Šta je novo?

Huawei Nexus 6P

@Ivan I.

Kojih bre zahtevnih aplikacija sta lupetas. Neko ti je objasnio iznad da je sve isto fakticki. Bukvalno mili sekunde. Sta ti sad koristis a mi ostali ne koristimo pa to 6p toliko bolje odradi. Pricas o razlici kao da je 6p na Snap 821. Uzas..
Razlika nije dupla, moja greska neka bude "skoro dupla".
Posto imas win kao drugi fon, savetujem ti da prodas ostale, i predjes na taj podforum. Ucini dobro delo, nova godina je ;)
Aj manje s tim "lupetanjem" i biće sve okej, koristio je sve telefone koje je naveo. Ako on vidi razliku, sasvim legitimno. Opet, to je sve od čoveka do čoveka. Ne vidim zasto od svake teme mora haos da ispadne? I ja sam imao i 5x i 6p, po meni vredi ta razlika, kolika god bila, jer je 6p jednostavno bolji. I ne vidim poentu zašto mora da se " opravda" 5x u bilo kom smislu. Do 250e nema bolje kupovine i tačka.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Aha, znaci ako on vidi razliku to je legitimno i moze da palamudi, ali opet je sve od coveka do coveka. Prica se o tom 5x kao da je krntija, a manje vise isti telefon kao 6p, s tim sto 6p ima neke bolje stvari koje sam pomenuo par postova pre. OStalo je sve isto, zato sam i rekao da ne vredi razlike tih para. Normalno da ce svako ko je presao na 6p reci, "ma da vredi, pa ful telefon, 5x je krs" ne bi li sebi opravdao malo te pare koje je dao. Na ovom forumu je najmanje objektivnosti, posebno u temama o mobilnim telefonima. Nije to do foruma, to je jednostavno nas mentalitet. Uvek sam bio za to plati dosta da bi dobio kvalitetno, sto u ovom slucaju i nije tacno, jer su 5x i 6p slicni telefoni, a cena skoro duplo veca.
Opet kazem, nisam sentimentalan prema 5x, generalno uopste prema telefonima. Oni treba mene da sluze ne ja njih.

To je to Cvorugo i onda ti izvuce test iz 2015 xD

Sent from my Pixel using Tapatalk

Aj manje s tim "lupetanjem" i biće sve okej, koristio je sve telefone koje je naveo. Ako on vidi razliku, sasvim legitimno. Opet, to je sve od čoveka do čoveka. Ne vidim zasto od svake teme mora haos da ispadne? I ja sam imao i 5x i 6p, po meni vredi ta razlika, kolika god bila, jer je 6p jednostavno bolji. I ne vidim poentu zašto mora da se " opravda" 5x u bilo kom smislu. Do 250e nema bolje kupovine i tačka.

I ovo boldovano je veoma diskutabilno u poslednje vreme :)

Lepo ja kažem da se ovde piskara svašta što veze nema s istinom, te je loš ekran ns 5X, sad je i kamera lošija na 5X (lol). Neki stvarno pocrkaše da opravdaju svoje pare :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kome ja sad da verujem?
Stručnjacima sa Benča ili sajtu kome je Havajac platio da napiše da je ista kamera bolja?
Hm, *******a dilema [emoji3] .

Objektivnost na forumu propo.

Supersonični Sony :)
Stvarno objektivnost nula ...

Nigde nisam rekao da tako mora biti, i nikako drugačije. Ako neko misli drugačije, nikakav problem, uvažiću njegovo mišljenje, jer to ono što mi ovde i treba da radimo. Meni je sasvim dovoljno da znam čije mišljenje cenim i mislim da je objektivan i realan.
Nijedan uređaj nije savršen, pa ni famozni "6p". Da ima nešto bolje od ovoga do 400e (može op3t da udje u ovu kategoriju), sigurno bih prešao na to do sad, ali trenutno je slaba ponuda u odnosu na mogućnosti i hardver koji 6p nudi

Koji je bolji za oko 250e ?
Samo nemoj reci z3+ :)

Kao generalna preporuka za vanila android fan ekipu ostaje 5X. A ovako subjektivno i u zavisnosti od prioriteta ima tu jos telefona koju su za preporuku :)

Iz polemika preko pp sa Chobby-em i Darkom1290 (a i na osnovu iskustva sa kracim koriscenjem 5X koji mi ne odgovara ''na vise polja'') zakljucio sam da bih do 250e pre uzeo neki kineski fon sa brutalnom baterijom (kao sto imaju njih dvojica) i onda bih sredio sw uz XDA.

Naravno, Z3+ bih bez razmisljanja uzeo pre 5X, ne zato sto je generalno bolji vec zato sto mi 10x vise odgovara to sto nudi :)

@LGnilo Pantelic

Ma jok, uzecu u ''budzak shopu'' raspali G4 pa da castim ekipu kad mi crkne ploca :)

Poslednja izmena:
Aha, znaci ako on vidi razliku to je legitimno i moze da palamudi, ali opet je sve od coveka do coveka. Prica se o tom 5x kao da je krntija, a manje vise isti telefon kao 6p, s tim sto 6p ima neke bolje stvari koje sam pomenuo par postova pre. OStalo je sve isto, zato sam i rekao da ne vredi razlike tih para. Normalno da ce svako ko je presao na 6p reci, "ma da vredi, pa ful telefon, 5x je krs" ne bi li sebi opravdao malo te pare koje je dao. Na ovom forumu je najmanje objektivnosti, posebno u temama o mobilnim telefonima. Nije to do foruma, to je jednostavno nas mentalitet. Uvek sam bio za to plati dosta da bi dobio kvalitetno, sto u ovom slucaju i nije tacno, jer su 5x i 6p slicni telefoni, a cena skoro duplo veca.
Opet kazem, nisam sentimentalan prema 5x, generalno uopste prema telefonima. Oni treba mene da sluze ne ja njih.
Nikako nije isti telefon. Bolja je kamera (kao paket foto + video), zvucnici, izrada, giga rama vise, baterija, dizajn. Malo li je?
Kao generalna preporuka za android fan ekipu ostaje 5X. A ovako subjektivno i u zavisnosti od prioriteta ima tu jos telefona koju su za preporuku :)

Iz polemika preko pp sa Chobby-em i Darkom1290 (a i na osnovu iskustva sa kracim koriscenjem 5X koji mi ne odgovara ''na vise polja'') zakljucio sam da bih do 250e pre uzeo neki kineski fon sa brutalnom baterijom (kao sto imaju njih dvojica) i onda bih sredio sw uz XDA.

Naravno, Z3+ bih bez razmisljanja uzeo pre 5X, ne zato sto je generalno bolji vec zato sto mi 10x vise odgovara to sto nudi :)

@LGnilo Pantelic

Ma jok, uzecu u ''budzak shopu'' raspali G4 pa da castim ekipu kad mi crkne ploca :)
Daj bre ne zezaj, pa te kinezare imaju katastrofalnu kameru. Jedino P9L moze eventualno da upadne u izbor (uz Z3+) zbog bolje baterije i prave garancije i to je to. :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

IMX230 je sve samo ne loša kamera.

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Kako je bolja kamera, video je očajan na oba, i sa uključenim EISom, neupotrebljiva praktično.
Može objašnjenje kako je ista kamera bolja?

Navedi ta polja koti ti ne odgovaraju pošto me živo zanima šta ti odgovara kod kineskih telefona koje nisi koristio.
Bolji je video na 6P. Los je na oba u odnosu na konkurenciju ali je gori na 5x.
Evo odgovoricu ti ja. Ne odgovara mu ocajna izrada, ocajna baterija i ocajan zvucnik.

Ali zašto je gori na 5X?
Da napomenem da sam svojim očima gledao klipove snimljene sa oba telefona, uključen EIS, kršina od snimka i jedan i drugi.
Dakle, po kom parametru je bolji na 6P ili gori na 5X, kako ti volja?

Koliko toliko je stabilniji.

Brate smorio si sa tim nema stabilizaciju... Nema pa šta, kad si kupovao mob trebao si da odgledaš neki review...

Da napomenem da sam svojim očima gledao klipove snimljene sa oba telefona, uključen EIS, kršina od snimka i jedan i drugi.

Treba da razdvojis kvalitet snimka tj prikaza od stabilizacije, kvalitet videa na Nexusima je veoma dobar ali im fali bolja stabilizacija, to je tacno. Za snimanje iz ruke aktiviran EIS deluje kao dovoljna opcija, za snimanje iz bilo kakvog pokreta su losiji od konkurencije i to je tacno.

Navedi ta polja koti ti ne odgovaraju pošto me živo zanima šta ti odgovara kod kineskih telefona koje nisi koristio.

Napominjem da je ovo moj subjektivan utisak:
Uzasan, supalj osecaj koji uredjaj odaje u ruci, kartonizam i anti-renesansa u odnosu na 99% telefona koje sam imao :)
Ne odgovara mi trajanje baterije koje jeste ok za vecinu ali je od samog pocetka jasno da mi 5X ne odgovara ni sto se toga tice.
Zvucnik. A i za kvalitet zvuka preko slusalica po audiofilskim forumima kazu da je losiji od proseka klase, znaci kvalitet ne jacina zvuka. Tako da i sto se toga tice otpada, razmazio mi sony zvuk usi jos od walkman plejera iz 2008 a i Z2 tu briljira uz kvalitetne sluske.
Nedostatak micro sd slota, 1Gb rama manje (npr. ne zelim da mi google kamera izbacuje app iz rama, zbog posla cesto moram da drzim na desetine tabova u hromom pretrazivacu)
Ne odgovara mi ni stabilizacija kamkordera, nema veze sto moze da se otkljuca EIS.
Na kraju ne mogu da koristim ni fon bez IP5/6X zastite.

E sad nesto od ovoga nemaju ni ''kinezi'' ali pre bih kupio neki Xia/Letvu sa brutalnom baterijom, dobrom izradom i hw-om pa ih debloat-ovao preko xda.

Na kraju mislim da ti je jasno zasto je za mene Z3+ mnogo bolji izbor od 5X, da napomenem jos jednom za mene, da ne pohisterise 5x fanboj ekipica :) Da ima sw kamere/hdr+ kao 5X tu ne bi imalo sta da se razmislja.

Takodje sa slazem da 6P vredi svaki evro vise u odnosu na 5X, sjajan phablet i prava steta sto nije ''docekao'' bolji soc - S820/821, u tom slucaju ne bi imao konkurenciju, i autonomija bi bila 15-20% bolja.

Jednostavno drugaciji su prioriteti i zahtevi a 5X nije nikakvo bozanstvo od uredjaja iako se slazem da je najbolja kupovina (250e) za prosecnog androidasa, posebno sa bencha :)

Srecni praznici :*

Poslednja izmena:
Brate smorio si sa tim nema stabilizaciju... Nema pa šta, kad si kupovao mob trebao si da odgledaš neki review...
Niti te je ko šta pitao niti si pozvan da učestvuješ, stavi me na ignore i mani me.

Hsv, ništa objektivno, nerealno skroz, iskreno, ne verujem da si koristio 5X uopšte.

Što se mene tiče, besmislene fanboj rasprave me ne zanimaju, realnosti na forumu nema odavno.

Srećni praznici i od mene.

Što ti mi braniš da učestvujem, a što spamuješ x tema kako nema ois to je ok...

@ cvoruga
Jel umes ti da citas? :)

Napominjem da je ovo moj subjektivan utisak:

Znaci moj subjektivan utisak je da 5X ne bih nikada kupio za sebe. Jedino sto sam ''napamet'' pisao je za audio izlaz, jer mi AT slusalice nisu bile pri ruci pa da probam ali odavno se zna da Nexus, posebno u LG izvedbi, nema kvalitet zvuka u rangu sa najboljim uredjajima iz klase :) Nije sve u cipsetu, treba implementirati sve to da valja, da se izbegnu kojekakvi sumovi i smetnje a ocigledno je i sw bitan.

E sad ako ne mozes da prihvatis necije subjektivno misljenje.. onda da ne komentarisemo dalje :)

Poslednja izmena:
Zagušiste temu koja uopšte nije predviđena za taj telefon...

Sent from my Sexus 6P using Fapatalk

To je to Cvorugo i onda ti izvuce test iz 2015 xD

Sent from my Pixel using Tapatalk
Šta konkretno iz tog teksta nije i danas aktuelno?

Lepo ja kažem da se ovde piskara svašta što veze nema s istinom, te je loš ekran ns 5X, sad je i kamera lošija na 5X (lol). Neki stvarno pocrkaše da opravdaju svoje pare :)

Otkud ti uopšte ideja da prelazak sa lošijeg na bolje treba pravdati?
Pre će biti da ovde neki pate od sindroma kiselog grožđa.

Kome ja sad da verujem?
Stručnjacima sa Benča ili sajtu kome je Havajac platio da napiše da je ista kamera bolja?
Hm, *******a dilema [emoji3] .

Objektivnost na forumu propo.
Ko o čemu, ti o objektivnosti, s obzirom da si vrlo "objektivno" utvrdio da je autor testa koji ti se ne dopada "potplaćen". :beat:

Prednja kamera uopšte nije ista, a zadnja na 6P je u realnom radu brža + ima burst i slow motion, što je čini boljom - ne puno, ali ipak boljom.

Dakle, 6P vs 5X: bolji SoC + bolji displej + bolja baterija + bolji zvučnici + bolja kamera + bolja izrada = u svemu bolji, taman koliko je i skuplji.

Ljudi ne znam šta se primate. Nema potrebe da se polemiše 5x sa 6p a i da ima nije mesto.
Mene interesuje, jel si imaju bag u refresovanju vremena ekrana ili samo kod mene slučaj?

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

@LGnilo Pantelic

Kako sad to, od brdo telefona samo jedan LG i ti meni tako, a ti jedini godinama guraš taj raspali Sony sa ugašenom z serijom [emoji3]

PS. 5X dve linije koda i ima istu stabilizaciju kao 6P ako je to nekome bitno ;)
Ja ako snimim 4-5 snimaka u toku godine biće dobro ...

Poslednja izmena:
@Danilo, između ostalih i ja sam ti rekao da izvadiš karticu iz Note 4 i da neće galeriju otvarati 10 sekundi. Problem je u kartici, krš je, mora bolja, Mesecima tvrdiš da je do telefona iako nije, jedino tebi sa nekom raspalom karticom ottvara 10 sek. galeriju, meni sa 500 slika nije otvarao 10 sekundi. Isto sada radiš i ovde, ubaciš mod na 5x i dobiješ stereo zvučnike? Pa što si uzeo 6p, prodaj 6p i kupi još jedan 5x i ostane ti lova. Što nisi kupio G4? Što nisi kupio G5? Hvalio si sve te telefone a nisi ih kupovao, prodaj 6p i ubacuj mod u 5x da svira kao 6p i top.

@Opusteno, nekulturan si i nemaš kućno vaspitanje, a nemaš ni 6p. Nemaš 6p da bi mogao da izneseš neko mišljenje o poređenju, osim svoje teorije koja opravdava kupovinu 5x, jedino to da tešiš. Članovi su nekoliko strana ovde napisali da je ogroma razlika, ljudi koji su imali oba modela, a ti zapeo, Moskvič pa Moskvič, koji je to auto bolji od Moskviča?!

Zamolio bih članove 5x da se drže 5x teme, ugušili su ovu temu ljubomorisanjem (@Opusteno).

Poslednja izmena:
Apropo gasenja koje pominjete, secam se bas za docek, mislim 2013. (valjda je ta bila, mozda i 2014.) Nexus 4 na ~99% procenata baterije odjednom mi se ugasi. Tek kada sam ga prikljucio na punjac pise 0%. Do tad ni da se javi. Vrv bilo do custom rom-a i cackanja po karnelima.

Ово је послао 6п!

Vrh Dno