Šta je novo?

Huawei P20, P20 Pro

Ko još veruje prezentacijama bilo čega? :)

I proizvođači automobila predstave novi motor pa kažu da troši 4.7l a ono 3000 kubika u autu teškom 2 tone.
 
Pa i ne treba da mu dodaje snagu, ta jedinica služi samo za AI, I za sada nijedan soc sem Kirina nema zaseban hardver za AI.
To šta je bolje ili nije ne bih zalazio , ali izjava da je na softverskoj bazi jednostavno ne drži vodu.
Pa NPU Ili ti dodat čip služi da software ima posebno gde da obradjuje + da bude brže ...zamisao je da NE opterećuje primarne korove. Sve je to na papiru kod huawei lepo. Stavi ga u praksi pored u11/+ /XZP itd ...odoneće ga kao južni vetar sneg ;)

Kao što rekoh svako ima neki svoj način AI-a to ako ima dodat čip samo za to ne znači da je u prednosti jer očigledno nije.

Sem toga priča je bila o kirin 970 i njegovoj CPU/GPU snazi v.s. s845/exy 9810 ...A.I. nema blage veze sa ovim nit ikako može uticati.
To se odnosi na onog što je lupio da mu znači.

P.s. fanboy sam HTC-a, a nosio sam i huawei pa pobegao...Nisam našao način da svarim emui.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
 
https://www.gsmarena.com/huawei_p20_pro_paris_photo_shoot-review-1744p2.php

Zanimljiv test.

What that means is that instead of a single-pixel RGBG color pattern arrangement, the P20 Pro sensor has every four pixels grouped in a same-colored square, which are then arranged in a similar pattern. That effectively means that the P20 Pro has to do a lot more interpolation than regular sensors when used in its native resolution. Huawei knows that all too well, which is why it set the 10MP mode as default. It makes a lot more sense for general use and still has plenty of resolution if you want to go for prints.
And while this might all sound like a PR trick to sell you a camera of much higher resolution than it actually is, the quad Bayer sensor is actually a brilliant piece of engineering that helps enormously in most other aspects of the camera and delivers an unseen before simultaneously captured HDR. But, more on that later.

But the real impressive side of the P20 Pro camera setup in low light, only becomes evident once you turn on Night mode. In it, the phone almost miraculously manages to take long exposure shots hand-held, without the need of a tripod. To be fair, the system is far from bullet-proof and you can expect to have to throw out about half the shots. But the ones that do come non-blurry are simply stunning. You would never be able to tell that they were shot with a phone well past sunset.
We can only assume, it is achieved through the use of some clever EIS. Also, the quad Bayer pixel arrangement, we mentioned earlier has something to do with it as binning four pixels together results in much higher light-sensitive area than any of its competitors.
 
Poslednja izmena:
Obican p20 koliko vidim bice 90000din,da li im je dobro???

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
 
Obican p20 koliko vidim bice 90000din,da li im je dobro???
Ako uzmes cenu u MTSu kao reper, izadje oko 72.000 (cena + popust koji se izgubi na tarifi), nesto slicno i u VIPu. Ne verujem da ce biti 90.000 onda ;)
MTS nema P20 Pro u ponudi trenutno, dok u VIPu izadje 105.000!

Kod Tln ih ne vidim u ponudi.
 
Poslednja izmena:
P20 89990 u pretprodaji + 10000 popust. Nisu normalni...cena kao s9

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
 
Nešto me interesuje, zašto je primjetna ovolika razlika kod Kirin 970 koji pokreće P20 Pro u poređenju sa najnovijim Exynos 9810 koji pokreće S9 i S9+?
S obzirom da je identična situacija bila i prošle godine, kada je P10 izašao sa Kirin 960, (koji je debitovao na Mate 9, kao što je Kirin 970 debitovao sa Mate 10), a nije postojala ovakva razlika, da budem precizniji, nije postajala nikakva.
U prilog tome geekbench rezultat.
singlescore.jpg
 
Eno na gigatronovom sajtu 90000 regularna cena,u predprodaji 10000 jeftinije ,*mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*stina,nece se proslaviti

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
 
Jel' stvarno neko kupi ovo pored S9... da ne kažem +? I Note8 je tu blizu. Kinez je bio simpa dok je koštao 40% manje od konkurencije, ovo je presmešno. Osim ovog gradijenta boja koji je vrh! ...stvarno mi je neverovatno da neko da tolike pare za Huawei... bez mp3, sd...
 
Šta bez .mp3?

Sent from My Galaxy S9+ using Tapatalk
 
Da,sta bez mp3 i ja ne razumem,mozda si mislio bz 3,5mm izlaza za sluske

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
 
Po ovim cenama je besmislica kupiti. Za manje pare tu je mate 10pro i samsung Note8.
Fora je sto P seriji jako pada cena pa verujem da za 6 meseci bice manji model za ~400e dok Pro ~500 u oglasima sa garancijama
 
Sad je p20 ispod 600e u oglasima, za mesec dana ako ne ode do 400e bice uspeh za Huawei (a vec vidim kako mogu preprodavci ga za toliko dobiti)
 
Sam otreba biti strpljiv i sacekati koji mesec da cene odu na Huawei nivo.
 
Sta mislite za p20 lite, da li ce brzo da mu pada cena. Ima ga trenutno za 330 na KP. Tako je i mate 10 lite bio decembra 350, pa sad ima i za 250 da se nadje. Sacekao bi mesec dva da padne na 270, mozda i manje i da ga uzmem
 
Ja jedinu manu ovom telefonu vidim kod snimanja videa u većoj rezoluciji. Cena možda jeste malo jača u startu ali ne očekujte neki nagli pad. Već je pun YT klipova gde se ovaj telefon poredi sa iphone x i s9, tako da će ga kupci gledati kao drugačiju alternativu tim uređajima a ne isključivo jeftiniju. Hajp oko kamere se i dalje ne stišava, što će isto uticati na prodaju.
 
Kako konentarisete Bench-ov test i tvrdnju da je kamera trenutno najbolja od svih dostupnih telefona?
 
Једноставно, они коментаришу оно што су сами пробали и направили(мислим на фотографије), а не пишу напамет као већина овде.

Послато са TA-1012
 
Ne znam kakav je test, kada primer vido snimka nema? Ili ja nisam našao na njihovoj stranici? Baš na njihovim slikama nema neba, a najbolja kamera na svetu? Primer snima video zapisa nema? Neke, ali neke slike izgledaju odlično, da kažem bez direktnog poređenja sa drugim telefonom, jer vidim da je vreme loše za slikanje. Prednja kamera žalost i tuga telefona u 2018, A1 sa GCam čisti prednju kameru ove najbolje kamere na svetu, kao mače muškatlu.
https://www.benchmark.rs/assets/img/test/fotopp20pro_10i40mpx_1.jpg
https://www.benchmark.rs/assets/img/test/fotopp20pro_10i40mpx_8.jpg
 
Poslednja izmena:
Pa dobro, šta sad, šta će ti nebo realno :D

Sent from my LG-H990 using Tapatalk
 
Ja u testu nisam dobio najbitniju informaciju, koliko je fluidan telefon? Evo mate 10 posle pola godine i dalje štuca prilikom skrola kroz dosta aplikacija :( Nadogradnju nije dobio od januara. Nije ni kod huaweija sve tako sjajno. Jedino što mi posle mesec dana baterija traje duže, a ne drastično kraće kao što ima običaj na samsungu.

Sent from my Mate 10 Pro
 
A mozda je i huawei malo sponzorisao,ko bi ga znao u svskom slucaju kamera je daleko od najbolje,pregledao sam dosta testova i mogu reci da je sobra ali daleko od toga da je najbolja

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
 
Ma P20? Ili na P20 Pro?
 
Slike sa benč testa, najbolje kamere na svetu :D
 
Ja sam onda zadovoljan sa ovim mojim krsom koji ima samo 12mpx i koji nema AI za fotke :d
 
Nazad
Vrh Dno