Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Biće da su me iz VIP prevarili i prodali mi P30, umesto P30PRO :)

Telefon je crne boje, ona verzija što dolazi sa satom. Možda to ima veze.
@pj ma to vam valjaju neke polupane kineze, čim se to deli uz sat da nagovore ljude da kupe. [emoji3]

Naš P30pro nije došao sa folijom, netrebamu. [emoji3] A vašem treba.

Inače, dal ti završavaš dan u 5:30 ili počinješ? [emoji4] Pozdrav!

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Trenutno sam 6 časovnih zona od Srbije, tako da je dan u punom jeku :d

Ej pa i moj je došao sa satom ali ima foliju. Takođe Vip, samo mystic blue varijanta.

Ej pa i moj je došao sa satom ali ima foliju. Takođe Vip, samo mystic blue varijanta.

Znači...do boje je [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Moj je dosao sa folijom, drugarov nije. Uzeli P30 Pro Aurora plavi 8GB/128gb single sim, O2 shop UK kad je bila akcija za oko 320eur. Plasticna folija, nije nesto, ali bolje ista nego nista. Menjace se svakako kroz par meseci jer se vec ulubila na par mesta, taman dok ne stigne sa alija nesto bolje.

Moze li mi neko da preporuci dobrog servisera u Novom Sadu? Imam Mate 20 lite, odnosno dao sam ga devojci, i kada se cujemo mikrofon joj dosta secka i dosta je tih na momente. Ali kad ukljuci speaker sve je ok. Cuje se dosta dobro.

Jel koristi neko P30 pro bez zaštite za ekran? Kako se ponaša, jel se lako grebe. Danas mi stiže telefon pa da znam da li odmah da kupim neko staklo / foliju, ili da naručim na AliExpress pa da ga nosim tako bez ičega dok ne stigne. I ako neko može da mi kaže da li ima silikonsku oblogu u prodajnom pakovanju?

from Tapatalk SM-A505FN using my Sent
Ja koristim bez ičega, samo originalna huawei silikonska maska,ekran mi se uopšte ne grebe a nosim ga po džepovima, što od jakne što od farmerica.

Model koji sam držao u ruci u VIP-u, u Knezu, nije bio tako klizav. Moj je Breathing Crystal.
Za sada, bez zaštite.
Baterija extra.
Nije neki SOT, ali svejedno sam zadovoljan.
3c30d5cd74a9b5b05d3fa1f62d9ce60f.jpg
00c58ce3db7b9984b28e8b02e35786d4.jpg

Sent from my P30Pro using Tapatalk

Da li neko koristi google location history? Ja koristim godinama i nakon update na Android 10 mi više ne radi iako ništa u podešavanjima nisam dirao.

Da li je to kod još nekog slučaj?

Ovo što zapinje, oseća se.. , kada povučem prstom od ivica display-a, je folija? (mislim na gestures gde je display corved ).. Do sada sam kupovao tempered glass, svi prethodni telefoni su dolazili 'plane'.
Ako je folija, ne znam koliko ona štiti staklo u slučaju pada. Za sada ga koristim onako kako sam ga izvadio iz kutije, ali ću, čim uzmogdnem, da prelistam temu za dobar case i tempered glass.

Sent from my P30Pro using Tapatalk

Ima li neko problem da mu na desetki ne radi EON i mpay (RF banka)?
2f18307f0dd8c1291c96dba987c9b24e.jpg

Na desetki mi radi eon i Erste banka aplikacija.

Ali sam morao iznova da je instaliram.

Meni je stigao telefon s 10, resetovan. Rade EON i Erste bez problema.

Sent from my P30 Pro using Tapatalk

Reinstalirao EON...i dalje istu stvar prijavljuje...hm [emoji3166]

Što se tiče mpay-a - do app je.

I meni se isto desava na EMUI 10 P30 obican. Nisam eon app dugo koristio pa ne znam da li je do telefona, pre nedelju dana sam uzeo p30...

Huawei P30

Eon radi bez problema na 10

Sent from my Honor 20 using Tapatalk

Meni prijavljuje serversku gresku. Nije mi bas eon app neophodna pa nije strasno, ali iz nekog razloga - ne radi...

Huawei P30

Da li ste brisali cash aplikacije? Bez obzira na reinstall, može da se desi da vuče neki stari kesh. To radi posao za Banca Intesa Online. A jos neke app sam tako rešio kad sam prešao sa S7 na P30PRO.

Brisanje uredjaja iz liste i clear data je odradilo posao, hvala.

Huawei P30

to je to....proradio EON

što se tiče mpay-a, to mora banka da sredi....

Hvala

Ima nekoliko sitnica na P30 pro koje sam primetio pa me zanima da li još neko ima takav slučaj ili je do mog primerka? Prvo, ima par aplikacija koje ne mogu da sa deinstaliraju, a kada ih disejblujem one se posle nekoliko sati same inejbluju. Druga stvar je vezana za Moj Telenor aplikaciju, koja svaki dan izgubi podatke pa moram iznova da unesem broj i da potvrdim onaj kod koji pošalju sms-om, i to me onako malo iritira. Kod mene je još uvek Android 9.

Kod mene ni jedno ni drugo. Sve je ostalo disabled, a MojTelenor radi perfekt. Android 10

Sent from my P30 Pro using Tapatalk

Bzvz
Čitajući forum unazad par godina stekao sam utisak da telefoni iz Vipa uvek nešto kaskaju sa apdejtima. Da li je to stvarno tako, nisam do sad imao telefon kupljen kod njih?

Moj je iz vipa i među prvima sam dobio Android 10.

Ima nekoliko sitnica na P30 pro koje sam primetio pa me zanima da li još neko ima takav slučaj ili je do mog primerka? Prvo, ima par aplikacija koje ne mogu da sa deinstaliraju, a kada ih disejblujem one se posle nekoliko sati same inejbluju. Druga stvar je vezana za Moj Telenor aplikaciju, koja svaki dan izgubi podatke pa moram iznova da unesem broj i da potvrdim onaj kod koji pošalju sms-om, i to me onako malo iritira. Kod mene je još uvek Android 9.

Telenor aplikacija traži aktivaciju kad god vadiš karticu. Ovo mi je prvi dual telefon, pa sam prethodnih dana često vadio karticu, umesto da nosim modem sa sobom i Telenor aplikacija je svaki put tražila aktivaciju. Ako ne vadim karticu, nijednom nije bio problem.

Ono što mene nervira je auto brightness.
Ako je uključen, nivo osvetljenja se svako malo menja. Ponekad se desi zbog promene ugla pod kojim držim telefon u odnosu na izvor svetla, a nekada iz neobjašnjivih razloga krene da se menja. Čas jače, čas slabije.
Ako je isključen, sam se uključi, pa sam oept na istom. Nisam shvatio šta je triger za samoaktivaciju auto brightness.

U pravu si, čak šta više nema potrebe da se vadi kartica. To je nešto što me nerviralo kod Huawei-a još od nekih ranijih modela koje sam koristio... kada u podešavanjima promenim podrazumevanu karticu za prenos podataka, na kratko telefon izgubi mrežu na obe kartice. Nakon toga Moj Telenor aplikacija ispadne iz sistema i mora opet da se konfiguriše. To je mnogo bolje rešeno kod Xiaomi i Samsung telefona sa dve kartice, oni ne gube mrežu kod promene kartice za prenos podataka.

Kod mene se to ne dešava. Kada promenim u podešavanjima podrazumevanu karticu za prenos podataka, aplikaciju Moj Telenor ne moram ponovo da konfigurišem. Radi normalno.

Nazad
Vrh Dno