Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Pa nece ti menjati sigurno kao gratis...
To je zasebna stavka.

Ljudi, strašno me nervira što mi nešto srče bateriju a ne znam šta...
Primetio sam da mi se baterija izrazito prazni kada ostavim upaljen BT (povezan sa satom, iako je LE tehnologija na telefonu ali je potrošač).
Takođe uključena pristupna tačka kada delim net izrazito troši bateriju. Ovo sam testirao, ostavio svu noć povezan laptop na wireless telefona povezan, potrošio ke oko 35-40% baterije tokom noći dok regularno potroši 4-5% na stand by tokom noći.
Naravno, u statistici baterije piše da je wireless share potrošio samo 1% pa to smatram za tezu prevaru. Isto tako i za BT.

Ne znam da li se moze ovo gore ispraviti, ali dajte savet šta činiti, koje pozadinski procese da pogasim i uklonim i šta da deinstaliram od app?
Hvala unapred.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

P30 pro bar jednom dnevno sam vrati osvetljenje na auto?

Imam sledeci problem na p30pro... Nikako nece ds mi prihvati melodiju zvona koju izaberem... Pa cak i ako uspem nekako da obelezim neku pesmu u mp3 na uredjaju kao melodiju zvona, ujutru se probudim i prvi poziv on vrati na onu podrazumevanu huawei melodiju.. Da li neko ima resenje sta moze ds bude?

Poslato sa Huawei P30 PRO pomoću Tapatalk

Sam i otključava aplikacije koje ja zaključam, šta radi ovaj telefon plašim se staviće me na punjenje u toku noći

Imam sledeci problem na p30pro... Nikako nece ds mi prihvati melodiju zvona koju izaberem... Pa cak i ako uspem nekako da obelezim neku pesmu u mp3 na uredjaju kao melodiju zvona, ujutru se probudim i prvi poziv on vrati na onu podrazumevanu huawei melodiju.. Da li neko ima resenje sta moze ds bude?

Selinux Enforce [emoji16]. Malo zeznut sistem, a mozda su i namerno tako da sto manje menjamo stock podešavanja . Valjda se sazale i daju malo vise dozvola da mi prilagodimo kako nama odgovara.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Nisam siguran da sam bas najbolje razumeo odgovor... Da malo bolje pojasnim... Izaberem mp3 pesmu kao zvono telefona ili neku od predefinisanih melodija... Kada povucem klizac za pojacavanje i smanjenje zvuka on mi pusta izabranu pesmu ili melodiju ali kad me neko zove on konstantno pusta podrazumevanu melodiju.. Ne kapiram nista...

U porukama sam dodao majku i oca u grupu, tipa kad se javim da ostajem u gradu posle posle itd da ne šaljem svakom posebno. Danas skontam da takve poruke šalje kao mms i naplaćuje 25din ukupno jednu poruku. Je l postoji mogućnost da šalje kao normalan sms?

Lepo ti piše iznad "napravili ste novu mms grupu sa članovima..." tako da ono [emoji16]
Bilo je moguće ranije pre par meseci da se šalje grupni sms ali to više ne postoji.

P30 Pro

Nisam siguran da sam bas najbolje razumeo odgovor... Da malo bolje pojasnim... Izaberem mp3 pesmu kao zvono telefona ili neku od predefinisanih melodija... Kada povucem klizac za pojacavanje i smanjenje zvuka on mi pusta izabranu pesmu ili melodiju ali kad me neko zove on konstantno pusta podrazumevanu melodiju.. Ne kapiram nista...

Evo probao na P30. Skinuo mp3 stavio kao rington za Sim1. Normalno mi zvoni sa tom melodijom. Restartovao sam jos jednom da proverim dal ce da vrati default ali ne, sve kako sam podesio. Znaci kod mene nema tog problema. To je na Emui 10.1 123 patch03. Screenshot_20200619_135407_com.huawei.android.thememanager.jpgScreenshot_20200619_135428_com.huawei.hidisk.jpg

Poslednja izmena:
Lepo ti piše iznad "napravili ste novu mms grupu sa članovima..." tako da ono [emoji16]
Bilo je moguće ranije pre par meseci da se šalje grupni sms ali to više ne postoji.

P30 Pro
Haha vidi stvarno, kakva glupost da to ne postoji na "ovoliko" pametnim telefonima

P30 pro bar jednom dnevno sam vrati osvetljenje na auto?

Kod mene menja u realnom vremenu. Bez obzira da li je auto on ili off. Posebno u večernjim satima, pod veštačkim svetlom, kad nešto čitam duže od 10ak sekundi, zamrači ekran do nečitljivosti. Ali sam već navikao da se dešava, spustim panel, povučem desno i nastavim da čitam. Kinez.

Kod mene menja u realnom vremenu. Bez obzira da li je auto on ili off. Posebno u večernjim satima, pod veštačkim svetlom, kad nešto čitam duže od 10ak sekundi, zamrači ekran do nečitljivosti. Ali sam već navikao da se dešava, spustim panel, povučem desno i nastavim da čitam. Kinez.
Kod mene skoro pa isto.Samo nisam toliko upucen, sta ti znaci ovo "kinez"?Jel to nesto od vaznosti?

Kod mene skoro pa isto.Samo nisam toliko upucen, sta ti znaci ovo "kinez"?Jel to nesto od vaznosti?

Moj stav prema Huawei brendu. Kinez. Pogrdno, bez namere da vredjam Kineze, već poredim sa jeftinim kineskim proizvodima.

Verovatno će sada da se pojavi neko da nam objasni da je to "inteligentno" menjanje podešavanja za naše dobro i da mi to nismo baš dobro shvatili.

Htedoh da predjem na S10 Lite, ali posle 2 dana upotrebe istog, nije mi legao, pa sam odlučio da ostanem na P30PRO do daljnjeg. Navikao sam se na većinu stvari koje su me mučile.

Prijatelju a sta to nije "kinesko"? Sta imas konkretno zameriti Huawei? Tebi je Samsung bolji? Reci mi samo po cemu to? Pa i Iphone se sklapa u Kini.

Betmenizsrbije, prelistaj temu, najmanje 2 puta sam naveo šta mi smeta. Nije problem gde se sklapa, kvalitet izrade je zaista odličan. Svi problemi su softverski.

Moras rucno na settings, sound and vibration, ringtone, sim 1 MUSIC ON DEVICE, pa rucno tu nadjes mp3, mani se onog da svira pesma pa onda ides koristi kao zvono i to, mora rucno

Poslednja izmena:
Moze to dacse srefi adb-om,prosto je. Jeste glupost ali ali da se iskljuciti to njegovo dimovanje ekrana. Imas na xda ili ukucaj na google-u p30 pro disable power genie

• Like
Reagovanja: PJ
Power genie :d
Koji stepen ironije :)

Nisam do sada koristio ADB, ali definitivno ću odraditi taj disable. Koliko sam shvatio, jedini backdraw će da bude nemogućnost da se vidi koja aplikacija koliko troši bateriju. Što mi generalno nije bitno, a ako bude, lako se uključuje.

PJ, za softver si definitivno u pravu.Tu se slazemo.I njihova cuvena azuriranja istih u "talasima"!

Azuriranja kasne, ali mislim da nije problem samo do Huawei, jer se ispravke redovno kace na Hicloud tj njihov server. Problem je njihova autorizacija od googla koji namerno koci. Sve u svemu krajnji korisnici ispastaju. Da bi Huawei slao direktno axuriranja bez zastoja morao bi da razvije svoj OS, a to za sada ne uspeva za trziste van Kine.
Samsung nema spor sa googlom i generalno kad se pojavi novi build na Samsung serveru bukvalno u dan stize svima.

Da vam se pozalim, uspeo sam da softbrick-ujem svoj p30 pro, naime hteo sam da pozurim sa 10.1 i greskom (krivim umor) sam ubacio firmware za P30 umesto p30 pro, posledice su da je telefon izgubio imei i resetuje se svakog minuta, nisam uspeo da ga ozivim sa dload, jer mi ostavlja poruku "software install failed incompatibility with current version". Vec sam poceo da razmisljam o servisi, samo je pitanje koji servis? :S:

Da mi neko objasni, zasto žurite sa tim stvarima? Koja je poenta, za par dana dobićemo ga svi, pa nece telefon postati p40 pro prelaskom na 10.1...

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Od tog ažuriranja sam iskoristio to da promenim animaciju za fp, pa vratio na staro posle dva dana i to je to.. Ništa specijalno mi se nije promenilo

Da mi neko objasni, zasto žurite sa tim stvarima? Koja je poenta, za par dana dobićemo ga svi, pa nece telefon postati p40 pro prelaskom na 10.1...

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Hoće [emoji16]

P30 Pro

Meni se npr ne zuri sa zakrpom ali interesujem se ono cisto onako.Huawei je sa kasnjenjem zakrpa i azuriranja poznat i pre sukoba sa google.Ja jedino ne razumem isto to pozurivanje bila to velika nadogradnja ili mesecna zakrpa koji god brend bio u pitanju. Namerno pustaju tako u etapama kako bi izbegli moguce vece bagove. Pre ili kasnije pojavice se OTA a i kada dobijete azuriranje telefon vam nece biti bolji 10x.Koriscenjem VPN ili bilo kog nasilnog nacina "teranja" telefona da primi odredjeno azuriranje mozete samo pokupiti neke greske. I da, ne postoji nacin da trajno ubijete ili "brikujete" telefon jedina muka koju mozete da napravite je da mora u servisu da mu se ucita softver ako ne daje znake zivota.

Power genie :d
Koji stepen ironije :)

Nisam do sada koristio ADB, ali definitivno ću odraditi taj disable. Koliko sam shvatio, jedini backdraw će da bude nemogućnost da se vidi koja aplikacija koliko troši bateriju. Što mi generalno nije bitno, a ako bude, lako se uključuje.
Bas tako ali instaliraj i gsam i bices prezadovoljan, i njega moras preko adb- a aktiviras da bi video sta sve vuce bateriju ali je precizniji od stock aplikacije

Vrh Dno