Šta je novo?

Huawei Nexus 6P

Hsv je banovan, zato ga nema.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Probao sam to ne vredi. Msm i nema piccase u meniju.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Jel preporucujete Nexus 6p ili Mate 8? Sta je bolje za duzi niz godina i generalno, tipa baterija i sl.?

Ne znam kakva je baterija na mate 8 ali je na nexusu odlicna. Pa zna se da je neksus od androida najbolji izbor za duzi vremenski perio :) Prevashodno zbog update-a.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Jel preporucujete Nexus 6p ili Mate 8? Sta je bolje za duzi niz godina i generalno, tipa baterija i sl.?

Družem strpi se do večeras, pazario sam 6p posle mate 7 pa ću da napišem po koju, možda ti koristi. Imao sma istu dilemu.

Elem, posle 4 dana korišćenja, evo i mojih impresija. Namerno nisam hteo odmah ništa da pišem, i ispostavilo se kao pametno...

Moj istorijat išao je Samsung S3, pa LG G2, Mate 7 i sada 6P. Tako da ću ga dosta porediti sa mate 7, što može da koristi kao i neko poređenje sa mate 8.

Mogu reći da je mate 8 bio moja prva opcija, zbog veličine ekrana /dan pre toga sam poredio mate 7 sa 6p i nekako mi je osetno bio manji/. Ali pošto ga nema ili ima jako malo i kad Gremlin reče da nema mate 8 rešio sam da dam šansu 6p, makar ga zamenio uskoro. Privlačio me amoled ekran kao i klot android. Ka mate-u me vukla baterija i dodatnih 0.3" pošto meni stvarno veličina ne smeta, naprotiv, želim veličinu.

Da krenem od ekrana. Mogu samo da kažem - WOW. Teško da ću ikada razumeti bilo koga ko preferira ips led. Jednostavno, sve je toplije, jednostavno lepše. Oštrina je ludački dobra, jednostavno, ekran ke melem ne samo za oči, već i za dušu i telo. :D Bez ikakvog preterivanja, čisto uživanje za koristiti. Perfekcija. Imam druga koji ima mate 8 koji nisam hteo da pipam dok ne uzmem svoj, i posle dva dana korišćenja google-a, sretnem ga na centru i kao daj mi da ga šacnem.. Imao sam utisak kao da je neko okrenuo brightness na 500! Užas! Bledo, hladno, katastrofa. Veća rezolucija me takođe brinula jer imam malih problema sa vidom, ali navikao sam se brzo. Lepo je sve i pregledno.

Baterija... Kako to biva, prva dva dana sam ga dosta njakao i skidao sa punjača ne ujutru već oko 12, 1 oko ponoći. Prvi dan nisam izgurao, morao sam da se dopunjujem. Ali kada sam počeo da ga skidam sa punjača kada ustanem i pre posla što je oko pola 10, jednom u osam, i stanje se dosta popravilo. Lagano sam izgurao 2 sada već 3 puta po ceo dan što mi je i najbitnije. Moje iskreno mišljenje je da u tom smislu baterija mate 8 nije tolika prednost zato što hard useri će svakako puniti svako veče bez obzira da li ima 40 ili 20%. Tako je barem meni bilo sa mate 7. Ako ga ostaviš sa 40, 45%, uvek si u riziku, i koja poenta... Ne sumnjam da je bolja baterija na mate 8 ali u praksi, ako mora da se puni svako veče to i nije neka prednsost. Ko ne drnda toliko može verovatno i na dva dana...

Što se tiče dizajna, definitivno se oseti da je u pitanju premium uređaj. Zbog manje veličine od mate 7 lakše leži u ruci, sviđa mi se i taj gornji zadnji deo, neobičan je i daje telefonu neku posebnost.

O brzini rada i snazi hardvera ne znam da li ima smisla da trošim reči... Telefon radi instant sve, u mikrosekundi (za sada), jednostavno leti. Ovo su već neke lude brzine koje će biti teško da se prestignu ubuduće. Mislim, razlike će da postoje kod naprednijih modela verovatno, ali su one kontam toliko male da teško da će to biti presudan faktor u nekoj budućnosti kod kupovine telefona.

Sve u svemu... Posle prva dva dana uhvatila me frka oko baterije, malo mi falilo i veličine.. Ako to veče kada sam naleteo na ortaka sa mate 8 nekako mi se izbistrilo u glavi da je odluka bila prava.. Na 5.7 sam se navikao, o ekranu da ne trošim reči - neuporedivo, lošija baterija mi ne smeta jer gura dan, tako da mogu da kažem da je odluka bila prava i na mestu i da sam srećan i zadovoljan kupovinom novog fona, a to je na kraju krajeva najbitnije..

A da, kamera.. Nikad bolju nisam imao, čiste, oštre i lepo saturisane fotke za razliku od mate-a koji je pravio blede i podeksponirane fotke.

Jedna stvar mi je i dalje pod znakom pitanja, to je sam android. Nema nekih stvari koje je emui imao, koje sam smatrao za dobra rešenja. Na momente mi se učini da je ovaj stock android previše stock... Treba da se pali dodatni meni da bi se dobila mogućnost za ubacivanje procenta baterije gore? Mislim wtf.. Btw, to je ispisano toliko malim brojevima da je to strašno.. Ima tu još nekih stvari koje mi se nisu svidele ili falile od emuia, da, fingerprint App lock npr, jako koristna stvar.. Ali zato nema problema sa viber porukama koje ne stižu, stižu npr tapatalk notifikacije i tako neke stvari.. Jednostavno sve radi kako treba, a to je najbitnije.

Sve u svemu, 9 možda čak i 9.5 od mene. Možda mu fali maaaalo dizajna i po meni, sa tih 0.3" bi bio PERFEKTAN telefon. Al dobro, znamo da to nikada nećemo videti. ;)

p.s. zvučnik ubija.. Preglasno se čuje, preglasno uz odličan kvalitet :)

Lep review @MarcusS . Neka te dugo i lepo služi mašina... [emoji41]

Koji bi ste custom rom preporucili? Nemam nesto puno vremena da isprobavam razne romove pa mi treba neki provereni :) hvala

Većina gura Chroma rom + ElementalX kernel. Ja sam na Paranoid + ElementalX. Cenim da su ta dva dobra. :)

Sent from my Sexus 6P using Tapatalk

Chroma + Franco u mom slučaju, zadovoljan i ne planiram da menjam do zvaničnog N... [emoji4]

Zanimljiv problem, na poslu mi je bio nestao net pa sam resetivao i modem i ruter. Od tada ne vidim taj acces point iako ga vidim sa drugih telefona.

Anyone?

Probao restartu, aeroplan mode on off, ne znam šta još...

Poslednja izmena:
Obrises AP u telefonu, pa se opet nakacis? Ako ni tako nece, probaj da se nakacis preko staticke.

A na drugi AP?

naslednik.. odose zvucnici.. ja i dalje mislim da ce huawei da napravi jedan ultra skup i jak mob za daydream

Unfortunately, we are not able to share direct evidence from our sources, both due to the sensitive nature of that evidence and the way in which it was relayed to us. Suffice it to say, we would not publish this information if we did not feel confident in the quality of that source. Here is what we know about one of two Nexus phones, codenamed "Marlin."

We believe that there will only be two storage models - 32 and 128GB, with no 64GB in between them:trust:. We also believe, though are not certain, that the same will be true of Sailfish's storage configuration. We have good reason to think that Sailfish and Marlin will likely have the same cameras, RAM, and CPUs as one another. At this time, we just aren't certain what that CPU is - be it a revised Snapdragon 820, or the rumored 821 or 823. There's simply not enough for us to go on right now.

Manufactured by HTC
Quad-core Qualcomm processor
5.5" QHD (2560x1440) AMOLED display
USB-C port
12MP rear camera, 8MP front
Rear-mounted fingerprint scanner
4GB RAM
3450mAh battery
Bottom-firing speakers
32/128GB of storage
Bluetooth 4.2

http://www.androidpolice.com/2016/0...arger-of-two-upcoming-htc-built-nexus-phones/

Poslednja izmena:
Nema potrebe da se menja 6p u skorijoj budućnosti... [emoji4]

meni samo nije jasno kako ce napraviti razliku u ceni izmedju manjeg i veceg modela (iste spec samo razlika u dijagonali) ? jos ako na to dodamo da ih htc pravi..
vec vidim 499e i 649e

ubedjen sam da ce oba moba imati istu kameru kao htc10 ,znaci ois je siguran.

Ne vidim problem da se da i 649$ za takav nexus.

Sent from my Nexus 5X

HTC, hell no.
Nije mi bitno ko pravi nexus samo da nije htc.
Sent from my Nexus 5X

Što hejt na htc? :D

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ne znam što hejt. Bitno je da je nexus, kakve veze ima ko ga pravi?
A ako bude sličan kao htc 10 isplati se istresti tu lovu.

Sent from my Nexus 5X

Biće ovo opasna jesen za moj novčanik definitivno :D

kako ocekujete da ih cenovno razdvoje ,npr sa 32gb direktno skace na 128gb (ne postoji od 64gb) ? to je prvi put tako u mob industriji..

Da li je imao neko problema da poveze win10 i nexus 6p dok je u bootloaderu? Pokusao sam da otkljucam bootloader preko par onih aplikacija sa xda foruma ali uvek traze da ubacim telefon u bootloader mode i tada mi uvek pise connect usb data cable na telefonu. Kada je telefon ukljucen aplikacije ga ocitavaju.

Mislim sa moras da iskljucis ono Driver Signed prilikom boot-ovanja windowsa i onda da instaliras ponovo sve drajvere. Vidi na google kako ide postupak

Da li je imao neko problema da poveze win10 i nexus 6p dok je u bootloaderu? Pokusao sam da otkljucam bootloader preko par onih aplikacija sa xda foruma ali uvek traze da ubacim telefon u bootloader mode i tada mi uvek pise connect usb data cable na telefonu. Kada je telefon ukljucen aplikacije ga ocitavaju.
Koristi minimal adb "program", nadjes komandu na android sajtu i sam to otkucas

Nazad
Vrh Dno