Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Ma i mene nervira da toliko brzo ubija aplikacije. Da li neko ima ideju kako to rešiti ili mora neki kuvani Rom.

Gesendet von meinem HUAWEI VNS-L21 mit Tapatalk

Osakatili Kinezi softver, kad je baterija ispod 30%, barem duplo sporije radi, iako nije ukljucena nikakva power saving opcija. Cim dodje na 35-40%, kao da drugi telefon koristim..

Poslednja izmena:
Ma i mene nervira da toliko brzo ubija aplikacije. Da li neko ima ideju kako to rešiti ili mora neki kuvani Rom.

Stock Emui za lite verzije je takav. Ubija apps agresivno. Za one sa 3gb rama malo je bolja situacija ali ne toliko vidna. Generalno meni to ne smeta. Eventualno kliknem na split screen ako recimo gledam Yt i citsm nešto na chromu ili nekoj drugoj Google aplikaciji. Medjutim usrali su motku sa tim optimizacijama i trosenjem baterije kod p9l ne toliko koliko kod p10 lite. Tamo su i kernel *****li, kao neki amateri da su radili softver. Kod p10 plus nemam zamerke ali.to je ipak duplo skuplji model. Tu drži aplikacije po mesec dana, a baterijq na Oreo je oko 8h sota. Emui 8 je mnogo bolji od Emui 5. Emui 4 je bio isto super.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Osakatili Kinezi softver, kad je baterija ispod 30%, barem duplo sporije radi, iako nije ukljucena nikakva power saving opcija. Cim dodje na 35-40%, kao da drugi telefon koristim..

Ja nemam te probleme, uvek mi je isto radio, bez obzira na nivo baterije...Ne znam o kakvom sakaćenju pričaš. Ako imaš problema sa baterijom, verovatno je ona u pitanju...
Ne znam ni zašto u jednom istom postu hvališ chipset a onda grdiš Huawei što u novije modele stavlja taj dobri chipset, blago unapređen, a naplaćuje ih dosta više. Nisu skuplji (samo) zbog chipseta, skuplji su jer sada stavljaju staklo na sve, imaju više memorije, druge džidžumidže...

Slažem se da im je hardver odličan i slažem se da im je najveća mana što su previše drčni sa uklanjanjem aplikacija iz memorije. Ali se ne slažem da je softver bagovit, neoptimizovan i slično...
Koristim ovaj telefon skoro 2 godine i još uvek radi lepo, ne zeza me, nije šampion brzine ali za moje potrebe je sasvim ok, stabilan je. Ne nervira me pri korišćenju, to je bitno. Šta biste tek rekli za Samsungov softver koji je pun bloata, i zaista koči, trza i slično...ili za LG-jev. Verujem da vas nervira što brzo čisti memoriju ali ako mu je to glavna mana, onda je ok, ima mnogo grđih.

Kad smo kod memorije, imam Chrome i Operu na telefonu. Jedno vreme sam imao preko 100 tabova i na jednom i drugom (kad pređeš 100 tabova, jedan od njih umesto broja taba prikazuje smajli, simpatično). Nijednom mi nije ugasio browser usred korišćenja jer je prepunio memoriju ili nešto slično...I sada imam 50+ tabova na Chromeu i 70+ na Operi, rade normalno.

Ne znam kakva očekivanja imate ili ste imali...Uzeli ste ovaj telefon jer je bio dobar za te pare, zar ne? Obavili ste bar malo istraživanja pre kupovine, znali ste bar malo u šta se upuštate, cenim?
Malo-malo, neko se žali kako je petljao s ovim ili onim ROM-om ili žonglira razne verzije stock ROM-a, pa neće ovo, neće ono, pa pljuje telefon...majstore, ako si uzeo telefon da mu kalemiš i brljaviš ROM-ove svaku drugu nedelju, uzeo si pogrešan telefon. Za to imaš Xiaomi ili matore Samsunge. Ili kuknjava što ne može satima da drži u memoriji tuce aplikacija...pa neće, sa 2 GB RAM-a i EMUI-jem koji je poznat po agresivnom upravljanju memorijom. To ti je. Malo su vam nerealna očekivanja od aparata koji ste sami uzeli znajući (valjda) kakav je EMUI, koji je već mator i prodaje se za 100-110€.

Sa 2GB rama mora da drzi barem 3-4 aplikacije konstantno, to ovde nije slucaj.
Chipset je okej, pre dve godine kada sam uzeo telefon preko operatera, kostao je na oglasima 200e. Sada, isti taj chipset ide u telefon od 300e?

Jurodivi svaka ti na mestu [emoji23] ovo je jedini aparat koji mi se zadržao zadnjih 10god 2god i neću ga još bar godinu menjati

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Definiši "isti"? Po toj logici, novi telefoni sa SD660 čipsetom imaju isti čipset kao oni sa SD615 ili 625 jer imaju šesticu u nazivu, hajde da besnimo jer ih naplaćuju više za malo veći klok? Ajd' sad...
Čak i da jeste potpuno isti čipset ili varijacija istog, ako je dobar, što ne bi išao? Drugi proizvođači su ok kad stavljaju isti čipset u više telefona sa različitom cenom, zar ne? Znaš i sam da čipset nije jedina stvar koja diktira cenu, ne znam zašto si se uhvatio toga...

Koliko bi koji telefon "morao" da drži aplikacija, koliko dugo, sa kojim hardverom, na kom sistemu i sl. nigde nije određeno, ni od koga. Možemo samo da ih upoređujemo...
EMUI je takav po tom pitanju i to je to. Ako sada nisi zadovoljan tim, ili imaš nerealna očekivanja od telefona ili se nisi dobro informisao pre kupovine, nema treće. Listao sam testove po netu, razgledao komentare pre no što sam ga uzeo i gro njih je podvuklo da je EMUI agresivan sa gašenjem. Znao sam da će me to čekati, procenio da mi neće praviti problem pri korišćenju i odlučio da ga uzmem.
Izvini, ali možeš samo sebe da kriviš...

ovo je jedini aparat koji mi se zadržao zadnjih 10god 2god i neću ga još bar godinu menjati

Ugovor mi ističe za par meseci...razmišljao sam da uzmem novi telefon ali, pored užasnih cena, stao sam i razmislio da li mi je baš neophodan? Ako hoću nešto što bi zaista bio upgrade, naplatiće mi debelo. A ovaj mi zaista radi posao...voleo bih da ima GB ili dva RAM-a više ali eto. Verovatno ću ga koristiti dok ne crkne ili mu ode baterija, skupljaću pare za neki sa oglasa u međuvremenu, osim ako ne iskoči neki zaista dobar deal kod operatera (teško).

Mislim, ne koristim ga ne znam za šta - mahom visim po netu iili gledam anime koji ubacim na karticu, gledam YouTube...za takvu, da kažemo "normalnu" upotrebu mi je sasvim ok. Za razgovore i poruke sam uzeo matori Nokijin dumbfone od 1500 din., mogu da ga akam koliko hoću i da ne razmišljam, a bateriju punim jednom u 5 dana.

Poslednja izmena:
Pa nije loš upgrade za male pare na Xioma mi a1 ili Leeco 2 sa Snapdragonom 820. Red veličine cene su oko 160-180e što je sasvim OK za te aparate koji imaju 4gb ram i 64gb interne. Setim da A1 ima štok Oreo. Da dodam bar ja tako kontam. Ako ne uzmem na ugovor nego predje sa 2200din na 1000din pretplatu za 24meseca razlike ću kupiti aparat bez ugovora

Poslednja izmena:
Isti je u smislu da su procesorski i graficki chip isti, osim sto je procesorski deo klokovan za 100-200MHz? SD 660 chipset ima 80% snage SD 835, u odnosu na Kirin u ovim telefonima, nije ni za poredjenje. Graficki cip takodje.

Kada sam uzeo telefon, jedina konkurencija za isti novac je bio J5 2016, eventualno J7 ali uz dobru doplatu, u odnosu na ta dva ovaj telefon je masina :D

Poslednja izmena:
Stvarno nisam imao nijedan jedini problem sa ovim telefonom. Stavise, prijatno sam iznenadjen, sasvim pristojan telefon. Mogu reci jedan od boljih android telefona koje sam imao, ako ne i najbolji ukoliko se uzme u obzir odnos cene i kvaliteta. Imam verziju sa 3GB i nisam primetio nikakva stucanja i slicno. Ispod 30% baterije mi radi potpuno isto kao i na 100%. Jedino sto je EMIU zaista agresivan i sto nepotrebno ubija aplikacije iako ima dovoljno slobodnog RAM-a u steku.

Ne bih na iskreno ni menjao, nego ga imam vec eto godinu i po dana i malo mi je dosadio.. Vreme je za neki noviji uredjaj. Kamera mi i nije od presudnog znacaja, ali vidim da A1 kameru hvale na sva zvona. Imao sam priliku da vidim low light slike slikane na njemu, cak su i one neverovatno dobro ispale. Nisam imao nijedan Xiaomi do sad, pa mi deluje kako interesantan izbor za malo para. Cisto da mi i to prodje kroz ruke. :)

Na papiru je A1 dosta bolji, ali sam hteo da cujem i utiske drugih pre nego sto eventualno promenim telefon.

Ma daleko od toga da je loš telefon. Dobro je rekao čovek da tada nije bilo ništa bolje za taj novac. Ja sam imao nekih problema, ali je sve rešeno u garanciji. Samo je to ubijanje aplikacija baš agresivno i nepotrebno. Sada je druga priča što oni samo klokovani procesor star 2 godine prodaji kao nov, ali očigledno da su procenili da mogu još malo sa tim da se provuku i ostvare još veći profit

Stvarno nisam imao nijedan jedini problem sa ovim telefonom. Stavise, prijatno sam iznenadjen, sasvim pristojan telefon. Mogu reci jedan od boljih android telefona koje sam imao, ako ne i najbolji ukoliko se uzme u obzir odnos cene i kvaliteta. Imam verziju sa 3GB i nisam primetio nikakva stucanja i slicno. Ispod 30% baterije mi radi potpuno isto kao i na 100%. Jedino sto je EMIU zaista agresivan i sto nepotrebno ubija aplikacije iako ima dovoljno slobodnog RAM-a u steku.

Ne bih na iskreno ni menjao, nego ga imam vec eto godinu i po dana i malo mi je dosadio.. Vreme je za neki noviji uredjaj. Kamera mi i nije od presudnog znacaja, ali vidim da A1 kameru hvale na sva zvona. Imao sam priliku da vidim low light slike slikane na njemu, cak su i one neverovatno dobro ispale. Nisam imao nijedan Xiaomi do sad, pa mi deluje kako interesantan izbor za malo para. Cisto da mi i to prodje kroz ruke. :)

Na papiru je A1 dosta bolji, ali sam hteo da cujem i utiske drugih pre nego sto eventualno promenim telefon.
+1, nesto malo preko god dana koristim telefon i zadovoljan sam. Za sada nemam zelje a ni potrebe za novim.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Sledeci telefon definitivno ima da bude neki stock Android tipa Nokia 7 Plus, Nokia 6 (2018), Mi A2 (6X).

stvarno mislis da je to pogodak ? to ti je druze marketing samo i nista vise , gledao sam po yt kako rade testove brzine i bla bla ... ma ajde iskreno KO to gleda , ko na taj nacin koristi telefon ?? pa i ti na yt to rade samo zbog snimka koji okaci na yt i to je to ... taj stock android je brzi u proseku 30sek (kad radis onako testove) znaci u normalnom koriscenju ti tu brzinu i ne vidis tj. razliku u brzini ... nemojmo se zamajavati glupostima , ako hoces telefon koji ima sve izdvoj lepo 900+e pa kupi A klasu telefona i cao ... realno uzmes iphon x i zavrsio si svaku pricu .. naravno ko voli iphone , ja licno ne podnosim iphone ali da je brutalan u svemu tu nema diskusije ...

Nije brutalan iPhone on je prosečan aparat,brutalno je usklađen od koji koristi

stvarno mislis da je to pogodak ? to ti je druze marketing samo i nista vise , gledao sam po yt kako rade testove brzine i bla bla ... ma ajde iskreno KO to gleda , ko na taj nacin koristi telefon ?? pa i ti na yt to rade samo zbog snimka koji okaci na yt i to je to ... taj stock android je brzi u proseku 30sek (kad radis onako testove) znaci u normalnom koriscenju ti tu brzinu i ne vidis tj. razliku u brzini ... nemojmo se zamajavati glupostima , ako hoces telefon koji ima sve izdvoj lepo 900+e pa kupi A klasu telefona i cao ... realno uzmes iphon x i zavrsio si svaku pricu .. naravno ko voli iphone , ja licno ne podnosim iphone ali da je brutalan u svemu tu nema diskusije ...
Paaaaa ne baš. Koristio sam P9 lite pa honor 8 lite i sada MI A1. Razlika je baš baš primetna u radu. Osim što više app drži u RAMu još je i prebacivanje između app mnogo brže. EMUI je na honor 8 lite bio dosta fluidniji od P9 lite, ali opet se i sa MI A1 oseti brzina rada. Poredio sam još i sa P10 lite kod ženinog brata i isto je primetna razlika kod čistog Androida.
Pisao sam još davno kada mi je P9 lite bio na servisu i dobio sam od Vipa na korišćenje Idol 3 koji ima čist Android, osim custom ikonica, i koliko je pokidao P9 lite sa brzinom uz slabiji hardver i stariju verziju OSa.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Kada sam uzeo telefon, jedina konkurencija za isti novac je bio J5 2016, eventualno J7 ali uz dobru doplatu, u odnosu na ta dva ovaj telefon je masina :D

Džaba ti mašina i fizika, kada ja moram poslednju verziju MM build B171 da koristim kako bi sve radilo kako treba. Zamisli ti telefon, kao nadograđen na Nougat, stigne notifikacija od nečega, upali se ekran, ti da vidiš, op, nestade. Znači Android Framework direktno ugasi push notification listener iz ne znam kog razloga, razumem se OK u Java programiranje pa kontam šta se dešava. Van svake pameti. Šta će mi telefon da ga držim u vazi za cveće.? To je delimično ispravljeno u EMUI 5.1 koji ovaj telefon nikada neće dobiti.

Neko će reći P20, Mate 10 Pro, sve je to manje više solidno ali džaba ga bilo, za te novce bih se pre na šljamsung odlučio. Poenta priče je da su namerno nagrdili ovaj softver da bi društvo iz donjeg doma poteglo za njihovog novog pulena iz mid-range odeljenja. Ali nikada više. Pametnom i jednom dosta.

Poslednja izmena:
P9 lite model je mozda i najbolji lite model koji je Huawei izbacio u datom trenutku. Ako nista drugo ima milion custom romova. Evo jednog poslednjeg od KingOfMezi:
The New Features Use Embedded Code And Are Perfectly Integrated With The Original Emui Style.
The Added Functions Are Practical And Human, And The System Is Stable And Fluid!
Disclaimer:
Respect The Results Of The Author's Work And Prohibit Secondary Packaging Based on this ROM. !
https://mega.nz/#!jJgSiJBK!aD6czoDkPtRUlnKQ80X4A9dkbD9RWttH_tzKwZe-768
ChangeLog:
-Huawei P9 Lite VNS-L53-L31-L23-L21
-Suport F2SF Data Partition
-Huawei P10 Lite-Elemental V3 (02/4/2018) (It Weighs 1.59GB)
-Patch Security March 1, 2018
-Added Install Aroma, Smart and Friendly Installation
-New Smooth Kangvip Tools In Your Ultimate Version V4 Stable
-Added wizard changes icon color of the screen(gray, green grass)
-Added the option to deactivate the root (at any time on / off, with immediate effect)
-Updated karaoke feature will provide a better user experience
-Optimize The AR Resolution Display Of The Huawei Mate 10 Lite Camera + Special Effects
-New Navigation Bar Is Long Custom Action Hidden Button (K - of - the navigation bar)
-Added 2G, 3G, 4G, 4.5G support as default for all models(enjoy the high speeds available in your country)
-Patch-Disable-Navigation Bar Added at the Time of Installing the Rom
-Now The Systema Has Free Available Space 700MB to 800MB
-Added sound effect Huawei Histen Latest Version
-Added Support Xposed Version.89
-Implemented ViPER4Android FX
-Implemented Dolby Atmos
-Support Heavy Games at 60 fps
-Has All The Characteristics Of Elemental Rom V1.1 And V2
-Elemental Theme V1.1 Added Default in The Rom

Poslato sa VKY-L29 uz pomoć Tapatoka

Ljudi sta mislite o P20? Dvoumim se izmedju njega i Samsunga S8...S8 je verovatno bolji ali ovaj je noviji, ima vise memorije, kameru mu dosta hvale...Znam da jos nije zvanicno stigao na nase trziste ali odgledao sam desetak testova, uglavnom je dobio visoke ocene...inace moj p9l i dan danas radi vise nego dobro. Sporo otvaranje kamere stoji jos od b370 ali ostalo je ok..

ja licno sam ljubitelj huawei-a tako da nebi imao ni malo dvoumljenja oko tvog izbora :) ... samsung ce za mene uvek biti smece od telefona ...
I ja sam ljubitelj Huawei-a ali ni s8 nije za bacanje...kum ima i prezadovoljan je :) mada sam i ja vise za P20...uostalom i jeftiniji je :D

Zašto mi Massanger od FB otvara samo preko Play Stora? Dobijem notifikacija sa gb da imam poruku,kliknem da je otvorim i on mi otvori Play store pa tek onda Massanger

P9 lite model je mozda i najbolji lite model koji je Huawei izbacio u datom trenutku. Ako nista drugo ima milion custom romova. Evo jednog poslednjeg od KingOfMezi:
The New Features Use Embedded Code And Are Perfectly Integrated With The Original Emui Style.
The Added Functions Are Practical And Human, And The System Is Stable And Fluid!
Disclaimer:
Respect The Results Of The Author's Work And Prohibit Secondary Packaging Based on this ROM. !
https://mega.nz/#!jJgSiJBK!aD6czoDkPtRUlnKQ80X4A9dkbD9RWttH_tzKwZe-768
ChangeLog:
-Huawei P9 Lite VNS-L53-L31-L23-L21
-Suport F2SF Data Partition
-Huawei P10 Lite-Elemental V3 (02/4/2018) (It Weighs 1.59GB)
-Patch Security March 1, 2018
-Added Install Aroma, Smart and Friendly Installation
-New Smooth Kangvip Tools In Your Ultimate Version V4 Stable
-Added wizard changes icon color of the screen(gray, green grass)
-Added the option to deactivate the root (at any time on / off, with immediate effect)
-Updated karaoke feature will provide a better user experience
-Optimize The AR Resolution Display Of The Huawei Mate 10 Lite Camera + Special Effects
-New Navigation Bar Is Long Custom Action Hidden Button (K - of - the navigation bar)
-Added 2G, 3G, 4G, 4.5G support as default for all models(enjoy the high speeds available in your country)
-Patch-Disable-Navigation Bar Added at the Time of Installing the Rom
-Now The Systema Has Free Available Space 700MB to 800MB
-Added sound effect Huawei Histen Latest Version
-Added Support Xposed Version.89
-Implemented ViPER4Android FX
-Implemented Dolby Atmos
-Support Heavy Games at 60 fps
-Has All The Characteristics Of Elemental Rom V1.1 And V2
-Elemental Theme V1.1 Added Default in The Rom

Poslato sa VKY-L29 uz pomoć Tapatoka

Vidim da u prvom postu pise za dual sim, pretpostavljam da je ovo sto si okacio za single?

Evo stok kamera da ne kuka se dalje.
1770ef7b8dd50e94ea1678fb8d6a5966.jpg
e97279d11b8c626ec00ceedcea56f7d9.jpg

https://ibb.co/bVQyPx

Poslednja izmena:
Ovaj što trebamo da dobijemo B396/B397 je EMUI 5.0.2 ,znači završili smo gađanje,ostajemo na 5.0.
ro.build.version.emui=EmotionUI_5.0.2.

Ovaj što trebamo da dobijemo B396/B397 je EMUI 5.0.2 ,znači završili smo gađanje,ostajemo na 5.0.
ro.build.version.emui=EmotionUI_5.0.2.

ja sam na 5.0.2 odavno a pre 2-3 dana sam dobio update (vip mreza) sa 374 na 375 koji nista promenio nije sem tog zadnjeg broja :) ...

Dali neko zna sta menja taj update 375...i ja sam na VIP....U change log stoji da nema informacija....malo mi to eobicno da izbace nadogradnu a da ne piste koje su promene....hmmm

Zasto kada snimam video snimak i lepo zarotiram mobilni da bude horizontalan i kada prebacim video na komp. snimak je vertikalan?

Ja stvarno čitam i kao da pojedini koriste huawei G6 a ne p9 lite.
O kakvom gašenju aplikacija vi pišete?Telefon sa 2gb rama ima 1gb rama slobodno..Pa koja samsung,Lg mašina ima toliko slobodnog rama?Nego hoćete da vam telefon zaliva baštu za 100e.Ako vam se ne svidja bacite ga..Kupite neki samsung za 200e pa se posle opet vratite na neku Huawei P seriju.Ali ne pljujte po telefonu jer ste nerealni,a i ljubomorni sto vam neki drugar ima samsunga od 300e a vi nemate pa ovde svasta piskarate..

Nazad
Vrh Dno