zechs
Čuven
- Učlanjen(a)
- 20.12.2008
- Poena
- 645
E problem u raspravi je nastao upravo zbog ovoga.Huavei bas danas i moze sebi da dozvoli taj luksuz, isto kao i Samsung i Epl, da stavlja nerealne cene(a oko toga verujem da se svi slazemo, da su cene svih telefona koji su nekakav flegsip, *****no visoke), jer su danas i oni jak brend.
Ali to je ono sto neki ne prihvataju(i to samo zbog primitivzma i predrasuda, zato sto su kinezi)
Nisu oni utripovali da su dovoljno jaki, vec je realnost da su dovoljno jaki da sami postavljaju neke uslove, i kako vidimo od modela p2 to svakom generacijom, ide nagore i sa cenom i sa reklamom, tj ne propadaju vec se sire dalje.Ubacili su u asotortiman jos neke skuplje..jer ocigledno prolazi.
Ja sam npr imao p6 model, u ono vreme je bio inferioran mozda u odnosu na flegsipove, doduse tada i nizu cenu, ali je tada imao premium izradu, komplet alu i radio je jako stabilno, cak i na duze staze, sto se ni za jedan Samsung npr ne moze reci.Medjutim posle toga su mi postali nezanimljivi(softver im se ne menja, maltene je i danas isti), bio, probao, koristio i to je to.
P7 je vec furao staklo u materijalima, bio malo skuplji od prethodnika, dok su samsunzi i dalje imali fejk alu ram i plastiku.P8 je bio jos skuplji, selfi kamerice ovo ono, privukao paznju s tim..i sada evo p9.
Dakle, iako ga danas nikad ne bi uzeo, pogotovo ne po ovim cenama, ipak kapiram to da imaju osnova da budu bezobrazni i kao Samsung i kao Epl, jer im se jednostavno moze.
Meni samo nije jasno po kom osnovu bi neko mislio da su oni jaki kada eto pogledaj sam Kirin cipset im ima lose performanse u odnosu na konkurenciju.. Zasto bi neko uzeo Huawei pored Samsunga, iPhone-a, LG-a, sad HTC-a?
A to za predrasude, pa za to su sami Kinezi krivi jer su odavnina stancovali bofl robu, pa sad kad hoce da stanu rame uz rame sa vodecima imaju problem sa primitivizmom kome su isti ti kinezi doprineli..