Šta je novo?

Huawei Nexus 6P

To je verovatno pixel, ovde nije tako :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Znači pixel 2 je 99% ona slika sa ap. Samo je pitanje da li je to pixel 2 XL ili pixel 2. :)
Mada taj mob tek neće moći da se nabavi , ako je iphone 8 oko 1100$ pixel će u najavi biti 1000$ . Bolest

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Moguće ...

287cd33050ffdcb666761ed61a70c394.jpg

Kakva je to rupa levo? :)

Uzas za zakrivljene ivice ekrana... Za dostupnost smo znali i pre, ***.

Sent from my TA-1024 using Tapatalk

Što, meni niti smetaju niti su mi nešto interesantne ...
Ko zna možda i dođe kod operatera ada su šanse minimalne *** :)

Nego ne vredi ne može se bez twrp-a, ruta, pixel launchera, normalnih ikonica, adaway-a pa sam napravio PIXEL MOD za Android 8 DP4
Android 8 DP4 PIXEL MOD - DOWNLOAD

Poslednja izmena:
Ja se oprostih od mog nexusa. Dobar je al camera ne zadovoljava moje potrebe. Baterija sasvim solidna. Ekran takodje. Zvuk vrhunski. Sve u svemu jako dobar tel. SW dobar al daleko od savrsenog. Ne znam zasto se ljudi kunu toliko u stock android. Imao sam pucanje aplikacija cak par puta i resetovanje telefona. Ponekad i po neko stucanje. Al nista strasno. Da je bolje iskustvo od samsunga i ostalih to jeste. Al toliko ne bas. Ostaje samo ta podrska koja izdvaja i ako nekome znaci da ima najnoviji android nema boljeg telefona za ove pare.

Ja se oprostih od mog nexusa. Dobar je al camera ne zadovoljava moje potrebe. Baterija sasvim solidna. Ekran takodje. Zvuk vrhunski. Sve u svemu jako dobar tel. SW dobar al daleko od savrsenog. Ne znam zasto se ljudi kunu toliko u stock android. Imao sam pucanje aplikacija cak par puta i resetovanje telefona. Ponekad i po neko stucanje. Al nista strasno. Da je bolje iskustvo od samsunga i ostalih to jeste. Al toliko ne bas. Ostaje samo ta podrska koja izdvaja i ako nekome znaci da ima najnoviji android nema boljeg telefona za ove pare.
Sta fali kameri? Manual ti treba ili snimanje? Point and shot sa hdr+ je perfekcija.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Hdr je extra. Cak mozda i najbolji. Autofokus je katastrofa. Toliko puta omasi fokus da je to strasno. Fokus distanca takodje dosta velika itd. Manuelni mod sam imao sa drugom aplikacijom tako da sam imao i raw snimke. Jos sam na odmoru pa kad dodjem kuci pokusacu da vidim koliko se moze izvuci kroz obradu istih.

Hdr je extra. Cak mozda i najbolji. Autofokus je katastrofa. Toliko puta omasi fokus da je to strasno. Fokus distanca takodje dosta velika itd. Manuelni mod sam imao sa drugom aplikacijom tako da sam imao i raw snimke. Jos sam na odmoru pa kad dodjem kuci pokusacu da vidim koliko se moze izvuci kroz obradu istih.
Ja sam sad bio na putovanju i okinuo sam 700 slika okruglo sa hdr+. Nesto prednja, nesto zadnja kamera, i bukvalno na 2 je fokus los, i malo su mrljave je sam prebrzo pomerio fon.

Od tih 700 fotkih sta si pretezno fotkao? Jesi probao nesto sa distance od recimo metar,metar ipo? Kako ti se tu ponasa? Sa sam bas na odmoru fotkao decicu i volim portretne fotke. To znaci da ih uhvatim sto blize. Tu je zakazao samo tako. Mnogo puta mi uhvati pozadinu umesto objekta koji slikam.

Od tih 700 fotkih sta si pretezno fotkao? Jesi probao nesto sa distance od recimo metar,metar ipo? Kako ti se tu ponasa? Sa sam bas na odmoru fotkao decicu i volim portretne fotke. To znaci da ih uhvatim sto blize. Tu je zakazao samo tako. Mnogo puta mi uhvati pozadinu umesto objekta koji slikam.
Selfi, zgrade, pejzaze, slike i ostale eksponate po muzejima. Ima slika sa metar, metar i po, ali selfiji su jos blize, i nikakav problem. Da li imas masku na fonu? Da li ti zaklanja ili smeta laseru?

Nema veze sa maskom, tačno je to što priča. Selfi kamera ima fiksni fokus i tu ne možeš da ga promašiš ni da hoćeš :) Ja sam vremenom stekao naviku da tapkam na ono što hoću da fokusiram, na point and shoot ne mogu da se oslonim. Mana je što to nekad zezne ekspoziciju ako je subjekt drastično tamniji ili svetliji od ostatka kadra. Ali je kvalitet i dalje neprevaziđen :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Koja je fora onda auto fokusa, ako stalno moras da tapkas? :D

Selfi nisam okinuo ni jedanput. Tacnije nisam prednju kameru ni jedanput upalio. Za pejzaze i ostale stvari koji prelaze preko 2-3m nisam imao problem. Jer je sve u fokusu i tu nema greske. Maska mi je bila od prvog dana tako da ne znam da li je ona mogla sta da bude kriva kod fokusiranja. Jednostavno mislim da je sama kamera tj autofokusni sistem dosta losiji i tromiji nego sto bi trebalo. Ako ja moram dva puta da bockam po ekranu da on fokusira ono sto hocu onda to kod mene nema bas prodju. Da ne ispadne da pljujem i mracim,camerom sam u principu bio jako zadovoljan osim ovih stavki koje sam naveo. 90% ljudi nece ni znati o cemu pisem ;)

@hunder

Ja mislio ti objektivan i ozbiljan :)
Kamera loša?
Ovo loše - https://goo.gl/photos/RETk3EoUVUPSuyWL9 ?

Fokus distanca na metar ?
Nikad nije omanuo, jedino par puta kada sam hteo da slikam neke detalje sa 20-30cm ...
Iako ne koristim mnogo prednju kameru mogu sa sigurnošću da tvrdim da je jedna od najboljih na svim telefonima - ništa joj ne fali!

Softver loš, pucaju aplikacije, restartuje se telefon ?
Pa to mi se nijednom nije desilo ni na Android 8 beta softveru, a kamoli na 7.1.2 :D

Jel smo mi koristili isti telefon ? :D

Poslednja izmena:
Gde sam ja napisao da je losa kamera. Zamerka je na autofokus. Dosta fotki imam sa omasenim fokusom gde sam pokusavao da uhvatim klince. Jednostavno je pre hvatao zid ili ogradu iza iako sam tapkao tamo gde sam hteo da mi bude fokus. Ovo za resetovanje nemam sta da lazem posto za ovih mesec dana tri puta sam nasao telefon da mi trazi pin umesto otiska prsta a to se desava kad se telefon resetuje i ponovo pokrene. Za aplikacije mi je ista tako vise puta zakucao i izbacio gresku. Hbo go najcesce od svih. Al opet moguce da same aplikacije nisu bas najbolje optimizovane.

Dobro za slikanje dece koja su najčešće nemirna nema ništa bez DSLR-a ...
A pošto si tek počeo da koristiš fon verovatno ti je u početku tražio pin nasumično - nije se on restartovao ;)
HBO GO ne koristim - verovatno do aplikacije.

Bukvalno nikad mi se nije za 10+ meseci restartovao telefon :)

Softver / Podrška / Kamera / Zvučnici - to su 4 najbolje stvari na ovom telefonu!
Bukvalno da se proda 6P (270-300€) i doda 400€ opet će svaki novi telefon imati lošije i zvučnike i softver i podršku ...

Poslednja izmena:
I ja mislim da nekad nasumično traži pin. Ja imam i sim pin i njega mi nikad ne traži, valjda bi tražio i njega da se desio neki reset na kvarno.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Mislim da su to uveli od 7.1.1 ...
U početku traži povremeno (jednom u par dana) šifru valjda zbog bezbednosti i da bi se zapamtila, posle nekog vremena toga više nema.

Kao sto rekoh 90% ljudi nece znati o cemu pisem vezano za autofokus i kameru. Recimo samsung na s7 radi af u delicu sekunde. Nemam ni jednu fotku sa omasenim fokusom. Al da ne ulazimo previse u ovu polemiku. Ovo za pin mislio sam da je vezan za resetovanje posto je isti trazio kad sam resetovao rucno tel. Ako je tako kao sto kazes onda povlacim rec. Opet ponavljam camera je generalno dobra i imam extra fotki,cak sam neke i postavljao u temi. Hdr je vrhunski al af nije ;)

To se desava i na ajfonu,ne radi se o restartu,nego nekad sam od sebe trazi passcode,recimo preko noci ili kad se telefon ne dira duze vremena. Desi se jednom u mesec dana,nekad i cesce. Kontam da je nesto slicno u pitanju,kao neka mera "zastite".

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa da ...
A i svaki put posle restarta telefona je potrebno ukucati šifru.
Da bi se namestio otisak prsta potrebno je dodati šifru/pin/obrazac kao bekap opciju.

5dbd6dbb13b504a7adbd00555062f75d.jpg

7eda9afb1df7b8d36cb48560233d381e.jpg

41a27f56c1a96c47e22154e853563041.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Kao sto rekoh 90% ljudi nece znati o cemu pisem vezano za autofokus i kameru. Recimo samsung na s7 radi af u delicu sekunde. Nemam ni jednu fotku sa omasenim fokusom. Al da ne ulazimo previse u ovu polemiku. Ovo za pin mislio sam da je vezan za resetovanje posto je isti trazio kad sam resetovao rucno tel. Ako je tako kao sto kazes onda povlacim rec. Opet ponavljam camera je generalno dobra i imam extra fotki,cak sam neke i postavljao u temi. Hdr je vrhunski al af nije ;)

Merkaj Pixele, negde tamo krajem godine kada im padnu cene ''u divljini'' :)
Imaju noviju verziju sony senzora (IMX378) koji donosi niz poboljsanja od kojih su za prosecnog korisnika najbitnije bolje AF mogucnosti (pdaf, brze i preciznije fokusiranje), brzi burst i dosta bolja stabilizacija kamkordera. U prevodu ispravili su sve vece mane 5X/6P kamera/senzora.

Ne uzimam telefone bez garancije. Do 200e moze,preko toga nikako :)

Piše kad traži pin radi dodatne sigurnosti. I meni se restartovao nekoliko puta od kad ga koristim, ali uvek prilikom aktivnog korišćenja.

Poslednja izmena:
Dešava se i to.

Što se fotkanja tiče, ja sam pre svega oduševljen jer konačno mogu da fotkam dete sa pristojnim kvalitetom, ovde gde dobro svetlo nemam skoro nikad.

Nazad
Vrh Dno