Šta je novo?

Huawei Nexus 6P

Hvala na odgovorima, videcu da kupim 6P u narednim danima posto mogu po poprilicno povoljnoj ceni da nabavim nov uredjaj. Znaci da u svakom slucaju se moze ocekivati da ce 6P jos 2-3 godine "potrajati" pre definitivnog EOL ciklusa?

Cak i da nije izgovor "24 meseca podrske" verovatno ce naci izgovor kako Qualcomm nije ustupio drajvere za stare procesore ili nesto drugo, naravno verovatno nista sto custom rom kasnije ne moze da resi...
+1 za povoljniju kupovinu. Ako se skupimo i popust na kolicinu. Samo gde to. Moze i na PP.

Cisto da mi ljdui dalje ne bombardu inbox, jer bas nisam raspolozen za bilo kakve "kombinacije".

Covek ima pravo na popust kao zaposlen i to cini mi se jednom godisnje za tako nesto, izlazi mi u susret i sigurno ne bih da ga iskoristim i valjam jos nekoliko komada.

U ostalom nisam u Srbiji i ne bih da se cimam za nekoga da saljem i uzimam bilo sta sem ako ga licno ne poznajem...

I uz svo duzno postovanje, prosto je fascinantno koliko se odjednom ljudi pojavi u inboxu sa nekim alternativnim nalozima i brojem postova koji ne prelaze trocifren broj a "clanovi" su foruma duze od mene... Ako zaista nesto ne volim to su te kombinacije da se preprodaje ili da se "profitira" na nekoj sici iskoriscavajuci tudje poverenje.

Izvinjavam se na off-topic

Jeste, bas ce da vam kaze i ostaene bez telefona!

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Obraz ovde ko Djon, poštovanje i kultura minus nula, jos se ovde javno piše zainteresovani za kombinacije, niti ko lepo da pita lepo i kulturno nego svi bi odmah preko tudje grbace da prodje što jeftinije pa još ko zna kakve kombinacije... Boze sačuvaj.
Pametno i napisao svoj post...

Gesendet von meinem GEM-701L mit Tapatalk

Je l' ga nosi neko bez dbrand-a i/ili case-a? Skinuh mu sad db, pa se razmišljam da li da ga nosim malo golog. Mnogo je lep osećaj, samo ne znam da li će se lako oguliti boja...

Sent from my Sexus 6P using Fapatalk

Priključujem se i ja ovih dana, nadam se da ga imaju na stanju poznati prodavci.

Danas sam ga prvi put video uživo i oduševio se. Mnogo bolje nego na slikama.

Ako ima nešto što treba da znam ili izbegnem - javljajte.

Poslednja izmena:
Jedina stvar koja mene nervira, a na koju su se još neki pre mene žalili (BIA na primer), jesu previše "mekani" dugmići, dosta se lako pritisnu. Nije neki deal braker, ali ume da nervira. :)

I da, po mom mišljenju, jedan od najlepših telefona do sad definitivno. Kad bude došlo vreme da ga menjam, sigurno ću ga zadržati kod sebe da mi stoji, greota da ga prodam. :)

Poslednja izmena:
Meni ovo ponovo. Jel o neki bug ili feature 7? I slobodan keš mi je mali, ispod 100.

Izgleda da je feature, meni je isto kes slobodan mali, ali ako pocnem da koristim fon malo duze, vise aplikacija, odjednom pocne da ih drzi vise u recent. Valjda neka optimizacija, ne znam sta bi moglo drugo da bude.

Jedina stvar koja mene nervira, a na koju su se još neki pre mene žalili (BIA na primer), jesu previše "mekani" dugmići, dosta se lako pritisnu. Nije neki deal braker, ali ume da nervira. :)

I da, po mom mišljenju, jedan od najlepših telefona do sad definitivno. Kad bude došlo vreme da ga menjam, sigurno ću ga zadržati kod sebe da mi stoji, greota da ga prodam. :)

Ja cu uzeti novi nexus ukoliko ne bude nekih neprijatnih iznenadjenja,sto se prodaje ovog tice nemam pojma, zao je i meni da ga prodam ali sa druge strane mogu dobiti lepu kintu za njega i dodati malo za novi. Ne vidim ni svrhu cuvanja telefona ukoliko vam ne trebaju kao backup. Sto se dbranda tice imam black carbon na ledjima i na viziru za kameru i razmisljam se i ja da skinem sa ledja, za boju se ne brinem jer ni lajsna okolo nije promenila boju a to je deo koji je stalno u dodiru sa rukama tako da ledja sigirno nece. Ono sto ce se desiti jesu ogrebotine ipak ogromna povrsina je u pitanju i cim ga prvi put "slajdujes" po stolu ili bilo cemu ima da na**** 1000% tako da ne znam sta da radim, super stoji dbrand ne podize se samo me je smorio, mozda uzmem neku drugu boju pa sa tim malo razbijem monotoniju a tel ostane "zasticen"

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Možeš dobiti lepu kintu jer imaš nekoga kome možeš da prodaš ili misliš da se generalno može prodati za dobre novce?

Meni je dbrand dosadio, nosio sam bamboo, pa titanium black, a ostao mi je i mat crni. Mnogo mi je lepši osećaj kad je klot, samo me to guljelje plaši jer se može i u džepu od farmerica oguliti.

(Typo u mom prethodnom postu: deal breaker*)

Poslednja izmena:
Pa moze se prodati za dobre novce. Jel ti nov mat crni ajde ako ga neces koristiti salji meni hocu ja taj, napisi cenu na pm

Cao drugari,

Vracam se sa iOS-a na Android (neki bi rekli povratak zabludelog sina :D), pa gledam nesto valjano da uzmem, da me posluzi godinu ipo-dve. To znaci odgovarajuca softverska podrska. Eno na SDK podforumu sam okacio temu gde sam pitao za neke druge fonove, ali vidim da mi ljudi preporucuju 5x.

Posto sam malo gledao po KP-u, i vidim da za 400e moze i 6p da se pazari, da li bi neko mogao da mi uporedi ova 2 modela, osim ocigledne razlike u velicini?

Znaci trajanje baterije, fluidnost, drzanje aplikacija u RAM-u (najbitnije mi da drzi ucitane tabove u browseru, mada ovo ni Iphone nema)?

Ako imas pare 6p nema sta da poredis ni da razmisljas 5x je odlican ali to je realno samo alternativa za one koji nemaju ili nece da daju pare za 6p.

Baterija bolja (ne mnogo ali možeš da vidiš razliku), fluidnost slična (ja volim da se ložim da je 6p i tu bolji :D), giga rama više se lako primeti. Tu su još i izrada i zvučnici, kao i amoled. Ako imaš za 6p idi na njega.

^^ Hvala obojici :)

Ovo za giga rama vise - pa koliko se primeti u normalnom radu? Meni 99% fon osim price/sms/voip-a sluzi za browsing i muziku. Igrice igram vrlo retko, i to su ugl ove logicke, ovo ostalo tipa gta itd. me ne zanima. Koliko bi poboljsanje imao sa 6p vs 5x za gore navedeno? Pitam i zato sto mi vise odgovara velicina petice

Poslednja izmena:
Sa tvojim koriscenjem ne bi primetio razliku, ali 3 je bolje od 2 u svakom slucaju. Sta god da uzmes neces pogresiti i bices zadovoljan ali ako pare nisu prepreka onda 6p zbog dugovecnosti

Nema veze 3 GB rama sa igrama nego sa tim koliko aplikacija može da stoji u pozadini bez da se učitavaju od nule kada ih ponovo pokreneš. Da li koristiš ove socijalne mreže, fb, insta, razne messengere itd? Oni zauzmu dosta rama za sebe.

@BIA: kad kazes dugovecnost, na sta konkretno mislis? Hardversku ili softversku (tj podrska)?

@Vojkan: ma jok, Fb sam jos kad sam imao S3 mini pre par godina deinstalirao, jer je i ta i njihova messenger app bila brutalna sto se baterije tice, ne znam kakav je sad slucaj. Logujem se preko browsera. Ovo ostalo tu i tamo, ugl sam na Viberu i gmailu, nista spec. Najvise visim u browseru i tapatalku, citajuci razne specijalizovane clanke i forume. Ako 6p sa tih ekstra giga rama drzi osetno bolje aplikacije u memoriji, onda je to stvarno jedan od odlucujucih faktora. A vidim da ce mi to znaciti, jer uglavnom imam upaljeno dosta tabova :)

Poslednja izmena:
Kada sam vagao da li da uzmem 6p ili 5x, odlučio sam se za 6p zbog metalne izrade. Mislim da je najveća prednost na strani 6p u zvučnicima. Nekome je to totalno nebitno, ali za moju upotrebu ovo je velika prednost. Ja sam ti tamo u temi preporučio 5x, ali ako pare nisu problem idi na 6p, imaćeš super uredaj za sada pristojne pare.

Ako ti treba za takvu upotrebu kakvu si naveo - apsolutno nećeš primetiti tih 1GB rama više.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

@BIA: kad kazes dugovecnost, na sta konkretno mislis? Hardversku ili softversku (tj podrska)?

@Vojkan: ma jok, Fb sam jos kad sam imao S3 mini pre par godina deinstalirao, jer je i ta i njihova messenger app bila brutalna sto se baterije tice, ne znam kakav je sad slucaj. Logujem se preko browsera. Ovo ostalo tu i tamo, ugl sam na Viberu i gmailu, nista spec. Najvise visim u browseru i tapatalku, citajuci razne specijalizovane clanke i forume. Ako 6p sa tih ekstra giga rama drzi osetno bolje aplikacije u memoriji, onda je to stvarno jedan od odlucujucih faktora. A vidim da ce mi to znaciti, jer uglavnom imam upaljeno dosta tabova :)
I jedno i drugo, hw je kvalitetniji uredjaj od 5x a sw i ako prestane google da ih podrzava u isto vreme sa androidom nece aplikacije prestati da se razvijaju rastu i da budu zahtevnije pa ce dodatni gb rama dobro doci

Hvala svima jos jednom, izgleda da ce da bude 6P, svakako ne-los nacin za povratak sa ios-a :D

Najbolji mogući način za povratak u android svet. Pametnija odluka nego da se uzima mx5 ili mi 5.

Da pitam još ovo pre kupovine...

Vidim da se pominje problem sa "žutim" ekranom, znam da je stvar kalibracije, ali pošto bih da budem na stock varijanti, verovatno neću moći mnogo intervenišem.

Da li je kod svih isto, ako nije, koliko je često? Za sve neka lutrija, majku mu...

Ja čak planiram da koristim srgb profil, ali ono što viđam po netu kod ljudi koji se žale stvarno deluje žuto čak i u odnosu na druge amolede.

Utešite me malo oko ovoga :D

Žuto je naspram iPhone-a, ali kad ga stavim pored S6E onda je okej. :)

Meni je upaljen sRGB i ne gasim ga. Bilo mi je čudno dan, dva kad sam sa onih napucanih boja prešao na sRGB, ali sad je super. Kad ga ugasim, u roku od odma' ga palim jer sam navikao da mi boje ne budu onoliko napucane.

Drugo je zasićenost boja, tu nemam dileme.

Poenta pitanja je da li su svi isti ili ima lutrije?

Vrh Dno