Šta je novo?

Huawei P40/Pro/Lite

Onda jedino, ako si u mogućnosti, uz pomoć PhoneClone-a da prebaciš sa starog na novi telefon.

Poslato sa ELS-NX9 pomoću Tapatoka

Prvi put sam tako i odradio,ali isto nije dalo nikakve rezultate,jer Viber povlači backup sa G drivea,a ne može da se uloguješ na isti.

Послато са Redmi Note 9S помоћу Тапатока

Pokušaj ponovo, ja sam na taj način uspeo. Instaliraj app na novom telefonu, prebaci samo podatke sa starog pomoću PhoneClone-a, onda se uloguj i trebalo bi da su poruke tu. Tako je bar bilo kog mene.

E sad videh da imam vip service (6 meseci zamena ekrana itd),kako to da aktiviram,ili je automatski aktivirano?
I izgleda da vec imam instaliranu na njemu zastitu ekrana,ili ne?Ili se ovo ne guli?Posto kad idem po ivicama osetim ostro pod prstima.

Meni se vremenom samo ogulilo i otpalo. Da li u aplikacijii Podrška ima detalja o Premijum servisu?

Da da preko support aplikacije.Samo sto Huawei Serbia bas zab*le za nas.Daju neke bezvezne stvari u VIP service.
Gledam u drugim drzavama kad uzmes telefon dobijes sat,bezicni punjac i pravi vip service
https://consumer.huawei.com/sa-en/support/p40-vipservice/

Bas me nervira sto smo bukvalno nebitni,dok se u drugim zemljama lome da ti uvale telefon.

Da da preko support aplikacije.Samo sto Huawei Serbia bas zab*le za nas.Daju neke bezvezne stvari u VIP service.
Gledam u drugim drzavama kad uzmes telefon dobijes sat,bezicni punjac i pravi vip service
https://consumer.huawei.com/sa-en/support/p40-vipservice/

Bas me nervira sto smo bukvalno nebitni,dok se u drugim zemljama lome da ti uvale telefon.
Pa to je zato sto kod nas nema sta da uvaljuju... Mi to kupujemo i bez uvaljivanja a u drugim drzavama gde su navikli na Samsung Iphone moraju da se izbore za trziste....

Poslato sa Huawei P30 PRO pomoću Tapatalk

Preso sam sa Note 10+ na P40 Pro+. Prvi utisci, odusevljen. Ne znam sto ljudima google servisi prave problem. Meni jedino you tube i chrome nedostaju od app, ostalo sve imam kao i do sada.

Note 10+

Super [emoji846] Moj savet vezano za YT, instaliraj Vanced + MicroG sa zvaničnog sajta, imaćeš potpuno funkcionalnu aplikaciju, sa nekim funkcijama YT Premium. Što se Chrome-a tiče, možeš da ga sideload-uješ i koristiš, samo bez sinhronizacije sa svojim Google nalogom.

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk

Preso sam sa Note 10+ na P40 Pro+. Prvi utisci, odusevljen. Ne znam sto ljudima google servisi prave problem. Meni jedino you tube i chrome nedostaju od app, ostalo sve imam kao i do sada.

Note 10+
Meni je displej posle note 10 plus blago receno bio katastrofa,kao ispran
Edit: Izvinjavam se nisam video da je rec o plus modelu ,tu je verovatno druga situacija

Poslednja izmena:
Dule, po meni je P40 Pro mnogo dobar, stvar subjektivnog utiska [emoji16] Nisam siguran šta ti tačno smeta kod ekrana, znam da si se žalio na zagasitost boja. Ja to nisam primetio, znam da Samsung ima veću zasićenost boja, ali znam da si bio zadovoljan ekranom na Mate 20 Pro, a meni je na P40 bolji. Moguće da ima veze sa dobavljačem displeja, čitao sam da ih je za P40 Pro čak tri, ali nisam uspeo da otkrijem koji displej je kod mene (nisam našao podatak u Device HW Info). Ako neko zna kako, neka javi [emoji846]

Jeste meni je mate 20 pro bio savrsenni po meni klasu iznad ekrana na p40 pro,boje su bile kao da si tel stavio ubmasinubinoprao[emoji3],pogotovo crvena i naralndzasta. Sva podesavanja sam probao i nista,na kraju poludeo i prodao. Kaxu da je na olus kvalitetniji ekran

Jel ima nacina da se bekap vibera sa Samsunga vrati na Huawei?

Note 10+

Devojka bi P40 Lite 5G... Ja se tacno iznenadio koliko je povoljan na oglasima.

Ima li ko iskustva sa telefonom?

Koliko znam obican P40 Lite je fin telefon, a ovaj bi trebalo da je bolji...

Baterija me oduševila.Doduše nisam nešto preterano arčio telefon pošto mi je to službeni.Ipak stari P9 lite u istom režimu dobacivao je maksimalno dan i po.
c55218dec20dbc4a311cfb3df43edc2d.jpg

Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka

Meni je displej posle note 10 plus blago receno bio katastrofa,kao ispran
Edit: Izvinjavam se nisam video da je rec o plus modelu ,tu je verovatno druga situacija
Identične ekrane imaju p40pro i pro + verzija

P30 Pro

Mora da ima neka fora da saznamo čiji su ekrani na našim telefonima?

Identične ekrane imaju p40pro i pro + verzija

P30 Pro
P40Pro i P40Pro Plus nemaju identične ekrane.

P40Pro ima maksimalnu svjetlinu od 425 nits_a pri ručnom podešavanju a P40Pro+ 455 ali s omogućenom funkcijom Auto, P40 Pro osvjetljava do 531 cd/m2 (što nije veliko poboljšanje) a P40Pro+ 760 nits_a . Minimalna svjetlina na zaslonu P40 Pro je 1,8 nita = izvrsna a na P40Pro+ 1.6 nits_a. Prikaz boja je također bolji i točniji na P40Pro+ modelu...prosječna vrijednost deltaE je 1.9 na Pro a 1.3 na Pro+ modelu ( manje je bolje)

Evo čisto radi usporedbe

Huawei P40Pro+ & Tapatalk

Poslednja izmena:
I ja sam gledao poredjenje inkazu da je na p40 probplus samsung panel a na obicnom ima 3 proizvodjaca pa kojibti zapadne. Ovaj sto jevmeni zapao je jakonlos ,da nije bio los moguce da bih ga jos nosio

Nisam korisnik P40 serije, ali ovo ce biti sjajno za korisnike kojima trebaju google servisi. Svaka cast @bender_007

Pozdrav. Verujem da vec ima dosta korisnika koji duze vreme koriste p40/mate 30 seriju telefona bez Googla. Zanima me iskustvo, i sta vam najvise fali? Razmisljam o skorijoj kupovini, ali nikako ne planiram bilo kakve pokusaje da instaliram GMS. Aptoid i slicne varijante jedino. Rekao bih da tu mogu pronaci sve sto mi treba- portali, fb, messinger, viber, vanced, intesa. I to je manje vise to

Thx. Sve radi, samo dodajem još neke provjere (znaš da uvijek ima nekoga tko je slučajno nešto stisnuo, otišao na wc dok ovo radi ili slično ili napravio reboot, ili je baterija bila 1%)

Sent from my Pixel 4 using Tapatalk

Respect @bender_007...ovo će biti odlično...samo kako će to funkcionirati...da li će biti ovisno koja verzija EMUI je instalirana? Da li će biti potrebno raditi downgrade? Gdje će biti da se download_a...besplatno ili kupovina?
Edit...sad vidim PP iconu...kupovina ili donacija?

Poslednja izmena:
Pozdrav. Verujem da vec ima dosta korisnika koji duze vreme koriste p40/mate 30 seriju telefona bez Googla. Zanima me iskustvo, i sta vam najvise fali? Razmisljam o skorijoj kupovini, ali nikako ne planiram bilo kakve pokusaje da instaliram GMS. Aptoid i slicne varijante jedino. Rekao bih da tu mogu pronaci sve sto mi treba- portali, fb, messinger, viber, vanced, intesa. I to je manje vise to
Zdravo. Meni nedostaje CarGo app, push notifikacije na Tapatalk, backup poneke aplikacije koja koristi Drive za backup. Ništa strašno. Fotke po izboru mogu ručno da izaberem i upload-ujem na Photos, umesto Google Docs počeo sam više da koristim odličan MS Office. Najjednostavnije je sve aplikacije kojih nema u AppGallery pronaći, instalirati i ažurirati pomoću sistemske aplikacije PetalSearch, koja ih nalazi iz više pouzdanih izvora.

Kao što sam već govorio...šta kome fali je prilično osobna stvar...sve zavisi tko koje aplikacije koristi. Mene je iznenadilo da neke nazovimo ih "obične" aplikacije ne rade bez GMSa za koje ne bih nikad pomislio da su ovisne o Google...tipa aplikacija Pošte, HAK, neke aplikacije za tracking i navigaciju...Kmoot, Polar Beat.
Recimo bankovne aplikacije ovdje u Austriji ne rade dok čitam da većina kod vas u Srbiji radi...također recimo aplikacija Raiffeisen banke u Hrvatskoj radi a ovdje u Austriji ne.

Respect @bender_007...ovo će biti odlično...samo kako će to funkcionirati...da li će biti ovisno koja verzija EMUI je instalirana? Da li će biti potrebno raditi downgrade? Gdje će biti da se download_a...besplatno ili kupovina?
Edit...sad vidim PP iconu...kupovina ili donacija?

Pozdrav, radi putem Lzplay appa jer drugačije ne idem osigurava da su svi koraci poduzeti. Zasada nisam vidio da je potreban downgrade, probano na p40 lite i pro. Besplatan će biti app, donacija je za one koji žele potporu za buduće appove i trud dati(čak i na moru je radjeno na appu). Pozz

Sent from my Pixel 4 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno