Skini temu emui 5 dark,tu su ti male ikone pa primeni samo njihKako da podesim da mi stoje notifikacije na ikonicama,ne mogu da verujem da emui ima taj propust,bas je cudan.Niti ikonice mogu da se smanje
Kako da podesim da mi stoje notifikacije na ikonicama,ne mogu da verujem da emui ima taj propust,bas je cudan.Niti ikonice mogu da se smanje
1: Ima srpske latinice.Nema srpske latinice, ali ja ne koristim predikciju pa me ne tangira :d
Hrvatska latinica mi se ne svidja jer su odvojena čćšž slova a navikao sam da ih dobijam dužim pritiskom na csz slovaZbog toga koristim slovačku tastaturu koja ima sva naša slova (čak i ś ź
) osim dj
![]()
TT
1: Ima srpske latinice.
2: Jesu odvojena, ali takođe dužim pritiskom na npr. slovo C ili Z dobiješ ponudu ostalih slova Č, Ć ili Ž
Naravno jezik sistema mora da bude srpski, tako da se dobije i ćirilica i srpska latinica.
P9 lite
Kod SwiftKey-a isključi automatsko ispravljanje.Ja sam o tome pisao još kad sam uzeo telefon. Telefon ima samo srpsku latinicu, nema ćirilicu. Gboard funkcioniše na tom principu da koristi jezike u samom sistemu, barem ovde na Huawei, ne znam kako radi na drugim. Radi predikcija i za srpski i za engleski, ali ne radi višestruka predikcija jezika. Odnosno nemoguće je da prepozna srpski ako koristite englesku tastaturu, i pri tome da ispravlja reči na srpskom. To NIJE do tastature nego do telefona. Ja nikako nisam mogao to da podesim, iz nekog razloga traži više od dva jezika da bude izabrano.
Na Nexus 5 je radilo savršeno, izabrao engleski, srpsku latinicu i ćirilicu, uključio višestruku predikciju, koristio englesku tastaturu i bez problema je prepoznavalo kada sam pisao na srpskom i automatski radilo predikciju i ispravljanje na srpskom.
Sada koristim SwiftKey koji ok radi posao, ali je prilično agresivan i često mi ispravlja nešto što ne želim.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari