Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Ja naručio PONOVO p30 pro, valjda će me ovog puta ispoštovati...

Pa šta bude :)

Kako vam se cini ekran na pro modelu i da li se primecuje razlika izmedju njega i npr note 9, s10+, zbog full hd rezolucije?

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Kako vam se cini ekran na pro modelu i da li se primecuje razlika izmedju njega i npr note 9, s10+, zbog full hd rezolucije?

Ja tu razliku ne primjecujem. Sam telefon kao ekran su odlični.

Poslato sa VOG-L29 uz pomoć Tapatoka

Ekran je super,razliku u rezoluciji nisam primetio ali sam malo corke pa i nisam merodavan koristio sam koristio s10 plus par dana i tek kad sam se vratio na p30 pro video sam da ima male razlike,nista bitno ali ima

Ja naručio PONOVO p30 pro, valjda će me ovog puta ispoštovati...

Pa šta bude :)
Ovo ti je najveća greška [emoji23]
Trebao si lepo da sačekaš avgust i kupiš 3 kom po ceni jednog sada [emoji16]

P30 Pro

Neće od toga biti ništa...

Hawaii Mate 10 Pro

Ma kod nas neće biti pada cena sigurno. Sećam se da je na telenoru ostao neki nexus koji godinama nisu mogli da prodaju i nisu hteli da mi spuste cenu. Nažalost, bar moju, jedini način da kupim telefon koji je dobar jeste da ga kupim na rate i tako uvek radim ali mislim da će ove cene postati još dugo bar do sledećeg proleća i novog modela

Sent from my iPhone using Tapatalk

Samo neka otkljucaju bootloader i portuju kameru dobro i eto nama idealnog resenja

Pozdrav ekipo,

Evo mene posle mjesec dana. Bio sam mnogo zagrijan za P30 Pro i naravno uzeo sam ga, testirao dva dana i vratio. Nezadovoljan sam bio reprodukciom boja na kameri, slike i video klip. U dobrom osvetljenju sve je ok ali cim malo bude oblacno, ili u zatborenom prostoru eto problema sa crvenom bojom, narandastom i sve nekako lose bude. Kada slikate neku osobu to je skroz druga boja lica. Mada nisam nista dirao od onih postavka za boje. To je bilo pre mjesec dana i instalirao sam preko dloada 153 updejt ali nista. Mate 20 Pro je pravio mnogo bolju i realniju sliku.

E sad nakon mjesec dana ponovo cu da testiram P30 Pro. Mada i ako sam citao na Xda forumu da neki nisu nikad imali problema s bojom. Kakva su Vasa iskustva? Ima li neko od Vas updejt 162? I da li postoji dload?

I jos jedno pitanje za one koje su koristili P30 Pro i S10, tacnije koji su presli sa jednog telefona na drugi, da li ste se pokajali sto ste uzeli/zamjenili P30 Pro ili ioak S10 je bila bolja solucija?

HVALA VAM NA ISKRENIM ODGOVORIMA.

Evo ovako , ja licno nisam.imao problema sa crvenom bojom mada sam gledao semplove gde je bilo problema, nisam imao ni losa iskustva kada je oblacno. Sto se tice displeja boljii je na s10 plus ali ne mnogo tj meni ne smeta,. Imao sam p30 pro menjao sam za s10 pkus i posle 2,3 dana sam se vratio na p30 pro, po mom misljenju je bolji aparat sto ne znaci da ce neko drugi da ti kaze isto,. Koji god da uzmes neces se prevariti ali ja vise samsung sa exynos procesorom sigurno necu uzimati

Evo i ja da kažem da sam u početku bio blago razočaran kamerom ali u smislu preteranog hdr-a i napucanosti cele fotografije, problema sa crvenom, braon i narandžastom nisam imao nikada, pošto vidim da su te boje problematične. Kad sam dobio update na 153 ispeglali su hdr i uopšte boje pa i wb tako da su kamere kod mene postale ujednačenije. Slike su mi mnogo prirodnije, nisu preoštrene i boje su u potpunosti ok.
S10 ima moj kolega pa sam bio u prilici da ih poredim kratko, displej na S10 je topliji od p30 pro ali mislim da je to prava bela i korektan wb, svi ostali telefoni imaju hladniji wb pa zato ljudima deluje da Samsung ima "žuti" displej, a generalno s10 ima najpravilnije podešen displej. Upravo po njemu sam podesio i moj p30 pro tako da je sada vrh i razlika je skoro neprimetna. Kamera na s10 ne može da pridje u slabijim svetlosnim uslovima i tu mogu da ubace noćni mod na kvadrat, neće uspeti da imaju slike kao p30pro jer je veličina senzora mnogo bitna za noćne uslove a s10 ima baš mali senzor. Ne znam koliko koristiš telefon ali baterija na p30 pro je bolesno dobra, hteo sam sinoć da postavim rezultat od 10h sot-a plus 2:12h razgovora na 27h stand-by, ali rekoh ajde da ne nerviram cimija [emoji23]
Sve u svemu, ukoliko si spreman da pređeš preko nekih softverskih nedostataka koje ima EMUI, i bitne su ti kamere noću, kao i baterija i fluidnost, idi na p30pro, ako ti je bitan zvuk, optimizacija i snimanje videa, idi na s10+, jednostavno najviše bih ti preporučio op7pro ali posle ovog problema sa displejom, zaboravi...

P30 Pro

Da,da to sto se kamere tice je tacno ,poredio sam oba isti uslovi bukvalno i po meni huawei trenutno ima najprirodnije boje,na samsungu je sve to prenaglaseno i neprirodno,sto se videa tice bolji je samsung ali ih stize huawei lagano,moguce da na 162 bude jos bolji video,u uslivima slabig osvetljenja video zapis je mrtva trka
Edit : Jesi bio na wifi-ju non stop za takav rezultat ?[emoji3][emoji3][emoji3]

Poslednja izmena:
Nova je po meni launcher No. 1. Meni rešava, zavisi šta ti vidiš kao EMUI nedostatke.

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Jedino sto meni fali je swipe down za notifikacije zato i koristim novu mada su na stock launcheru lepse animacije

Jedino sto meni fali je swipe down za notifikacije zato i koristim novu mada su na stock launcheru lepse animacije

Swipe down mozete rijesiti Evie lancerom. Ja to koristim na mom Mate 20 Pro i bolji mi je od Nove. U podesavanja inate dosta toga da rijesite.

Nadam se da ce jos neko odgovoriti na moje pitanje :)

U pravu si Dule, moja greška. Nije bilo swipe down, ja sam ga koristio tako da su se notifikacije pokazivale kada sam išao swipe&hold sa dna ekrana.

Ne znam koliko koristiš telefon ali baterija na p30 pro je bolesno dobra, hteo sam sinoć da postavim rezultat od 10h sot-a plus 2:12h razgovora na 27h stand-by, ali rekoh ajde da ne nerviram cimija [emoji23]

P30 Pro

Hahahahaha ja zadnja dva dana ko naucnik neki testiram bateriju u svim uslovima i nadmorskim visinama i lokacijama wifi,4g,3g,dan,noc kisa,sunce:d,google,b92/blic apk,radio,viber,insta.....Ludilo:d
Dodjoh do zakljucka da mi uvek drzi baterija odlicno oko 8-10 min po 1% osiiiim kad odem na posao,posto radim u prizemlju zgrade od 15 spratova,jos cesto sam u kuhinji na pus pauzi:D,koja se nalazi u nekom podrumu,verovatno tu nema nikakav domet i mucenik zapinje ko lud da nadje mrezu,e tu mi baterija leti ko luda.

Da li Nova Launcher može da reši te nedostake?

Pisao je gore neko za kalendar i još neke opcije za call listu, to bi moglo biti bolje rešeno. Što se stock launchera tiče ja koristim isključivo novu prime na svim telefonima, tako da ne znam kakav je stock.

Jesi bio na wifi-ju non stop za takav rezultat ?[emoji3][emoji3][emoji3]
Nekih 30% na 4g, ostalo WiFi ali mislim da je presudno to što nisam bio mnogo napolju.
Evo danas sam samo na wifi-ju i ko zna sta će biti do kraja [emoji23]
4fb7ca6e245305e9ac047f13779f9369.jpg
178260c487e22dd684001c7b79c5eb9e.jpg
230d2a2ef1bf8c466f1c9992297058ad.jpg

P30 Pro

Danaa stigao i ceo dan ga rkam i prezadovoljan... Nervira me samo jedno, u padajucem meniju nema kvacice za automatsko osvetljenje, tj ako ponekad pomerim rucno klizac vise nemam opciju da vratim na auto dok ne udjem komplet u settings, pa ekran pa... Cudi me da nema prekidaca u padajucem meniju... Inace. Najvise testirao kameru na savi gde ce mi i trebati, zoom je fantazija i fotke a sa rucnim podesavanjem se tek vadi dusa senzorima...

Nisam razumeo ovo za klizač, ako ti je podešen na auto, bez obzira što ga posle pomeraš, i dalje će biti auto samo ti regulišeš u tom momentu da li hoćeš da bude svetlije ili tamnije pomeranjem klizača, a posle će opet da se pojača ili smanji u zavisnosti od okruženja

P30 Pro

Screenshot_20190528_233554_com.huawei.systemmanager.jpg
Evo i ja konacno se pohvalim :) . Danas 50% 4g 50% wifi, google, yt, viber, pozivi 40ak min, apk novine, malo igra, svo vreme always on,70% osvetljenje bez auto.
Sad sam srecan, jedino sto kad je los signal bas jede bateriju.

Poslednja izmena:
Tako bi trebalo ali ja cekam to POSLE i nesto mi se ne menja... Recimo roknem na max osvetljenje i nesto radim ali vreme ide i on ne smanjuje a po automatici pisem u mrakunsad, trebao bi vrati na skoro nulu...

Stavi na max sve i probaj da staviš ruku preko senzora desno od prednje kamere i gledaj dal se smanjuje

P30 Pro

Ne smanjuje... Udjem u settings i iskljucim pa ukljucim i odma ga smanji

Nazad
Vrh Dno