Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Bilo bi dobro da se pojavi i treći igrač na tržištu, ali... Primeri daleko ozbiljnijih softverskih kompanija (Amazon, Microsoft) nam govore da to ide jako teško.

Android Q već u fazi testiranja na p30pro, izgleda da će ga ubaciti do avgusta. Ispade dobra ova priča sa Amerikanacima, Huawei gura update-ove sve brže [emoji3]

P30 Pro

Pozdrav svima, da li neko ima problem sa WiFi brzinom na firmware .161? Svi drugi uredjaji rade najnormalnije u punoj brzini, a p30 pro jedva da učitava video. Radio sam i network reset i reset modema/rutera na dve lokacije i dalje isto. Na mobilnim podacima radi normalno. Takodje, desava se da sam prebacuje sa wifi konekcije na mobile data iako je wifi+ ugasen. Sve aplikacije su sa play-a, najosnovnije, nista drugo nije instalirano, pa ne verujem da je neka app...

Pade mi na pamet bb 10 os...ubedljivo najbolji os ikada na mobilnim telefonima. Kontam da su mogli da ga otkupe od bb za sicu, da ga ozive i dorade i za godinu - dve bi to bilo full.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Bice sve ok sa huawei sve ce isto da izgleda i da sljaka. Samo zaboravite na google apps. Koristicete hmail koji izgleda isto kao gmail i imacete htube za youtube.

Realno ja navijam za tu situaciju jer mi je pun k sto google vrti monopol i forsira svoje. A i apple takodje. da je sreca da naprave i svoj browser i search.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Pun ti k google monopola a navijas da i dalje imaju monopol samo da se aplikacije drugacije zovu?!

Kad korisnik otvori recimo hmail da ti mogucnost da se logujes sa gmail nalogom ili huawei nalogom, m$ nalogom. Sta je ovde monopol. Apple mail koristi pun k mail servisa integrisanih.

Govorim o tome da imaju resursa da naprave klon aplikacije koje ce raditi i izgledati kao gmail i youtube a prosecan korisnik nece to da primeti.

kako će da kloniraju youtube ili mape? google photos da ne pričam...nema od ta posla ništa...prvi bi microsoft klonirao youtube da je to tako jednostavno...

google photos je posebna priča...stotine miliona ljudi su već tamo podigli ne znam koliko slika i sad će da pređu na hongmeng i da odustanu od toga da fotke s kamere telefona automatski idu na google photos, nemaju druga posla...

Poslednja izmena:
Gmail nije aplikacija nego kompletan servis (i integracija s Drive, Docs, itd.). Kome ne treba, ne koristi ga ni sad, iako je (uglavnom) preinstaliran. A kome treba, ne moze da zameni ni sa Outlook/iCloud/Yahoo a ne huawei-jem...
Takodje YT nije aplikacija nego platforma i baza video klipova.

Pre ce klonirati komplet US vladu nego to...

Poslednja izmena:
Za sve ima api. Samo naprave app koji koristi taj api i to je to. Cak ima i za google photos

https://developers.google.com/photos/

I ofc app da izgleda isto kao i official.

Nisam rekao da youtube platformu kloniraju nego da naprave app koji koristi youtube api i prikazuje sadrzaj. Kao sto je bilo na M$ windows phone.

Isto sreca ima i google drive api, pa mogu da naprave svoj docs koji moze da cita fajlove sa drajva.

Za mape je samo druga prica.

Poslednja izmena:
to na win telefonima je bio neki web wrapper sto je ipak daleko od regularne aplikacije...nisu ljudi to hteli kod microsofta da koriste, tesko da ce to koristiti i na nekom hongmengu...

Imale su da se kupe aplikacije koje su radila 100% preko youtube apia. Ja sam po pitanju huawei pozitivnog misljenja samo sa razlogom sto znam da ce da gruvaju veliki kes na os i app dev. U suprotnom ako to ne urade bice tuturutu za EU i US.

178 update
118dad91d78d7e42243dda92de241b57.jpg
74f618cbeb41cc907c13668de1420e28.jpg
a268759cf0bd2234582b41a80f996bcc.jpg
a42390eecc5440525477fd6bff4e31db.jpg

Odakle telefon?

P30 Pro

Uredjaj je za testiranje.
U Srbiji će biti pušten najverovatnije početkom Jula.

Utisci?

P30 Pro

Nisam jos slikao ,u radu je sve isto ,u displej opciji ima opcija da se smanji flickering mada se to jedino vidi na snimku

161 update mnogo bolji za bateriju. 50% ostalo ja na 4h i 10 min sot.
Ceo dan sam visio na viberu, insta, poruke, pozivi, ekran na 70% osvetljenja(iskljucen auto), svo vreme na 4g i always on ukljucen
Screenshot_20190618_214450_com.huawei.systemmanager.jpg

Poslednja izmena:
To što je ostalo 50% ne znači da ćeš imati SoT kao u prvih 50%, ali svakako će doći do 7h, što je za 70% brightnessa odličan rezultat.

P30 Pro

Mozda nije bas ni prava tema, ali vec neko vreme me kopka da menjam Note 8 za P30 Lite, pa dali mozda neko zna razliku u kameri, ako je ima i koja je bolja..?
Ostalo sve mi vise odgovara P30, velicina, baterija..Note imam vec skoro 2 godine, pa mi malo vec i dosadio..
Ali aj reko da vidim sa Vama koji koristite, kakvi su Vam utisci o njemu..

Ja mislim da ti je note 8 mnogo bolji telefon od p30lite

P30 Pro

Kamera na P30 Lite je odlična, uz nedostatak optičkog zuma.

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Kamera na P30 Lite je odlična, uz nedostatak optičkog zuma.

Iskreno sa nekih 10-ak fotografija koje sam napravio u noćnim uslovima sa p30 lite, uopšte nisam oduševljen kamerom i to kako se vidi na telefonu, na kompjuteru to verovatno izgleda još gore. I to sa i bez noćnog moda bez blica. Tako da po meni to treba zaobići a i da je pitanje bilo tipa note 8 i p30 pa da razumem poređenje, ali sa p30lite... bez obzira što nisam ljubitelj samsunga ja to ne bih ni razmatrao za poređenje.

Ne znam da li pričamo o istom P30 Lite [emoji1] Poslaću kasnije neki primer.

Video sam da ima 2 modela, sa 24mpx kamera i sa 48mpx kamera, aj ako mozes dr_iggy, molim te posalji mi par fotki..

Nije mi o glavu da menjam Note, ali aj razmislicu jos..

E ja nemam pojma sad koji je bio znam da je kupljen u vip-u sad na ovoj akciji

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno