Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Jer mora da se ažurira na b160? Trenutno je b150 ne ažurira mi se jer će tražiti šifru memorije ili kako već i mora hard reset, tel je iz vipa prepravljen na dve kartice.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

@telenorce ako si ga rutovao i otkljucavao bootloader,mislim da ne mozes da dobija ota update

Pa već nudi b 160 OTA? Tj. Ponudio je pre nekog vremena...

Ok. Znam i ja da može, nego da li može sa b150 na nougat?

A šta ako je neko uzeo u vip, a koristi telenor karticu konkretno ja, još mi je i c432? Mislim da to nema veze.

P9 Lite
Skoro svi telefoni iz vipa su na c66 (Znam par osoba koji su uzeli u vipu i taj je). To nema veze koja je kartica unutra, takva je verzija..

Btw, da je neko od operatera ubacio verziju sa 3gb, mislim da bi tad napravio pravi potez.. ali sad kasno, vecina uzeli telefone :D

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Što bi to radili kad se pojavio p10 lite za iste pare?

Poslato sa telefona.

@telenorce ako si ga rutovao i otkljucavao bootloader,mislim da ne mozes da dobija ota update
Ja sam otkljucavao, rutovao, prepravio na dual sim (dobio sa c66 na c432b131) pa nisam mogao ota na c432b161, morao da flesnem rucno.. pa onda preko huawei updatera i hisuita(sa proxy) flesnuo b336 i jutros dobio ota b370 .. Samo mi jos uvek pri paljenju pise unlocked phone ono narandzastim slovima.. a nemam custom recovery i otkljucan root...

Izgleda da je samo C432B370 pusten, ne vidim niko da je pomenuo da je i 371 pusten takodje. Daj neka neko potvrdi ako su oba pustena.

Vrlo jednostavno, zato što je taj jači model skuplji. Isto sad i sa P10 lite, kod nas neće biti u ponudi model sa 4GB rama.
Slično imaš i sa Samsungom S6 kod nas nisi mogao kupiti u varijanti sa 64GB i 128GB operateri kupuju samo najjeftini model.

Poslato sa telefona.

Vrlo jednostavno, zato što je taj jači model skuplji. Isto sad i sa P10 lite, kod nas neće biti u ponudi model sa 4GB rama.
Slično imaš i sa Samsungom S6 kod nas nisi mogao kupiti u varijanti sa 64GB i 128GB operateri kupuju samo najjeftini model.

Poslato sa telefona.
P9 lite sa 3gb je neznatno skuplji od verzije sa 2gb .. A fon bi bio best buy kod tog operatera, za te pare niko ne moze da mu prismrdi :)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Moze

Jednom, i zauvek. Rutovan telefon ce uvek dobijati OTA obavestenje, ali nikada nece moci da instalira. Bilo koji telefon, bilo koji proizvodjac, bilo koja godina do sada. Mozda se to ubuduce promeni, ali za sada nije moguce.

Slažem se sa tobom,ali očigledno naši operateri i uvoznici imaju drugačiju računicu.

Poslato sa telefona.

Jednom, i zauvek. Rutovan telefon ce uvek dobijati OTA obavestenje, ali nikada nece moci da instalira. Bilo koji telefon, bilo koji proizvodjac, bilo koja godina do sada. Mozda se to ubuduce promeni, ali za sada nije moguce.
Pa ako mu uradis unroot kao sto je uradila vecina sto nebi moglo?

Kako ja instalirao jutros?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Stigao i meni update automatski, uzet telefon u vipu ali je C432B161.

Pa ako mu uradis unroot kao sto je uradila vecina sto nebi moglo?

Pa je l' ja pricam o rutovanom ili nerutovanom telefonu? Naravno da moze to da uradi, unroot, pa da instalira. Ja sam jasno pricao da rutovan telefon ne moze da instalira ota, nista manje, nista vise.

@NeMy011
Pa ocigledno nisi bio rutovan u tom trenutku.

Moje misljenje je da oni telefoni koji su kupljeni u VIP na dogovor i su carrier locked imaju onu oznaku C66. Sad treba operator da pusti update. A oni kojima je carrier unlocked, imaju C432. Ispravite me ako gresim.

Ne bih znao. Ja sam uzeo telefon na ugovor u Vipu i imam C432.

Nisam probao pošto nemam drugu nano sim karticu. Ako se zadesim da je nabavim, svakako ću napisati.

I pitanje za milijon dolara.

Dali je ova OTA verzija ista sa onu na FF ili je nesto plus doradjivano? To moze da vidimo tako sto bi uporedili velicinu fajlova, ako je potpuno ista, onda nista nije menjano. Ja nemam skinutu ni jednu ni drugu verziju, inace bi proverio.

Slazem se sa marretom vip vise ne zakljucava telefone

Nazad
Vrh Dno