Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Hoćeš reći da lopovu treba omogućiti korišćenje i prodaju telefona? Upravo obrnuto, treba ostati zauvek zaključan kao što apple to radi. I da, Đilkoš lepo kaže, google je uveo tu opciju ali očigledno da je ne primenjuju svi proizvođači. Imala je o tome i tema na forumu... Nema potrebe nadmeno da se ponašaš, čovek je lepo napisao...

Hoćeš reći da lopovu treba omogućiti korišćenje i prodaju telefona? Upravo obrnuto, treba ostati zauvek zaključan kao što apple to radi. I da, Đilkoš lepo kaže, google je uveo tu opciju ali očigledno da je ne primenjuju svi proizvođači. Imala je o tome i tema na forumu... Nema potrebe nadmeno da se ponašaš, čovek je lepo napisao...
Ok, neka te poslysa I neka covek baci telefon. U pravu si. Pozdrav

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

I bolje pomozi coveku ako znas,a batali mene da ispravljas. Nisam video da si dao korisni predlog. Ja sam barem pregledao sve, imao lycno iskystvo, a ima I ljudi koji su to stavili na youtube. Ne odgovaram vise na replike da ne bi bilo spamovanje I brisanje postova. Pozdrav

Trebalo bi posle factory da ostane zaključan telefon sa google nalogom od android verzije 6.0, a patern ili pin da se obrišu.

Evo:

Your last resort is to perform a factory reset through the recovery mode menu, but this will erase everything that’s on the phone. Also, keep in mind that your phone may have Factory Reset Protection (FRP). It’s turned on by default in every Android 5.1 device (and later) to deter thieves from stealing your phone. If FRP is on, then it’s going to ask for your Google account details even after you perform a factory reset.

Podatke mora izgubiti, to je neminovnost, ali bar ce oziveti telefon. Samo se nadam da zna gmail koji je bio poslednji na telefonu pre factory reset-a i da zna sifru, ako ne zna, telefon ostaje zakljucan.

Ne mora, moze da ih izvuce sa adb pull. Verovatno i pomocu HiSuite. A trebalo bi da moze i da se resetuje taj pin/password/pattern ako se ukuca pogresan valjda 5 puta. Ili online, preko Find My Device.

Poslednja izmena:
Evo:

Podatke mora izgubiti, to je neminovnost, ali bar ce oziveti telefon. Samo se nadam da zna gmail koji je bio poslednji na telefonu pre factory reset-a i da zna sifru, ako ne zna, telefon ostaje zakljucan.
Tako je. Lozinku za google valjda svi pamte, u krajnjem slycaju vecina aktivira sms za reset gmail loxinke u slucaju da je zaborave. Da ne idemo sad u krajnost do totalne amnezije korisnika.....;)

Pa i ne pamte pošto su ljudi kod nas toliko nacitani, da im drugi prave gmail i naravno ne znaju šifru ni ništa, samo da mogu da skinu viber i kurir [emoji1458]

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ljudi, ne moz proizvodjac da napravi sto narod ne moze da provali, retki su slucajevi. Evo epiloga:

dosla je devojka sa sela, otisli smo u jedan jaci beogradski servis, koji ima Box (postoje razlicite vrste box-ova), konkretno ovaj za huawei moze da uradi sta oces, sim unlock, uklanjanje sifre, uklanjanje i FRP-a, a covek je povezao telefon na uredjaj i skinuo unlock code za 10 sekundi, nista nije obrisano

Mislim, ja nisam serviser i nista slicno ali nam je objasnjeno da ti box-ovi sluze za takve stvari i to ljudi naplacuju, razlog je upravo sto taj box kosta pa ga serviser tim jedinstvenim uslugama nadoknadjuje

konkretan box u upotrebi je Sigma box, i kako sam razumeo servisera, taj box ne zanima uopste koji je sistem instaliran i na koji nacin, on ima pristup svim qualcomm, hisilicon i ostalim komponentama na pojedinacne particije/flash-ove i slicno, moze da menja sve kodove, sve user code-ove, FFS, IMEI, itd, sto obican korisnik sa USB konekcijom nema.

Poslednja izmena:
Ok, hvala na povratnoj informaciji, ujedno I korisna informacija. Postoje I aplikacije koje takodje omigucuju slicne stvari, tipa nakaci se neko sa drugog kraja sveta remote I otkljuca sve, DC unlocker I slicni programi, naravno naplaciju pre intervencije ;) Ali ovo je laksa varijanta. Od sad ce da pamti sifre, garant ;)

Poslednja izmena:
Ok, hvala na povratnoj informaciji. Postoje I aplikacije koje takodje omigucuju slicne stvari, tipa nakaci se neko sa drugog kraja sveta remote I otkljuca sve, DC unlocker I slicni programi, naravno naplaciju pre intervencije ;) Ali ovo je laksa varijanta. Od sad ce da pamti sifre, garant ;)

Ludilo je sta sve covek mora da pamti danas, sobzirom da imamo u proseku po 15 naloga i kodova za sve i svasta. Jeste da je ona ispala bilde, ali ce da nauci. Ja recimo od kako sam na internetu imam jednu lozinku, i varijaciju iste i pritom je rec koja je i meni besmislena i nikad je nisam izgovorio naglas ili dao ikome i samo dodajem brojeve i caps-ove i cak kad zaboravim pojedinacnu, iz 5 pokusaja je se setim. kad su brojevni kodovi u pitanju koristim isti princip i u krajnjoj crti imam dve lozinke, string i broj i teoretski ne mogu da zaboravim

Postoje aplikacije gde koristis jednu sifru za login, a one generisu za sve ostalo, ne moras da pamtis nista. npr 1password

Aj vidimo se. Ja odoh sa teme. :d
Šalim se. ;)
Devojka mi maznula P9 lite, ali me je častila sa honor 8 lite. :D

Sent from honor 8 lite using Tapatalk

I kakav je Honor?[emoji3]

Poslato sa HUAWEI WAS-LX1 pomoć Tapatoka
Videćemo. Za sada trči k'o lud. Vidi se da dodatnih 1GB RAMa znači. Ostalo kad stignem da isčačkam, ali na temi za njega. :)

4GB/64GB verzija ni nema za naše tržište, samo 3GB/16GB.

Za L31 B388/9 a L21 jos uvijek na B380/1...
a65839aeda001c13a6b393b38654473b.jpg

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21 koristeći Tapatalk

Ne radi ni jedan od tih Ota za L31, ako ti je za utehu ;)

Poslednja izmena od urednika:
Huawei sve blokirao

Poslato sa HUAWEI WAS-LX1 pomoć Tapatoka

Pozdrav ljudi, već duže vreme nemam problema za random paljenjem NFC-a (nakon fabričkog reseta), ali sad pre par dana sam primetio da mi se bluetooth pali. Smor. A strasno me mrzi opet factory da radim, ima li nekog drugog rešenja?

Pozdrav ljudi, već duže vreme nemam problema za random paljenjem NFC-a (nakon fabričkog reseta), ali sad pre par dana sam primetio da mi se bluetooth pali. Smor. A strasno me mrzi opet factory da radim, ima li nekog drugog rešenja?
Meni se to isto palilo posle apdejta na Nougat. Posle nekog vremena je prestalo samo od sebe. Nisam radio factory. To im je neki bag ,sta znam.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 Arsenik Rom v2 using Tapatalk

Meni se to isto palilo posle apdejta na Nougat. Posle nekog vremena je prestalo samo od sebe. Nisam radio factory. To im je neki bag ,sta znam.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 Arsenik Rom v2 using Tapatalk
Ja sam mislip da sam slicajno palim [emoji23] meni se rijetko kad upali

@pshnd s poštovanjem.
Raduje me što si promenuo svoj avatar,pa u tu čast evo jedna Ljubičasta tema (bez Tomy Train-a).
preview_unlock_0.jpgpreview_home_0.jpgpreview_settings_0.jpgpreview_widget_0.jpg

Poslednja izmena:
Jel zna netko ovdje zasto kada nekoj aplikaciji omogucim dostupnost nakon nekon vremena ona se ugasi tj toj apk više nije omogućeno i moram opet sam paliti?

DailySpaceDark v1.1 dobra dark tema, skinuta preko Emui Themes Factory(ima app na PS).
Ima j tema kao zasebna app na PS, ali meni crashuje. Preko Factory radi.

Za sad su mi najbolje XDA Exclusive For Emui 5 i DailySpace Dark.

Nazad
Vrh Dno