Stock Emui za lite verzije je takav. Ubija apps agresivno. Za one sa 3gb rama malo je bolja situacija ali ne toliko vidna. Generalno meni to ne smeta. Eventualno kliknem na split screen ako recimo gledam Yt i citsm nešto na chromu ili nekoj drugoj Google aplikaciji. Medjutim usrali su motku sa tim optimizacijama i trosenjem baterije kod p9l ne toliko koliko kod p10 lite. Tamo su i kernel *****li, kao neki amateri da su radili softver. Kod p10 plus nemam zamerke ali.to je ipak duplo skuplji model. Tu drži aplikacije po mesec dana, a baterijq na Oreo je oko 8h sota. Emui 8 je mnogo bolji od Emui 5. Emui 4 je bio isto super.Ma i mene nervira da toliko brzo ubija aplikacije. Da li neko ima ideju kako to rešiti ili mora neki kuvani Rom.
Gesendet von meinem HUAWEI VNS-L21 mit Tapatalk
Osakatili Kinezi softver, kad je baterija ispod 30%, barem duplo sporije radi, iako nije ukljucena nikakva power saving opcija. Cim dodje na 35-40%, kao da drugi telefon koristim..
ovo je jedini aparat koji mi se zadržao zadnjih 10god 2god i neću ga još bar godinu menjati
+1, nesto malo preko god dana koristim telefon i zadovoljan sam. Za sada nemam zelje a ni potrebe za novim.Stvarno nisam imao nijedan jedini problem sa ovim telefonom. Stavise, prijatno sam iznenadjen, sasvim pristojan telefon. Mogu reci jedan od boljih android telefona koje sam imao, ako ne i najbolji ukoliko se uzme u obzir odnos cene i kvaliteta. Imam verziju sa 3GB i nisam primetio nikakva stucanja i slicno. Ispod 30% baterije mi radi potpuno isto kao i na 100%. Jedino sto je EMIU zaista agresivan i sto nepotrebno ubija aplikacije iako ima dovoljno slobodnog RAM-a u steku.
Ne bih na iskreno ni menjao, nego ga imam vec eto godinu i po dana i malo mi je dosadio.. Vreme je za neki noviji uredjaj. Kamera mi i nije od presudnog znacaja, ali vidim da A1 kameru hvale na sva zvona. Imao sam priliku da vidim low light slike slikane na njemu, cak su i one neverovatno dobro ispale. Nisam imao nijedan Xiaomi do sad, pa mi deluje kako interesantan izbor za malo para. Cisto da mi i to prodje kroz ruke.
Na papiru je A1 dosta bolji, ali sam hteo da cujem i utiske drugih pre nego sto eventualno promenim telefon.
Sledeci telefon definitivno ima da bude neki stock Android tipa Nokia 7 Plus, Nokia 6 (2018), Mi A2 (6X).
Paaaaa ne baš. Koristio sam P9 lite pa honor 8 lite i sada MI A1. Razlika je baš baš primetna u radu. Osim što više app drži u RAMu još je i prebacivanje između app mnogo brže. EMUI je na honor 8 lite bio dosta fluidniji od P9 lite, ali opet se i sa MI A1 oseti brzina rada. Poredio sam još i sa P10 lite kod ženinog brata i isto je primetna razlika kod čistog Androida.stvarno mislis da je to pogodak ? to ti je druze marketing samo i nista vise , gledao sam po yt kako rade testove brzine i bla bla ... ma ajde iskreno KO to gleda , ko na taj nacin koristi telefon ?? pa i ti na yt to rade samo zbog snimka koji okaci na yt i to je to ... taj stock android je brzi u proseku 30sek (kad radis onako testove) znaci u normalnom koriscenju ti tu brzinu i ne vidis tj. razliku u brzini ... nemojmo se zamajavati glupostima , ako hoces telefon koji ima sve izdvoj lepo 900+e pa kupi A klasu telefona i cao ... realno uzmes iphon x i zavrsio si svaku pricu .. naravno ko voli iphone , ja licno ne podnosim iphone ali da je brutalan u svemu tu nema diskusije ...
Kada sam uzeo telefon, jedina konkurencija za isti novac je bio J5 2016, eventualno J7 ali uz dobru doplatu, u odnosu na ta dva ovaj telefon je masina![]()
Ljudi sta mislite o P20? Dvoumim se izmedju njega i Samsunga S8...
I ja sam ljubitelj Huawei-a ali ni s8 nije za bacanje...kum ima i prezadovoljan jeja licno sam ljubitelj huawei-a tako da nebi imao ni malo dvoumljenja oko tvog izbora... samsung ce za mene uvek biti smece od telefona ...
P9 lite model je mozda i najbolji lite model koji je Huawei izbacio u datom trenutku. Ako nista drugo ima milion custom romova. Evo jednog poslednjeg od KingOfMezi:
The New Features Use Embedded Code And Are Perfectly Integrated With The Original Emui Style.
The Added Functions Are Practical And Human, And The System Is Stable And Fluid!
Disclaimer:
Respect The Results Of The Author's Work And Prohibit Secondary Packaging Based on this ROM. !
https://mega.nz/#!jJgSiJBK!aD6czoDkPtRUlnKQ80X4A9dkbD9RWttH_tzKwZe-768
ChangeLog:
-Huawei P9 Lite VNS-L53-L31-L23-L21
-Suport F2SF Data Partition
-Huawei P10 Lite-Elemental V3 (02/4/2018) (It Weighs 1.59GB)
-Patch Security March 1, 2018
-Added Install Aroma, Smart and Friendly Installation
-New Smooth Kangvip Tools In Your Ultimate Version V4 Stable
-Added wizard changes icon color of the screen(gray, green grass)
-Added the option to deactivate the root (at any time on / off, with immediate effect)
-Updated karaoke feature will provide a better user experience
-Optimize The AR Resolution Display Of The Huawei Mate 10 Lite Camera + Special Effects
-New Navigation Bar Is Long Custom Action Hidden Button (K - of - the navigation bar)
-Added 2G, 3G, 4G, 4.5G support as default for all models(enjoy the high speeds available in your country)
-Patch-Disable-Navigation Bar Added at the Time of Installing the Rom
-Now The Systema Has Free Available Space 700MB to 800MB
-Added sound effect Huawei Histen Latest Version
-Added Support Xposed Version.89
-Implemented ViPER4Android FX
-Implemented Dolby Atmos
-Support Heavy Games at 60 fps
-Has All The Characteristics Of Elemental Rom V1.1 And V2
-Elemental Theme V1.1 Added Default in The Rom
Poslato sa VKY-L29 uz pomoć Tapatoka
Koliko znam ovaj KingifMezi u glavnom eksperimentise sa dual sim verzijama i jeste ovaj Rom za DS. Imas detaljan link na xda pa ces tu naci kako se instslira.Vidim da u prvom postu pise za dual sim, pretpostavljam da je ovo sto si okacio za single?
Ovaj što trebamo da dobijemo B396/B397 je EMUI 5.0.2 ,znači završili smo gađanje,ostajemo na 5.0.
ro.build.version.emui=EmotionUI_5.0.2.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari