Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Cackao sam telefon u Vipu i po meni je odlican telefon. Lepo i brzo radi. Koji je po vama lepsi, crni ili beli? Nisam video beli uzivo, pa zato pitam?

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Beli sam uzeo ćerki u Vipu i mnogo je lep. Stavila mu neka tirkizna silikonska leđa...

Znaci beli je zenski, crni muski :-D

Tako nekako :) evo,pa prosudi sam
uploadfromtaptalk1470326203964.jpg

Prosto mi zao da ga stavim u neki kejs [emoji1] a inace sam porucio neki Nilkin smoked ultra tanki silikonski kejs i kaljeno staklo,videcemo kako ce da cucne...

Poslednja izmena:
Crni sam video, beli nisam :) Ali ipak ce da padne crni :)

Ovaj zadnji updejt je ipak malo ubrzao mobilni.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Kome dosadi Huawei UI,alternativa je uvek tu uploadfromtaptalk1470328767148.png
[emoji4]

Sta je ovo? :)

Uradio sam fabricki reset i nisam puno dobio. Istina da nesto malo duze traje baterija,ali i dalje nije to to,sad mi hardver trosi 39%,a softwer 61. Sta jos mogu da iskljucim,a da ne osakatim normalne funkcije telefona i da mi budu sinhronizovani fejs,viber,meilovi? Sta mu je ovo " com.huawei.android.ntp " u zasticenim aplikacijama? Jel to moze da se iskljuci? Kako da sredim to sa softwerom,ne znam vise ni sam sta mogu da ostavim,a sta da poiskljucujem? Da li ima veze sto je u mom gradu los 4g signal,jel ga to moze vise trositi? Iskljucio sam automatsko apdejtovanje aplikacija iz marketa,iskljucio iz gugla sinhronizacije detalja o ljudima,kalendara,sinhronizaciju podataka aplikacija i podataka google fitnesa. Ostavio sam Samo sinhronizaciju meila,chroma i kontakata. Ja jedino sve zivo da iskljucim pa da bi mi trajalo kao vama?

Druze , ja sam imao problem sa baterijom . Kada sam uradio fabricki reset izvadio sam i sd karticu za svaki slucaj , sta znam mozda sam imao neki virus na njoj. Posle reseta sve instalirao i ukljucio sto mi treba da bude u "protected apps" . Sad sam ih ukljucio cak 9 i sve mi radi odlicno . Pobrisao sve sa SD kartice i vratio i nju i sve i dalje radi odlicno . Nisam zahtevan korisnik , cackam mozda sve ukupno nekoliko sati tel u 3 dana i baterija mi spadne do 20 % za ta tri dana. meni je izgleda fabricki reset pomogao .

Nije lose ...

Nova Launcher....podesavas sve zivo...

Aaaa, znam, koristio sam ga. Po meni najbolji launcher.

Druze , ja sam imao problem sa baterijom . Kada sam uradio fabricki reset izvadio sam i sd karticu za svaki slucaj , sta znam mozda sam imao neki virus na njoj. Posle reseta sve instalirao i ukljucio sto mi treba da bude u "protected apps" . Sad sam ih ukljucio cak 9 i sve mi radi odlicno . Pobrisao sve sa SD kartice i vratio i nju i sve i dalje radi odlicno . Nisam zahtevan korisnik , cackam mozda sve ukupno nekoliko sati tel u 3 dana i baterija mi spadne do 20 % za ta tri dana. meni je izgleda fabricki reset pomogao .

Neverovatno,onda je ovaj moj neki falicni ili niko nece da mi objasni sta sve mogu da iskljucim,sta ne. Nemam ni memorijsku,niti je preopterecen kojekakvim glupostima,samo osnove aplikacije,facebook,viber,neke vesti,rezultati i nista vise. Izdrzi mi malo jace od 1 dan. Nije moguce da sam bas toliki duduk da ne znam da koristim android telefon. Sto je najgore ni ne koristim ga previse,a u toku noci mi skine 5 posto za nekih 6 sati mirovanja.

Poslednja izmena:
Uzeo sam ovaj model u Vip-u re oko mesec dana nakon dugog premišljanja, i upoređivanja. U igiri su bili J7 2016, ili S5 Neo, koga više nažalost nemaju u ponudi.Pre p9l sam imao, to jest još uvek imam ZTE Blade III na koji sam flešovao Kit Kat. Osećaj u ruci je fenomenalan za taj novac, kamera je u odnosu na sve drugo što sam imao prilike u toj klasi da probam odlična, Brzina rada je duplo wow, a što se tiče upoređivanja sa J7, na njegovoj strani je samo amoled displej, ali nažalost samo u 72 rezoluciji za onoliki ekran. Sa druge strane, nedostatak led notifikacija, ne osvetljeni kapacitivni tasteri, i nedostatak senzora osvetljenja i samo 1,5gb rama su me odveli ka P9l, koji je gle čuda bio na polici odmah pored J7. I mene je u prvo vreme malo nervirao EMUI, ali sam se sada navikao, pa mi čak i nedostaje kod drugih telefona, recimo kod sestrinog S3. Što se tiče updejta, još uvek nisam dobio B131 updejt. Pa ako neko ima link za skidanje neka ga postavi, unapred sam zahvalan.

J7 2016 ima 2 giga rama.

Neverovatno,onda je ovaj moj neki falicni ili niko nece da mi objasni sta sve mogu da iskljucim,sta ne. Nemam ni memorijsku,niti je preopterecen kojekakvim glupostima,samo osnove aplikacije,facebook,viber,neke vesti,rezultati i nista vise. Izdrzi mi malo jace od 1 dan. Nije moguce da sam bas toliki duduk da ne znam da koristim android telefon. Sto je najgore ni ne koristim ga previse,a u toku noci mi skine 5 posto za nekih 6 sati mirovanja.
Ajde,cisto onako testa radi,zagasi FB i taj njegov MSN u pozadini,pa onda testirj bateriju....cuo sm da te dve app hoce da unistavaju bateriju kad rade u pozadini,pogotovo MSN...

Sent with my Huawei P9Lite

Da li si ugasio lokacije i google backup kao sto ti je receno? Jesi li restartovao telefon nakon toga?
Messenger inace trosi vise baterije ali i sa njim mora da bude bolji rezultat.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Video sam malopre kako izgleda beli telefon u vipu. I on je bas lep, jer metalni okvir dolazi do izrazaja. Ali je kao sto sam i mislio, nekako zenski :)

Da li si ugasio lokacije i google backup kao sto ti je receno? Jesi li restartovao telefon nakon toga?
Messenger inace trosi vise baterije ali i sa njim mora da bude bolji rezultat.

Ugaseno je sve to,ne kontam vise majke mi. Ajde da kazes da sam uzeo polovan telefon,pa da ima neke falinke,ali nov,ne ide mi u glavu. Primera radi sad mi softwer trosi cak 70 posto,a hardwer samo 30. A zaista ga slabo koristim,cesto sam u nekom poslu i nemam kad da ga cackam. NE znam da li bi mi MTS uvazio reklamaciju,ali pre svega zelim da se uverim da ja zaista ispravno koristim telefon,da ne bih reklamirao za dzabe. Hajde neka mi neko najiskrenije kaze uz ukljucen wifi,gprs,automatsko osvetljenje i neku solidnu upotrebu koliko moze da izgura? Vidim da mi opet sistem dobro kida 16.28,a i GooglePlay usluge 12.41 iako mi je vecina googlovih servisa iskluceno. Ili sam ja totalni ****** pa ne mogu da pronadjem neka skrivena podesavanja,ili nesto nije u redu.

Prilozi

• danaskrin.png
    danaskrin.png
    163.4 KB · Pregleda: 126
Poslednja izmena:
Nema ti reklamacije jer sistem ocigledno vuce bateriju.
Uzmi odradi factory reset i ostavi ga preko noci sa ukljucenom wifi mrezom ali nemoj da dodajes app. Neka app sigurno pravi problem. Ubacuj jednu po jednu app i prati stanje.

Pa radio sam vec factory reset pre dan,dva. Ne znam sta moze da pravi tolike probleme i kako se ostali ne zale na iste? Ne koristim ja neke vanzemaljske aplikacije,nego iste sto i drugi koriste,cak i da neka pravi tolike probleme,opet bih je koristio jer su mi neophodne. Fora je sto je tako bili i pre i posle reseta. Koristim svega par aplikacija,ne igram igrice,slabo fotkam,jos manje snimam. Ne gledam video materijale. Samo drustvene mreze i vesti sto procitam,ovo ostalo malo pozivi,malo sms i toliko...Da li neko moze postupno da mi objasni kako da sve iskljucim,ali bas svaki korak i medju-korak (udji tu,stisni to,potom ono...),mozda sam ja stvarno idi*t pa ne znam da ugasim to sto treba,pocinjem vec polako da sumnjam u sebe :)

Poslednja izmena:
Settings > backup and reset > ugasis google backup
Odes u lokacije i tu iskljucis. Restartujes telefon i trebalo bi da bude bolje.

Hvala na savetu,ali to sam sve vec uradio,posto mi se javio jedan decko na pp,jos kad sam se prvi put zalio i skrenuo mi je paznju na istu stvar,ali ocigledno nije to problem. Ima li jos neko ideju?

Skini wakelock detector i pogledaj sta ce reci. Mada bi najbolje bilo da se odradi rut (ima li ga uopste za ovaj telefon?) i da se odradi log i BBS-a. Za rut ces morati da sacekas nekog korisnika ovog telefona.
Kakvo je stanje kad ne koristis telefon? Kako spadaju procenti?

Probaj takodje da u podesavanjima za mrezu stavis na 3g, vrlo moguce da ti los signal cedi bateriju...

Odlican savet, bio sam ubedjen da sam napisao. 4g zna da srce bateriju ako je los signal.

Juce sam probao da stavim samo 3g,losiji mi signal nego 4g,ne znam kako je to moguce,ali tako je. Mislio sam da se zaglupio prilikom promene podesavanja pa sam ga resetovao i opet kad sam ga upalio imao je slab signal. Zivim u gradu i trebalo bi da je signal bolji.I sam sam se iznenadio,1,2 crtice sam imao. Cudne stvari mi se desavaju zaista. Sad sam vratio na 4g/3g/2g automatski.

@Batak.....I kad ga ne koristim skida mi dosta procenata,vec sam napisao u nekom od prethodnih postova u toku 6 sati spavanja oko 5,6 posto mi pojede. A i svakako ga slabije koristim pa guta bateriju. I probao sam ovaj Wakelock detektor,ali je pre svega potrebno imati rutovan uredjaj,a moj nije. U svakom slucaju cenim vazu volju da mi pruzite pomoc,hvala vam.

Poslednja izmena:
Jel ti ugasen Google OK?

Sent from my D6603 using Tapatalk

Vrh Dno