Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Za p9 vec ide update. Da probaj sa Hicare

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Posto vidim da vas ima ovde, jel znate kako da simuliram menu button u aplikaciji koja je odavno napravljena kad je imao poseban menu taster, nije odavno updejtovana (aktuelni podaci vremena u srbiji, ne mogu grad da odaberem)...nece long press nijednog od 3 tastera

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Ne vredi, nema teorije da uspem da se vratim na MM. Drzim se ja nougata do daljnjeg:d

Posto vidim da vas ima ovde, jel znate kako da simuliram menu button u aplikaciji koja je odavno napravljena kad je imao poseban menu taster, nije odavno updejtovana (aktuelni podaci vremena u srbiji, ne mogu grad da odaberem)...nece long press nijednog od 3 tastera

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Koja aplikacija je u pitanju, da probamo?

pozdrav,treba mi nov telefon pa se troumim,P9 lite,Honor 7 lite ili Honor 5X,ako moze neki savet?

Ako je jeftiniji h7 lite i nemas brigu da li ce i kad ce stici Nougat update, slobodno idi h7 lite, po specifikacijama je isti telefon kao P9 Lite.

Imam 3 pitanja vezano za imenik ovog telefona.

1. Kako najlakše na ovom telefonu spojiti kontakte?
Otac po prvi put ubacio karticu u smart telefon pa je svaki broj posebno sačuvan (npr: Nemanja, Nemanja1, Nemanja2...) a on bi da ih stavi pod jedan kontakt.

2. Isto se desilo i kada je aktivirao Viber, pa sada svaki kontakt koji ma Viber je dupli (jedan sa kartice, a drugi od Vibera. A isti je broj). Kako i to da se stavi pod jedan kontakt?

3. Kako da po jednim kontaktom stavim više brojeva? Dozvoljava mi samo 2, posle toga nestane dugme "+".

I ja sam imao slican problem, a resio ga tako sto sam ih sacuvao na google nalogu. A onda tamo ima opcija da se grupisu ili izbrisu duplikati i onda opet sinhronizovao sa telefonom. Tako da kontakte ne cuvam vise po telefonima, karticama, nego na gmail nalogu. Lako se uvezu sa naloga ili obrisu ili grupisu. Pozdrav

Objasni kako?

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока
Odradio spajanje duplikata preko telefona. Po koji Viber i WhatsApp nalozi su ipak ostali, pa sam uključio da prikazuje samo kontakte sa google-a.
Onda je ostalo 6 (od preostalih 120) kontakata za koje je pisalo da nemaju broja (ima opcija i za to na telefonu) iako kada se otvore piše broj pored Viber ikonice. Njih sam ručno dodao u postojeće kontakte (ili napravio nove) preko Google contacts na kompjuteru. Sve sinhrnoizovao i to je to.

Ako treba detaljnije ti reci (i ako možeš slikaj opcije) jer ne znam baš tačno gde su a telefon je udaljen 300-ak kilometara od mene :)
Odradio sve preko TeamViewer-a što je trebalo na telefonu, a za ostatak imam tatine podatke (ja sam mu napravio Gmail nalog koji tek počinje da koristi).

Za viber isključiti sinhronizaciju kontakata i nestaće iz imenika.. Wa nažalost još to nema

Imao sam g3 32gb,da li moze ovaj telefon da ga odmeni ili bi to bio prevelik korak unazad?

Osim kamere sve ostalo je egal ili malo bolje :) A trajanje baterije je primetno bolje.

Baterija je sigurno bolja, ali mi je sumnjivo da je sve ostalo isto ili malo bolje, s obzirom da G3 ima sd 801 i više rama. Doduše nisam posedovao taj telefon, ali na papiru ne bih baš rekao da bolje radi ovaj telefon.

Imas P9L i sa 3Gb rama ali se tesko nalaze sa domacim garancijama.. P9L ima bolju izradu i dizajn, malo bolji IPS panel (citljiviji na jakoj dnevnoj svetlosti), vecu bateriju/dosta bolju autonomiju, soc je ''tu negde'' sa S801 a softver..to je diskutabilno posto su oba UI puna modifikacija i bloat-a ali P9L bar ima svez softver i radi ok, cak i verzija sa 2Gb rama, jedino MT nije bas kako treba ali ***a :)

Kamera je losija od G3, to je jasno ali opet je sasvim solidna za ovu klasu i cenu.

Sve zavisi od budzeta, P9L jeste malo bolji od G3 ali za primetan apgrejd treba vise para, bar 350e i vise (P9, G5, Honor 8, Z5/XZ, 6P i slicni)
Mada bi i Nexus 5X 32Gb bio solidan apgrejd u udnosu na G3, sve osim izrade i trajanja baterije je bolje na 5X. Po izradi su manje-vise egal, trajanje baterije je verovatno malo bolje na 5X.

Poslednja izmena:
Ja sam imao G2 i mogu reci da po performansama i nije neki upgrade, MT je bolje radio na G2. P9 Lite je softverski ustrojen po tom pitanju. Ekran mi je takodje bio bolji na G2.

Sve ostalo ide na ruku P9 Lite 3 GB verzije, pa i fotografije.

Upravo se igrao dva dana sa p9 lite. Telefon je definitivno bombona. Odličan u svakom pogledu. Mogao bih lagano da ga koristim umesto 6p. Pozitivno sam znenađen ovim telefonom...

Na telefonu je sve super sem samog punjenja istog, traje tri i po sata. I taj losiji MT je problem, mada meni generalno ne smeta. Mogli su i to bolje da optimizuju s obzirom da je cipset svakako sposoban.

Imas P9L i sa 3Gb rama ali se tesko nalaze sa domacim garancijama.. P9L ima bolju izradu i dizajn, malo bolji IPS panel (citljiviji na jakoj dnevnoj svetlosti), vecu bateriju/dosta bolju autonomiju, soc je ''tu negde'' sa S801 a softver..to je diskutabilno posto su oba UI puna modifikacija i bloat-a ali P9L bar ima svez softver i radi ok, cak i verzija sa 2Gb rama, jedino MT nije bas kako treba ali ***a :)

Kamera je losija od G3, to je jasno ali opet je sasvim solidna za ovu klasu i cenu.

Sve zavisi od budzeta, P9L jeste malo bolji od G3 ali za primetan apgrejd treba vise para, bar 350e i vise (P9, G5, Honor 8, Z5/XZ, 6P i slicni)
Mada bi i Nexus 5X 32Gb bio solidan apgrejd u udnosu na G3, sve osim izrade i trajanja baterije je bolje na 5X. Po izradi su manje-vise egal, trajanje baterije je verovatno malo bolje na 5X.

Slažem se da je u nekim aspektima p9 Lite bolji. Za ekran je to vrlo relativna stvar, ne može to baš da se poredi, osim ako je odnos ekrana dan i noć, a teško da je na G3 užasan ekran ili mnogo lošiji. Procesor ne može da se poredi, ram manje više je bitan.

@joca89
Ja sam iskreno šokiran što si rekao da bi mogao umesto 6p da ga koristiš. Možda ti se nakon dva dana čini da je ovaj telefon super, tako sam i ja mislio. Ali na duže staze Nexus je nezamenljiv. Zanemarujući specifikacije, softver čini presudnu ulogu i čist Android će uvek da prevaziđe skinovani, pogotovo emui. Osim ako nisi mislio na neki drugi 6p :D

Jeste malo UI gadan, ali ja sam ga delimično pregazio sa novom i napravio Pixel izgled skroz do detalja. Za te pare telefon je fantastičan...

Poredimo telefon od 200e sa telefonima od ? Koliko vidim multi tasking drži aplikacije neko vreme pa ih brise ostavlja 4 ili 5 koje koristiš, druge obriše. Stim što one koje je obrisao npr Instagram,kad stigne nešto on obavesti. I to punjenje 3 ipo sata,meni nikada od 20% do 100 nije punio duže od w ipo sata. Pošto baterija traje bar dan ipo( meni minimum 2) kad ga.noću punis moze da pini koliko god.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno