Uzeo 6p.
Datum proizvodnje: 5.nov.2015
Imam i dalje samsung s6 i trenutno uporedjujem oba modela. Ono sto sam primetio do sada je:
- Displej na 6p je generalno dobar, primetio sam blagu roze fleku sa leve strane ali nista strasno. S6 ima savrsen balans boja i iskreno pokazao se kao bolji. Narocito na low brightness, gde 6p prakticno postane pink, dok s6 i dalje daje belu boju.
- Zvuk je daleko bolji na 6p, sto je i bilo za ocekivati, kako zbog stereo zvuka, tako i zbog rasporeda zvucnika.
- Baterija je bolja na 6p, ali je jos uvek rano za detaljniju info.
- Kamera je za nijansu bolja na 6p, narocito low light.( postavke na oba telefona su sa ukljucenim hdr-om)
- Overall performance, 6p za svetlnosnu godinu ispred s6. Odusevljen sam brzinom i radom telefona. Definitivno je cist android, bar meni, velika prednost. Jedini tel koji je tako dobro " sljakao " je op3. Koristio sam i s7 edge, opet mi je 6p fluidniji.
- e da, ubacio februar patch, 7.1.1 nougat. Za sad nema bootloopa. Procitao sam maltene svaki komentar na netu vezano za ovaj problem. Google kaze jedno, Huawei drugo... Procenat je jako mali, ispod 1%, ali je zato taj 1% fatalan i bez fix-a, barem trenutno. I nije problem u 7.1.1, to se desavalo i na 7.0 i na 6. Definitivno ima harverski problem. Sve u svemu, telefon je i dalje zmaj, ko uspe da ugrabi garanciju onda moze lagano da ga pazari i da uziva.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk