah vas za samsunga pc3200!!! Ako mozete ovde da date komentar ili da otvorim novi tred. Naisao sam na neku dosta jeftinu memoriju pomenutog proizvodjaca, pomenute brzine. Da li postoje razlike u serijama samsunga pc3200, i naj vaznije koja su vam iskustva?

Hvala na razumevanju.

Evo ti iskustvo iz prve ruke (imam ih mesec dana na Abit-u NF7-S rev2):
naj brze sto sa njima mozes je FSB 225MHz na 8-3-3-2.5 (ili ako imas tu plocu, to je Turbo setovanje). Moze ona i na 230MHz pa i brze ali drasticno pada mem.tim.
Sa takvim setovanjem postize u Sandri 3462/3222 (225x10.5=2362 ako je cpu na 11x bice naravno jos brze).

Nije za bacanje ali nije ni za hvaljenje.

p.s.
Ako je uzmes, nemoj da gubis vreme pokusavajuci da iz nje izvuces vise.
Probao sam sve varijante i to ti je to.

Hvala Maxer!

Jos jedno pitanje, ako moze neko poredjenje sa kingston VR memorijom 2x256, na koju nisam nailazio u cenovnicima u ddr400 varijanti, tako da me interesuju iskustva sa ddr333, a ako neko zna, odnosno i ako postoji kod nas ddr400?

Evo upravo sam probao Hynix 3200 i mogu Vam reći da je memorija očajna. Izvadio sam svoj NCP 266 koji radi na 333 max setovanja i ubacio dotičnu memoriju i naravno nije htela ni da prođe ni nalaženje ide uređaja, a kamoli da podigne swinjdows. Nije bez veze 32€ 256Mb..

tomato je napisao(la):
neko poredjenje sa kingston VR memorijom 2x256, na koju nisam nailazio u cenovnicima u ddr400 varijanti, tako da me interesuju iskustva sa ddr333, a ako neko zna, odnosno i ako postoji kod nas ddr400?
Ima kod nas Kingston DDR400 i u ValueRAM (standardna setovanja) i u HyperX varijanti (za oštra setovanja), bilo je i DDR434 HyperX. Nisam nijednu lično isprobao...

tomato je napisao(la):
Hvala Maxer!

Jos jedno pitanje, ako moze neko poredjenje sa kingston VR memorijom 2x256, na koju nisam nailazio u cenovnicima u ddr400 varijanti, tako da me interesuju iskustva sa ddr333, a ako neko zna, odnosno i ako postoji kod nas ddr400?

Sa ovom novom opremom sam jedino pri pomenutom iskustvu tako da o drugim memorijama ne znam nista.
Nabacice ljudi, nadam se, svoja iskustva sa Kingston-om.

Stevs je napisao(la):
Evo upravo sam probao Hynix 3200 i mogu Vam reći da je memorija očajna. Izvadio sam svoj NCP 266 koji radi na 333 max setovanja i ubacio dotičnu memoriju i naravno nije htela ni da prođe ni nalaženje ide uređaja, a kamoli da podigne swinjdows. Nije bez veze 32€ 256Mb..

Evo imam ja jedan nov chip te memorije koji bih dao za 1900 dinara.....to mu dodje ispod 30 evra 🙂
Star je 2 dana i nije ni isproban, ali ima godisnju garanciju....
[email protected]
P.S.
Ako neko od moderatora proceni d treba da obrise ovaj post: ja se ne ljutim 🙂

Znaci sve u svemu, sta god uzmem (nisam) pogresio (sam)!? I jos jedno pitanje, koji je odnoas performansi kada se klokuje procesor (1700+ DLT3C), pri koriscenju NCP modula u odnosu na koriscenje nekog ultra corsaira?

nesharm je napisao(la):
Uzeo sam tu memoriju od Gedze na probu i samo da prijavim da sa zategnutim setovanjima sam postigao 160 magistralu (modul 512 MB), a sa NCP PC2100 sam postigao 161 O🙂 , toliko o Hynixu... ;P
Pa napisao sam gore da memorija ne trpi ostre tajminge, ali zato trpi visok FSB. Na ostrim tajminzima ne moze da radi ni na 166, ali na labavijim moze i do 230. Specifikacija memorije je CAS 2.5 3-7-3, ako ne i 4-8-4

Inace visa latencija omogucuje visi radni takt, tako da se u poslednje vreme cesto desava da DDR400 memorije nece da rade na toliko ostrim tajminzima kao neke 333.

Nazad
Vrh Dno