Šta je novo?

Huawei P40/Pro/Lite

Kod mene je android 5..to znači da ne važi za moj telefon ?

Kod mene je android 5..to znači da ne važi za moj telefon ?
[emoji28] ma jok, tvoj bi trebao imati Google servise, zar ne?

Sent from my Pixel 4 using Tapatalk

EDIT:

thx svima na reportanju

-dodao sam reportanje unutar appa, pokupi 2 info "1. kodno ime uredjaja" i "2. radi li ili ne"

apk je poslan Mislavu s mob.hr'a pa ce on review napraviti i kad bude gotovo staviti apk online

Screenshot_20200909_172046_b007.hgi3.jpg
Capture.PNG

Poslednja izmena:
Dobio sam freebuds 3i slusalice.Kada slusam muziku zvuk je odlican,ali kada imam poziv zvuk je katastrofa,cuje se mikrofonija sve zveci odzvanja.Jel ima nesto da se podesi da se to resi,posto me glava boli kad me neko pozove?
Jel

Da li bih mogao ako uzmem P40 lite da dođem ovde na Bench forum i da se ulogujem sa svojim nalogom, bez da budzim GMS ?
Ili recimo na igri Top Eleven da se ulogujem sa svojim nalogom ili da povežem sa igrom Google play ?
Tj. da li na bilom kom forumu, igri bilo gde da se ulogujem sa svojim nalogom gmail ?
El sve to mogu ali ako namestim, nabudzim GMS ?

Što se tiče foruma možeš bez problema ali...Tapatalk ćeš morati skinuti sa neke alternative (apk mirror, apkpure, upto down i sl). Što se tiče igre/igara i njih ćeš morati skinuti na isti način isti ali ju nećeš moći povezati sa svojim Google Play računom. Možda se uspiješ ulogirati u igru ali sam napredak koji si postigao u igri i koji je povezan sa Google Play nećeš moći iskoristiti.

Huawei P40Pro+ & Tapatalk

Poslednja izmena:
Što se tiče foruma možeš bez problema ali...Tapatalk ćeš morati skinuti sa neke alternative (apk mirror, apkpure, upto down i sl). Što se tiče igre/igara i njih ćeš morati skinuti na isti način isti ali ju nećeš moći povezati sa svojim Google Play računom. Možda se uspiješ ulogirati u igru ali sam napredak koji si postigao u igri i koji je povezan sa Google Play nećeš moći iskoristiti.

Huawei P40Pro+ & Tapatalk

Ok, hvala..

Da li postoji metod da se ubace Google play servisi na P40 pro + model?

Inace telefon je sjajan ali mi fali samo par aplikacija...

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

Pravi se aplikacija. Strpi se par dana. Imaš u temi pisano o tome.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Danas mi stigao p40 lite. Koji metog ubacivanja google servisa predlazete?

Sent from my motorola one vision using Tapatalk

Ej ljudi vi koji koriste YouTube Vanced...ima li načina da se prijavi sa emailom?

Gesendet von meinem ELS-N39 mit Tapatalk

Ne znam za šta Ti konkretno treba gugl servisi. Ja uzeo skoro P40 Pro, ama baš ništa od gugla mi ne nedostaje. Taman da iskoristim da sa vama podelim neke impresije. Prvi Huawei u životu. Negirao sam zadnjih godina njihov uspon, nosio isključivo Samsung i iPhone flagšip modele. Čak i u mom okruženju namam nikog ko koristi neki Huawei model pa da probam. Tako da mi je jedini susret i proba pre kupovine bila po poslovnicama operatera. Bukvalno u životu u rukama nisam držao neki Huawei, uvek mi je nekako bila marka za tetke koje te smaraju da im podesiš telefon i instaliraš FB [emoji1]Zadnji tel pre ovog Huawei mi je bio XS Max. Baš me je kopkala cela ova situacija sa Guglom, rekoh ajd da probam. I za sad nemam utisak da sam se imalo zeznuo, naprotiv. Utisak mi je na prvu da je to sve malo više napumpano. Za nas kao krajnjeg korisnika ništa spektaklurano. Instaliraš sa neta sve što ti treba direktno na telefon. Jedino što sam promenio je native app za browser. Nekako mi je godinama korišnjenje Samsung Internet browsera stvorilo naviku pa sam njega ubacio, mada mi je Safari neprevazidjen za te stvari. Takođe za mail ne koristim fabricku app već Outlook mail app gde sam dodao službeni, Gmail i Yahoo account. Sve ostalo sam ostavio onako kako je Huawei zamislio pa videću kako će da mi legne. Za nekog ko je navikao na IOS i Samsung interfejs i nije mi nesto drastično kao što sam zamišljao. Zadnji Samsung mi je bio S10 na UI 2.0 i utisak je da je na Samsungu sve to šarenije, naglašenije, ima više funkcija ali pitanje je koliko stvarno koristimo neke od njih. Eto neka bude da mi najviše nedostaje padajući meni kad se spusti prstom bilo gde na ekranu. Na Huawei mora da se svajpuje od vrha ekrana. Ostalo manje više isto kao Samsung. Što se tiče baterije na S10 sam dopunjavao jednom u toku dana na brzo punjenje pola sata. Tipa ako uveče idem van kuće nisam smeo da izađem ispod 30%. Na XS Max mi je uvek bila od ujutro do uveče. Ovde evo sad je drugi dan i na 46%. Zato sam i uperedio sa S10 i XS Max, rutina korišćenja mi je ista godinama unazad. Kamere definitivno ludačke mada da naglasim da mi to nije bila must have opcija kad sam ga uzimao. Ima bezbroj testova do sada i svi koji ovo čitaju su sigurni već dobrano upoznati bez obzira da li imaju ili ne ovaj tel. Tako da neću ništa o kameri sem jedne situacije gde me je iscimala prijateljica koja zna samo za Apple a zna i da menjam stalno telefone. Kad smo uzeli da opalimo jednu fotku u kafani pita ona "Koji ti je pa sad taj telefon"? Rekoh P40 Pro. A ona će "Aaaa, to onaj što ima najbolju kameru" [emoji1][emoji1] Nisam uporedjivao slike sa njenim IP Pro Max ali od XS Max definitivno bolje fotke pravi P40 Pro. Video je Apple dva koraka ispred i to je nešto što svi znamo. Daleko da je loš ovde ali iPhone po meni snima video kome ne može da pridje ni jedan Android. I to ne mislim na najnovije iPhone telefone već i na one starije. Moja žena ima XR i on je klasa za video zapise a kamoli noviji ajfonovi. Eto to su neki moji utisci nakon 10-ak dana korišćenja i osvrta na poređenju sa Samsung i Apple. Računam da sigurno ima među vama onih kao ja koji su se razmišljali da izađu iz komfora Samsunga i Apple-a pa sam zato i uporedjivao svoja zapažanja. Ja za sada prezadovoljan. I da, izgled u ovoj silver frost boji je boleštija. Nema ko ga ne primeti [emoji3] nosim ga u providnoj maskici koja ide uz telefon. U rangu je sa Nilkin nature maskama otprilike. Bez stakla, fabrička folija. E da, i FR radi kao na iPhone a FP bolje od Samsunga. [emoji3]

Poslato sa ELS-NX9 pomoću Tapatoka

To mislim ali kako uspjeti...meni izbaci grešku da se ne može spojiti na Google server. Nemam instaliran GMS!!!

To mislim ali kako uspjeti...meni izbaci grešku da se ne može spojiti na Google server. Nemam instaliran GMS!!!

Ok, evo punog uputstva, i za tebe, i za one koji nisu stigli ni do tog koraka do kog si ti stigao [emoji846]. Vanced se preuzima sa https://youtubevanced.com/non-root. Tu su razne kolor varijante UI-a, izabereš oni koja ti odgovara. Odatle skini i MicroG apk, služi tome da možeš da se uloguješ u YT aplikaciji na svoj nalog. Instaliraj obe aplikacije, ali, pre pokretanja Vanced app, idi u podešavanja telefona, aplikacije, potraži MicroG, uđi u app info, pa točkić gore desno - podešavanja aplikacije, podesi da sve bude kao na screenshot-u u nastavku. Pokreni Vanced, uloguj se i uživaj.
1f8610be1ef78378c9838e08deccaedd.jpg

Poslednja izmena:
Tako sam i radio ali nakon unosa passworda i klika na prihvaćam...cijelo vrijeme stoji da se telefon spaja na Google...bla bla bla. Pokušao sam i ono sa čišćenjem Chace pa ponovo disejblanje u MicroG ali opet isto.

To je možda radilo na nekim starijim firmware_om...očigledno da sada ne radi [emoji849]

Evo ti najlaksi nacin.Ja imam zadnju verziju software i sve radi full.
Ukucas na google youtube vanced odes na xda developers site.
Tamo odes kao na slici klikens.Skines Vanced Manager instaliras ,onda otvoris menager instaliras prvo MicroG,pa instaliras you tube aplikaciju.Ulogujes se i to je to.
Posle tu menager aplikaciju pokrenes po nekad proveris jel ima update i sve radi savrseno.
Ups zaboravih sliku :d

Screenshot_1.png

Poslednja izmena:
Tamo odes kao na slici klikens.Skines Vanced Manager instaliras ,onda otvoris menager instaliras prvo MicroG,pa instaliras you tube aplikaciju.Ulogujes se i to je to.
Posle tu menager aplikaciju pokrenes po nekad proveris jel ima update i sve radi savrseno.

Pogledajte prilog 290000
To je prvo što sam probao...ne radi više...izbaci poruku da
je došlo do greške u komunikaciji sa Google serverom...

Zanimljivo je da se u aplikaciji TubeMate normalno prijavi te čak prepozna Premium Account

BTW...koji Browser preporučujete jer ovaj od Huawei je katastrofalan?!

Poslednja izmena:

Pogledajte prilog 290000

Ja sam kod sebe sve tako odradio, samo sto sam ja posle instalacije taj menadzer obrisao, jer nije mi bitno jel najnovija verzija ili nije bitno mi je da mogu YT da pustam i da mogu da ugasim ekran.

Mogu i ja da puštam YT sa ugašeni ekranom ali ne mogu da se prijavim sa YT account_om. U TubeMate se mogu prijaviti a ne mogu puštati sa ugašenim ekranom...[emoji16]

Možeš da se prijaviš
Otvoriš vanced microG i odradiš sve kao na slikama
Bitno je da ta dva Google servisa budu na off
7147d8b28c49d768e7920a3a48db0add.jpg
eb2d5dfb301e87e48d07dc3b5a5b685b.jpg

Sent from my LIO-L29 using Tapatalk

Mogu i ja da puštam YT sa ugašeni ekranom ali ne mogu da se prijavim sa YT account_om. U TubeMate se mogu prijaviti a ne mogu puštati sa ugašenim ekranom...[emoji16]

Za sve postiji zamena ali ipak kada na kraju pogledas za neke stvari ipak fale google servisi.

Lako se covek navikne na nesto sto nema ali moramo priznati da smo postali zavisni od google. Koliko god to tesko bilo priznati ali neke stvari su ipak nezamenjive.

Poslednja izmena:
Za sve postiji zamena ali ipak kada na kraju pogledas za neke stvari ipak fale google servisi.

Lako se covek navikne na nesto sto nema ali moramo priznati da smo postali zavisni od google. Koliko god to tesko bilo priznati ali neke stvari su ipak nezamenjive.
Točno tako...ali koji su to *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*i ovi što "održavaju" Huawei AppGallery...imaš da skineš Opera Touch Browser ali kad ga pokreneš izbacuje popup da su potrebni Google Play Services koji nisu instalirani na uređaju [emoji2959]

Poslednja izmena:
Mene jedino nervira sto ne mogu da nadjem neki browser da mi sinhornizuje bookmarks sa google chrome na racunaru

Oba su isključena ali ipak neće...

Ne znam kako da ti pomognem, kod mene sve normalno radi.
Jedino da obrišeš sve pa probaš iznova ja sam sve odradio preko vanced manager i sve šljaka

Sent from my LIO-L29 using Tapatalk

Točno tako...ali koji su to *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*i ovi što "održavaju" Huawei AppGallery...imaš da skineš Opera Touch Browser ali kad ga pokreneš izbacuje popup da su potrebni Google Play Services koji nisu instalirani na uređaju [emoji2959]

To je do developera Opere, nije potpuno prilagodio aplikaciju HMS. Ja koristim https://www.apk4fun.com/apps/com.opera.browser.beta/, možeš da probaš.

Nazad
Vrh Dno