Evo da se cekiram i ja. Stigao mi je fon pre nesto malo vise od mesec dana. Stavio sam mu Rugged Armor od Spigena i staklo od Nillkina, izgleda k'o bombona. Retko lep fon, iako je veliki. Iako sam dosao sa i6-ce, lako sam se navikao na velicinu, a cak ni rad sa 1 rukom nije toliki bauk. Sluske koje sam dobio su osrednje, bass-a manjka. Zvucnici, sa druge strane, kidaju. Android klizi kao po loju, jedino sto mi se opet desava da neke stranice u browseru ponovo ucitava, i pored toga sto RAM nije pun. Kapiram da je to do browsera (Opere i Chrome-a), jer mi neke druge aplikacije drzi vrlo dugo u RAM-u?
Panorama mod u kameri je blagi uzas, u odnosu na onaj sa Iphone-a, kao da je niz fotki uradjen tako sto su zalepljene jedna na drugu. Ima li tome pomoci, poput neke bolje aplikacije za kameru ili sl? Video i obicne fotke su super kvaliteta, bolje nego na i6. Btw otkad sam se vratio na Android progledao sam sto se muzickog player-a tice, Poweramp i Apple-ov player ne mogu da se porede.
Baterijom iskreno nisam odusevljen, imam utisak da vrlo brzo ide iako nista posebno ne radim (npr. vrlo brzo ode par posto iako sam samo otvorio stranicu ili neki slican proces). U proseku to izadje izmedju 3h45m i 4h15m (obicno ga stavljam na punjac kad padne na 15-25%), ponekad 4.5h-5h (ako ga teram blizu nuli), mada sam uglavnom oko 4h. Doze radi super, tokom noci mi padne baterija 2-3%. Uradio sam manje-vise sve poznate optimizacije (pogasio skeniranje itd.), brightness mi je ugl na minimumu (jer i sam tako volim), tako da kapiram da je to to od stock ROM-a?
Bio bih zahvalan ako nekome nije tesko da mi malo pojasni korake oko rutovanja i flesovanja custom ROM-a, ili da baci link ka nekom preglednom uputstvu?
Da li bih dobio nesto bolju bateriju na nekom custom ROM-u? Ako da, sta preporucujete (vidim da se spominje Pure Nexus i neki Elemental ili tako nesto, ovo drugo mi nije bas najjasnije sta je u pitanju)?
Hvala unapred