experiment
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 11.01.2018
- Poena
- 54
Zapravo glavno pitanje je da li je neophodno posle namestanja oeminfa instalirati novi rom?
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Jel moze isti samo kao sto bi se uradio factory reset ili mora drugi zbog sim podesavanja?Posle menjanja OEM Infoa potrebno je reinstalirati sistem.
Mora servisni rom ili Hwota7 u tvom slucaju za emui 5.Zapravo glavno pitanje je da li je neophodno posle namestanja oeminfa instalirati novi rom?
Da, to samo kod Huawei situacija. Za Xiaomi sve custom i to oficijelni sto Havoc, sto RR, sto Lineage.Kakvi custom romovi? To su sve poluproizvodi... Najbolji ti je stock rom
Послато са MI 9 уз помоћ Тапатока
Ne razumem. Sta ce ti to.. . Tebi treba backup tvojih podataka, slika, klipova, dokumenata, kontakata. Ne trebaju ti stock aplikacije backup. U glavnom Hisuite pravi backup svega sto je tebi potrebno ukljucujuci stock apps sa lozinkama i neke nsknadno instalirane apps. Jedino teme mozes rucno izvući i sačuvati.Jel zna neko path za podatke od notepad aplikacije (defaultni notes na ovom telefonu)? Treba napravim backup a nigde ne vidim export opciju
I notesi spadaju u moje podatkeNe razumem. Sta ce ti to.. . Tebi treba backup tvojih podataka, slika, klipova, dokumenata, kontakata. Ne trebaju ti stock aplikacije backup. U glavnom Hisuite pravi backup svega sto je tebi potrebno ukljucujuci stock apps sa lozinkama i neke nsknadno instalirane apps. Jedino teme mozes rucno izvući i sačuvati.
A ako planiras custom rom neki onda zaboravi backup sa Hisuite. Mozes rucno slike, muziku i google kontakti. Google backup aplikacija je meni bzvze. Ostalo neces moci nista drugo.
Podatke aplikacija ti cuva Hisuite ali rucna lokacija ako nije u downloads onda je u Interna memorija/Android/data/naziv aplikscije/files/...
Poslato sa VKY-L29 uz pomoć Tapatoka
E pa tu je caka. Ti kad otkljucas ode low level factory reset i obrisa sve.I notesi spadaju u moje podatke, moze se kopirati ali za to treba root zato sto je sistemska app ili tako nesto iscitao sam na netu... Ostalo je rucno da prebacim
Hisuite bi trebslo da pravi backup toga kao sto pravi i podešavanja alarma, prikaza, tonova i svasta nesto sistemski.Znam zato sada rucno sve prebacujem...
Ne preporucavam. SD je sigurna varijanta. Otg zavisi i od verzije twrp ali u glavnom to buguje.1.Jel probao neko umseto memorijske kartica da koristi fles(usb) memoriju preko otg kabla za flesovanje oeminfo-a i root-ovanje instaliranje custom rom-ova?
Sta se desi ako npr. nestane konekcije jel ostaje bootloader stari prilikom instaliranja twrpa posto imam otg kabl i flash a sd karticu ne tako da ne znam kako bih drugaice osim toga...Ne preporucavam. SD je sigurna varijanta. Otg zavisi i od verzije twrp ali u glavnom to buguje.
Govori o emui verzijama, jer ovako zbunjuje. Elem, root radi sa svim verzijama na emui 8.2. Jel neko zna posle koje stock verzije ne funkcioniste rutovanje mislim na android 7.0 secam se da sam ranije negde procitao da neke metode rutovanja nece raditi...
Prouči ti dobro kako se to radi. Nesiguran si, a Huawei je idealan model za cigliranje ako omasis. Evo moje uputstvo za toSta se desi ako npr. nestane konekcije jel ostaje bootloader stari prilikom instaliranja twrpa posto imam otg kabl i flash a sd karticu ne tako da ne znam kako bih drugaice osim toga...
Hvala poslednji put kad sam rootovoa i instalriao custom romove bilo je mnogo jednostavnije, nisu ni postojali bootloaderi... bar ne za moj telefonProuči ti dobro kako se to radi. Nesiguran si, a Huawei je idealan model za cigliranje ako omasis. Evo moje uputstvo za to
https://youtu.be/EuSfriFvS0E
Zapravo neke stvari su se promenile na oreou(opet je o verzijama) i nisam siguran da li ce raditi na bilo cemu iznad noguata... u pitanju je sam android kao sistem nema veze toliko sa time koji je proizvodjacAndroid 7 ti je Emui 5!
Android 8 ti je Emui 8!
Ne znam sta ces uopste na emui 5....
To je sasvim drugacije nego na Emui 8. Druge komande, drugi twrp.
Axuriraj ti na emui 8 pa onda drljaj sa njim.
Sve sto radi na emui 5 radi i na emui 8. Jedino sto ne radi na emui 8 je Viper4android modul za Magisk. Ali zato radi JamesDSP umesto Viper.Zapravo neke stvari su se promenile na oreou(opet je o verzijama) i nisam siguran da li ce raditi na bilo cemu iznad noguata... u pitanju je sam android kao sistem nema veze toliko sa time koji je proizvodjac
Konkretno meni je bitno da ova aplikacija radi https://play.google.com/store/apps/details?id=com.corphish.nightlight.generic ili https://play.google.com/store/apps/details?id=com.justgetflux.flux e sad jos jedna stvar nisam siguran da li bi konverzija iz single sim u dual radila iz 8.0 verzije posto vidim da su ovi sto su radili ranije imali 5.1 zato sada ne radim upgrade na 8 jer mozda neka od ovih radi na 5.1 a ne radi na 8.0 ili mozda konverzija iz single u dual u novijoj verziji i hvala na videuSve sto radi na emui 5 radi i na emui 8. Jedino sto ne radi na emui 8 je Viper4android modul za Magisk. Ali zato radi JamesDSP umesto Viper.
Ta aplikacija ne radi sa Kirin chipsetom. Ne znam gde si to koristio, al na Huawei P10 serije to ne biva.Konkretno meni je bitno da ova aplikacija radi https://play.google.com/store/apps/details?id=com.corphish.nightlight.generic ili https://play.google.com/store/apps/details?id=com.justgetflux.flux e sad jos jedna stvar nisam siguran da li bi konverzija iz single sim u dual radila iz 8.0 verzije posto vidim da su ovi sto su radili ranije imali 5.1 zato sada ne radim upgrade na 8 jer mozda neka od ovih radi na 5.1 a ne radi na 8.0 ili mozda konverzija iz single u dual u novijoj verziji i hvala na videu
Nikada [emoji23]Kada ce azuriranje sistema?)))
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari