Šta je novo?

Huawei Nexus 6P

Kako zivite od reklama vi koji nemate root?

To se i ja pitam :) Ja ne mogu da otključam bootloader na ovom kinezu, hoću da izludim od reklama :)

AdClear
http://forum.xda-developers.com/android/apps-games/app-adclear-root-version-ad-blocker-t3309011

@Cached, ne valja tu nešto, imam i FB i viber i signal... mnogo bolji od tebe sot, plus mi je svetlo na automatici na sredini, danas dosta 4G + muzika peko BT sluški na treningu oko sat vremena, a rezultat je na predgodnoj strani. Jedino ako ti je to prvo punjenje, mora da prođe dva-tri bar.

Zato svima prvo savetujem da voze malo fabriku i vide kako i šta.

Poslednja izmena:
Te grdosije od kejsova ne dolaze u obzir :)
A za te non root adblockere me zanima jel moze ta notifikacija da se skloni?
Ne volim da mi bilo sta cuci u not. baru.

Mozda je vrijeme da se malo privikavamo na punjenje i u toku dana,prije svega jer se sad ovi nexusi mnogo brze pune nego ranije,pa nije ni tolko strasno sto ne moze stalno preko 5 sota.Doduse nemam 6p nego 5x ,al cenim da je slicna stvar i kad je baterija u pitanju,i kad je punjenje iste u pitanju.I ja sam isto preso sa G2,koji je ( ponavljam :) ) ubica po tom pitanju,al ne kosta me puno da ukljucim pola sata i preko dana,a za tih pola sata dobijam jos par sati dobrog koriscenja.Pogotovo se isplati " podneti tu zrtvu" zbog onih drugih pozitivnih stvari koje nam donose ova 2 telefona..

AdClear
http://forum.xda-developers.com/android/apps-games/app-adclear-root-version-ad-blocker-t3309011

@Cached, ne valja tu nešto, imam i FB i viber i signal... mnogo bolji od tebe sot, plus mi je svetlo na automatici na sredini, danas dosta 4G + muzika peko BT sluški na treningu oko sat vremena, a rezultat je na predgodnoj strani. Jedino ako ti je to prvo punjenje, mora da prođe dva-tri bar.

Zato svima prvo savetujem da voze malo fabriku i vide kako i šta.
Utice li na bat? Kako radi? Vidim ima kljucic gore :D

Ово је послао 6п!

Evo da se cekiram i ja. Stigao mi je fon pre nesto malo vise od mesec dana. Stavio sam mu Rugged Armor od Spigena i staklo od Nillkina, izgleda k'o bombona. Retko lep fon, iako je veliki. Iako sam dosao sa i6-ce, lako sam se navikao na velicinu, a cak ni rad sa 1 rukom nije toliki bauk. Sluske koje sam dobio su osrednje, bass-a manjka. Zvucnici, sa druge strane, kidaju. Android klizi kao po loju, jedino sto mi se opet desava da neke stranice u browseru ponovo ucitava, i pored toga sto RAM nije pun. Kapiram da je to do browsera (Opere i Chrome-a), jer mi neke druge aplikacije drzi vrlo dugo u RAM-u?

Panorama mod u kameri je blagi uzas, u odnosu na onaj sa Iphone-a, kao da je niz fotki uradjen tako sto su zalepljene jedna na drugu. Ima li tome pomoci, poput neke bolje aplikacije za kameru ili sl? Video i obicne fotke su super kvaliteta, bolje nego na i6. Btw otkad sam se vratio na Android progledao sam sto se muzickog player-a tice, Poweramp i Apple-ov player ne mogu da se porede.

Baterijom iskreno nisam odusevljen, imam utisak da vrlo brzo ide iako nista posebno ne radim (npr. vrlo brzo ode par posto iako sam samo otvorio stranicu ili neki slican proces). U proseku to izadje izmedju 3h45m i 4h15m (obicno ga stavljam na punjac kad padne na 15-25%), ponekad 4.5h-5h (ako ga teram blizu nuli), mada sam uglavnom oko 4h. Doze radi super, tokom noci mi padne baterija 2-3%. Uradio sam manje-vise sve poznate optimizacije (pogasio skeniranje itd.), brightness mi je ugl na minimumu (jer i sam tako volim), tako da kapiram da je to to od stock ROM-a?

Bio bih zahvalan ako nekome nije tesko da mi malo pojasni korake oko rutovanja i flesovanja custom ROM-a, ili da baci link ka nekom preglednom uputstvu?
Da li bih dobio nesto bolju bateriju na nekom custom ROM-u? Ako da, sta preporucujete (vidim da se spominje Pure Nexus i neki Elemental ili tako nesto, ovo drugo mi nije bas najjasnije sta je u pitanju)?

Hvala unapred

Sto se tice rootovanja imas program Nexus Roottoolkit,vrlo je jednostavan i kad ga stsrtujes znaces odmah sta i kako treba da radis(program te sam vodi).

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Hvala, evo je baterija. Mogao je i preko 7h sot da je bolji signal. Wi-fi, pola sata razgovor i osvetljenje na 40%...
c29393754543c84eaa4ba8e54872c1c6.jpg

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Baterija u maju... Chroma i franco... Definitivno nešto ne štima na N. Razlika 30%. E sada da li je do kartice jer sam tada imao 3g a sada 4g a nemam baš najbolji signal ili do samih podešavanja, nemam pojma...

Pa jel imaš BBS, šta on kaže?
Nema nikakvih problema sa nougatom, ovoliki awake mi je zbog voipa (whatsapp)

uploadfromtaptalk1476755266523.jpg

Sent from my Nexus 6P

Ma nemam. Nisam ni rootovao... Jel može bbs bez root-a? Skroz sam na stocku, zaključao i bootloader. Baš je velika razlika. Sačekaću 7.1 pa ću odraditi factory... Ako ni to ne pomogne onda ću preći opet na neki rom...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ovo kod mene je stock rom. Ne može bbs bez roota. A što si zaključavao bootloader?

Sent from my Nexus 6P

Kod mene awake bio 34 minuta za 8h sto je sasvim dobro. Takodje i BBS nista cudno. Videcu ja da flesnem Chromu onda, valjda ce biti bolje. Koji kernel da cepnem uz nju?
Hsv, mnogo glomazno ovo. Pre cu da ga punim 2x.[emoji14]
Sent from my Nexus 7 WiFi using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ne treba ni očekivati čuda od baterije, tek je za nijansu bolja od 5x.
4,5h je verovatno neka realnost.

Sent from my Redmi Note 3

Na pocetku svi postavljali neke SS-ove sa 5-6h sad ispade 4 realnost. Kakvi ste fanboycici. :D

Kod mene awake bio 34 minuta za 8h sto je sasvim dobro. Takodje i BBS nista cudno. Videcu ja da flesnem Chromu onda, valjda ce biti bolje. Koji kernel da cepnem uz nju?
Hsv, mnogo glomazno ovo. Pre cu da ga punim 2x.[emoji14]
Chroma + Franco/ElementalX. Meni je Elemental bolji bio.

Meni je nekih 4,5-5h sot na Paranoid-u sa stock kernelom. Verovatno može bolje uz drugi kernel.

Sent from my Sexus 6P using Fapatalk

Poslednja izmena:
Stvarno je smece ovaj Snap 810.
Podrzava li Franco dt2w? Znam da na Nex 4 i 7 nije podrzavao.
Elemental je ocaj na N7 pa ga nesto ne simpatisem bas.

Стварно је превише нежан овај алумЕнијум, већ сам успео да направим малу огеботину на леђима телефона.
Мора се набацити неки кејс.

Kad pre? Koja boja?
Na ovom se pojavila jedna tackica pozadi, pojma nemam kako. Posle 2h, a mozda je i bila. Ali bas deluje nezno.

Навикао да бацакам галакси нексуса :)
Сиви.

Na pocetku svi postavljali neke SS-ove sa 5-6h sad ispade 4 realnost. Kakvi ste fanboycici. :D

Ma to je Vojkan dokazivao da su 5x/6p samo 12% losiji od Z2/Z3 :D

Isto kao sto je 4-5h sot-a realnost na Z5 (Sarmeun, Nikola1994 itd) a ne blue moon-ovih 7h kada koristi jos 2 tel. :)

Ne vredi, S808/S810 su poluproizvodi, bar kada je potrosnja u pitanju a to je ono sto se najlakse primeti a ne poeni u sintetici.
Plus uz zagrevanje jbnih zmajeva i brza punjenja dovode do toga da baterije brze slabe.

U teoriji da 6P ima A9/A10 ili najnoviji Exynos izvlacio bi verovatno 1.5-2h sot-a vise.

To odgovara Guglu pa ce (i na benchu) za max. 12-ak meseci biti masovna "seoba" sa 6P na Pixel XL [emoji123]

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Pusti ti Vojkana, Z2 je nedostizan. :D
Da ima A10 imao bi laganih 6-7, bez problema sigurno.
I dalje mislim da nece Pixel da padne na normalnu cifru, ali videcemo. :)

Pa mora da padne cena, nije to ajfon plus nego Pixel :)

E sad ne znam da li ce ih provajderi nabavljati ali ce ih biti iz Ugarske, kao i 6P sada sto se prodaje s tim sto ce XL biti skuplji. Ali opet bolje kupiti Pixel koji u startu radi odlicno za 450-500e i imace jos bar 12 meseci podrske nego neki Samsung za iste pare.

Sent from my D6503

Мора се набацити неки кејс.
I meni treba preporuka za neki kvalitetniji kejs (amazon).
Znam da je bilo ranije, ali ko ce naci to na ovih 160 strana.

Pa ako moze neka preporuka, nesto sto ce ga fino zastititi a da ne napravi ciglu od telefona.
Moze I kobinacija case + glass.

+1 Za Ringke, od maja koristim, telefon mi je ispao jednom, 1.5m visine, nista mu nije bilo. Dugmici su prekriveni ali ih case ne koci, lako se pritiskaju. Telefon jeste malo glomazniji nego sto stvarno jeste, ali barem nema briga :smash:

Pa mora da padne cena, nije to ajfon plus nego Pixel :)

E sad ne znam da li ce ih provajderi nabavljati ali ce ih biti iz Ugarske, kao i 6P sada sto se prodaje s tim sto ce XL biti skuplji. Ali opet bolje kupiti Pixel koji u startu radi odlicno za 450-500e i imace jos bar 12 meseci podrske nego neki Samsung za iste pare.

Sent from my D6503
Cisto sumnjam, s' obzirom na to kakva im je ciljna grupa i na marketing. Videcemo, ali mislim da nece mnogo ispod iPhone-a da ide. :)

I meni treba preporuka za neki kvalitetniji kejs (amazon).
Znam da je bilo ranije, ali ko ce naci to na ovih 160 strana.

Pa ako moze neka preporuka, nesto sto ce ga fino zastititi a da ne napravi ciglu od telefona.
Moze I kobinacija case + glass.
Ja sam porucio Nilkin Qin flip, pa cu javiti kakva je. Trebalo bi sutra da stigne.

Znači od kad je Cached došao, zaključili smo da je baterija očaj živi i da se lako guli... Još nije krenula kuknjava oko Oled-a... Ima vremena... [emoji12] Ja mislio ti si već oslepeo od korišćenja telefona...
@Vojkan, nerviralo me ono upozorenje što izbacuje na početku ako je otključan bootloader. I onako mogu ponovo brzo da otključam...

Kako me nervira tt kada obriše pola komentara zbog smajlija...

Poslednja izmena:
delim misljenje sa batakom.. nece pixel skoro na normalnu cenu. sledece god u ovo vreme manji ce verovatno biti preko 400e,blize 450. veci ne smem ni da zamislim.

Poslednja izmena:
Znači od kad je Cached došao, zaključili smo da je baterija očaj živi i da se lako guli... Još nije krenula kuknjava oko Oled-a... Ima vremena... [emoji12]
Zakljucili smo da je 4-5h neka realnost. Nekome je ocaj, nekome dovoljno.
Amoled necu da komentarisem mnogo. Smearing sam odmah primetio (kao i na svakom drugom) ali inace je ekran skroz dobar i prijatan. Veoma dobar. :)
Za guljenje ste vi to odavno utvrdili, ne trebam vam ja. :D

Pa i ja sam racunao na cenu do 450e (ali XL) za 12-ak meseci, oko 400e manji Pixel.
Po mom misljenju bice to odlicne kupovine i jedni od retkih uredjaja koji ce vredeti toliko.

Sent from my D6503

Vrh Dno