Šta je novo?

Huawei P8 Lite (2017)

Stvarno greska, otvorio sam bio oba testa istovremeno, pa sam ocito zatvorio (a i citao) pogresan, jer sam mislio da je isti link. U testu P8 Lite nema ovih detalja.
Nema. Međutim, ova tema nije ni o P8 Lite.[emoji6] Reč je o https://m.gsmarena.com/huawei_p8_lite_(2017)-8516.php
Najpribližniji review bi bio https://m.gsmarena.com/hauwei_p9_lite-review-1461.php
Ili ova http://www.fonearena.com/blog/220854/honor-8-lite-review.html

Sent from my PRA-LA1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ćao svima. Ja sam jedan od vlasnika Honor 8 Lite-a. Mogu vam reći da sam za ovih 4 meseci koliko ga koristim prezadovoljan telefonom. Brz je, ne baguje, zadnja kamera mu je dobra, a što je najbolje, jeftin je :) Nisam isprobao ni jedan quick charger do sada, mislite da ima opciju brzog punjenja?

Nisam ja probao, probao je neko od kolega na forumu i potvrdio da ima brzo punjenje, a da ne ide brz punjac u kutiji.

DSnejk, jel bar malo procitas temu pre nego sto postavis pitanje?

Ilidane, u pravu si, ovo je iz 2015, skroz omasena tema - ali za gresku treba kriviti Huawei retardaciju brendiranja. Ne mogu da smisle novi naziv? Nema dovoljno slova i brojeva? Neshvatljivo, stvarno.

Ma, ovaj telefon je originalno izašao kao Honor 8 Lite ali im je palo na pamet da ga na nekim tržištima izbace pod imenom P8 Lite 2017. Zašto? To smo oni znaju. Možda za one koji su kupili P8 Lite pa bi da se podnove naslednikom?

U vezi brzog punjenja, mislio sam da probam punjač od Galaxy S6 Edge ali sam se bojao da ne pokvarim telefon ili bateriju pošto su drugi proizvođač i čipset u pitanju.
Iz telefon dolazi punjač od 1A.

Poslednja izmena:
Ne bi trebalo da to ima veze, cipset kontrolise koliko ce ampera povuci, a sam punjac je najobicniji ispravljac. Cipset ima kontroler punjenja, pa kao sto mozes puniti telefon slabijim punjacima (sporije), tako se nece puniti brze sa punjacem od 2A ukoliko telefon nije predvidjen za to - jer ce povuci samo onoliko koliko mu kontroler dozvoli.

Utoliko je meni neshvatljivo zasto proizvodjaci stede 1-2$ na prokletom punjacu.

Rekao bih da je razlog za to da se napravi razlika u odnosu na P10 Lite, ne verujem da je pronlem u 1-2$.

Tako sto je ovaj telefon prakticno identican P10 lite po specifikacijama, osim po memoriji, a uz P10 Lite ide brzi punjac u pakovanju.

Flešnuo sam danas Elite Room na njega. Namucio sam se dosta. HasanMirza nije nista toliko detaljno objasnio, vec sam uz pomoc klipa od kolege @alexxx1 uspeo posle 3 sata da ga prebacim na drugi room. Jednom mi je upao u bootloop, najviše zbog glupog uputstva za instalaciju koji je autor room-a napisao. Nigde nije spomenuo formatiranje na f2fs...tek kasnije kad je ljudima telefon poceo da upada u bootloop on se setio da napise sta da se uradi.

- Room je dobar. Mnogo bolji od mog stock rooma koji je dosao sa EMUI-em koji je gasio sve živo u pozadini. Duže drži aplikacije u pozadini i obaveštenja normalno stižu.
4G ne radi na Telenor 800MHz, kao i pre samog menjanja room-a.

- Telefon podrzava brzo punjenje. Kačio sam slike par strana u nazad, ime proizvodjača punjača i gde je kupljen i za koliko para.

Ne znam,meni je Emui skroz gotivan,i ne bi ubacivao neki klot nikako.P.S. sta ti je to room? :D

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Ćao svima. Ja sam jedan od vlasnika Honor 8 Lite-a. Mogu vam reći da sam za ovih 4 meseci koliko ga koristim prezadovoljan telefonom. Brz je, ne baguje, zadnja kamera mu je dobra, a što je najbolje, jeftin je :) Nisam isprobao ni jedan quick charger do sada, mislite da ima opciju brzog punjenja?

Ne bih reko da ima.Honor 8 lite imam i ja i cini mi se da nije punio brze sa htc fast chargerom.Sad sam potrazio po netu opet i pise da nema podrsku za brzo punjenje.Sa druge strane,izgleda da huawei p8 lite 2017 ima tu podrsku.Trazio sam malo po netu i kazu da moze fast charging.Mislio sam da su ovo potpuno dva ista telefona ,drugacijeg naziva,ali izgleda da ih ovo izdvaja.

Strasno koliko konfuzije oko prokletog imena telefona, zar je toliko tesko osmisliti nov naziv. Evo jedne ideje za Huawei: Q8 lite. Evo jos jedne: T8 lite. I jos jedne: U7 lite. Besplatno je sve, gospodo iz Huawei, ja castim - ako zatreba jos, javite mi se, ne treba nista da platite.

Nije samo Huawei.Samsung ima j5 2016 i 2017 ,j6 ,j7 isto tako.Kolko da zbune ljude na par sekundi,dok ne shvate koji je koji telefon :) .

Zato je Sony keva.

Moram da proverim dal ovaj H8 Lite podrzava famozni fast charging.

Citaj temu unazad pa ces proveriti.

Nije samo Huawei.Samsung ima j5 2016 i 2017 ,j6 ,j7 isto tako.Kolko da zbune ljude na par sekundi,dok ne shvate koji je koji telefon :) .
Ne zaboravi i originalni J5 iz 2015-e.[emoji6]
Inače, nabavio sam Sennheiser MX 375 sluške i u odnosu na fabričke razlika u kvalitetu zvuka je nebo-zemlja. Stvarno su mogli da upakuju nešto bolje.
Još kad pridodam jetAudio plejer sa Bongiovi DPS-om (volim malo obojen, "iskvaren" zvuk) prava je milina slušati muziku.

Gde si nabavio MX375 ,koja cena?

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Nije mi jasno da Honor 8 Lite ovako slika.Izgleda da stvarno ima kameru koja je prosle godine bila u P9 i Honor 8

Da,jeste,sve na auto.

ne razumem se mnogo u fotografiju ali slike izgledaju odlicno.

Ma na dnevnoj svetlosti,vecina pravi dobre slike.Honor 8 lite ima stvarno odlicnu kameru na otvorenom,al u zatvorenim i slabo osvetljenim prostorijama,ona je samo prosek,sto ide naravno uz cenu.Za pare koje kosta telefon,kamera je verovatno medju boljim,to se slazem :) . Inace kod ovog telefona ms najvise odusevljava baterija.Ja konstatno izvlacim od 7 do 8 sati sota,a smatram sebe zahtevnijim korisnikom.Imacu problema kad budem prelazio na neki drugi telefon ,malo ih je sa tako dobrom :) .

Baterija je vrh,drzi mi kao na sony Z2 koji je imao 200 mAh jacu bateriju.Odlicna optimizacija softvera.Cak ima i sasvim dobar zvuk preko slusalica.

kad čitaš ovu temu i počneš da listaš P10 lite temu... Koja razlika u iskustvima i utiscima, a trebalo bi da su skoro identični uređaji. :d

Sent from honor 8 lite using Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
Uređaj jeste, softver nije. Uglavnom se žale na softver i da su nešto zeznuli sa zakrpama. Kako stoje stvari, ovaj naš ne moraju da krpe, radi odlično.
Zna li se nešto oko nadogradnje na Oreo? Video sam neku listu pre mesec-dva gde stoji da ćemo da dobijemo Oreo ali ne piše i kad.

Poslednja izmena:
Mislim da i dalje nema zvanicnog datuma,samo pise da ce biti.Pretpotstavljam u prvom tromesecju naredne godine..

Nazad
Vrh Dno