Telefon uzet u mts-u tj.stigao je iz roaming firme sim free je.I bila je B151 i onda je nasao update odradio ota na B161.I posle rutovanja resih da vratim nazad i nadjem rom na xda i skinem odradim preko tri dugmeta i kada udjem tamo changelog no information i nema uopste da se izabere local update.Samo me zanima da li ce stici ota update ako izadje noviji firmware da ne posle bude da sam nesto sjebao pa da nemam ota update uopste.Jedino da pokusam da vratim na B151 pa da probam ota update opet.
Samo mi reci jos sta ti pise ispred B161?
Evo ovako pise u podesavanja kada udjem VNS-L21C432B161.
Pogledajte prilog 219538Pogledajte prilog 219539Pogledajte prilog 219540
Evo slike ako znaci nesto.Pitao za pomoc i savete da reko nisam zeznuo nesto pa da ne dobijem ota update.
Ja sam imao mat foliju na p8 lite i bas mi se svidja. Oseca se pod prstima tekstura folije i cim mi bude najebala ova fabricka koju imam sad na ovom ide mat folija bez razmisljanjaSvidelo mi se kod sestre na J5 16 kako izgleda, a nije ni skupo, pa sam kontao sutra da uzmem sebi. Valja će biti ok i na ovom čudu.
Sent from HUAWEI P9 lite (VNS-L21) via tapatalk
Receno u Q1A znam da je bilo local update kada je odradio ota update na B161 a sada kada sam ja rucno onda nema.Znaci ne moram da brinem bice sve okej.A sada da li neko zna kada ce nougat izaci zvanicno?
Protected appsCekam nougat.Super telefon zadovoljan sam s obzirom da sam koristio do sada LG G2 pa LG K10 i sada za promenu presao na huawei odlican telefon sve fluidno radi.Mada nekada hoce whatsapp da mi izbaci notifikaciju nego tek kada udjem u aplikaciju i chat onda mi izbaci poruke da su stigle kao da nije imao internet ili kao da ugasi wifi kada je ugasen ekran.
Onda je do njega...ja ga ne koristim...Zasticen je i opet isto.Nekada radi normalno a nekada se ponasa kao da je ugasen wifi kada se ugasi ekran i zakljuca, kao da ukljici sleep wifi a stoji tamo da je uvek ukljucen wifi.
Gde se tačno nalazi to podešavanje?
Ubacio sam dve kartice i vidi se samo ona koja je u prvom slotu.
Da li može da se otključa to u VIP-u gde je telefon i kupljen?
Ako ne može i ide se preko XDA, da li se onda narušava garancija? Jel se vraća na fabrička podešavanja?
Rekao bih da mešaš babe i žabe. Kupio si single SIM telefon, tj. telefon na kojem je softverski onemogućeno da se koristi drugi slot za SIM, već ga možeš koristiti samo za SD karticu. Nije moguće da u VIPu omoguće dual SIM softver, jer su oni tebi prodali single SIM uređaj. Moguće je u sopstvenoj režiji prebaciti single SIM u dual SIM, ali ćeš izgubiti garanciju. Verujem da je ovlašćeni servis dovoljno stručan da vidi da ti imaš dual SIM telefon, a prodat ti je single SIM. Ako to vide, znaće da si root-ovao telefon, otključao bootloader, ubacivao neovlašćeno ROM itd. Jedino ako ti telefon ne crkne skroz pa ne mogu ni da vide da si sve to odradio.
Meni se dešava povremeno, doduše imam mnogo aplikacijaJel ima neko problema sa povremenim stucanjem telefona?i da napomenem obrisao sam svo djubre sto je doslo preinstalirano(facebook i mesenger).msm nije strasno stucanje ali moze u nekim momentima da iznervira.
Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока
Može, sem ako ne može. Zavisi šta crkne. Npr. ako crkne usb port, malo teže ćeš ga vratiti, jer onaj postupak na xda podrazumeva korišćenje pc programa. Ili crkne displej... Ili neko odradi relock bootloadera preko tog programa, pa status uvek bude "relocked", a ne "locked", iz čega svako može da zaključi da je otključavan...Telefon moze da se vrati u Single Sim...
Može, sem ako ne može. Zavisi šta crkne. Npr. ako crkne usb port, malo teže ćeš ga vratiti, jer onaj postupak na xda podrazumeva korišćenje pc programa. Ili crkne displej... Ili neko odradi relock bootloadera preko tog programa, pa status uvek bude "relocked", a ne "locked", iz čega svako može da zaključi da je otključavan...
I da se razumemo - ja sam konvertovao fon u dual SIM, na sopstvenu odgovornost. Samo predočavam opasnosti.
Kad uradi relock i posle toga flesujes full sa 3 tastera, vise nece pisati relock, nego lock.....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari