Šta je novo?

Huawei P40/Pro/Lite

Kojom metodom ste radili downgrade sa 11ice ?
Da li znate neki servis u beogradu koji to radi kao uslugu, da se ne maltretiram 3 dana nego lepo da mi to neko zavrsi za par sati.

Hteo bih da ubacim Google

Koliko sam upoznat jedini nacin je HiSuite!!!
Tako sam barem ja radio. EMUI11 ne podrzava dload opciju!

Ja sam ovom metodom radio pre 10ak dana

Pitanja za sve korisnike koji su instalirali GMS: da li sve aplikacije koje koriste GMS ili Google mape rade uredno? Da li radi back up i restore poruka vibera i wa? Postoji li sinhronizacija Google aplikacija?

Pitanja za sve korisnike koji su instalirali GMS: da li sve aplikacije koje koriste GMS ili Google mape rade uredno? Da li radi back up i restore poruka vibera i wa? Postoji li sinhronizacija Google aplikacija?
Mape rade, drive radi... Notifikacije ne rade. Viber backup ne može tek tako. Pisao je neko vec o tome. Zato što kad instaliraš Viber na Huawei on može da radi backup/restore samo sa Huawei cloud a ne može sa Google drive.

Појавио се баг на p40 lite, не могу слике из галерије да се избришу

Mali off: planiram da predjem sa Google drive na Huawei cloud. Jeftiniji je i pošto sam prešao sa Samsung na Huawei ima smisla.
Jedna stvar me buni... Google drive app je sjajna i daje mnogo opcija šta se može uraditi sa jednim fajlom/folderom (deliti, kopirati, poslati kopiju... itd)
Nisam našao odgovarajuću App za Huawei cloud.Huawei cloud je baš siromašan...
Šta savetujete?

Pozdrav, razmišljam o kupovini p40pro, međutim lomim se zbog tog google... Dosta koristim gmail, mape i google tabele, postoji li neki (relativno lak) način da se to zbudži da radi?

Pa mejl imaš normalno, samo nemas gugl mail aplikaciju. Mape rade. Tabele, ne znam za to ne koristim. Eno ga P smart 2021 caletu kao provera za p50 seriju da vidim da li mogu i sve mi je manje više u redu.

Trebaju mi baš google tabele jer ih dijelim sa mnogo drugih korisnika... Mogu li ih koristiti preko browsera nekako?

Trebaju mi baš google tabele jer ih dijelim sa mnogo drugih korisnika... Mogu li ih koristiti preko browsera nekako?
To može sigurno, samo nema aplikacije G tabela i drive ako tako delis tabele. Alternativa su huawei docs i naravno MS kao sto su spomenuli. Huawei cloud nema takve opcije kao google drive, vrlo je zatvoren i čudan za koriscenje, nadam se da ce se to promeniti na bolje.

Da li neko slucajno koristi Samsung Plus i Samsung Plus Rewards? Rade li?

Da li neko koristi bilo koji pametni sat (koji nije Huawei) uparen sa novijim Huawei tel bez Google servisa, da li je to moguće? Da li inače fitness aplikacije uredno korise, tj da li im Google maps predstavlja problem?

Imam ja Xiaomi-jev Amazfit GTR i P40 lite i apsolutno nikakvih problema nema sa komunikacijom između telefona i sata.

Imam ja Xiaomi-jev Amazfit GTR i P40 lite i apsolutno nikakvih problema nema sa komunikacijom između telefona i sata.
Hvala na odgovoru. Da li prave problem fitnes aplikacije koje koriste Google maps? Da li je Mi fit/wear aplikacija u bilo kom svom delu zavisna od Google servisa?

Ja koristim Mi Fit aplikaciju i stvarno nisam primetio da nešto ne radi kako treba.

Da li je moguće sa Huawei bez google servisa cast-ovati sadržaj tel na android box ili android smart tv ? Da li je moguća kontrola i povezivanje sa pametnim uredjajima u stanu?

Izvinjavam se, verrovatno je na pitanje više puta odgovoreno; interesuje me da li unjihovom servisu mogu da se instaliraju google servisi?
Model P40 mi se sviđa prvenstveno jer mi nije prevelik, ali voleo bih da imam i google servise.
Hvala.

Izvinjavam se, verrovatno je na pitanje više puta odgovoreno; interesuje me da li unjihovom servisu mogu da se instaliraju google servisi?
Model P40 mi se sviđa prvenstveno jer mi nije prevelik, ali voleo bih da imam i google servise.
Hvala.
Pročitaj par stranica unazad

Hvala.
Pogledaj na YT tutorial za DualSpace i GSpace.
Sve ostalo ti je malo vise zezanja sa telefonom sto ja nisam hteo da radim.
Istina, Ni Dualspace ni Gspace ne rade savrseno...Sve je stvar navike tj koliko si se "navukao" na Google servise :)

Da li neko koristi bilo koji pametni sat (koji nije Huawei) uparen sa novijim Huawei tel bez Google servisa, da li je to moguće? Da li inače fitness aplikacije uredno korise, tj da li im Google maps predstavlja problem?
Garmin npr ne prikazuje mape jer koristi gmaps.

Mali off...
Dobio sam Samsung Buds+ sluške na poklon.
P40 pro se uredno upario sa njima ali kad sam instalirao Galaxy Wearable nastaje problem.
Elem, App ne vidi buds+ bez obzira što su već uparene sa mobilnim. Problem je što je slab bas zvuk tj niski tonovi. Da li problem u konfliktu Huawei/Google ili nešto drugo?
Šta da radim?

Da li postoji opcija na Huawei Gallery , kao na Google Photos gde napravimo album i pošaljemo link prijateljima gde oni mogu da pogledaju slike?

Ili neka druga opcija?

Npr na kuglanju ste sa društvom, imate 50-60 slika, da ne bi sami slali slike ovako upload svih slika I ljudi sami izaberu i skinu sta im treba.

Zasto Huawei ne napravi neku aplikaciju kojom bi se otvarali i pretrazivali YT video snimci? Ako su vec Gmail, Google search i Maps premostili sa svojim Petal aplikacijama, ne vidim razlog zasto ne bi i Youtube.
Pri tom ne mislim novu konkurentsku video platformu vec jednostavno njihovu stock aplikaciju za pretrazivanje YTa, kao sto su Vanced i Newpipe i milion drigih YT klijent aplikacija na Playu.

Huawei jeste pod blokadom, ali verujem da im se i dalje posluje, a ukoliko bi napravili YT klijenta bez licence (naročito ako uzmemo u obzir njihov odnos sa Google-om)...

Što se mail, search i maps aplikacije tiče, nije tu ništa "premošćeno", već su u pitanju totalno drugi servisi/platforme.
Gmail su rešili preko svog mail klijenta, to je apsolutno legalno, ali nije isto kao kada ideš preko originalne aplikacije, jer preko klijenta mail moraš prvo da povučeš na uređaj, dok preko matične aplikacije čitaš direktno sa servera.
Petal mape nemaju veze sa Google mapama (nije Google jedina svetska kompanija koja radi sa mapama).
Google search nemaju, već koriste Microsoft Bing.

Nazad
Vrh Dno