Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

A nasao na xda nesto da se stavi grid size 5x5 i nisam mogao da namestim nikako.I onda uzeo i vratio na fabricko ali eto sta stoji.Da li sam nesto sje**o ili ce se promenuti mozda kada izadje Nougat ota update? A znam da rootujem i sve ali eto prvi put huawei imam pa sada na stock kada sam vratio to je nestalo :D

Telefon uzet u mts-u tj.stigao je iz roaming firme sim free je.I bila je B151 i onda je nasao update odradio ota na B161.I posle rutovanja resih da vratim nazad i nadjem rom na xda i skinem odradim preko tri dugmeta i kada udjem tamo changelog no information i nema uopste da se izabere local update.Samo me zanima da li ce stici ota update ako izadje noviji firmware da ne posle bude da sam nesto sjebao pa da nemam ota update uopste.Jedino da pokusam da vratim na B151 pa da probam ota update opet.

Samo mi reci jos sta ti pise ispred B161?

Super hvala na pomoci i odgvorima.

568f939315ba69a932c88e2cb3c4bebf.jpg

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Svidelo mi se kod sestre na J5 16 kako izgleda, a nije ni skupo, pa sam kontao sutra da uzmem sebi. Valja će biti ok i na ovom čudu. :)

Sent from HUAWEI P9 lite (VNS-L21) via tapatalk
Ja sam imao mat foliju na p8 lite i bas mi se svidja. Oseca se pod prstima tekstura folije i cim mi bude najebala ova fabricka koju imam sad na ovom ide mat folija bez razmisljanja :)

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

A znam da je bilo local update kada je odradio ota update na B161 a sada kada sam ja rucno onda nema.Znaci ne moram da brinem bice sve okej.A sada da li neko zna kada ce nougat izaci zvanicno?

Pa njima p9 serija u toku januara do polovine februara

I ja stavljam mat foliju, ova fabricka mi masna nekako, kao da sam sa pečenja presao na telefon :D

Huawei P9 Lite (VNS-L21)

Cekam nougat.Super telefon zadovoljan sam s obzirom da sam koristio do sada LG G2 pa LG K10 i sada za promenu presao na huawei odlican telefon sve fluidno radi.Mada nekada hoce whatsapp da mi izbaci notifikaciju nego tek kada udjem u aplikaciju i chat onda mi izbaci poruke da su stigle kao da nije imao internet ili kao da ugasi wifi kada je ugasen ekran.

Zastiti whatsapp u podesavanjima

Huawei P9 Lite (VNS-L21)

Cekam nougat.Super telefon zadovoljan sam s obzirom da sam koristio do sada LG G2 pa LG K10 i sada za promenu presao na huawei odlican telefon sve fluidno radi.Mada nekada hoce whatsapp da mi izbaci notifikaciju nego tek kada udjem u aplikaciju i chat onda mi izbaci poruke da su stigle kao da nije imao internet ili kao da ugasi wifi kada je ugasen ekran.
Protected apps

Zasticen je i opet isto.Nekada radi normalno a nekada se ponasa kao da je ugasen wifi kada se ugasi ekran i zakljuca, kao da ukljici sleep wifi a stoji tamo da je uvek ukljucen wifi.

Zasticen je i opet isto.Nekada radi normalno a nekada se ponasa kao da je ugasen wifi kada se ugasi ekran i zakljuca, kao da ukljici sleep wifi a stoji tamo da je uvek ukljucen wifi.
Onda je do njega...ja ga ne koristim...

Moguce da je do aplikacije onda.

Ja koristim WA i nemam problema, stiže sve redovno. Probaj kao što je neko vec uradio za Viber, izbaci iz zaštićenih pa opet ubaci, mozda proradi kao njemu.

Gde se tačno nalazi to podešavanje?

Ubacio sam dve kartice i vidi se samo ona koja je u prvom slotu.

Da li može da se otključa to u VIP-u gde je telefon i kupljen?
Ako ne može i ide se preko XDA, da li se onda narušava garancija? Jel se vraća na fabrička podešavanja?

Rekao bih da mešaš babe i žabe. Kupio si single SIM telefon, tj. telefon na kojem je softverski onemogućeno da se koristi drugi slot za SIM, već ga možeš koristiti samo za SD karticu. Nije moguće da u VIPu omoguće dual SIM softver, jer su oni tebi prodali single SIM uređaj. Moguće je u sopstvenoj režiji prebaciti single SIM u dual SIM, ali ćeš izgubiti garanciju. Verujem da je ovlašćeni servis dovoljno stručan da vidi da ti imaš dual SIM telefon, a prodat ti je single SIM. Ako to vide, znaće da si root-ovao telefon, otključao bootloader, ubacivao neovlašćeno ROM itd. Jedino ako ti telefon ne crkne skroz pa ne mogu ni da vide da si sve to odradio.

Rekao bih da mešaš babe i žabe. Kupio si single SIM telefon, tj. telefon na kojem je softverski onemogućeno da se koristi drugi slot za SIM, već ga možeš koristiti samo za SD karticu. Nije moguće da u VIPu omoguće dual SIM softver, jer su oni tebi prodali single SIM uređaj. Moguće je u sopstvenoj režiji prebaciti single SIM u dual SIM, ali ćeš izgubiti garanciju. Verujem da je ovlašćeni servis dovoljno stručan da vidi da ti imaš dual SIM telefon, a prodat ti je single SIM. Ako to vide, znaće da si root-ovao telefon, otključao bootloader, ubacivao neovlašćeno ROM itd. Jedino ako ti telefon ne crkne skroz pa ne mogu ni da vide da si sve to odradio.

Telefon moze da se vrati u Single Sim...

Da li se eventualnim vraćanjem u "single SIM" zadržava garancija ili se ipak vidi negde šta je bilo menjano, kao na Samsungu na counter-u Knox-a?
Da li je možda neko ovo isprobao i posle nosio u servis telefon?

Jel kod nas neki operater prodaje "Dual SIM" verziju?

Jel ima neko problema sa povremenim stucanjem telefona?i da napomenem obrisao sam svo djubre sto je doslo preinstalirano(facebook i mesenger).msm nije strasno stucanje ali moze u nekim momentima da iznervira.

Jel ima neko problema sa povremenim stucanjem telefona?i da napomenem obrisao sam svo djubre sto je doslo preinstalirano(facebook i mesenger).msm nije strasno stucanje ali moze u nekim momentima da iznervira.

Meni se dešava povremeno, doduše imam mnogo aplikacija

Aha ok onda je to normalno.ali jako zanimljivo sto se tice myltitaskinga na s3 neo mi je nekako fluidnije sve to radilo sa obzirom koliko je taj telefon na papiru slabiji od ovog.ali da se razumemo u ovoj ceni nema boljeg telefona tako da ne pljujem telefon nego sam i ocekivao za ove pare da se ovako ponasa.

Telefon moze da se vrati u Single Sim...
Može, sem ako ne može. Zavisi šta crkne. Npr. ako crkne usb port, malo teže ćeš ga vratiti, jer onaj postupak na xda podrazumeva korišćenje pc programa. Ili crkne displej... Ili neko odradi relock bootloadera preko tog programa, pa status uvek bude "relocked", a ne "locked", iz čega svako može da zaključi da je otključavan...
I da se razumemo - ja sam konvertovao fon u dual SIM, na sopstvenu odgovornost. Samo predočavam opasnosti.

Cemu zezanje oko dual sim, toliko telefona sa dual i ti uzmes ovu lepoticu i hoces da je pokvaris :D

Huawei P9 Lite (VNS-L21)

Može, sem ako ne može. Zavisi šta crkne. Npr. ako crkne usb port, malo teže ćeš ga vratiti, jer onaj postupak na xda podrazumeva korišćenje pc programa. Ili crkne displej... Ili neko odradi relock bootloadera preko tog programa, pa status uvek bude "relocked", a ne "locked", iz čega svako može da zaključi da je otključavan...
I da se razumemo - ja sam konvertovao fon u dual SIM, na sopstvenu odgovornost. Samo predočavam opasnosti.
Kad uradi relock i posle toga flesujes full sa 3 tastera, vise nece pisati relock, nego lock.....

Nazad
Vrh Dno