Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Kako da podesim da mi stoje notifikacije na ikonicama,ne mogu da verujem da emui ima taj propust,bas je cudan.Niti ikonice mogu da se smanje

To nema ni na stock Android-u. Skini nova launcher + teslaunread...

Misliš notifikacije da ima nepročitana poruka? U ovom slučaju, viber pokazuje a gmail ne pokazuje.

image-0-02-05-c7549295ab1cdee95b7d760e3fcabce479aa225f9d1be9cade64385d707b9163-V.jpg

Kako da podesim da mi stoje notifikacije na ikonicama,ne mogu da verujem da emui ima taj propust,bas je cudan.Niti ikonice mogu da se smanje
480f14a47e3cfa1bc3d84fe839b18c4f.jpg

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Da li neko koristi Gboard tastaturu sa srpskom latinicom, pošto sam došao do zaključka da srpske latinice nema na Huawei telefonima iz nekog razloga. Tako bar kažu komentari na Google prodavnici. Ne mislim na hrvatsku, bošnjačku itd. latinicu, zanima me samo srpska, pri čemu bi predikcija i glide (pisanje prevlačenjem prstom) izbacivale regularne srpske reči, npr. "nešto" a ne "nesto" itd.

Poslednja izmena:
Nema srpske latinice, ali ja ne koristim predikciju pa me ne tangira :d
Hrvatska latinica mi se ne svidja jer su odvojena čćšž slova a navikao sam da ih dobijam dužim pritiskom na csz slova ;) Zbog toga koristim slovačku tastaturu koja ima sva naša slova (čak i ś ź :D ) osim dj ;)

TT

Aha, znači definitivno je problem do Havaji telefona, tj. do EMUI, sad vidim i u temi o tastaturama. Ništa, nastavljam da koristim Sony, kao i dosta godina unazad. Gboard sam hteo da testiram, ali ***.

Kako kad se svi oduševljavaju srpskom latinicom, samo Havaji korisnicima ne radi?

Pričamo o Gboard tastaturi, ne o fabričkoj Swype, koja je sasvim solidna.

To je stock Huawei koji ima srpsku latinicu a mi smo govorili o Gboard
ead9d9db197aeace7ac79b83e5d3130f.jpg

TT

Poslednja izmena:
Meni ova super. Navikao sam se i sama kuca

Nema srpske latinice, ali ja ne koristim predikciju pa me ne tangira :d
Hrvatska latinica mi se ne svidja jer su odvojena čćšž slova a navikao sam da ih dobijam dužim pritiskom na csz slova ;) Zbog toga koristim slovačku tastaturu koja ima sva naša slova (čak i ś ź :D ) osim dj ;)

TT
1: Ima srpske latinice.
2: Jesu odvojena na hrvatskoj tastaturi, ali takođe dužim pritiskom na npr. slovo C ili Z dobiješ ponudu ostalih slova Č, Ć ili Ž
Naravno jezik sistema mora da bude srpski, tako da se dobije i ćirilica i srpska latinica.

P9 lite

Poslednja izmena:
Nema na Google keyboard o kojoj smo prvobitno pričali...

TT

1: Ima srpske latinice.
2: Jesu odvojena, ali takođe dužim pritiskom na npr. slovo C ili Z dobiješ ponudu ostalih slova Č, Ć ili Ž
Naravno jezik sistema mora da bude srpski, tako da se dobije i ćirilica i srpska latinica.

P9 lite

Jezik sistema je srpski, nemam srpsku latinicu sa predviđanjem, ne mogu da "svajpujem" itd. Kad se odabere "koristi jezik sistema" dobija se srpski (ċirilica) i abeceda, kod koje istina dugim pritiskom možeš dobiti šć i ostala latinična slova, ali bez ikakve predikcije i ne radi glide - pisanje prevlačenjem. Dakle, očito nam se razlikuju mišljenja o tome šta znači da ima srpsku latinicu. Predikcije nema, glide nema - dakle neupotrebljivo za mene...

Da prediktivni unos nema ili ti sa predviđanjem, ali je bilo reči o srpskoj latinici sa č, ć, š itd. da nema, a u stvari ima.

P9 lite

Očito moja greška, jer kada se odabere srpski kao jezik sistema (što očito nikad ne radim :d) onda može i ćirilica i latinica... Idemo dalje :)

TT

Ovako? :d

7f7a1a33269b6ad785e8fc94bb921865.jpg

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Ja sam o tome pisao još kad sam uzeo telefon. Telefon ima samo srpsku latinicu, nema ćirilicu. Gboard funkcioniše na tom principu da koristi jezike u samom sistemu, barem ovde na Huawei, ne znam kako radi na drugim. Radi predikcija i za srpski i za engleski, ali ne radi višestruka predikcija jezika. Odnosno nemoguće je da prepozna srpski ako koristite englesku tastaturu, i pri tome da ispravlja reči na srpskom. To NIJE do tastature nego do telefona. Ja nikako nisam mogao to da podesim, iz nekog razloga traži više od dva jezika da bude izabrano.
Na Nexus 5 je radilo savršeno, izabrao engleski, srpsku latinicu i ćirilicu, uključio višestruku predikciju, koristio englesku tastaturu i bez problema je prepoznavalo kada sam pisao na srpskom i automatski radilo predikciju i ispravljanje na srpskom.
Sada koristim SwiftKey koji ok radi posao, ali je prilično agresivan i često mi ispravlja nešto što ne želim.

Ja sam o tome pisao još kad sam uzeo telefon. Telefon ima samo srpsku latinicu, nema ćirilicu. Gboard funkcioniše na tom principu da koristi jezike u samom sistemu, barem ovde na Huawei, ne znam kako radi na drugim. Radi predikcija i za srpski i za engleski, ali ne radi višestruka predikcija jezika. Odnosno nemoguće je da prepozna srpski ako koristite englesku tastaturu, i pri tome da ispravlja reči na srpskom. To NIJE do tastature nego do telefona. Ja nikako nisam mogao to da podesim, iz nekog razloga traži više od dva jezika da bude izabrano.
Na Nexus 5 je radilo savršeno, izabrao engleski, srpsku latinicu i ćirilicu, uključio višestruku predikciju, koristio englesku tastaturu i bez problema je prepoznavalo kada sam pisao na srpskom i automatski radilo predikciju i ispravljanje na srpskom.
Sada koristim SwiftKey koji ok radi posao, ali je prilično agresivan i često mi ispravlja nešto što ne želim.
Kod SwiftKey-a isključi automatsko ispravljanje. :D

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Ne moraš da me citiraš ako sam odmah iznad tebe. Ja sam baš i instalirao SwiftKey zbog ispravljanje, jer na Gboard mi ne bi ispravljalo za oba jezika. Baš zbog toga što sam pisao, ne može da uključi višestruku predikciju bez obzira na to koja se tastatura koristi, a samim tim ne može da ispravlja i da prepoznaje kojim jezikom pišem. To SwiftKey može jer koristi svoje rečnike, dok Gboard se oslanja na sistemske jezike. Da mi ne treba automatsko ispravljanje ja bih ostao na Gboard.

Ne kapiram zašto ne može Gboard HR jezik i engleski na telefonu? Ako sam dobro razumeo

Vidim da može nego ne mogu da prihvatam sve. Svako nešto malo smeta :)

Koju zastitu koristite za ovaj telefon, uzeo bi nesto malo kvalitetnije :)

Nazad
Vrh Dno