Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Ako radi sa staklom, onda verovatno radi i sa folijom...

Huawei P10

Neko je pitao kakav je zvuk kada se snima koncert ili u klubu i mogu reci da sam prilicno zadovoljan. Pored zvucnika sam snimao i nema distorzije(bar ne nista vise nego na drugim tel),snima stereo posto ima 2 mic,probao i sa filmic pro,sve zvuci ok

Pitao sam ja, hvala puno na odgovoru ako ti nije neko cimanje pusti jedan video na pp sa nekim linkom da cisto vidim i da odem ovih dana i uzmem masinu :).

Koja je razlika izmedju 6/128 i 8/256?
Mislim sem ocigledne razlike u kolicini rama i memorije,da li ima jos neke razlike?
Ekran i kamera su identicni?

Nema drugih razlika

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Konačno i meni stigao telefon posle skoro 3 nedelje iz mts-a, verzija 6/128gb aurora boja.
Dosadašnji utisci:

Baterija je prosto fenomenalna, konačno mogu da se opustim da će izgurati ceo dan, jedino što mi smeta je brzo punjenje, da li može da se isključi kao na Samsung telefonima ako mi ne treba? Ništa mi ne znači da li će se preko noći napuniti za 45 min ili za 2h.

Displej je svetao, bez zelenih ili ružičastih tintova, iskreno ne primećujem razliku između 2k na Samsungu i full HD na p30pro, a bio sam u strahu da će se videti na ovolikom displeju.

Zvuk je meni totalno nebitan ali neko moje zapažanje je da je donji zvučnik dosta jak i kristalno čist, i prava je šteta što nema stereo. Slušalice nisam probao. Zvuk u razgovoru je zavidne jačine i nisam imao problema da čujem sagovornika i u bučnijem okruženju, tako da nemam zamerki za ovo novo rešenje.

Kamera je ono zbog čega sam uzeo ovaj telefon, i tu moram da naglasim da, pošto se bavim fotografijom profesionalno, očekivanja su bila jako velika, međutim, nisam oduševljen, prvo, sve slike su previše hdr-ovane, preoštrene i izgledaju previše napucane. Znam da običnim korisnicima to prija i da je ljudima bitno da sve bude napucano ali je meni to minus. Sve bi bilo u redu da ja to mogu da isključim kao što se isključuje Ai mod, ali na žalost ne može, jedina mogućnost da se slika bez hdr-a je u PRO modu ali nemam uvek vremena za to. Da se razumemo, fotografije koje izlaze su vrhunske za jedan mobilni telefon, u većini slučajeva dosta bolje od Samsunga ali bi bilo lepo da ostave mogućnost da sami korisnici izaberu šta žele, manje agresivan hdr bi bilo fenomenalno videti u nekom narednom update-u.
Druga stvar koja mi smeta je noćni mod, znam da ste svi gledali kako ovaj telefon "vidi i mraku" ali to je toliko preoštreno i veštački, da mi nekad baš smeta, sreća pa se u samom night modu mogu podesiti brzina zatvarača i iso osetljivosti pa se tako mogu dobiti baš dobri rezultati. U većini slučajeva, ako nije baš baš mračno, slike iz standardnog režima su odlične tj. realnije, noću.
Treća stvar, video, ne može ni prići Samsung telefonima, i tu ne mislim zbog 4k u 60fps jer je to meni apsolutno nebitno, već mislim na boje i uopšte kvalitet, presaturisano, preoštreno....snimak noću je užas i tu je s10 značajno bolji bez dileme.
Zoom kamera je odlučna opcija jer simulira žižnu daljinu od 135mm na full frame aparatima što je stvarno za respekt, mana je to što do 5x uvećanja, telefon koristi primarni senzor, tako da sve što je 2x,3x,4x je u stvari digitalno uvećanje, tek na 5x se prebacuje na tele sočivo, a složićete se da nam nekad treba možda baš tih 3x ili 4x a ne stalno 5x i više.
Ultra wide senzor daje možda malo hladnije i umerenije boje od glavnog senzora ali je to potpuno opravdano jer je razlika u senzorima ogromna. Slike su možda malo mutnije po ćoškovima ali i to je normalno za širokougaona sočiva.

Sve u svemu, telefon je vrhunskog kvaliteta, sa kamerama koje su u vrhu ponude do sada, samo kada bi malo ispolirali ove, po meni, nedostatke bio bi top! Znam da će neko reći sada da slikam u RAW-u ako mi treba da mogu sam da sređujem ali opet nije ni to najsrećnije rešenje ( jedan raw file je oko 25mb).
Za cenu od 3250 din mesečno(78000 din), mislim da trenutno ne postoji bolji uređaj sa ovim performansama, baterijom, kvalitetom ekrana i kamera i za svaku je preporuku kome su ove stvari bitne pri izboru telefona :)

Poslato sa VOG-L29 uz pomoć Tapatoka

Brzo punjenje "iskljucis" tako sto punis sa bilo kojim drugim punjacem koji nije huawei. Barem je tako do sad bilo. Za brzo punjenje mora njihov kabl i njihov punjac.

Jel obican p30 ili pro?

Huawei P10

Da li huawei p30 pro ima fabričku foliju na ekranu? Moj nema, to je samo kod mene ili?

Nije imao ni kod mene,ne brini,imao je aamo onu mat zastitu preko celog telefona

Brzo punjenje "iskljucis" tako sto punis sa bilo kojim drugim punjacem koji nije huawei. Barem je tako do sad bilo. Za brzo punjenje mora njihov kabl i njihov punjac.

Jel obican p30 ili pro?

Huawei P10
Znam za to "rešenje" ali mi nije jasno što ima na punjaču rate 5v 2A ako telefon uopšte nema opciju da se isključi QC kao na s7e

P30pro je u pitanju

Poslato sa VOG-L29 uz pomoć Tapatoka

Tu opciju nema ni jedan telefon sem Samsunga

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Koliko je to genijalna i korisna opcija, skidam im kapu za to. A ne da moram 2 različita punjača da koristim da ne bih brzinom svetlosti upropastio bateriju.

Ne moze baterija tako lako da degradira takvim nacinom punjenja. To je mozda vazilo za prvu generaciju brzog punjenja, sada ne.
Pitanje kolike su realne razlike u % degradacije posle npr godinu dana punjenja obicnim i brzim punjacem.

Ma gde ne može. Osetna je razlika između brzog i normalnog punjenja. Čim se baterija osetno zagreje prilikom brzog punjenja jasno je da bi takav vid punjenja na duži vremenski period ostavio posledice. Kad se promeni tip baterija verovatno će se i otkloniti i problem degradacije iste prilikom brzog punjenja.

Ako budeš bio u mogućnosti čisto proveri koliku temperaturu dostiže baterija posle npr 30 min brzog punjenja. Mislim da CPU-Z pokazuje temperaturu baterije.

Pa imaš programe koji prate temp baterije tokom vremena, posle samo pogledaš kako se kretala temp dok se punila i to je to.

Možeš da testiras grejanje sa brzim i sporim punjačem za 2dana ..

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ma gde ne može. Osetna je razlika između brzog i normalnog punjenja. Čim se baterija osetno zagreje prilikom brzog punjenja jasno je da bi takav vid punjenja na duži vremenski period ostavio posledice. Kad se promeni tip baterija verovatno će se i otkloniti i problem degradacije iste prilikom brzog punjenja.
Uopste se ne greje. Doduse zavisi i od uredjaja, ali imam obicaj da koristim mob tokom punjenja i ni govora o nekakvom pregrevanju. Tako je bilo i sa Mi8, ista situacija i sada sa OP6.

Meni na P10+ nakon 20 meseci korišćenja jedva da je malo oslabila a punio sam ga svaki dan i po otprilike na supercharge na zidnom punjaču odnosno na fast charge preko power banka. Mislim da ne utiče jer da utiče sigurno ne bi isporučivali te punjače i omogućavali taj mod.

Послато са SM-G975F уз помоћ Тапатока

Drugari pa oni sluze nama a ne mi njima,jel treba i osvetljenje da stavim na minimum ,zvuk isto na minimum da slucajno ne osteti zvucnik......

^ +1
Apsolutno! Pa cemu uopste citava ta tehnologija brzog punjenja ako se ne koristi. Bukvalno jedna od korisnijih funkcija.
Sa druge strane ko puni mob preko noci, jednostavno neka koristi drugi/spori punjac.

Neki od nas mozda prosto nisu deo potrosackog drustva, i vole da im stvari potraju, pa vode racuna o njima... Ne znaci da robujem, prosto pazim...

Huawei P10

Nema potrebe da se toliko pazi. Nije to toliki problem kakvim se predstavlja.
Nisam se bavio tom temom ali verovatno da negde vec postoje testovi.
Uostalom, najmanji je problem posle odredjenog vremena zameniti bateriju u ovlascenom servisu, ako za to postoji potreba.

Što bi neko menjao bateriju posle godinu dana? To ume i da košta dosta, pogotovo ako imaš telefon legalno kupljen sa garancijom pa moraš u ovlašćenom servisu da je menjaš da bi ti idalje važila garancija.
A i znači ja ako hoću telefon noću da punim trebam da preturam po stanu i tražim neki stari punjač ili kupim drugi? Lepo su ovi iz Samsunga ostavili opciju za one koji neće brzo punjenje da imaju mogućnost da ga isključe. To treba da bude stock opcija na svakom telefonu, nije naučna fantastika.
Ne robujem telefonu ni najmanje, koristim brzo punjenje kad mi treba ali mi je zamorno da moram da koristim 2 punjača za 2 tipa punjenja. Opet i za to su kinezi smislili rešenje sa onim 2 u 1 punjačima gde je 1 port QC a drugi 1A, a opet to iziskuje kupovinu novog punjača koji možda već za godinu-dve neće biti standard.

Menjanje baterije se odnosilo na ljude koji misle da baterija bas toliko degradira da je zamena posle tog perioda neophodna.
A sto se tice softverskog resenja za promenu nacina punjenja, slazem se u potpunosti. Izbor treba da postoji.

Jel pricate o brzom punjenju punjacem od 40w?

Sent from my Huawei Mate 20 Pro using Tapatalk

Nebitno o kom. Najbrze punjenje ima Oppo, 50W. Xiaomi radi na punjacu od 100W koji 4k mAh puni za 17 min.

Nazad
Vrh Dno