^^ uvek mozes da pitas na
http://www.atari-forum.com
Već sam pitao, rekli su mi da je najverovatnije ili crkao memorijski čip ili ima neki kontakt da se odlemio. Takođe su mi i predložili kako da proverim, samo još nisam stigao (previše posla prošle i ove nedelje, a i nisam dovoljno stručan, pa sam tražio pomoć).
A kad sam već tu, Atari je imao malu, ali značajnu doradu. Naime, napajanje za HxC sam vezao direktno na vodove koji idu ka konektoru za napajanje. Ovo mi je dalo pogodnost da HxC dobije napajanje pre nego se Atari uključi, pa sam mogao da odaberem floppy image pre uključenja. Nažalost, ispostavilo se da prilikom uključenja Atari povuče dosta struje, pa HxC ostane praktično bez napajanja na jedno četvrt sekunde, što dovodi do toga da se ugasi i ponovo uključi - u prevodu: džaba sam birao image.
Pitao sam Marka za savet i on je predložio kondenzator od 1000uF. Works like a charm

Uzgred, morao sam i da odesečem plastični držač floppy konektora, pošto se ispostavilo da je taj, najvišlji deo HxC-a bio tačno ispod prevoja na plastici gornjeg dela kućišta - da sam hteo, ne bih ga tako savršeno postavio baš na to mesto...
Šta je još ostalo osim (nadam se uspešnog) popravka memorije? Engleski TOS (EPROM-e sam nabavio, čekam još da stigne eprom programator) i engleska tastatura. Mislim da ću, ako se sve to reši povoljno (naročito problem sa memorijom), imati ultimate Atari ST mašinu za ST igre i demoe.