Šta je novo?

Huawei y530

Hvala druze, znam to, ali zenin je telefon, nece ona nikakav launcher. Ipak ovako je stvarno konfuzno...

Uzeo sam pre nedelju dana ovaj telefon i izgleda da ovi sa telenora imaju bag sto se tice prepoznavanja kada ga prikacis na pc. I xda je pomenuto. Prvih par puta je radilo besprekorno sada vec nece, ainstalirao sam huawei usb drajvere. Jel ima neko neko resenje?

Uzeo sam ovaj telefon sinu i mogu reći da je odličan. Nisam imao nikakvih problema sa kačenjem na komp i mogu reći da je klinac prezadovoljan. Bilo bi ok da ima više rama ali ukoliko ne preterujte sa aplikacija sve radi ok.

jel moze neko iskreno da odgovori. Da li postoji sansa da ovaj telefon nece biti rootovan, proslo je vec previse vremena a nema nista od roota jos? Da znam da ga se otarasim dok jos ima cenu jer je ovaj stock rom neupotrebljiv (smartphone gubi smisao sa njim).

Romove nisam nasao a manjak rama sam resio tako sto sam napravio swap file od 1GB sa simple root swap app-om.
Igram GTA III, Vice City, san andreas, nfs most wanted na njemu, po malo secka ali moze da se igra.

Poslednja izmena:
Telefon moze da se root-uje ali po meni bez custom recoverya jos nema smisla jer se gubi garancija ako ne backup-ujem telenor rom. Tako da cekam Custom rom.Mada mi i bez root-a telefon ne laguje, sve radi odlicno. Igrice bas i ne igram, ali skinuo sam Dead Triger i GT racing 2 i rade bez problema.

Meni npr surfovanje netom ocajno radi, pogotovo sa google chromeom dok je sa operom ok.

Jel ima neko problem sa WIFI-jem odnosno kad udjem da vidim potrosnju baterije pise da je wifi uvek ukljucen

Jel ima neko problem sa WIFI-jem odnosno kad udjem da vidim potrosnju baterije pise da je wifi uvek ukljucen
Settings - wi-fi - pa ides na menu i advanced i iskljucis - always allow scanning.

Ali ne moraš da isključuješ, ne utiče bitno na trajanje baterije.

nema ta opcija, pa ne trosi mnogo ali sam mislio da nije neki kvar pa da je wifi uvek ukljucen telefon sam inace koristim tek nedelju dana

Ljudi da li neko ima telenorov rom ili link odakle da ga skinem?
Telefon mi je ispao i nije vise hteo da digne sistem. Zakuca na android logo i to je to. Uspeo sam da mu ubacim neki b189 rom ali nesto mi ne radi kako treba. Odneo bih ga u telenor ali se plasim da nece priznati garanciju posto nije njihov rom na telefonu. Hvala na odgovoru.

Sigurno ti neće priznati garanciju ako ti je telefon na drugom ROM-u. A verovatno i ako ubaciš stock rom nece ti priznati garanciju zbog fizičkog oštećenja.

Jeste.

posle update-a jel ima neki poboljšanja?ili ovako šta je donela nova verzija?

Sigurno ti neće priznati garanciju ako ti je telefon na drugom ROM-u. A verovatno i ako ubaciš stock rom nece ti priznati garanciju zbog fizičkog oštećenja.

Izvini sto ti nisam ranije odgovorio, nisam mogao. Naime telefon nema nikakvo fizicko ostecenje. Meni bi samo trebao originalan Telenor rom da vratim i to je to. :)
Ovaj me nervira jer nemam notification bar, nece teme da mi menja i tako. Mogu to da resim ali treba da ga rutujempa da mu menjam u root-u neke foldere. Hteo bih ako moze bez toga, a ako ne, onda sta je tu je. Hvala ti na odgovoru unapred.

Da li je neko nasao neki Custom Rom za ovaj telefon?
Ja sam ga root-ovao,ali nista mi ne znaci kad ne mogu da nadjem neki custom rom, trazio sam po internetu,ali nisam nasao ni jedan rom koji odgovara za ovaj telefon..

posedujem ovaj telefon neko vreme i mogu da kazem,da je.extra u kombinaciji sa nova launcherom,imam na njemu verziju androida 4.3,kako da ga rootujem...molim pomoc..'hvala

Treba mi Telenorov ROM. Ne mogu nikako da ga nadjem. Ako neko moze da pomogne bio bih jako zahvalan. Hocu da ga prodam ali ne mogu ovako.

Zeni se na ovom tek telefonu stalno pojavljuje thumbnail fajl od nekoliko stotina mb. Interna memorija je jako mala, a sd card joj je svega 1 gb, pa stalno prijavljuje da ima nedovoljno prostora. Da li neko zna kako se moze resiti ovaj problem?

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi,na telefonu mi ne radi FM radio,kada ubacim slusalice i stisnem kao power dugme u apk nista se ne desava,ne cuje se nista,jel postoji neka aplikacija pomocu koje mogu da slusam domace radio stanice ,naravno bez interneta,hvala u napred.

Vrh Dno