Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Pa to nije strasno 5-6% za 6 sati...Znaci da nije problem dok je telefon u deep sleep-u (dok je ugasen ekran), vise lici da ti svlaci bat dok se koristi...
Da imas neki veliki battery drain on bi ti za tih 6h skinuo 25-30% i vise...
Koliko ti skine bat kada pricas sa nekim par minuta, da li si mozda obratio paznju?

Sto se tice googla,ovako:
Sinhronizuj Chrome : Ukljuceno
Sinhronizuj Detalje o ljudima: Iskljuceno
Sinhronizuj Gmail: Ukluceno
Sinhronizuj Kalendar: Iskljuceno
Sinhronizuj Kontakti : Ukljuceno
Sinhronizuj Podatke aplikacija : Iskljuceno
Sinhronizuj podatke Google Fitnesa: Iskljuceno.

Nekad mi skida vise procenata,tipa koristim ga neko kratko vreme i ima 38 posto i dok se okrenem odjednom 32. To mi se par puta desavalo. I sto se tice razgovora ume dobro da mi skine bateriju,nekih 20ak minuta razgovora ode mi sigurno 4,5 posto. Recimo juce mi je preko vibera,video poziva skinuo dobrih 7,8 posto,ako ne i celih 10 za nekih 14,15 minuta.

Poslednja izmena:
Koliko se zagreje telefon za tih 20 min? Jel si primetio mozda da se greje telefon tokom razgovora ili koriscenja?

Greje se malo,ali nista znacajno,mislim da je to normalno,ne znam kakva je situacija kod vas? Imao sam pre ovog HTC One M7 i onaj je bas goreo,pre svega zbog aluminijumskog kucista,nekad nisam mogao u ruke da ga uzmem. Ovaj onako blago se zagreje,ne bude vreo,ali nije bas ni totalno hladan.

Cudno, bas cudno...Obicno kada je los signal telefon se greje poprilicno..

Kad ga ne koristim hladan je naravno,jedino kad koristim navigaciju ili kad je duze vreme ekran ukljucen,ume da se zagreje.

To je normalno, posebno u ovom periodu godine.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li je neko možda primetio, jel može recimo osoba pored vas da čuje sagovornika? Pošto znam da na dosta telefona se čuje. I to ne malo, da se čuje neko mrmljanje, nego kao da ima zvučnik i sa druge strane, pa kad se neko malo približi lagano sve čuje ...

da li je jos neko dobio update b131 i kakva su iskustva. moj je sa vip-a jos uvek na b105

Jel mogu nekako ikonice u folderu da se sortiraju, A-Z ? Znam da mogu manuelno da ih premestim, ali da li moze sam da ih sortira?

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Zasto ne stize update svima istovremeno? Cudi me da jos nije stiglo, isto je VIP... Pitah skoro u temi, al mi nije jasno kako ne stize svima odjednom.. ili to ima veze sa serijskim brojem...

Sent from my m2 note using Tapatalk

Da li je moguce staviti sliku pozivaoca, kada te osoba zove da stoji njegova slika kontakta?

Zasto ne stize update svima istovremeno? Cudi me da jos nije stiglo, isto je VIP... Pitah skoro u temi, al mi nije jasno kako ne stize svima odjednom.. ili to ima veze sa serijskim brojem...

Sent from my m2 note using Tapatalk
Jesi probao iz settings da pokrenes update?
Moze da se stavi slika pozivaoca naravno.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Jesi probao iz settings da pokrenes update?
Moze da se stavi slika pozivaoca naravno.

da iz setingsa i nista jos uvek b 105.
kako si podesio sliku pozivaoca? ja sam stavio na kontakt ali kada me zove nema slike.

Ides na editovanje kontakta, kliknes na praznu siluetu lika i onda te pita da podesis sliku.

Ja sam poprilično ispao iz štosa sa androidom posle tolikog vremena na Win telefonima... Mogu li kontakti nekako da se povežu sa FB nalozima pa da vuče fotke odatle? Na Win je to moglo. :)

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Moglo je pre sa jednom aplikacijom, ali od kako je Facebook promenio svoj API, ne moze vise.

Contacts+ je mogao nekad i onda je FB nesto promenio i od tad ne moze, bila je dobra fora.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Oki. Hvala za info. ;)

¿Qué?

skontao sam kako da se prikazuje slika pozivaoca,mora ispred broja kontakta da stoji i +381

Auto-fokus prilikom snimanja videa,ipak nesljaka kako treba,tj neradi nikako....jel neko mozda koristio neku drugu app/cameru za snimanje videa gde je ovo ispravljeno? Ili je to to sto se snimanja videa tice?

Brat produžava ugovor u vip-u pa me pita za mišljenje, ukratko bira između ova 3 telefona :

Samsung Galaxy A5 (2016) - Huawei P9 lite - Samsung Galaxy S5 Neo

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=7789&idPhone2=7983&idPhone3=6506

P9 lite mi se čini najbolji, samo me brine softver, od 16GB ostane malo prostora, a i pun je bloat-a ... ?
Kakav je taj huawei softver iz prve ruke i koliko ostane prostora od 16 GB ?

Poslednja izmena:
Da li moze detaljnije kako se radi jer se ja mucim i nece nista da mi se pojavi odnosne kao da nema opcije da postavim sliku pozivaoca
Ides na editovanje kontakta, kliknes na praznu siluetu lika i onda te pita da podesis sliku.

Da li moze detaljnije kako se radi jer se ja mucim i nece nista da mi se pojavi odnosne kao da nema opcije da postavim sliku pozivaoca

Udjes u kontakt,izmeni,kliknes na siluetu i dobijes da biras snimi fotografiju ili iz galerije. Broj kontakta mora da ima prefiks drzave,recimo za nas +381 i otkacis gore na strelicu. Normalno kontakti na memoriji telefona.

Brat produžava ugovor u vip-u pa me pita za mišljenje, ukratko bira između ova 3 telefona :

Samsung Galaxy A5 (2016) - Huawei P9 lite - Samsung Galaxy S5 Neo

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=7789&idPhone2=7983&idPhone3=6506

P9 lite mi se čini najbolji, samo me brine softver, od 16GB ostane malo prostora, a i pun je bloat-a ... ?
Kakav je taj huawei softver iz prve ruke i koliko ostane prostora od 16 GB ?
Mislim da bi p9l najbrze radio od ta tri,cacko sam malo taj a5 2016,lepo izgleda,lep displej,ali hoce da laguje....kamera sto se fotki tice je ista,a snimnje videa je bolje na a5....sto se bloata tice,nista strasno nije bilo u tel,moj je isto bio sa Vipa,jedna neka Vip aplikacija i neka Health glupost od huaweia...medjutim,sve se jako lako deinstalira,tako da ja to nebih cak niogao nazvati bloat-om....ako moze,neka procacka sva tri tel,pa neka sam odluci sta mu je najbolje.... A sto se prostora tice,msm da bude nesto oko 10gb prazno,mada tu je prostor za sd karticu svakako.

Sent from my Huawei P9 Lite

Tako nešto i ja mislim, najbolje da ide i sam vidi P9 Lite i ovaj A5 2016 pa neka sam odluči ...

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno