Šta je novo?

Huawei P8

Fhd bolja slika na prednjoj :D Sa njom nema problema. Kad bi sredili kameru ovaj telefon bi stvarno bio dobra kupovina, ovako je sh. Baterija moze jos da se utegne ima tu nekih glupih drainova, ali i sa tim preko 4h čak i 5 izdrži. Plus dodaju doble tap i eto lepog telefona sa lepim i funkcionalnim opcijama. Eh da, ovaj multi screen ili kako ga zovu radi dosta lose, ima brz prenos ali cesto daje neku default img sliku sa nekim kineskim glupostima.

Poslednja izmena:
1/17s i ISO 250 na f2 jeste slabije svetlo, to što tebi deluje da je stan osvetljen ne znači da i kamera vidi tako :)

Pa zato i kažem da je kamera na M8 haos :D
Nije skoro ništa bolje ni na manjem ISOu i bržoj expo, bez brige.

Poslednja izmena:
ali i druga bi tako videla... ne bi npr S5 napravio ništa bolju fotku. a i ovih 1/17s je već povuci potegni za iz ruke. spusti sharpening na -1 u opcijama.

Posto ste me smorili sa pljuvanjem kamere, evo da podelim ja deo svezih slika
https://goo.gl/photos/xG38iH94Hjp8LF1WA
Po meni sasvim lepe fotke za telefon, koristio sam default aplikaciju iako sam imao instaliranu gugl kameru, nisam znao, ako je tacno, da pravi bolje slike, tako da ako bude unapredjenja kao sto pominjete i ocekujtete, onda ce to biti zaista dobra kamera

Posto ste me smorili sa pljuvanjem kamere, evo da podelim ja deo svezih slika
https://goo.gl/photos/xG38iH94Hjp8LF1WA
Po meni sasvim lepe fotke za telefon, koristio sam default aplikaciju iako sam imao instaliranu gugl kameru, nisam znao, ako je tacno, da pravi bolje slike, tako da ako bude unapredjenja kao sto pominjete i ocekujtete, onda ce to biti zaista dobra kamera
super fotke, koji model p8 koristis ?

E ovo je vec bolje. :D
@djordjesl Smiri ruku malo. :d

Poslednja izmena:
definitivno nije normalno :d ne znam da li tako nesto potpada pod garanciju, ali je kvar neki ocigledan
model mog p8 je 16gb ako na to mislis, za drugu neku podelu ne znam

a mozda i nekako preko serijskog broja moze da se vidi kada je proizveden.

Evo i nekih mojih slika od danas :
156420dc622c24a24e4c5b5282f0d8f2.jpg
f966f6cdfea9ec9e71fe340487fbf2d3.jpg
7c48b539cfaff22b3e4afa81d5547a93.jpg
3670b7c3b2a202d9083a609949e34bb0.jpg
de3d00fc287b4b0208fbe06e9db397c6.jpg
0b2ba6415d7743c09c3ddf8d3c0e387a.jpg
64ebbbd1eaa1aeca8959704bdf547b81.jpg

Ne razumem se previse u fotografije ali mislim da nije toliko lose[emoji53]

Evo i par mojih slika od juce:

@djordjesl

Kamera mi ne talasa kao tebi.

Poslednja izmena:
Ne talasa ali ove tvoje nisu nista bolje od njegovih. :S:

Resetovao sam podesavanja i sad radi normalno, treba bas mirno drzati telefon, a oni modovi za nocnu stvarno dobre fotke prave. Samo mi nije jasno video sto onako krs izgleda.

Resetovao sam podesavanja i sad radi normalno, treba bas mirno drzati telefon, a oni modovi za nocnu stvarno dobre fotke prave. Samo mi nije jasno video sto onako krs izgleda.

Bas sam gledao po netu i niko nema takav problem, verovatno je nesto bilo softverski se zaglupelo.Bitno je da sad radi :)
Dosta slika sam vidjao losih ali i dosta dobrih, mislim da je vise do onih koji slikaju :):):)

Fali to sto fotografija izgleda losije od iphone/samsung/sony kamera iz 2012. :) Detalji po cropovima su tu najmanji problem. Pricam za te uslove i za taj primer, za LL je odlicna, za macro/close up ok ali nista vise od toga.

Poslednja izmena:
Slušaj cepidlako, nije slikano sa stativom i idealnim uslovima. Brzinski uslovi.

Sta ce ti stativ u ovom primeru?! :d

Kazem ti, detalji su najmanji problem, jednostavno ova fotka deluje kao da je sa nekog alcatela 2013 od 100e :) Rezolucija je nebitna, imas 10+ godina stare canone od 1-2-3mpix koji ce da operu ovaj M8 kako god da okrenes ;)

Poslednja izmena:
ne voli hsv m8 pa to ti je :)

Ne znam sta se desava, ali stvarno ponekad fotografije izgledaju jako lose, ne samo na P8, vec isto i na mom xiaomi mi4. Ponekad ispadnu super, a ponekad ne mogu da zamislim da moze da bude tako lose. Isti je slucaj i na ovom P8 modelu, za ne poverovati

ne voli hsv m8 pa to ti je :)

Kako to ''ne volim'' M8? Pa to je jedan od najboljih androida i dalje i uvek preporucujem taj fon, samo ta kamera donekle smara (tj kamkorder mi je bezveze kao i fotografije koje pravi u svim uslovima osim LL i macro/close up)

Rezolucija je tu najmanje bitna kao i detalji po cropovima.. dzaba i nokia PV detalji ako boje, redukcija suma na nebu, wb, ekspozicija itd deluju losije od SGS I iz 2010.

A ista rez. je i u LL uslovima pa je M8 kamera i dalje jedna od boljih za LL od androida, znaci nije u tih 4mpix problem.

M8 je brutalna android masina za multimediju, vrh ekran, UI i zvucnici, odlicna autonomija ali realno kamera zaostaje u odredjenim uslovima cak i za par godina starijim telefonima.

Poslednja izmena:
da, wb i ekspoziciju često zabrlja, tj ekspozicija je problem kod tap to focus jer ima ogromne varijacije u zavisnosti od toga gde si tapnuo kad se prebaci na spot metering.

@Ivan I. ajde molim te stavi u kameri oštrenje na -1 ili -1.5 i daj neke semplove (neba :D), bar da hsv za šum više ne kuka :)

Poslednja izmena:
Necu da se preterano mesam, ali ovde izgleda kao da je nebo nalepljeno, ne nebo vec ono drvece iza

Poslednja izmena:
Vrh Dno