Šta je novo?

Huawei Nexus 6P

Ne znam o kakvom zutilu je rec i rozim linijama kod mene nema toga. Eo 6 meseci kako ga posedujem. Prvi telefon za koji mogu reći da nemam nijednu zamerku. Bukvalno mi je zamenio i fon i tablet pa mi ponekad baterija ne pregura dan ali sve u svemu nemam nameru da ga prodajem skoro :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Daleko od toga da su u pitanju linije, vise je rec o delu na ekranu koji ima roze ili zutu fleku koja je jedva vidljiva, prakticno 90% ljudi je nece ni primetiti. Problem je kad se jednom vidi onda zna da nervira ali daleko od toga da je ekran los, sta vise odlican je.
Dosta zavisi i od toga kome se kako pogodi. Recimo na galaxy alphi je bio perfektan, na note 4 sam imao roze fleke po ivicama ekrana, na s6 je odlican, na moto x 2014 je isto bio perfektan dok na 6p je otp kao na note 4, jedva primetna roze fleka. Na note 5 i na s7e su takodje bili perfektni ekrani, naginju ka hladnijoj beloj i tu su za klasu ispred ostalih pomenutih amoled displeja.
Nego da ne tupimo vise o displeju, odlican je :)

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Fora je sto kod amoleda uvek postoji šansa da deo ekrana vuče na roze dok je bela boja ili na crnu dok je siva , ne mogu sada da tražim xda temu gde su ljudi vraćali s6 po 5 puta da bi dobili ravnomerno raspoređene boje na ekranu.
Tamo je bilo i objašnjenje zašto se razlikuju nijanse na ekranu ,valjda je do načina sečenja tih amoled ploča u fabrici.

90% ljudi ne primeti te falinke na ekranu ali ima nas koji primetimo.

Čini se da su sa s7 dosta popravili kvalitet što se tih nijansi tiče

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Svaki Amoled ima nejednakost, samo se negde lakse a negde teze primeti. Ali su ovi novi prilicno dobri i bas je mala razlika. U vecini slucajeva.

Sent from my SM-N920K using Tapatalk

Mozda imate roze fleke i zutilo u ocima? Ja bih otisao kod oftamologa za svaki slucaj

Sent from my Nexus 6P

Imam dva 6P u kući i kad stavim jedan pored drugog vidi se razlika u ekranima. Jedan u gornjem delu ekrana ima pink tint, drugi nema.
Kako se kome padne, ***...

Sent from my Sexus 6P using Fapatalk

Ma dobro verujem da je bolji ekran kod Samsunga ne kazem al stvarno nemam te nijanse a mozda se i nisam zagledao

Sent from my Nexus 6P

Mozda imate roze fleke i zutilo u ocima? Ja bih otisao kod oftamologa za svaki slucaj

Sent from my Nexus 6P
Moguce. Verovatno se ta bolest ispoljila samo na 6p i note 4, dok na drugim ekranima nije.
Opet kazem, ekran je odlican. Ali zavisi od primerka do primerka, nekom se zadesi taj pink tint, nekom ne. Neko to vidi, neko ne.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Hoće li neko već jednom napisati šta je to za klasu - dve - tri bolje na S6-S7 ekranima...

Iskreno, konkrento, bolji je ceo ekran S7E, vidi se da je stariji panel na 6P. Pisao sam i dok sam imao 6P da nije ekran kao na note 5 (jer sam sa note 5 čini mi se prešao na 6P, odmah sam bio malo razočaran sa te strane, note 5 ima bolji ekran i tu nema priče).

Meni se čini da sam pročitao da nisu iste generacije ekrani na note 4 i 6p već da je to neka generacija između note 4 i 5... Moj ekran je odličan i definitivno bolji nego na note 4. Nema fleke roze tint, neujednačenost kao kod nekih primeraka. Kako se kome zalomi... Jedino što mene muči je baterija, 4 sot i to je to...

Dump nema dozvolu, moram preko adb-a da dam dozvole i onda radi... Skidao verziji sa xda, kupio aplikaciju, ništa ne pomaže sem toga... Odradio sinoć factory, nisam instalirao đubre aplikacije, fb, Instagram, viber. Evo sot-a danas..

f1b1a6dda2ddee94df42a7d0145bf4b9.jpg

c2efd9c273b3937cd19d0382568281e6.jpg

Nisam još ubacio BBS...

Aj nabaci pa vidi. Čime rutuješ, jel poslednji supersu, 2.79?

Stavi franco kernel

Mada 2:45 na 50% uz mešano wifi i cell data i takav signal nije loše, moguće da i nemaš strašan drain. Samo onda si slago za 4h sot [emoji23]

Ali kreni od kernela, ne znam šta mu radi ali deluje dosta bolji od stocka što se baterije tiče.

Poslednja izmena:
Zadnji SuperSU... Na francu sam imao u proseku 6h sot...

Da, na to mislim :) jedno 20% bolja od stock rekao bih?!

Zato su performanse na zavidnom nivou? [emoji41]

[emoji23] pa šta znam, juče sam ga opet stavio (doduše ovu poslednju verziju), ne deluje mi sad nešto lošiji od stocka [emoji102]

Ajde ubacujem i ja kada nađem vremena pa javljam utiske... [emoji4]

Kakvog vremena, pa treba ti 3 minuta za download i flash [emoji14]

Znaci Franco najbolji izbor? A rom? Stock ili ima nesto bolje?

Sent from my Nexus 7 WiFi using Tapatalk

Nek neko postavi SS kernel dijela iz BBS-a, da vidim stanje? Barem 10-15h koriscenja.

Znaci Franco najbolji izbor? A rom? Stock ili ima nesto bolje?

Pure nexus je dobar, a može i stock.

I franco i Elementalx su dobri (njih sam koristio), dobar je i stock samo sa ovima imaš dodatne opcije, a sa franco i bolju bateriju.

Baterija me najvise i zanima, uz ocuvanje fluidnosti naravno.

Kupi neki koji nije refurb i flekav pa ćemo lako za fluidnost [emoji13]

Jos kad bih mogao da znam koji je refurbished bilo bi odlicno. :D
Bice valjda neki ovih dana, otisao Note. :D

Aha. :)
Sad jurim neki krsten 6P. :)

Poslednja izmena:
"Prodajem" ja moj. Odlična baterija... Proveren ekran, samo 400e... Džabe tako reći... [emoji12] [emoji6]

Vojkane (ili neko drugi) postavi screenshot Kernel wakelocka iz BBSa. :type:

Vojkane (ili neko drugi) postavi screenshot Kernel wakelocka iz BBSa. :type:
Nemam bbs *** okačio bih ti već. Mogu da instaliram pa da ti okačim sutra al ne znam koliko ima smisla obzirom da si jednom mesečno na forumu [emoji23]

Vrh Dno