Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Nisam trazio kod. Trazio sa objasnjenje,zasto je fabrika stavila javno dostupnu Betu koja se flesuje kako se flesuje i zasto onda se gubi garancija?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poštovani.

Ako otključate bootloader gubite garanciju. 

A ažuriranje nugat ćete dobiti avtomatski na telefon kad bude dostupno (preko programa za ažuriranje ili preko HiCare aplikacije). Naravno ako je telefon kupljen u Srbiji i za srpsko tržište. I ako nemate prilagođen sustav sa strane operatera - u tom slučaju ćete morati kontaktirati operatera.

Sa poštovanjem,
Huawei tehnička podrška.

Poštovani.

Ako otključate bootloader gubite garanciju. 

A ažuriranje nugat ćete dobiti avtomatski na telefon kad bude dostupno (preko programa za ažuriranje ili preko HiCare aplikacije). Naravno ako je telefon kupljen u Srbiji i za srpsko tržište. I ako nemate prilagođen sustav sa strane operatera - u tom slučaju ćete morati kontaktirati operatera.

Sa poštovanjem,
Huawei tehnička podrška.

Bas im je odgovor

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Kako god. Ko je otkljcao u maleru je osim ako telefon ne moze da se upali. U tom slucaju ne mogu da vide da li je softwerski nesto dirano. Ako npr rikne baterija ,odneses u servis ,a oni kazu aaaa pa nece moci otkljucao si butloader i pokvario bateriju :)

Sve to stoji. Isto i to da ako hoce mogu da provere da li je za serijski broj taj i taj trazen kod posto ga dobijas od Huaweia.

Kako god. Ko je otkljcao u maleru je osim ako telefon ne moze da se upali. U tom slucaju ne mogu da vide da li je softwerski nesto dirano. Ako npr rikne baterija ,odneses u servis ,a oni kazu aaaa pa nece moci otkljucao si butloader i pokvario bateriju :)

Ha ha ha da znas. Ja nisam nista dirao sem onog sto sam presao na b161 pesaka. Pa ce mo cekati zvanicni nogaut:)

Cekacemo I zavisiti od toga kad ce lokalni operater dobiti azuriranje.

Ja igrao Temple Run 2 i Subway Surfers i to vrti bez problema.

@Novatech,ja imam beli i tako je i kod mene,prednja strana ima neku nijansu malo prljavije bele,dok je zadnja bas cisto bela.

Huawei P9 lite white
Dobro je onda, hvala na odgovoru.

Telefon je za igrice vrlo dobar lepo radi i 2k17 od skoro 3gb memorije bez da zakoci imalo.

Kapiram gubljenje garancije flesovanjem necega sto nije fabricki. Ali flesovanjem zvanicne bete? Cemu sluzi onda Beta,i kako misle da dobiju povratni info o bagovima? Malo mi nelogicno

I M$FT je dozvoljavao da se prijaviš na insajdera, ali su se ograđivali da možeš izgubiti garanciju zbog korišćenja beta softvera. :)

Sent from HUAWEI P9 lite (VNS-L21) via tapatalk

Kapiram gubljenje garancije flesovanjem necega sto nije fabricki. Ali flesovanjem zvanicne bete? Cemu sluzi onda Beta,i kako misle da dobiju povratni info o bagovima? Malo mi nelogicno

Gde si ti video da je to zvanična beta, gde je to Havaji ponudio korisnicima učešće u beta programu, gde reklamiraju tu beta verziju, gde se nalazi zvanični javni link? To što je neki lik iskopao ko zna kako link ka nekom fajlu sa Huawei servera, ne znači da je u pitanju javna beta verzija koja je namenjena svim korisnicima. Dakle, to što ti pominješ je "procurela" (leaked) verzija, ne beta namenjena širokim narodnim masama. ;)

Gde si ti video da je to zvanična beta, gde je to Havaji ponudio korisnicima učešće u beta programu, gde reklamiraju tu beta verziju, gde se nalazi zvanični javni link? To što je neki lik iskopao ko zna kako link ka nekom fajlu sa Huawei servera, ne znači da je u pitanju javna beta verzija koja je namenjena svim korisnicima. Dakle, to što ti pominješ je "procurela" (leaked) verzija, ne beta namenjena širokim narodnim masama. ;)

Upravo to. Postoji procedura kad se zvanično objavi beta i ponudi se korisnicima na testiranje ili šta već. Sam update možda jeste zvaničan ali a Huawei nije propisno pustio u opticaj, kao što je to učinio sa betom Nougata za P9.
Uopšte, ne znam što ste pojurili da otk5učavate bootloader samo zbog toga kad oficijelni Nougat dolazi za mesec-dva...da li telefon radi lepo na MM? Radi. Šta vam onda treba čačkanje sa nezvaničnim apdejtom? Niko vam ne brani da to radite ali ne krivite Huawei, onda, dok Nougat za P9L ne izađe zvanično igrate se na svoju ruku i, logično, nema garancije.

Poslednja izmena:
Ljudi su nestrpljivi. Čim stigne 7, pitaće se da li/kada stiže 7.1. :d
I da, i kad puste zvaničnu betu stajaće stavka - Your warranty might be void, ili slično. :)

Ako budemo čekali zvaničnu sedmicu za naše operatere (konkretno VIP), pojaviće se Android 8 pre nougata za pola.

Ma i to će se peške čim se pojavi. :D

Da ubacim jos jedno poredjenje sa lumijom 920. Ovaj telefon jako brzo trosi megabajte, npr za ono sto bi mi otislo 7-8 mb na lumiji ovde mi ode 30-40mb. Verovatno na neki pozadinski proces posto sam uglavnom iste stranice gledao i na P9l i na Lumiji.

1080p ekran a na lumiji je 720p.

Ako si tamo koristio 3g a ovde 4g eto ti jos jednog razloga

3g su bili u oba slucaja. Jel je moguce da rezolucija ekrana utice na potrosnju interneta?
Mada i nije mi to toliko bitno posto mi Telenor promocija istice za 15-20 dana, nemam stalno megabajte. Tek sam onako poredjenja radi to napisao.

Poslednja izmena:
Po mojoj logici svi sajtovi se vide u vecoj rezoluciji nego na 720p pa samim tim i vise zauzimaju. Ovo dolazi iz moje glave nije proverena informacija :D

Na Lumiji nema šta da troši megabajte. :d

Ako VIP bude azuran sa 7 za P9 Lite isto kao sto su bili azurni i sa 6 za M4 Aqua, bas cete se nacekati. :)

Mada koliko vidim brze vama stizu zakrpe za UI nego meni za moj mob koji je sa neke italijanske tri.it mreze.

Brat ima p8 lite sa nemacke mreze jos nije dobio 6.0.
Drug ima p8 lite od pre mesec dana na vipu pri prvom paljenju dobio 6.0

Ja sam p8 lite azurirao na 6.0 preko hicare aplikacije, neka odradi rucno preko SD kartice

Nazad
Vrh Dno