Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Pa geleralno jeste bezveze jer je telefon hardverski dovoljno dobar da pogura dosta app istovremeno bez ikakvih problema. Stvarno se zapitam sta ce mu ovaj chipset i verzija sa 3GB RAMa kada gasi sve ako ne zakljucas. OK, baterija zbog toga drzi nesto duze, ali je svakako bezvezno.

Ja nisam nesto preterano zahtevan korisnik telefona, tako da mi je sve to OK. Ali da je moglo dosta bolje, svakako jeste.

Aliii jako pozitivna i gotivna stavka je baterija koja opusteno izvuce 3 dana sto nisam sretao sa drugim telefonima.kontam da os ogranici rad telefona da bi baterija duze trajala.

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока
Kako uspes tri dana da izvuces? Da li ga koristis uopste :D
Ja ga punim svako drugo vece i to po neki put malo batalim koriscenje da ne bi cedio bateriju do 10% recimo

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

Brate, kako i ti to uspeš? :d Ja ga punim svako veče. :d
Od 8h do 23h mi pada ispod 10%, ali zato sa 7+ h SOT. :d

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Ja sam do pre 2 meseca nabdesire 620 gasio sam app,a sad da mi smeta sto nece drzi 20app otvorene? Ajte ljudi pa kupite nesto za 500e i terajte.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ja sam fonom prezadovoljan. Baterija ubija. Bez frke mi gura 2 dana normalnog koriscenja, probao sam, ali napunim ga uvece jer ne zelim da razmisljam dali ce mi zafaliti. Task jeste agresivan ali meni ne smeta za pravo cudo. Ako mi zatreba neki multitasking to je na brzaka i uvek su poslednje 3 app i to sljaka.
Za ove pare je super izbalansiran fon u svakom pogledu.

sent from P9 lite

Iskljucite animacije u developer options i nema sanse da se primeti da ponovo otvara aplikaciju. Kod mene i supruge radi sve odlicno. Baterija izgura dva dana.

Sent from my m2 note using Tapatalk

Brate, kako i ti to uspeš? :d Ja ga punim svako veče. :d
Od 8h do 23h mi pada ispod 10%, ali zato sa 7+ h SOT. :d

Mozda korists fb app pa ti vise trosi :D
Komp u toku dana ne koristim,samo telefon. Pred kupanje sam na kompu i kada legnem u krevet,ponovo telefon. Prvog dana izvlacim sigurno oko 4h sot ali sada ne mogu da se setim tacno iako svaki dan gledam te informacije.
Recimo,sada sam na 30% a imao sam 57-58% ujutru u 8 sati. Nisam ga koristio bas kao sto umem,moralo je da se uci :D
Sot je 6h 40min
Telefon upaljen 1d 10h

Poslednja izmena:
Ja sam fonom prezadovoljan. Baterija ubija. Bez frke mi gura 2 dana normalnog koriscenja, probao sam, ali napunim ga uvece jer ne zelim da razmisljam dali ce mi zafaliti. Task jeste agresivan ali meni ne smeta za pravo cudo. Ako mi zatreba neki multitasking to je na brzaka i uvek su poslednje 3 app i to sljaka.
Za ove pare je super izbalansiran fon u svakom pogledu.

sent from P9 lite
Slazem se.za ove pare odlican fon,ali za ove specifikacije ocajno kako radi.inace 3 dana izvuce sa oko 2 sata mozda i vise razgovora na dan,oko 50 poruka a net samo po potrebi ukljucujem tj kad sam slobodan.inace na terenu radim pa i nisam u mogucnosti da njakam telefon ceo dan.

Ja sam do pre 2 meseca nabdesire 620 gasio sam app,a sad da mi smeta sto nece drzi 20app otvorene? Ajte ljudi pa kupite nesto za 500e i terajte.

Niko se ne žali što ne drži 20 app u pozadini, niti treba uopšte tako da se koristi. Nego jednostavno ne može da drži app bez gašenja ili da prebacuje izmedju 2-3 app kako treba. To je problem.

Meni jedino smetaju povremena zapucavanja kad obavljas osnovne funkcije(razgovori,poruke....).i sledeca stavka probajte da pustite hd snimak preko browsera(ne you tube ili neki app)ima primetan lag pri reprodukciji u odnosu na s3 neo.sledece probajte da koristite video poziv preko mesengera i u isto vreme zovite nekoga preko mreze i vidite dalo steka ko blesav to isto na s3 neo radi ko podmazano.

Dosta ljudi nemoze da prizna da je telefon extra ali sa ******m od modifikovanog os od strane jbn kineza koji ga namerno koci.da nije skupa popravka ekrana na s3 neo odavno bi ovo prodao.isto se secam vezano za alcatel ot995 ili telenor hd koji je bio najbolja kupovina pa nakon par meseci izasao lg sa dual core koji isto imam a za iste pare pa kao extra fon ovo ono i ode u zaborav.shvatite koliko para toliko muzike tako da bez 500 eura za fon nema nista bar sto se tice koriscenja.

Niko se ne žali što ne drži 20 app u pozadini, niti treba uopšte tako da se koristi. Nego jednostavno ne može da drži app bez gašenja ili da prebacuje izmedju 2-3 app kako treba. To je problem.
Telefon sa ovim specifikacijam bi trebao bez problema da drzi 20 app u pozadini.a ne ovo prodajemo octa core a u stvari je quad koji menja izmedju low power jezgra na jaca po potrebi.
Meni jedino smetaju povremena zapucavanja kad obavljas osnovne funkcije(razgovori,poruke....).i sledeca stavka probajte da pustite hd snimak preko browsera(ne you tube ili neki app)ima primetan lag pri reprodukciji u odnosu na s3 neo.sledece probajte da koristite video poziv preko mesengera i u isto vreme zovite nekoga preko mreze i vidite dalo steka ko blesav to isto na s3 neo radi ko podmazano.

Sta vi pricate.. Da cita neko sa strane i pomisli da je ovo spor telefon.. Jedino sto mi ocigledno ispada iz rama je tapatalk..
Cak onda pre nego sto sam ga uzeo, pshnd pomenuo kako nije mnogo brzi od lumie 550 lol.
Koji je to paralelni univerzum, telefon mi radi isto kao burazerov iP SE..
Slobodno nekad ubijte FB i messenger mrcine.

Sent from TT

Poslednja izmena:
Mozda korists fb app pa ti vise trosi :D
Komp u toku dana ne koristim,samo telefon. Pred kupanje sam na kompu i kada legnem u krevet,ponovo telefon. Prvog dana izvlacim sigurno oko 4h sot ali sada ne mogu da se setim tacno iako svaki dan gledam te informacije.
Recimo,sada sam na 30% a imao sam 57-58% ujutru u 8 sati. Nisam ga koristio bas kao sto umem,moralo je da se uci :D
Sot je 6h 40min
Telefon upaljen 1d 10h

Čuj, možda... :d
FB, Messenger, FB Pages Manager, Instagram (2 naloga), Twitter (2 naloga), G+, VK, Flickr (2 naloga), Whatsapp, Viber, Soundcloud (Pulse i SC app) i tako dalje. Svaki dan sat, sat i po razgovora, do 10 SMS, Messenger se usija... Nisam zahtevan korisnik uopšte. :d

Jabi gledah sad video 10min 1080 bez tezanja. Ali ajd,vidim nije Huawei Samsung nikako. Pola,a vise problema koje sam procitao ja ili ne vidim ili nemam.

Sa ovom porukom si dao odgovor kako ga punis svako vece,a ja ne :D

Fiktivni problemi :)

Sa ovom porukom si dao odgovor kako ga punis svako vece,a ja ne :D

Hahahahaha! To! :D
E da, namešten mi je i performance u battery manageru. Možda to malo ume da pravi problema ovima što se žale. :)
Za multitasking ne mogu da komentarišem jer sam ga i ovako izmučio pa na multitasking mogu da zaboravim svakako. :d

Za sada imam samo jednu sitnu zamerku, a to je da mi nanslajderu za jacinu zvuka nedostaju sitniji koraci. To sam na nexusu ranije imao. Jednostavno kad legnem i slusam muziku na sluskama mi bas nedostaje par koraka izmedju ovih sada postojecih.

Nisam noob ali ja provaljujem skoro nista od problema o kojima vi pricate. Kada neki kazu da za fon za ovakvim specifikacijama radi ocajno neko bi se uplasio ozbiljno. Fon radi sjajno. Dobro, moj fon radi sjajno, ti vasi sto glave i sto im pucaju aplikacije ne znam kako rade. E da, ni ja ne koristim FB :D
Kod mene su uglavnom whatsapp, deezer, tapatalk, browser, majl i instagram aktivni. Nekada se koristi i viber i jos po nesto ali generalno je to core aplikacija koje mi trebaju. Launcher sam zamenio drugi dan, peglam Novu prime, to je bilo neibezno posle dosta godina koriscenja.

sent from P9 lite
Edit: stvarno, koji profil koristite za performance? Mozda vas to koci.

Poslednja izmena:
Nisam noob ali ja provaljujem skoro nista od problema o kojima vi pricate. Kada neki kazu da za fon za ovakvim specifikacijama radi ocajno neko bi se uplasio ozbiljno. Fon radi sjajno. Dobro, moj fon radi sjajno, ti vasi sto glave i sto im pucaju aplikacije ne znam kako rade.
sent from P9 lite

+1 ni ja tih problema nemam pola :D Sasvim lepo radi fon, dobro beta nugat ali izacice zvanicno i popravice bagove :D

Facebook, messenger, viber, whatsapp i tapatalk kod mene, uz mozda jos neki programcic. Nisam primetio nikakva zabadanja, sve radi lepo, s tim sto Facebook app hoce da secka neko vreme kad se skroluje prilikom "novog" pokretanja. Nisam je zakljucao zbog baterije, ne daj Boze koliko je Facebook i Messenger crpe.

Svakako sam prezadovoljan telefonom, ali se slazem da mu jeste multitasking los. Pa bio mi je bolji i na M4 Aqua bre, a to je donekle fail od telefona. :)

O odnosu cene, kvaliteta i performansi necu ni da govorim, po meni best buy u midrange segmentu od poznatijih brendova.

bd48412c5effb16ebdde812ebcf76b56.jpg
dokaz da izdrzi 3 dana bez punjenja.

Za bateriju mi je podeseno na pametan mode,probacu na performance da li ce biti razlike.

Screenshot_20170131-111718.png
Drive mode,to je novo...aj necu da smaram vise sa slikama :)

Savet i pomoc oko izbora futrole. Samo silikon ledja ili futrola na preklop qin kozna?

Nazad
Vrh Dno