Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Kad stavim sliku za pozadinu ona bude malo tamnija, i kad promenim Launcher isto. Ima li neko rešenje malo me iritira to?

Kad stavim sliku za pozadinu ona bude malo tamnija, i kad promenim Launcher isto. Ima li neko rešenje malo me iritira to?
Sad sam i ja primetio da malo potamni kad postavis, ne bih ni video da nisi napisao.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Koliki pad cene moze da se ocekuje za ovaj telefon u narednom periodu? Dvoumim se izmedju njega i J5 2016 koji mogu odmah da uzmem, a za P9 lite mi fale 35e.
Idem ja ulicom i na sred puta leti neki narandzast papir, pridjem i vidim 1000din :D. Stignem kuci i cim ulazim u sobu na televizoru preko celog ekrana Huawei logo. Elem cekanjem na pad cene P9L i srecom sam dosao do toga da mi fale 15e.

Gde to ima da 1000 din daju 20e, kazi i nama i mi da se obogatimo malo :D

Ne procitah lepo, tek sam otvorio oci, what a mistake-a i make-a.

Umesto 190e sam imao 198, greska u racunici. Ukljucujuci i tih 1000 din to mu dodje oko 205e. P9 lite (2gb ram) je spao na 220e. Znam da ima na oglasima oko 190 ali uzeo bih u istoj radnji gde sam uzimao i zadnjih 10 god.

Sve ja tebe razumem. Ali zasto bi davao nekome tu razliku para, kada i ovako uzimas nov tel, sa garancijom od dve godine i fiskalnim? Za tu razliku mozes da kupis neko kvalitetno kaljeno staklo i neku kvalitetnu oblogu za njega. I jos da ti ostane za nesto pametnije. U svakom slucaju tvoje su pare i ti raspolazes njima.

Sent from my D6503 using Tapatalk

#Novatech brate sa srecom da ga uzmes neces se pokajati. Ja sinoc napunio telefon i ostavio ga preko noci ujutru i dalje 100% Baterija fenomenalna.

Bateriju ne treba puniti do 100%, treba je drzati izmedju 20 i 80 za optimalni zivotni vek, na vise sajtova sam procitao istu stvar.
Takodje da ne treba prazniti do 0% osim ako nije neophodno naravno.
Za puteve i slicno naravno da treba napuniti ako niste sigurni kada cete puniti opet, a ovako za svaki dan izmedju 20-80.
Neko ko se malo vise razume neka napise, ja znam ono sto procitam na netu.

Optimalan nivo napunjenosti baterije za P9 lite je od 60 do 75%, a za P8 lite od 55 do 75%, tako bar preporučuku ovi iz Huawei-a
Screenshot_2016-12-05-17-03-08.png
Screenshot_2016-12-05-17-04-29.png

P9 Lite

Ja sam mislio vise onako generalno, nisam znao da zavisi od telefona do telefona. Hvala na informaciji.

Pa oni preporučuju i u principu tako je za sve androide. Ja svoj telefon nikada ne praznim do kraja (možda jednom u mesec dana kako preporučuju proizvođači baterija, za litijum-polimer i litijum-jonske baterije), uvek punim periodično, padne na 60-70-80% pa ga dopunim do nekih 90-95 % i retko do kraja napunjenosti, a i baterija što se duže puni više se greje, što svakako škodi.
Edit: Prepisano sa sajta o baterijama.
Za razliku od ni-mh (nikl-metal-hidrid) i ni-cd (nikl-kadmijum) baterija, Litijum-jonske baterije duže i bolje traju ako se ne prazne do kraja, to jest bolje reaguju na kratka i periodična pražnjenja.

P9 Lite

Poslednja izmena:
Nije tema, ali evo još malo podataka o baterijama što svakako može svima da koristi.

* Izbegavajte pražnjenje vaše baterije do kraja, jer to nepotrebno opterećuje bateriju. Li-ION baterije mnogo bolje reaguju na periodična delimična pražnjenja i dopune nego na jedno pražnjenje do kraja, i punjenje. Stoga NE KORISTITE „formiranje“ baterije kao što savetuju neki prodavci, jer time praktično SKRAĆUJETE vek svoje baterije. Sve Li-ION baterije su pravilno „formirane“ tokom samog ciklusa proizvodnje.

* Nakon svakog tridesetog ciklusa punjenja/pražnjenja vaše baterije, možete primeniti tehniku potpunog pražnjenja i ponovnog punjenja vaše baterije. Ovo je preporučljivo radi kalibracije baterijskog merača kapaciteta. Ukoliko se ovo nikad ne primenjuje, može doći do toga da merač sasvim pogrešno prikazuje kapacitet baterije, i da vremenom prikazuje da je baterija neupotrebljiva, iako ista praktično i dalje ima mogućnost punjenja.

* Nikad ne držite Vašu Li-ION bateriju na vrućim mestima (ne ostavljajte je u vrućim kolima, na suncu, ili sl.). Ukoliko je moguće, držite Vašu bateriju na hladnom mestu, pri kapacitetu od 40%, jer pri kapacitetu od 100% Vaša baterija razvija unutrašnju temperaturu od 45˚C, čime se praktično skraćuje vek baterije. Takođe, ukoliko se baterija drži na vrlo vrućim mestima ili blizu vatre, može doći do paljenja i eksplozije baterije.

P9 Lite

Samo mobile data ili i na wifi ne radi.
Ako je samo mobile data izbriši proxy i port iz apn podešavanja, sačuvaj izmene i restartuj telefon.
Samo mobile data.WiFi sve OK. Cak i reinstalacija app urodi plodom dok ne izadjem iz nje. Posle opet nece... Mislis da ima veze sa parametrima? A da napomenem da mi je radilo do skoro. I od jednom nece. Da li je moguce da ne radi dobro sa FB, i ako koristim FB Lite app?

A jeste sad... jedva imam vremena za sebe, a ne još i telefonu da titram ja*ca. Valja sam ga uzeo da meni služi, a ne ja njemu. Pre nego što legnem ga nabijem na punjač, bio on na 7% ili 42%, otkačim ga ujutro i po potrebi dopunim ga tokom dana, ako planiram npr. da izađem uveče.

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Poslednja izmena:
Koliko bi kostalo menjanje baterije u servisu ako se "nedaj boze" nesto desi sa istom ?

Bez uvrede ali to je tipicno Balkansko misljenje :D
Nece on tebi da crkne ako ga lose punis ili slicno, samo baterija moze degradira tokom duzeg vremena, sad koliko ce da degradira to ne znam.
Postoje optimalniji nacini da radis nesto i ne-optimalniji. To ne znaci da ce neoptimalniji nacin da unisti tu stvar vec da postoji bolji nacin da se to radi. Na ovom telefonu mi bar ne deluje kao problem da se tako puni jer sam juce oko 9 uvece dopunio do 80% i sada je na 46%, a koristio sam ga normalno, ne preterano ali dovoljno.

Jesam MTS, samo da dodjem kuci pa cu da probam. Misliosm na net, ne na instagram. ali preptostavljam da cim koristis, da radicsa izmenama. Hvala veliko na pomoci! :)

@ivanbass1, lako je kad nisi zahtevan korisnik, ali kod mene bukvalno nema odmora.

Ovo je moje korišćenje svakog dana:
b8c5295b6fbf86857b7fbae9164590d3.jpg

819ef53a24ea5e9d4ed8425b9e3ac290.jpg

I aj mi sad objasni kako ja da ga držim između tih navedenih procenata?
Lako je kad imaš telefon da bi ga imao, ali ako izvlačiš maksimum iz njega te pričice kako bi šta trebalo ne piju vodu.

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Može pomoć? Drugar je kupio ovaj telefon a pre njega je koristio LG Optimus G i zbog posla je koristio snimač razgovora koji je bio već instaliran na LG-u. Sada pokušava da nađe neki za P9l ali par programa koje je probao snimaju njegov razgovor OK ali se sagovornik skoro i ne čuje. Koristi li neko nešto slično i šta preporučuje te?
Pozzz

Razumem te, naravno, ovo ti je neki vise "guideline" za ophodjenje prema bateriji nego fiksno pravilo. Ako ne mozes, ne mozes i to je to. Dosta ljudi ostavlja tako preko noci da se puni, ja sam samo izneo cinjenicu da postoji optimalniji nacin koji ce mozda znaciti onima koji su u mogucnosti da tako pune telefon.

Može pomoć? Drugar je kupio ovaj telefon a pre njega je koristio LG Optimus G i zbog posla je koristio snimač razgovora koji je bio već instaliran na LG-u. Sada pokušava da nađe neki za P9l ali par programa koje je probao snimaju njegov razgovor OK ali se sagovornik skoro i ne čuje. Koristi li neko nešto slično i šta preporučuje te?
Pozzz
Koristim Automatic Call Recorder i odlično mi radi posao. Sve se odlično čuje.
.... ali na drugom telefonu. Ne na P9 Lite.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Primetio sam da kad skidam igru preko 1gb na Play store, telefon se zamrzne i sam se restartuje. Ima li jos neko ovakav problem?

Nazad
Vrh Dno