Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Bloat usporava jer se aplikacije same pale i stoje u pozadini.
Rano je da pricas o brzini i radu jer ga imas tek 2 dana. I meni je ovaj radio odlicno pa posle nekog vremena krece da usporava.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Da skidam update,znam da se mnogo pričalo oko toga nešto pa da pitAm
4e87c05d3ecc7bd8f60676a71b092113.jpg

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

Bloat usporava jer se aplikacije same pale i stoje u pozadini.
Rano je da pricas o brzini i radu jer ga imas tek 2 dana. I meni je ovaj radio odlicno pa posle nekog vremena krece da usporava.

Pogledaj svoju statistiku za poslednjih 24h koje aplikacije su koristile memoriju i koliko. Videćeš da ovaj Huawei bloat, na to mislim HiCare, HiHealth i slične nebitne aplikacije, praktično nije ni bio uključen, a ako jeste onda je korišćenje memorije minimalno. To da će krenuti da usporava je normalno, ja to i očekujem, a to se dešava kod svih androida. Možda nisam dobro napisao ili me nisi razumeo. Fluidnost i brzina koju sam spomenuo i moje iznenađenje za dobro funkcionisanje je u tom kontekstu da nisam očekivao da će lite verzija flegsipa raditi ovako dobro, odnosno da mi je neko očekivanje da takvi telefoni neće raditi toliko dobro od samog početka. Jer sam ja mislio da će ovo biti fazon otvaram Chrome tri sata, učitava stranicu još 3 sata, a onda kada skrolujem počne da stuca i koči na svako pomeranje.

Ne koristim ovaj telefon ali uvek treba izbrisati taj bloat ako se ne koristi. Proces ce se sasvim sigurno aktivorati u nekom trenutku.
Ih, pa citao si valjda iskustva ovde. Telefon radi sasvim fino. :)

Vazi.
Za sada su utisci sjajni. Ogromna razlika u odnosu na tacviz,da pohvatam gde je sta. Napisacu malo opsirnije posle nekoliko dana kada se ispita :)

Prvi bagcic koji imam sa ovim telefonon je kad udjem u YT aplikaciju i pustim neki klip i zvuk je super jasan i glasan, i kad kliknem bilo gde na ekranu (recimo da bih promenio rezoluciju) zvuk se sam od sebe utisa i onda moram da pojacam do kraja.

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Da se ispravim nije toliko slabiji vec je recimo kao da prebaci ekvilajzere sa bass na flat.

Da li nekako moze da se iskljuci aplikacija ,,zdravlje" sto meri korake i kalorije? Ja je nisam ni palio ali sa vremena na vreme mi se pojavi u notifikacijama da sam napravio neki korak. Kada udjem u nju,trazi mi nesto da prihvatim da bih aktivirao ali to naravno ne uradim ali i dalje mi se pojavljuje.

Drugo pitanje,gde je opcija da prebacim aplikacije na memorijsku karticu? Nigde to ne vidim

U Apps nadjes tu aplikaciju i ides disable, nece se videti uopste u listi aplikacija i nece raditi.

Za Sd karticu nemas mogucnost direktnog prebacivanja, u Memory and Storage imas da odaberes default lokaciju i tu podesi Sd card.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Moze li se iskljuciti vibracija prilikom pozivanja odnosno kad se pozvana strana javi nas tel? Koliko vidim u opcijama nema ta mogucnost al aj da proverim

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

@ivanbas

Znam za to,videh juce ali imam opciju samo da je deinstaliram,ne bih to radio,koristio bi je neki put
c84f67eae472776c0b35093cf474b20b.jpg

Jel ovo neki problem mozda ako izaberem sd karticu ili ne?
84afd53e4cb38dc9e11e6ef3823b2559.jpg

Koliko vidim,kada sam ubacio sd karticu juce na kojoj ima dosta slika,izgleda da telefon to cuva u sebi a ne na kartici. Ne znam kako je uspeo sam da prebaci. Dosao sam na taj zaključak zato sto od skoro 29gb na kartici,slobodno je skoro 27gb,a kada udjem u memoriju telefona,pise da slike zauzimaju 4.5 gb.

Poslednja izmena:
Dosta pozitivnih komentara sam čuo vezano za ovaj telefon. Ono što mi se jako dopada je njegova kamerica. Razmišljam se da li da ga uzimam ili ne.

@ivancivric

Ja sam uzeo juce telefon,ali jos nisam ni slikao nista samo sam gledao opcije u kamerama. Imas recimo manuelna podesavanja kao na pravom aparatu,mozes da se zezas sa fokusom. Ima neka ulepsavanja slika i video klipova,ne znam koja je to fora.

Sredio sam slike,morao sam preko kompa da prebacujem.

Mene poceo da zeza blutut

Geekbench 4.
S leva na desno: Alcatel Pop Up, Galaxy J5 2016, Huawei P9 lite

Sent from HUAWEI P9 lite (VNS-L21) via tapatalk

Jel ovo realno da ih je ovoliko uneredio ili?

Pa sto nije? :)
Procesor iz J5 krsina teska.

Noviji Kirin SoC-ovi su veoma dobri. I ovaj 650 iz P9L i 950/960 u jačim modelima...brzi, šted5ivi...jedino ih zeza Mali GPU ali ***. Meni ne smeta, ne igram igre.

Vidim danljudi igraju i ne zale se

Sta je ovaj shell proces? U potrosnji baterije kaze da mi je on najvise baterije posrkao

The dead have highways

Jel je samo kod mene slucaj ili ovaj telefon ima svetliju belu boju na poklopcu nego napred gde je kao za neku nijansu prljavija?

Noviji Kirin SoC-ovi su veoma dobri. I ovaj 650 iz P9L i 950/960 u jačim modelima...brzi, šted5ivi...jedino ih zeza Mali GPU ali ***. Meni ne smeta, ne igram igre.
Ja igrao Temple Run 2 i Subway Surfers i to vrti bez problema.

@Novatech,ja imam beli i tako je i kod mene,prednja strana ima neku nijansu malo prljavije bele,dok je zadnja bas cisto bela.

Huawei P9 lite white

Prikljucio sam telefon na punjac kada je imao jos 10% a pre toga za 1d5h,izvukao je 8h15min SO

Possto imam problem da dobijem kod za otkljcavanje butloadera,napisah mail tehnickoj podrsci Huawei Srbija. I evo odgovora.Zanimljivo je da je u pitanju BEta koju je Huawei izbacio,nacin je jedan i to je to. I sad imam odgovor da gubim garanciju ako to uradim ,i ako je u pitanju Huawei ROM?

Poštovani.

Hvala što ste nas kontaktirali.

Molimo pošaljite nam IMEI, broj revizije, serijski broj i product ID pa ćemo proslediti našim kolegama, da Vam pošalju kod. Budite svesni da gubite garanciju u slučaju otključavanja bootloadera.

Sa poštovanjem,
Huawei tehnička podrška.

Poslednja izmena:
Possto imam problem da dobijem kod za otkljcavanje butloadera,napisah mail tehnickoj podrsci Huawei Srbija. I evo odgovora.Zanimljivo je da je u pitanju BEta koju je Huawei izbacio,nacin je jedan i to je to. I sad imam odgovor da gubim garanciju ako to uradim ,i ako je u pitanju Huawei ROM?

Poštovani.

Hvala što ste nas kontaktirali.

Molimo pošaljite nam IMEI, broj revizije, serijski broj i product ID pa ćemo proslediti našim kolegama, da Vam pošalju kod. Budite svesni da gubite garanciju u slučaju otključavanja bootloadera.

Sa poštovanjem,
Huawei tehnička podrška.
Sto mu uopste otkljucavas bootloader?

Pa eto da stavim betu koju je fabrika okacila zvanicno.

Nazad
Vrh Dno