Šta je novo?

Huawei y530

briferboy

Cenjen
Učlanjen(a)
21.03.2014
Poena
169
pozdrav svima, nabavio sam huawei y530, zna li neko dal' ima igde kakvo upustvo za root i neki custom rom????

hvala

Kad si već postavio temu daj neki revew u kratkim crtama. Mojne da si lenji.

veruj da mi je par sati u rukama, na izgled jako fin, leži u ruci, 4gb prostora, ima dobar zvučnik što mi se svidja, nije tih, jedina mana je ram , samo 512 od toga većinu uzima sistem,
kamera ok, 5mpx, prednja 0,3, ja sam zadovoljan, ovo mi je 4, huawei već, samo ih menjam, aplikacije su na ekranu, nema aplikacijski menu, eto toliko za sada, ako šta koga interesuje još nek pita,

ubaciću posle još neku reviziju dok promenim malo launcher i tako,

veruj da mi je par sati u rukama, na izgled jako fin, leži u ruci, 4gb prostora, ima dobar zvučnik što mi se svidja, nije tih, jedina mana je ram , samo 512 od toga većinu uzima sistem,
kamera ok, 5mpx, prednja 0,3, ja sam zadovoljan, ovo mi je 4, huawei već, samo ih menjam, aplikacije su na ekranu, nema aplikacijski menu, eto toliko za sada, ako šta koga interesuje još nek pita,

ubaciću posle još neku reviziju dok promenim malo launcher i tako,

ne nadjoh edit posta, launcher je takav da su aplikacije na ekranima, probao sam druge launchere rade, sve ok, jedino vremenska aplikacija iz rom-a ne radi na drugim launcherima..

u svakom slučaju jako sam zadovoljan telefonom, taman sve kako treba, sa obzirom na cenu, valjalo bi da je ram malo veći, al ok,
još samo da neko izbaci neki rom i način root-ovanja....

Telefon je preslikan G510(koji sam imao i za koji postoji gomila custom romova) samo sa jačom baterijom.

Telefon je preslikan G510(koji sam imao i za koji postoji gomila custom romova) samo sa jačom baterijom.

znači smatraš da sve isto može , root i romovi od g510???
zar nemaju različite procesore , nisu baš preslikani,
a jesi li probao ili negde video da pašu jedan drugome

Poslednja izmena:
Nisam rekao da može već da su telefoni sličnih specifikacija.
Na Modacu nema ni reči o ovom modelu tako da će teško biti custom romova.

Koliku bateriju ima 1700 mAh ili vecu ?

Na Telenor sajtu piše da je baterija od 2460mAh a na svim drugim sajtovima 1700mAh,ista kao u G510:trust:.

Nisam rekao da može već da su telefoni sličnih specifikacija.
Na Modacu nema ni reči o ovom modelu tako da će teško biti custom romova.

čitao sam da, baš sada na modacu unutar teme g510 , ima par postova i kažu da ne odogvara, od g510 različiti proc, al isti gpu,
jedino da neko porta za y530 nešto,

pričekaćemo možda bude, možda ne, nema veze dobar je i ovako, al bilo bi mnogo bolje da ima neki "lakši" rom

Koji cpu ima y530, Cortex-A7 ?

Mozes li da okacis neku slicicu s kamere. I da li snima u 720p ?
Izvini sto smaram, razmisljam se da uzmem ovaj telefoncic kod telesmora.

Mozes li da okacis neku slicicu s kamere. I da li snima u 720p ?
Izvini sto smaram, razmisljam se da uzmem ovaj telefoncic kod telesmora.

da 720p snimak

evo dva videoa skini pa pogledaj, nisam ništa štimao i dirao samo snimio po defaultnim postavkama, kamere,

Kod:
http://www.sendspace.com/filegroup/42DcD6dbnu8ARr0A2P8JCw

a i par slika dole

Prilozi

• IMG_20140413_174018.jpg
    IMG_20140413_174018.jpg
    947.9 KB · Pregleda: 257
  • IMG_20140413_174031.jpg
    IMG_20140413_174031.jpg
    942 KB · Pregleda: 278
  • IMG_20140413_174041.jpg
    IMG_20140413_174041.jpg
    855.5 KB · Pregleda: 261
Kakav rom,pa nisu još našli način da ga root-uju,treba i bootloader otključati,pa cwmr spucati,mislim da će mo se načekati do custom rom-a,nadam se da grešim,ali fon je nov,izašao u martu ove godine,mala zajednica korisnika i developera za njega :-(

Uzeh ovaj fon proslog ponedeljka, medjutim problem. Desilo se vec 2x da se diaplay ne pali, neko me zove tel zvoni, vibrira ona 3donja tastera (kako se oni zovu uopste ?:)) se upale ali ekrancina crna. Kada pokusam napamet da se javim prihvati poziv (tuch radi ?) Pritiskanje power tastera takodje ne daje rezultate. Ali posle par minuta zvanja samog sebe i drndanje power dugmenceta tel kao da ozivi i sve bude ok. Inace ovo mi se desilo kada mi je tel duze vreme bio standby. Tel nije nakrcan aplikacijama, dodol launcher i locker i par aplikacija. Osim tog problema s displayem sve sljaka ok, antutu 12500.

To im je nekakv bug zna se desiti primetio sam , kao da ode u deep standby. Pribas dva puta brzo stisnut power tipku.
Mada mi se cini da je to bilo i na jos nekim modelima huawei.

Cek jel da trazim reklamaciju ili sta ? To je kao normalno :smoke:
Nesto mi se slicno desavalo sa iPhone 3gs ali samo kad se smrzne (na -5-10 u spoljasnjem dzepu, pola dana)

Ako je cesto odnesi pa reklamiraj , kazi da nece da se probudi. Zasto da ne, samo reklamiraj. Meni se ne desava cesto. Ponekad, pa mi ne smeta

Jok, nema jos nista za njega

ubacio sam sd od 8gb u njega i pokusavam da instaliram gta sa (cisto da vidim kako radi adreno), medjutim umesto da skida data na sd on skida na telefon koji ima samo 900mb za aplikacije i nece naravno da instalira. Gta ima oko 2gb data folder.. kako da intaliram gta na sd a ne na internu, jel ima neko iskustva sa vecim aplikacijama?

ubacio sam sd od 8gb u njega i pokusavam da instaliram gta sa (cisto da vidim kako radi adreno), medjutim umesto da skida data na sd on skida na telefon koji ima samo 900mb za aplikacije i nece naravno da instalira. Gta ima oko 2gb data folder.. kako da intaliram gta na sd a ne na internu, jel ima neko iskustva sa vecim aplikacijama?

idi u podesavanja telefona i namesti da je default SD kartica umesto interne
device->more->storage->default storage location

Jel zna neko kad ce root za ovaj telefon i hoce li ga biti uopste. Njegov stock rom pojede sav ram, ostane oko 120mb slobodno za koriscenje sto nije dovoljno ni za operu mini... Da li ce se to popraviti uz neki cyanogenmod mozda?

ovako imam problem sa ovim mobitelom kada ga spojim na racunar preko usb kabla nemoze racunar da ga instalira a nisam dobio cd nikakav kao drajver il slicno da imam a kupio sam nov u bh telekomu ako neko zna rjesenje pisite hvala pzzz

ovako imam problem sa ovim mobitelom kada ga spojim na racunar preko usb kabla nemoze racunar da ga instalira a nisam dobio cd nikakav kao drajver il slicno da imam a kupio sam nov u bh telekomu ako neko zna rjesenje pisite hvala pzzz

Nema nikakvog cd-a sa driverima. Samo ga prikljucis na pc, odaberes "USB storage device" sacekas par minuta dok se ne pojavi u exploreru. Mora automatski sve da odradi, ako ne onda imas falican telefon ili ti sa racunarom nije nesto uredu.

Ljudi kako da pronadjem aplikacije na ovom telefonu? J***** meni nema, youtube je u telefonu a ne znam gde da ga nadjem.

Edit. Nasao sam, izvinjavam se, smesten u nekom folderu, ali ova organizacija aplikacija bez klasicnog menija mi se uopste ne svidja...

Poslednja izmena:
Instaliraj neki launcher, npr nova, apex...

Nazad
Vrh Dno