Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Sada bio do servisa i ubacio drugu sim karticu iz sluzbenog telefona,sve radi super,rekose mi u servisu da postoji neki nacin da se koristi i mikro sd kartica,bilo bi super,mada nije mi jasno na koji nacin.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Imas na youtube instrukcije, kako se sim kartica zalepi super lepkom za SD, s tim sto tu Sim karticu moras skroz da odlepis od plastike, tj da ti ostane samo onaaj metalni deo chip koji zalepis na odredjeno mesto za memorijsku karticu.

Sada bio do servisa i ubacio drugu sim karticu iz sluzbenog telefona,sve radi super,rekose mi u servisu da postoji neki nacin da se koristi i mikro sd kartica,bilo bi super,mada nije mi jasno na koji nacin.

To ti nebih preporučio to je rizično da zezneš karticu. Imaš na youtube kako al to ti nebih preporučio

Screenshot_20170422-144835.jpg
Da li je 988 ili 680 prazno od 2gb? :D

Kanim se da odradim vracanje sa C432B370 na C432B160 preko upustva sa prve strane. E sad, butovao sam telefon u fastboot i pise mi dole zelenim slovima PHONE locked i ispod FRP lock. Je l to znaci da mi je zakljucan bootloader? I da, vidim da imaju dva koraka kod tog upustva za vracanje, je l ja radim oba koraka ili samo drugi? Hvala

Da napomenem da telefon nije rutovan, sto znaci da nema ni twrp (onda valjda po defaultu ima fabricki recovery), i vracam se zato sto sam greskom instalirao onaj manji B370 fajl i sad nemam kalkulator, sat i kalendar od sistemskih aplikacija iako sam ubedjen da sam instalirao onaj veci od 1.94 gb.

U prvom postu pise.

Sve je to ok, pogledao sam ali opet dolazimo na isto da treba da se cacka po softveru telefona (uputstvo iz prvog posta). Ono sto ja pitam je legalan update telefona bez cackanja. Ponavljam covek juce dobio ponudu automatskog update-a i tu je Emui 5.0 i Android 7.0. Kod mene toga nema, covek nije nikada nista cackao po softveru vec samo ono sto je dobio u ponudi kao fabricki update. U cemu je razlika???

Sve je to ok, pogledao sam ali opet dolazimo na isto da treba da se cacka po softveru telefona (uputstvo iz prvog posta). Ono sto ja pitam je legalan update telefona bez cackanja. Ponavljam covek juce dobio ponudu automatskog update-a i tu je Emui 5.0 i Android 7.0. Kod mene toga nema, covek nije nikada nista cackao po softveru vec samo ono sto je dobio u ponudi kao fabricki update. U cemu je razlika???
Ako si na C66 nema još zvaničnog apdejta. Ostaje ti jedino da menjaš oeminfo ili da čekaš.
Taj koji je već dobio nadogradnju je verovatno dobio telefon sa C432 na koji bi ti trebao da se prebaciš menjanjem oeminfo da bi dobio apdejt.

Sent from my HUAWEI P9 lite using Tapatalk

Ako si na C66 nema još zvaničnog apdejta. Ostaje ti jedino da menjaš oeminfo ili da čekaš.
Taj koji je već dobio nadogradnju je verovatno dobio telefon sa C432 na koji bi ti trebao da se prebaciš menjanjem oeminfo da bi dobio apdejt.

Hvala na info. Razmislicu da li da cekam ili da krenem u cackanje...

To ti nebih preporučio to je rizično da zezneš karticu. Imaš na youtube kako al to ti nebih preporučio

Ok.Ne bih onda da cackam bilo sta,nego radoznalost je cudo.

Poslednja izmena:
2 ipo sata sot, baterija sa 100 na 80% [emoji4]
Screenshot_20170422-152206.png
81c487fd65754ca09baeaccc8314f91c.jpg

Poslednja izmena:
Pa sta im vi radite. To ko upaljac trosi.

Prebacio sam se ,tj uspesno vratio na C432B160, i odmah mi izbacio apdejt od 1.94 gb na b370. Da li da apdejtujem, i ubuduce hocu li ja sada dobijati OTA apdejte?

Gde to isčačkate? Mislim o bateriji.

Poslednja izmena:
Settings>battery>consumption level>hardware>screen za SOT.

Za drufu sliku, gde pise Mob Signal, Wifi itd. Battery>Battery usage details, gore desno strelica.

Kad kacite slike preko TT-a, na tri tackice gore, pa full editor(skroz desno dugme, u liniji sa dugmetom za smajlije i slike), pa Attach dugme, pa u spoiler. U pravu je DukeLander, kad se okaci SS bez toga katastrofa je skrolanje kroz temu..

Poslednja izmena:
Meni za 2.5h SOT otišlo 50% baterije. Videću još koliko će biti do kraja, ali slabo mi to nešto. :D

Mozda ima veze s tim sto je kod mene brightness na minimumu sve vreme, polumracna soba od jutros, i od aplikacija jedino messenger, tapatalk, malo browser i FB, a ti unistavas telefon sa 50 aplikacija u isto vreme [emoji14]

Prebacio sam se ,tj uspesno vratio na C432B160, i odmah mi izbacio apdejt od 1.94 gb na b370. Da li da apdejtujem, i ubuduce hocu li ja sada dobijati OTA apdejte?

OTA azuriranje uvek ubuduce nudi OTA azuriranje, a i rucno azuriranje. Uvek ces dobijati OTA, bez obzira na nacin kako si azurirao, a to da li ce se instalirati zavisi od toga da li je rutovan telefon ili ne.

Poslednja izmena:
Meni za 2.5h SOT otišlo 50% baterije. Videću još koliko će biti do kraja, ali slabo mi to nešto. :D

I kod mene je ista stvar, oko 5h SOTa baterija na manje od 15% sto mu je to od prilike isto. Nemam specijalne aplikacije sem dva emaila, viber, I kontrast na automatsko. FB ne koristim.

Nakon par pokusaja da ubacim 380/381 preko FF na svim mi je izbacio fail I na zadnjem pokusaju I ako ne uspe pa da odustanem izbaci fail I nakon restarta mi izbaci poruku: Your device has failed verification and may not work properly I ispod ima pod rednim brojevima opcije kao kad je otkljucan bootloader samo crvenim slovima.Zna li neko kako da resim to a da ne otkljucavam ponovo bootloader I sve te zezancije?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Treba li da pise ovde gde je bootloader da je unknown.
210e070bfc9861ac58a04aee17322d49.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Nakon par pokusaja da ubacim 380/381 preko FF na svim mi je izbacio fail I na zadnjem pokusaju I ako ne uspe pa da odustanem izbaci fail I nakon restarta mi izbaci poruku: Your device has failed verification and may not work properly I ispod ima pod rednim brojevima opcije kao kad je otkljucan bootloader samo crvenim slovima.Zna li neko kako da resim to a da ne otkljucavam ponovo bootloader I sve te zezancije?

Ako si na nougatu u prvom postu imas uputstvo za rollback na MM pa onda preko FF idi na B371. Ja sam tako uradio kad sam imao istu situaciju kao ti sad.

E uspeo sam ali na drugaciji nacin,reko posto je problem oko verifikacije pustio sam opet sa ff b381 onaj manji posto mi on prodje verifikaciju,odradi update ali mi pokaze da je opet na 370.Tako da sad kad se resetovao nakon toga ne izbacuje vise poruku...valjda zato sto ga je verifikovao.Ludost :)

Jel I na 370 bio security patch April 5 I kernel april 17?

Moze li neko da proveri sta mu pise u bootloader u cpu z.

Hvala. Onda je to izgleda normalno da pise.

Nazad
Vrh Dno