Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Ne znam koji tacno deo UI-a vam je toliko gadan? Cak i da nista ne diras kao 99% ljudi opet su ikonice i sve ostalo lepse od vecine drugih fabrickih android skinova, samsunga pogotovo.
Al naravno da ce svako normalan staviti novu i neke lepse ikonice.
A notification centar u ovoj emui 4 verziji mi se toliko svidja da mi se ne stavlja nugat zbog toga, ne zelim uopste ono da moram dva puta svaki put da prevlacim da bi sve otkrio, plus mnogo lepse izgleda..

Sent from TT

Poslednja izmena:
Neće, ali za 200e i ne očekujem to... Opet kažem za te pare telefon je bombona...

Kome se ne svidja EMUI, tu je CM/Lineage. Meni licno EMUI 5.0 ne smeta, ono ranije mi je bilo uzas :d

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Neće, ali za 200e i ne očekujem to... Opet kažem za te pare telefon je bombona...
Meni se licno nije svideo nesto posebno telefon. Nahvalise ga u odnosu na J5 dosta a meni J5 bolje deluje (ekran posebno). Jedino fingerprint i auto osvetljenje kome znaci.
A imas 5x za 200 na kome imas i kameru, i fluidnost i sve sto imas na P9L.

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Šta znači nema fluidnost? Ja i dalje ne znam šta zapinje i ako sam na beta N. Desi se da moram da ga resetujem da bi se pogasili procesi u pozadini jer to koliko vidim na beti još nije do kraja uradjeno. O kom zapinjanju pišemo i kom punjenju baterije od 320 dana? Poredimo ips i amoled? Moja sestra ima Samsung j5 meni boje na njemu pak ne leze jer su previše "ofarbane". Meni,a nekome je to pa lepše. Isto kao kod audio tehnike,neko voli napucan zvuk,neko voli JBL (kao ja) [emoji2]

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Mnogo bolji utisak ostavlja p9l od 5x. I p9l je pozadi plastičan ali opet deluje dosta ozbiljnije od 5x. Ekran odličan, možda bolji od 6p. Kamera ovo što sam slikao u dnevnim uslovima jako dobra. Ne štuca nigde, osnovne aplikacije otvara jako brzo. Nema laga, nema ničega što bi pokvarilo ugođaj.. Kompaktan, fin za korišćenje jednom rukom. Baš pozitivni utisci...

Pa nema fluidnost Crow. Meni se cesto desava da kada prelazim iz jedne u drugu aplikaciju da ovu drugu ponovo ucitava iako sam je otvorio pre jedan minut i manje. Isto tako kada izlazim iz aplikacije treba mu par sekundi da ozivi. I ono sto me je zapanjilo, par puta mi se desilo, a juce je bilo najcudnije, jeste da kada pokusavam da zakljucavam ekran, on ukoci na pola gasenja i onda drzi tako ekran. A juce mi je bukvalno pred sam kraj gasenja drzao ekran, izgledalo je kao onaj drugi ekran na yotaphone. I tako je bio ukocen jedno 10 sekundi. Ako cu da poredim sa necime, to je Nexus i bilo koji drugi cist android, tu su retki ovakvi slucajevi, to se pojavljuje nakon dve nedelje od restartovanja telefona. Mislim, da budem realan, za ove pare ne mogu da ocekujem nesto jace, ali nemojte da pisete neke stvari i da hvalite toliko telefon kao da je najbrzi i da nema mane. Ima mane i ima prednosti, treba uz to dodati i samu cenu, ali bez obzira koliko kosta, te mane su tu i dalje.

Mnogo bolji utisak ostavlja p9l od 5x. I p9l je pozadi plastičan ali opet deluje dosta ozbiljnije od 5x. Ekran odličan, možda bolji od 6p. Kamera ovo što sam slikao u dnevnim uslovima jako dobra. Ne štuca nigde, osnovne aplikacije otvara jako brzo. Nema laga, nema ničega što bi pokvarilo ugođaj.. Kompaktan, fin za korišćenje jednom rukom. Baš pozitivni utisci...

Rekao si da si ga koristio dva dana. To je sasvim nedovoljno, za bilo koji telefon. Mislim, pricam ti opet iz prve ruke, i ja sam hvalio telefon na pocetku kada sam uzeo, sve stoji da je dobar, itd. Ali posle nekog vremena izlaze mane na videlo. I dalje stojim pri tome da ne moze da se poredi sa 6p, iako je u nekim aspektima mozda bolji, na duze staze sigurno nije.

Poslednja izmena:
Kako bolji od 6P? Nema teorije, mozda ima samo jace osvetljenje.
Ma da, radi on sasvim lepo. Jedino ustrojeni multitasking i to predugo punjenje kvare utisak.

Ni ja nisam ocekivao da ce me bas ovoliko oduseviti, hteo da se vratim na android posle gubljenja strpljjenja sa winom, i ocekivao da cu se sresti sa nekim nerviranjem i bagovima. Samo prvih par dana imao dva baga, deezer se zakucao verovatno sto ga nisam vezao sa novim uredjajem, i nije se alarm upalio sa do not disturb opcijom, od tada se nisu ponovili niti je novih bagova bilo (u međuvremenu opet testirao do not disturb i upalio se alarm, mada ne rizikuje mi se kad radim prvu smenu)

Sent from TT

Ok zna da zabode to stoji šta će živa duša :) ali za ove pare meni je ok. Da sam imao više uzeo bih iPhone 7 :)(nikad)

Kako bolji od 6P? Nema teorije, mozda ima samo jace osvetljenje.
Ma da, radi on sasvim lepo. Jedino ustrojeni multitasking i to predugo punjenje kvare utisak.

Za multitasking to stoji. Punjenje baterije jeste bzv, ali koliko izbacuje sot i tu može da mu se progleda kroz prste... Ovaj IPS je odličan, bolji nego na g4, manje je hladan...

Koliki uopste SOT on daje sa ovim standardnim zderacima (viber, face, messenger, insta)?
Da neces da prelazis sa Nexusa? :D

Ja sma u početku hvalio ovaj telefon na sva zvona. Naletim na neki bug, opet nema veze i dalje je odličan. I tako malo malo nesto novo zabaguje. A najviše me nervirao taj multitasking. Na kraju popizdim odem kupim galaxy s6 roknem Alexis rom i do sad nemam niti jedan bag.
U početku jeste bilo wow za p9l ali posle sam se razočarao.

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Juče je pritiskan ceo dan i mislim da je bilo blizu 7h sot... Možda promenim, mada nemam neke velike potrebe... Ne bih znao ni šta da uzmem. Ne daje mi se preko 400e...

Dobar je P9Lite [emoji106]
Best buy do 200€ ...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk v6.4.9 (Build 855)

Dugo se puni, ali ne treba da se puni do 100%, iako ja to uvek radim ali iz navike. Meni to i ne smeta toliko, verovatno zbog mog tempa jer uvek radim nešto pa mi i nije potreban telefon ili učim pa slušam muziku i onda prikačim na punjač i dok završim on se potpuno napuni. Ali baterija je stvarno impresivna i lagano može da izvuče 6 do 7 SOT.

Dugo se puni, to je prednost za duzi period koriscenja jer baterija sporije degradira od onih iz uredjaja sa super-brzim punjenjem a takvi najcesce i dok su novi imaju jadnu autonomiju, zamislite na sta to lici posle 12 meseci brzog punjenja :)

Uz to autonomija je odlicna pa ni nema neke potrebe za cestim i duzim ''dopunama'' u toku dana. Uvece svejedno ide na punjac i to je to.

Poslednja izmena:
Meni ne spoji 2 dana, uvek je na nekih dan i po, tako da mi to zapravo i jeste problem, jer mi kabli od 3 metra koji sam uzeo da ne lezi lepo (jedini telefon kojem lepo lezi i ne vadi se kad ga pomerim je Alcatel C3 :D ) u micro USB i ne smem da diram telefon dok se puni. Onaj fabricki koji ide uz telefone je mnogo kratak.

Ne bih se slozio sa autonomijom baterija na tim telefonima, Saomi sa fast charging su odlicni, A5 2016 isto. To je ono sto sam licno video. Vremenom moguce, ali se telefoni svakako menjaju posle god-dve, takoda to u principu nije toliko ni bitno.

Pa naravno da su odlicni kada imaju baterije velikog kapaciteta u odnosu na ostatak hardvera :) Brzo punjenje i njih degradira ali se to ne primecuje toliko.

A zamisli polovan 5X koji je neko 6+ meseci zlostavljao brzim punjenjem a jos ima i S808 :d

Svaki uredjaj treba da ima i bateriju velikog kapaciteta i opciju brzog punjenja ali ne za ''svaki dan'' vec samo kad zatreba brzo punjenje.

Poslednja izmena:
Ili bar laku zamenu baterije. Onda nije mnogo ni bitno ako degradira. :)

Ja sma u početku hvalio ovaj telefon na sva zvona. Naletim na neki bug, opet nema veze i dalje je odličan. I tako malo malo nesto novo zabaguje. A najviše me nervirao taj multitasking. Na kraju popizdim odem kupim galaxy s6 roknem Alexis rom i do sad nemam niti jedan bag.
U početku jeste bilo wow za p9l ali posle sam se razočarao.

Kod mene ista situacija,kad sam kupio bio s odusevljen kako radi.Sada malo po malo zablokira na osnovnim stvarima npr kad otvaram poruku ili slicno.Kad ga upored sa nesretnim s3 neo ili lg k10 mt je nebo i zemlja a sa hardverske strane je dosta jaci p9 lite.Probao sam cak da prebacim na performance mod i opet isto nema razlike u radu.

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Koristim tel od novembra, samo par puta mi se desilo da zablokira na nekoliko sekundi i to je to.

Za mene kao prosecnog korisnika ima sve, okej kameru, fluidno radi, bas bas retko zabaguje, baterija super drzi, nougat stize uskoro.

Za mene je full telefon.

Kod mene ista situacija,kad sam kupio bio s odusevljen kako radi.Sada malo po malo zablokira na osnovnim stvarima npr kad otvaram poruku ili slicno.Kad ga upored sa nesretnim s3 neo ili lg k10 mt je nebo i zemlja a sa hardverske strane je dosta jaci p9 lite.Probao sam cak da prebacim na performance mod i opet isto nema razlike u radu.

To bas ne bi smelo da se dogadja. Cepni ti jedan factory reset, ko zna sta se zapatilo.

Moracu ovo stvarno iritira kako radi cak je uspeo da popuni sav ram sa jednom igricom,chrome sa jednim tabom i poruke treci task.kad sam izasao odradio je refresh kao da nema vise rama i kad sam pogasio sve pokazao je 1,5 gb free ram

Nerviralo me telefon od 2gb rama a tri app u pozadini ne može da drži :D a fon koji mi stoji u fioci sa 512mb rama bolje drži App u pozadini. Pored mnogo bagova koje sam tolerisao taj multitasking je prevrsio meru.

Ajde bre nevtruj vise jeste sad tadi bolje htc hd2 od po lite. Super.

I onda si uzeo S6 zbog multitaskinga i fenomenalne baterije [emoji23]

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk v6.4.9 (Build 855)

Ja nemam nikakve probleme na oba primerka. Ni trunke kocenja ili blokiranja. Glatko i fluidno sve sljaka.

Sent from my m2 note using Tapatalk

Presao na 2g star telefon sa slabijom baterijom jer nije htelo da mu drzi 5+ aplikacija u ramu, ha-ha.

Nazad
Vrh Dno