Šta je novo?

Huawei P70 serija

Slazem se da postoji razlika, narocito jer je (ako ne gresim) na ovom i variable aperture, jaci je za action shotove isto, imaju cak i onaj interesantan demo in-store sa brzo rotirajucom slikom, itd.

Svakako, po ovim cenama nema sta da trazi, jer za 190k RSD moze da se pazari stosta, naravno slozicu se i da nije isto imati aparat, objektiv, i telefon, i nosati sve to, ali takodje nije nimalo prijatno ni nositi 2 androida ili android i ajfon jer ovom androidu fali GMS pa mu nece raditi specificne aplikacije, za koje ni ne zna da mu nece raditi, dok ne bude morao da ih instalira - prezvakana tema 100 puta ali iznova i iznova se desava da neki levi app npr za loyalty kartice, javni prevoz u stranoj zemlji, parking u stranoj zemlji, itd, nece raditi, i onda ko se uzda u samo jedan telefon a da ne nosi drugi rezervni, makar nikakav redmi od 50e, ugasio ga je, najblaze receno, i tu se vec gubi smisao 'jedan uredjaj za sve'.

Nesumnjivo je kvalitet na strani P70 Ultra, verujem i da je izrada bolja i da nece biti npr magljenja kao kod Xiaomi 14 Ultra, i tako tih problema, Geekerwang je odradio cak bio dobru analizu chipseta, dokazano je da je prepakovan Kirin od pre par godina, ali poboljsan i utegnut do maksimuma, gde je tradicionalno Huawei uvek i sijao.

Ali opet, cena je suluda, alternativa nikad vise nije bilo (proslogodisnji flagovi, ovogodisnji, itd) i tu ce se prica za ne 90% nego 98% ljudi zavrsiti, sve i da su napravili malo cudo sa kamerom, ljude nece dotaci to nimalo da prevagnu.

Ako kamera nije u prvom planu, onda se slazem sa konstatacijom.
Kao dugogodisnji korisnik, konkretno Huawei Mate serije telefona, a sada Honor-a zapazio sam neke stvari. Mnogi na forumu ce reci da nije to neka velika razlika izmedju starih Huawei(gms) Mate 20 pro, P30 pro i novijih Mate 50 pro i P60 pro. Razlika u kameri je u najblazu ruku ogromna... Da nisam imao oba telefona i napravio direktna poredjenja u istim uslovima ne sam ne bi verovao. Mate 50 pro(p60 pro), bukvalno je u svakom aspektu bolji nego nego konkretno (p30 pro) kamera sistem. Tolika je razlika u kolicini detalja, ostrini, reprodukciji boja, nocnom modu, vestackom bokeh-u koji generise AI itd...

Konkretna prica kako nisu kamere mnogo napredovale je najmanju ruku smesno, a to najvise polazi od toga sto narod ocekuje da ce sa novom generacijom telefona dobiti razliku kao da porede ff senzor u dslr-u i point and shot senzore. Treba biti realan i krenuti od toga da sama velicina senzora na mobilnim telefonima je dostigla svoj maksimum da bi mogla biti spakovana u neko normalno kuciste i da stane u dzep. Jedinu razliku mogu da naprave sto bolji software, AI i eventualno neke nove tehnologije.
Peca je u videu objasnio da se P70 kamere izuzetno dobro snalaze u svakoj mogucoj situaciji, kada se u kadru nalaze senke, sunceva svetlost, ogromna kolicina predmeta sa mnogo detalja poput trave i drveca( gde retko koja kamera moze da se snalazi), takodje ultra brzi kamera mod, kolicina detalja... Nisam imao prilike jos uvek da isprobam p70 sistem kamera, ali ako je tako onda je po meni ogroman skok u odnosu na predhodnh generaciju Huawei telefona(mate 50 pro, p60 pro), i drugih proizvodjaca uopste. Uopste ne sumnjam da ce i ostali proizvodjaci poput Samsunga doneti sve te novine po pitanju kamera u narednim generacijama telefona, ali za sada Huawei je jedini koji je to predstavio.
Ako je verovati Peci iz recenzije, dzaba im dobro snalazenje kamere, i hvalospev o huawei kameri, kad ce da proglase opet da samsung u ukupnom plasmanu ima najbolje kamere. Bar je tako zadnje 2 godine. Zato i podrzavam ove sto kazu, cena nije opravdana, pogotovo sto dolazi stari cip. Volim huawei, al nije me briga za vase sankcije, ako je vec stariji cip, cena mora dole, zao mi je

Slazem se da postoji razlika, narocito jer je (ako ne gresim) na ovom i variable aperture, jaci je za action shotove isto, imaju cak i onaj interesantan demo in-store sa brzo rotirajucom slikom, itd.

Svakako, po ovim cenama nema sta da trazi, jer za 190k RSD moze da se pazari stosta, naravno slozicu se i da nije isto imati aparat, objektiv, i telefon, i nosati sve to, ali takodje nije nimalo prijatno ni nositi 2 androida ili android i ajfon jer ovom androidu fali GMS pa mu nece raditi specificne aplikacije, za koje ni ne zna da mu nece raditi, dok ne bude morao da ih instalira - prezvakana tema 100 puta ali iznova i iznova se desava da neki levi app npr za loyalty kartice, javni prevoz u stranoj zemlji, parking u stranoj zemlji, itd, nece raditi, i onda ko se uzda u samo jedan telefon a da ne nosi drugi rezervni, makar nikakav redmi od 50e, ugasio ga je, najblaze receno, i tu se vec gubi smisao 'jedan uredjaj za sve'.

Nesumnjivo je kvalitet na strani P70 Ultra, verujem i da je izrada bolja i da nece biti npr magljenja kao kod Xiaomi 14 Ultra, i tako tih problema, Geekerwang je odradio cak bio dobru analizu chipseta, dokazano je da je prepakovan Kirin od pre par godina, ali poboljsan i utegnut do maksimuma, gde je tradicionalno Huawei uvek i sijao.

Ali opet, cena je suluda, alternativa nikad vise nije bilo (proslogodisnji flagovi, ovogodisnji, itd) i tu ce se prica za ne 90% nego 98% ljudi zavrsiti, sve i da su napravili malo cudo sa kamerom, ljude nece dotaci to nimalo da prevagnu.
Slazem se, cena je bas suluda, cak i za P70 pro koji je najbolji odnos ulozeno dobijeno, 150k je previse bez obzira na kamere i sva dostignuca. Po meni to je preterana cena za bilo koju marku telefona u flagship klasi.
Huawei nakon sankcija se okrenuo vise domacem trzistu(Aziji), gde je pored Pro unazad godinama nudio i Art klasu, koju mi u Evropi nismo imali prilike da koristimo. U poslednje vreme kako su Kinezi poceli da bojkotuju Apple, Huawei se odlicno prodaje na domacem trzistu. Citava mala kolicina uredjaja koji prodaju na trzistu Evrope pored svih zakidanja hardwarea je cisto vise radi marketinga i reklame imena za mnoge druge stvari u kojima dominiraju. Otuda i ova p70 serija, cisto da pomere granice fotografije kako bi i dalje ostali poznati i konkurentni kada je fotografija u pitanju na mobilnim uredjajima.
Ne sumnjam da ce se vratiti na velika vrata u nekoj skorijoj buducnosti sa sopstvenim OS-om, ekosistemom, cipovima, servisima itd. Takav dogadjaj ce biti jako interesantan za nas potrosace, ali ostaje da se vidi sta ce biti...
Sto se mene tice Honor M6P je za ovu cenu apsolutni pobednik za ovu godinu kada se sve uzme i sabere. Cak mislim da bi odabrao pre Honor cak i da je P70 serija jeftinija i za 30% na predstavljanju.

Da li ce kod nas doci p70 "obican" i ultra model, ili samo pro varijanta, kao predhodnici p50 i p60?

Jeli kupio ko Ultru ili Pro, neki utisci?

Поштовани,
Наишао сам на чудан проблем са П70 и ГТ3 про, а који нисам имао на П40 про и ГТ2 про.
Наиме, ни када искључим физичку активност за апликацију Здравље, не престаје да ми броји кораке на телефону, чак ми у апликацији покзује понекада већи број корака него што је било који уређај избројао (фотографије у прилогу).

Такође, не вибрира ми сат (звоно сам искључио) када спавам и догодило ми се да пропустим неки позив. То ми се није догађало са претходном комбинацијом уређаја.

Prilozi

• Screenshot_20240614_160522_com.huawei.health.jpg
    Screenshot_20240614_160522_com.huawei.health.jpg
    51.8 KB · Pregleda: 17
  • Screenshot_20240614_160529_com.huawei.health.jpg
    Screenshot_20240614_160529_com.huawei.health.jpg
    58.9 KB · Pregleda: 17
Meni je radilo kako treba na gt 4 i sad radi normalno na gt3 pro.
Obrisi podatke aplikacije, pa povezi opet i podesi sve.

Поштовани,
Наишао сам на чудан проблем са П70 и ГТ3 про, а који нисам имао на П40 про и ГТ2 про.
Наиме, ни када искључим физичку активност за апликацију Здравље, не престаје да ми броји кораке на телефону, чак ми у апликацији покзује понекада већи број корака него што је било који уређај избројао (фотографије у прилогу).

Такође, не вибрира ми сат (звоно сам искључио) када спавам и догодило ми се да пропустим неки позив. То ми се није догађало са претходном комбинацијом уређаја.
Aplikacija Health radi odvojeno u pozadini u odnosu na sat i brojanje koraka. Kada su oba povezana, na kraju dana sinhronizuje podatke i dobija neku vrednost po algoritmu, provedenom vremenu kod korisnika itd. Ukoliko je sat nedostupan za sinhronizaciju, brojace i prikazivace korake na telefonu.

Nije do kombinacije uredjaja, do generacije sata je. Samo na watch gt, prvoj generaciji(za drugu generaciju ne znam, nisam je kotistio) je bilo moguce da telefon vibrira tokom spavanja, dobija notifikacije ako je na ruci. Licno sam pisao Huaweiu za taj problem kada sam koristio gt3 elite i sada gt3 pro, ali su mi rekli da je to ugaseno i da se ne moze omoguciti. Jako korisna stvar kada se ocekuje neki bitan poziv tokom spavanja, ali tako je kako je. Mozda bi pomoglo ako bi vise nas pisalo na Huawei forumu i trazilo da se taj feature vrati nazad.

Gledao sam danas Pura 70 pro u Yettel-u, i na izloženom modelu regularno postoje Google aplikacije. Jel to znači da se fabrički, out of the box prodaje tako?

Ne, instalirali na reklamnim uređajima radi prezentacije, da se uvjere ljudi da google aplikacije rade. (moja pretpostavka btw, nema logike da vakum pakovanje dolazi sa preinstaliranim google aplikacijama dok su pod embargom)

Ne, instalirali na reklamnim uređajima radi prezentacije, da se uvjere ljudi da google aplikacije rade. (moja pretpostavka btw, nema logike da vakum pakovanje dolazi sa preinstaliranim google aplikacijama dok su pod embargom)
Upravo tako. Msm da bi cak mogli i da ih tuze ako dodje sa insta g-servisima

Onda me baš zanima da li, ako kupuješ taj telefon, ti prodavci kažu da nije kao izloženi primerak. Jer su mu sve Google aplikacije grupisane u onom jednom velikom folderu pa deluje kao da je fabrički tako.

Ne bi me čudilo da imaju i neko štampano uputstvo ili da ti usmeno kažu kako da instaliraš google aplikacije, bukvalno je u 2 klika.

Koliko godina azuriranja i bezbednosti daje Huawei na P60 i Pura 70?

Da li je neko uzeo Puru 70 pro? Ako može da mi potvrdi da li se prodaje kod nas ili u Evropi sa 5G konekcijom.

Nece da mi pokrene HBO Max na Puri 70 Pro.

Da li je neko imao slicne probleme vec na Huawei telefonima?

Hvala svima unapred na odgovorima.

Nazad
Vrh Dno