Šta je novo?

Huawei Nexus 6P

Moj se tačno uklapa u one tabele sa anandtecha, nisam merio naravno ali kad porediš sa drugim telefonima iz liste tačno se poklapa koji je hladniji koji topliji

uh davno sam ga imao... nema šanse da uporedim po sećanju
jedino kad vidim drugara koji sad ima n5 pa da se setim da uporedim belu :)

Ako vidiš, javi :).

Mada moraću ja to uživo još jednom da pogledam, gledao sam samo kako mi deluje fizički.

Previše tih pritužbi na žutilo , znam da ljudi uglavnom nisu upućeni u to kako treba da bude, ali se plašim nečega preko toga, to je sve.

Pretpostavljam da neki custom kernel svakako omogućava kalibraciju ako mi bude baš smetalo?

Edit:

White point po anandu:

Nexus 5 7054k

Nexus 6p default 6406k

Nexus 6p sRGB 6388k

Poslednja izmena:
omogućava ali i smara, jer nonstop ti vraća na srgb off kad čačkaš slajdere, ja sam digao ruke i navikao se na mrvicu topliji ekran :)
kasnije sam ga poredio sa s7 i s7e u basic modu i stvarno je jako mala razlika što se temperature tiče

Zaboravih da su u Android N dodali onaj meni za kalibraciju ekrana... Jel ostao u final verziji?

Pomaže li uopšte?

Kako misliš pomaže? Zašto misliš da je pomoć potrebna? [emoji15]

Mislim, da li je u final verziji, to mi je dovoljno, da li treba pomoć ću videti :)

...opet ja :)
Posto sam nasao kupca za svoj i6, kapiram da bi trebalo da narucim ovaj Nexus sutra/prekosutra, te imam par pitanja - jel uzimao neko telefone od korisnika B**i iz Subotice sa KP, i gde ima da se uzme adapter na normalan usb za ovaj fon, posto sam tek sad skontao iz postova da se to ne dobija u pakovanju?

Dobija se usb adapter odnosno kabl uz 6p

Samo da je stvarno hi speed, jer vecina nije. Ja sam preko istog sajta porucivao usb 3.0 i posle uporedjenja brzi je od 2.0 ....

Ovaj je proveren, Benson testirao :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Neki dobar punjač za kola?

Hvala Night-u, Vojkanu i Danilu na odgovorima :)

Neckam se kao seoska mlada oko ovog telefona xD
Sve mi odgovara sem velicine, jer ipak dolazim sa 4.7" telefona. Kako vam fon stoji u saci, da li moze da stane u dzep i sl?

Hvala Night-u, Vojkanu i Danilu na odgovorima :)

Neckam se kao seoska mlada oko ovog telefona xD
Sve mi odgovara sem velicine, jer ipak dolazim sa 4.7" telefona. Kako vam fon stoji u saci, da li moze da stane u dzep i sl?
Moze da stane u dzep i meni lepo stoji u saci, ali rad sa jednom rukom je gotovo nemoguc. Nije potpuno nemoguce, ali nije da ne zahteva lomatanja :D

Ово је послао 6п!

Takodje hvala na odgovorima, posto i ja pratim temu i dvoumim se (troumim) izmedju 6P, M10 i ujedno razmisljam da sacekam i nove neksuse.

@heavy jerk

Sasvim dobro lezi u ruci, imao sam prilike da isprobam prekjuce 6P, M10 i S7. Tanak je i ravnih ivica tako da moze sigurno da se drzi u jednoj ruci (nije previse sirok). Sto se samog drzanja tice, izuzetno je ergonomican i otkljucavanje ekrana preko otiska prstiju je "must" u ovom slucaju.
Zbog svojih dimenzija, iako lepo lezi u ruci i prsti odlicno nalezu na dugme za otisak prstiju i power/volume dugmice, ipak nije telefon kojim se moze baratati jednom rukom (meni je saka 20cm od vrha srednjeg do korena dlana). M10 i S7 imaju mnogo bolji "form factor" i osecaj u ruci recimo nego 6P i naravno omogucavanju baratanje jednom rukom.
Moze da se se smesti u dzep i nije toliko gabaritan da se oseca preterano (zbog toga sto je tanak) ali problem je duzina i ne znam da li bas bio podlozan krivljenju kucista ako stoji u prednjem dzepu dok se sedi (mada samo kuciste deluje poprilicno stabilno).
Dolazim sa z2 koja ima 5,2" ekran (dimenzije mozes da nadjes i na netu) i sasvim "normalno" mi je legao 6P kada sam ga uzeo u ruke, nije bilo neke primetne razlike da je telefon mnogo veci u odnosu na Z2 (barem sto se osecaja drzanja tice) dok se ne shvati da je ekran veci i da je potrebna druga saka da bi se izbeglo zongliranje jednom rukom...

I to je jedini razlog zbog kojeg se jos uvek dvoumim da li da uzmem ili ne, kao i naravno interesa sta ce novi Nexusi doneti sa sobom i eventualno revizije S821 cipseta.

Hvala obojici :)
Izmedju ostalog, i vasi odgovari su bili jos jedan tas na vagi za, a najveci je bio taj kad sam uporedio Meizu M2 Note od burazera i 6P na phoneareni. Ovaj Meizu opusteno drzim i swipe-ujem celom sirinom ekrana sa palcem (iako mu je 5.5" dijagonala, sirina mu je prakticno ista kao 6P, samo je malo duzi; btw Meizu je cak deblji).

Pala je narudzba definitivno! Trebalo bi da fon stigne za ~12-13 dana, tako me obavestio prodavac.
Narucio sam i ovu Spg futrolu sa Alija sto je ima joca89, mnogo je sexy :D

Poslednja izmena:
Hvala obojici :)
Izmedju ostalog, i vasi odgovari su bili jos jedan tas na vagi za, a najveci je bio taj kad sam uporedio Meizu M2 Note od burazera i 6P na phoneareni. Ovaj Meizu opusteno drzim i swipe-ujem celom sirinom ekrana sa palcem (iako mu je 5.5" dijagonala, sirina mu je prakticno ista kao 6P, samo je malo duzi; btw Meizu je cak deblji).

Pala je narudzba definitivno! Trebalo bi da fon stigne za ~12-13 dana, tako me obavestio prodavac.
Narucio sam i ovu Spg futrolu sa Alija sto je ima joca89, mnogo je sexy :D
moze li na pp gde si i posto porucio i kolika je garanc ??

@heavy jerk pa tebi će pre da stigne spigen od telefona... [emoji23] Dobro izgleda spigen ali je za milimetar veći nego što bi trebalo i onda se dešava da se telefon pomera unutar zaštite. Ja razmišljam da naručim dbrand i ringke ali odlažem do novih nexus-a ili pixela, kako god se zovu... Mada znam da neću da ih uzimam jer će biti 600e kada se pojave. Puklo mi glupo kaljeno staklo, pao na tepih i rascvetalo se. Jaka mi zaštita... [emoji4]

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Meni juce na s7 nilkin staklo u torbici tel ja se sagnuo da stavim klinca u kolica, torbica sa ramena spade i lupi od kolica ali bukvalno toliko slab udarac da se nije ni culo kad ja tamo ono zastitno staklo u cosku se rascvetalo

30% popusta na dbrandu za sve skinove inace, ako hoce neko da narucuje nek javi da se organizujemo mozda bi i ja nesto uzeo

Poslednja izmena:
Ajde ko hoće da uzmemo dbrand... BIA hoće, ja bih, čini mi se da je i Joca hteo. Hoće li još neko?

Sent from my Sexus 6P using Fapatalk

Uzimam ja i tvoj :)

Puklo mi glupo kaljeno staklo, pao na tepih i rascvetalo se. Jaka mi zaštita... [emoji4]

Meni juce na s7 nilkin staklo u torbici tel ja se sagnuo da stavim klinca u kolica, torbica sa ramena spade i lupi od kolica ali bukvalno toliko slab udarac da se nije ni culo kad ja tamo ono zastitno staklo u cosku se rascvetalo

To je suština i funkcija zaštitnog stakla, da se žrtvuje zarad stakla ispod njega. Da apsorbuje što veću količinu udarne energije i utroši je na sopstveni lom kako bi što manje udarne energije propustilo na staklo displeja.

| via tt |

Cujes Joco!?

Nisam znao. Značilo mi je objašnjenje. Ja sam stavio jer volim da seckam kupus salatu na ekranu... [emoji12]

Ja sam svoje stavio tako dobo da bolje ni u fabrici ne moze, ne da je leglo nego bruka i dbrand takodje samo mi zbog toga zao da prodam tel danas sutra, a staklo evo nema tacku na sebi ni jednu.jeste da sam cekao 48 dana da stigne iz kine ali vredelo je

@heavy jerk pa tebi će pre da stigne spigen od telefona... [emoji23] Dobro izgleda spigen ali je za milimetar veći nego što bi trebalo i onda se dešava da se telefon pomera unutar zaštite. Ja razmišljam da naručim dbrand i ringke ali odlažem do novih nexus-a ili pixela, kako god se zovu... Mada znam da neću da ih uzimam jer će biti 600e kada se pojave. Puklo mi glupo kaljeno staklo, pao na tepih i rascvetalo se. Jaka mi zaštita... [emoji4]

haha pa ***, kaze covek da mu brzo prodju. Kapiram da sam porucio kad se tek vratio sa prosle ungaro ture, pa moram da sacekam sledecu :D
Sad si me smorio za spigen, bas ima dobar izgled :/ Sreca u nesreci je - verovao ti ili ne,ali nisam ga bio narucio, a mislio sam da jesam; malo spavam ovih dana pa se i takvi kiksevi desavaju.
Hm a kad si to provalio za taj luft? Odmah ili...? Ne znam koja je uopste "garancija" da i Ringke nece biti sa nekom falinkom.

Btw ljudi, kakav je taj Dbrand sto se zastite tice, ili je to samo skin? Koje kaljeno preporucujete, Nillkin sa Alija?

Poslednja izmena:
Vrh Dno